VeSD 29 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Ja wracam dopiero 9.04, więc w ten weekend odpadam, ale możemy się już ustawiać na wtorek. ;) Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 mi czwartek pasuje, co do piątku jeszcze nie wiem Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 No to czwartek 20:30 ekipa z Croty ale z MaZZeo zamiast Josepha, sounds good. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Opublikowano 4 kwietnia 2017 Jak najbardziej. Ja wchodzę do VoG tytanem więc będę baniakował ile wlezie. Wezmę również ten hełm na podbicie Weapons/Blessing of Light. Crotę zrobię również bardzo chętnie, ale tym razem wpadnijmy po tą krzynkę, z której pada class item, m'kay? Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 ja o 21 w czwartek trening koncze, wiec potrzebowalbym jeszcze z pol godzinyn na dojechanie do chaty. Piątek po 19 jest ok. Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 21.30 to się zaczyna robić późno. Dla mnie żaden problem, ja mogę i do 6.00 rano, ale zakładam, że nie każdy jest takim bałwanem jak ja :) Więc albo jednak Wam pasuje, albo namówię Josepha i 20:30, albo piątek (ja mogę oba, pewnie Vex nie wypadnie od razu...) Piotros, robiliście już na PS4? Jest hardkor? Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Wczoraj z LFG do Gatekeepera doszlismy. Ogolnie jak ktos gral duzo VoGa to wyzwania nie ma, ale trzeba ogarniac. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Opublikowano 5 kwietnia 2017 Ufff... w końcu się udało zrobić oba challenge :) Generalnie nie są trudne, tylko trzeba się dobrze zgrać i mechanika raidowa musi dobrze działać. Najwięcej czasu spędziliśmy o dziwo z templarem. Wczoraj ze 2 godziny próbowaliśmy, ale zawsze coś było nie tak. Dzisiaj zrobiliśmy w przeciągu niecałych 10 minut :) 2 tytanów (najlepiej z głową Glasshouse) z bańką stawia blessing i weapons, hunter łuk i lejemy z ... Gjallahornów :) Dodatkowo snajperka najlepiej z Triple Tap'em. Jedna osoba z tarczą na jednym teleporcie, a na drugim ktoś z reszty drużyny. Ta taktyka pozwala szybko ubić Templara bez pojawienia się dużej ilości minotaurów, co działo się przy używaniu Sleeper'ów. Gatekeeper na spokojnie po jednym portalu. Trzeba pamiętać o jednej osobie na środku do czyszczenia minotaurów. :) Atheon, trzeba się zgrać i umieć liczyć do 6 :) Osoby przeniesione na Venus lub Mars to 1,2 i 3 - tarczownik. Osoby na zewnątrz to 4,5,6 - tylko nr 6 zostaje na zewnątrz, wchodzi do portalu ostatni i sam ubija ostatnią Oracle. Reszta (razem z tarczownikiem) w tym czasie dociera na środkową wysepkę i ma całe 30 sekund do strzelania w Atheona. Istotne jest, żeby po teleporcie szybko ustalić kto zajmuje się Oracle nr 1, a kto 2. Oracle nr 3 tarczownik rozwala z super'a, akurat zdąży się naładować :) Drużyna na zewnątrz (nr 4 i 5) wchodzi do środka, jak tylko otworzy się teleport, ustalają wcześniej kto ma który numer i pod koniec wszyscy wychodzą, a nr 6 wchodzi. Istotna jest też informacja, która Oracle'a jest rozwalona, żeby nr 6 wiedział kiedy ma wejść. Sam Atheon: Z tyłu wysepki bańka na weapons + Hunter strzela łuk. Bronie - tylko Sleeper + snajperka najlepiej z Triple Tap'em. Wariant z Golden Gun'em i Celestianem nie był aż tak efektywny jak Sleeper :) Z Weapons i Tether Sleeper zadaje 245tyś obrażeń. Proponuję jutro zrobić część raidu, dokąd będziemy mogli, a resztę skończyć w piątek. Do templara możemy spróbować dojść w 5 osób. Najwyżej froncz nie dostanie jakiegoś dropu :) Po otworzeniu wrót do VoG'a są 2 skrzynki :) Jedna standardowa, a druga podczas drogi jak się robiło questa na chyba Sleeper'a. Przy pierwszej skrzynce trzeba zeskoczyć do korytarza na dół . 1 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 (edytowane) Jednak bede 21.30 ale nie czekajcie na mnie jakby co. Jutro 19.30 Edytowane 6 kwietnia 2017 przez froncz piotrewski Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 > Proponuję jutro zrobić część raidu, dokąd będziemy mogli Tak zrobimy. Ja chyba namówię Josepha na dzisiaj. czyli 20.30, right? BTW, pro-tip: kupcie sobie nowe Sleeper Simulanty, update do 400 LL starym Simulantem, rozwińcie wszystkie perki od nowa ZA WYJĄTKIEM OSTATNIEGO. Powinno znacznie zmniejszyć możliwość fuckupu. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Eee kupić simulanta? Chyba o czymś nie wiem Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 no jak masz jednego możesz sobie kupić z kiosku następnego za shardy Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Wieczorem mi powiecie co i jak Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Jak już masz jakiegoś egzotyka, to zawsze możesz kupić nowego z takiego "ekranu jak wielki iPhone" w Towerze (w tym ostatnim pokoju pod ziemią, gdzie stoją wszyscy trzej Vanguardzi). Koszt zakupu to m.in. jeden exotic shard. I jak kupisz to jest na 320 światła i nierozwnięty. Więc infuse'a robisz do 400 LL czymkolwiek, i rozwijasz motes of light (heavy się szybko robi, nawet bez boosterów to jest chyba raptem 8 motów). I już, rozwijasz, tylko po prostu nie aktywujesz ostatniego perka. A robimy to wszystko dlatego, że: a) Sleeper jest najlepszy do DPS-owania Atheona. Rozwala też Oracla w jeden strzał jak się strzeli w rodzącego się Oracle'a (im dłużej stoją, tym mają więcej healtha) b) Ostatni perk to extra rykoszety, i ludzie się od tego zabijają ;) Więc lepiej nie rozwijać. 20:30, Joseph będzie, a potem się wymieni na Froncza. Także jadziem. Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 > Istotne jest, żeby po teleporcie szybko ustalić kto zajmuje się Oracle nr 1, a kto 2 Piotros, tutaj sensownego chyba pro-tipa słyszałem, żeby właśnie tym się nie przejmować i ładować do Oracle'a we dwóch, i potem spojrzeć na killfeeda, i osoba, która zabiła po prostu nie strzela już do drugiego Oracle'a. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 W teorii można tak robić, ale jak nagle wyskoczą Ci 3 dodatkowe informacje, to nie będzie wiadomo kto zabił ostatnią Oraclę :) A tak jest prosta informacja od jednej osoby, np. "jedynka moja", wtedy druga osoba wie co ma robić :) Bardziej pewne wydaje mi się szybkie ustalenie kto ma, którą Oraclę niż patrzenie na ekran na dole. Generalnie jak każdy miał jedną Oraclę do zbicia, to nikt nie miał z tym problemu. :) A ze Sleepera podczas rozgrywki w raidzie nikt się nie zabił. Aczkolwiek wcześniej na WOTM udało mi się skutecznie to zrobić 2 razy :) No ale tam były mniejsze przestrzenie i łatwiej było o rykoszet :) Jakby ktoś nie miał snajperki z Triple Tap'em, okazało się że na X1 nie mam żadnej, to Crucible sprzedaje Event Horizon z Triple Tap'em za 150 marek :) Dodatkowo ma Casket Mag, co w standardzie daje 4 naboje zamiast 3 :) I jeszcze mam dodatkowo Hidden Hand :) Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 -- Kto tam wyliczył, że Ex machina, ta snajpa z najnowszego raidu daje całościowo trochę lepszy DPS niż Event Horizon -- Bo masz 3 shoty, ale po reloadzie, który jest szybki, już cały czas cztery -- No i nie stresujesz się Triple Tapem -- Ten obecny EH daje max pięć shotów (Triple Tap + Casket Mag) przed reloadem, ale reload ma "normalny" no i trzeba być perfect. -- Stary EH z Rise od Iron ma tylko 3 shoty, ale ma perka na turbo-reload, który w połączeniu z rękawicami do szybkiego reloada snajpy jest crazy szybki. -- Osobiście nie jestem fanem Ex machiny i wolę Event Horizon, więc pewnie wezmę tą z trzema shotami i turbo-reloadem (mam Ophidiana, więc mam reload 100% praktycznie) -- Ale na wszelki wypadek Ex Machinę też, zobaczymy, jak wyjdzie Ponoć w criticala Atheona się strzela w bok "światełka", a nie w centrum? Ale to dogadamy. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Opublikowano 6 kwietnia 2017 Jak już masz jakiegoś egzotyka, to zawsze możesz kupić nowego z takiego "ekranu jak wielki iPhone" w Towerze (w tym ostatnim pokoju pod ziemią, gdzie stoją wszyscy trzej Vanguardzi). Koszt zakupu to m.in. jeden exotic shard. I jak kupisz to jest na 320 światła i nierozwnięty. Więc infuse'a robisz do 400 LL czymkolwiek, i rozwijasz motes of light (heavy się szybko robi, nawet bez boosterów to jest chyba raptem 8 motów). I już, rozwijasz, tylko po prostu nie aktywujesz ostatniego perka. A robimy to wszystko dlatego, że: a) Sleeper jest najlepszy do DPS-owania Atheona. Rozwala też Oracla w jeden strzał jak się strzeli w rodzącego się Oracle'a (im dłużej stoją, tym mają więcej healtha) b) Ostatni perk to extra rykoszety, i ludzie się od tego zabijają ;) Więc lepiej nie rozwijać. 20:30, Joseph będzie, a potem się wymieni na Froncza. Także jadziem. nie no, o telewizorku z egzotykami wiem, po prostu myślałem że wyszedł jakiś "nowy" sleeper simulant. Ja niestety nie miałbym czym podbić mojego simulanta bo jedyną heavy weapon jaką mam na 390+ to gjallarhorn Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 A to szkoda, bo Sleeper jest op na Atheona i można go zjechać w jedną fazę. Anyway, Piotros et al, poczytałem o lepszej strategii na Atheona (w sensie, jedna jest taka sama, ale proponuję wpadać we dwóch Stormcallerów, a druga strategia to już turbo-doładowanie, wpada jeden Gunslinger z Nighthawkiem, ubija od razu Gatekeepera, bierze tarczę i rura) i powinno pójść z tym Gatekeeperem. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Wydaje mi sie, ze Atheona w jedna faze to ciezko jest zjechac. Lepiej spokojnie i bezpiecznie na 2 fazy zrobic. 2 razy w tym tygodniu z randomami z LFG gralem. Nie bylo wiekszego problemu z Antonim. WIecej klopotow Gatekeeper ludziom sprawial z jakiegos dziwnego powodu. Cytuj
Dybbuk 15 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 No właśnie dokładnie tak jest z nami. Wszystko poszło gładko i zaczęliśmy się wywalać dopiero na GK. Pierwsza faza rybka, ale potem wpadamy do pierwszego portalu i yellow moby w ogólnym zamieszaniu z cleansem itd. nas meltują. Więc pomysł, żeby albo tam wpaść Stormcallerem i szybko posprzątać, albo Golden i rura. Cytuj
milypan 1 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Powie mi ktoś czy warto robić ten q od Petry w TTK pt." taken assault " ?Są za to jakieś ciekawe nagrody? Zrobiłem pierwsza część na ziemi i jak zobaczyłem że kolejne są na venus i Marsie to szczerze mi się odechciało, tym bardziej że jak robiłem na ziemii samemu to ost champion potrafił sobie ot tak zniknąć. Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Wydaje mi sie, ze Atheona w jedna faze to ciezko jest zjechac. Lepiej spokojnie i bezpiecznie na 2 fazy zrobic. 2 razy w tym tygodniu z randomami z LFG gralem. Nie bylo wiekszego problemu z Antonim. WIecej klopotow Gatekeeper ludziom sprawial z jakiegos dziwnego powodu. Padł wczorał Atheon na jeden raz, nawet powtórkę zrobiliśmy. Sleeper simulanty, weapons of light i łuk i poszło na eleganckości. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Te pięćdziesiąt prób pozwoliło wyciągnąć kluczowe wnioski i nagle okazało się, że to prosta sprawa jest. Pod warunkiem, że Yap nawala do swojej Oracle'i :P . Myślę, że można na czwartek umówić się na King's Fall'a. Ja oczywiście pierwszy w kolejce jestem. Cytuj
piotros 220 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Drugi ja :P Od 19tej we czwartek jestem dostępny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi