froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Ja tak samo. Przez ostatnie miesiące jak judaszysko nie grałem w Destiny ale 28.03 odpalam One'a, przepraszam pana Bungie i na klęczkach ciśniemy Crotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Proponuję piątek 31.03. Będę akurat miał pierwszy wolny dzień więc w sobotę czy niedzielę też można poświęcić trochę czasu. Zaznaczam jednak, że interesują mnie wszystkie challenge. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Ja wstępnie odpadam, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dybbuk 15 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Mam mieszane uczucia. Praktycznie zero nowego contentu, a armor z VoG wygląda jak coś, co pies zwrócił. Z drugiej strony... Bronie <3 DAT NECROCHASM. Także jadę z koksem jakby co, mnie w sumie obojętne czy wtorek czy piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza
VeSD 29 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Też bym chętnie dołączył, ale nie będzie mnie do 9.04. Jak wrócę to również chciałbym skończyć raidy kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dybbuk 15 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 VeSDD: Spodziewam się, że całość potrwa kilka tygodni, bo np. bronie Exotic Adept wypadają losowo, a i to tylko z raidowych Challenges, które są tygodniówkami. Więc spoko. Yap: Jaka ekipa do tej pory? Bo jeśli Piotros, Froncz, Ty -- ja mogę pewnie załatwić Josepha i Eugieniusza (ale nie na 100%) i niby szóstka już jest... No ale to w piątek, jak rozumiem. Jak ktoś ma ochotę wcześniej, cóż, będę hengałtował. Małżonce zapowiedziałem, że "we wtorek mnie nie ma". Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Mi piątek pasuje, załóżmy od 18tej :) Wtorek to nie wiem czy na PS4 nie będziemy grać, chociaż jeżeli patch będzie tak jak zawsze, to pół wieczoru będzie się przygotowywać do ściągnięcia, a potem ściągać i instalować :( Na X1 jest szybciej, bo tylko się ściąga i instaluje :) Od 28.03 znowu na "chwilę" wracam do Destiny, więc jestem otwarty na propozycje każdego dnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 23 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Panowie, chętnych jest/będzie mnóstwo. Oczywiście, że myślałem o Tobie Adrian, więc wstępna lista Strażników mieni się następująco: 1. Ja Yap 2. Fronch Pyotrevsky 3. Piotros 4. Dybbuk 5. i 6. Tandem Łojciec i Syn Jeśli nie będą mogli to myślę, że bezproblemowo kogoś znajdziemy. Patryk, jak tylko będziesz chętny i dostępny to i tak będziemy trzepać raid za raidem (ja planuję regularnie co tydzień). Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) ja odpadam bo 31 marca headbanguje na kornie ciężko byłoby mi wrócić do Vault of Glass, bo mam traumatycznie wspomnienia z tym raidem - to przez niego odbiłem się od tej gry kompletnie i wróciłem dopiero rok później, kiedy to po wielu wieczorach próbowania zrzucenia Atheona z mapy w końcu się udało i wszystkim wydropiły dobry stuff a mi cały chuj Edytowane 24 Marca 2017 przez MaZZeo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dybbuk 15 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Generalnie ciekawe, co pozmieniają, bo pierwsze fotki już pokazują, że na pewno coś pozmieniali. Nie chodzi o czyste łatanie cheesów jak skakanie nad mostem w Crota, ale zmiana mechanik. Niektóre zmiany mają być na lepsze, np. mniej czasu spędzonego na Oraclach/Templarze, ale boję się też, żeby nie kombinowali jak koń pod górę z czyms innym (vide: Empowered w ostatnim raidzie). No zobaczymy, niewątpliwie na Reddicie pro-tipy będą pięć sekund po patchu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Wspominali, że wszystkie eventy będą bardzo hojnie obdarowywać graczy więc nie spodziewam się by komplikowali nam życie złożonymi mechanikami i zgraniem co do milisekundy. To ma być pożegnanie więc podadzą nam wszystko tak by było to być może czasochłonne, ale do zrobienia dla dużej większości. Nie przewiduję spychania Atheona w przepaść, żeby było jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 (edytowane) Piątek 18 jestem in :) Muszę tylko trochę strajków ponakur.wiać do tego czasu bo nie grałem 2 miechy i zapomniałem jak się gra wczesniej moze tez bede ale nie chce sie deklarowac bo nie wiem jak z robota Edytowane 28 Marca 2017 przez froncz piotrewski Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 No i mięta, do tego czasu obczaimy challenge i jeśli będą do zrobienia to spróbujemy je pchnąć. Ja jestem lekko podjarany. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 ej, ale w następnym tygodniu też będziecie grali, e-koledzy? :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Ja bede lupal tak dlugo az wszystkie egzotyki beda na trophy wall'u wisialy. Bede tez reszte bandy molestowal o raidy. Cytuj Odnośnik do komentarza
milypan 1 Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Warto zagrać w destiny jak dwójeczka na horyzoncie? Przeszedłem kiedyś całość na PS3, w dodatki nie grałem więc się zastanawiam. Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 No to Crota ubita wczoraj 2 razy :) Zmiany w raidzie fajne, oba challenge też :) W sumie po 2 przejściach dostałem wszystkie egzotyczne wersje primary. Z legendarnych broni, to brakuje mi 3 z Croty: Fang of Ir Yut, Oversoul Edict i Song of Ir Yut. Gorzej jedynie z armor'em, bo dostałem tylko ręce dla Tytana :( Teraz szczegóły raidu, dla tych co chcą wiedzieć wcześniej :) Abyss, same lampy można przejść samemu, ale zmiany na końcu spowodowały, że lepiej jak będzie tam więcej osób. :) Poza Ogrami i Thrallami, pojawiają się jeszcze Knighty i Wizardy. Most, powiem tyle, że trzeba przejść normalnie. Przeskoczyć z mieczem można, ale szkoda tracić na to czas, bo po wskoczeniu na wieżę lub zginięciu Warlocka mobki nie znikają. Pewnie za jakiś czas ktoś wymyśli inny sposób. No i na końcu fajna niespodzianka :) Po ubiciu Shrinker'ów na końcu korytarza ze skrzynki dostaliśmy szmatki/bondy/płaszcze oraz artefakt + inne mniej ważne rzeczy. Śpiewaczka, pierwszy challenge. Koncepcja jest taka sama, ze zmian: Wiedźmy po obu stronach wychodzą dopiero po ubiciu Knightów, a reszta bez zmian. Challenge w wielkim skrócie polega na tym, żeby Śpiewaczkę ubić mieczem :) W celu zdobycia miecza, trzeba wybić wszystkich przeciwników, oprócz Śpiewaczki. Wtedy wychodzą Ogry i Knighty. Wybijamy wszystkich przeciwników. Wtedy ze standardowego miejsca wychodzi Swordbearer, którego ubijamy i lecimy szybko ubić Śpiewaczkę. Mamy na to niewiele więcej ponad 2 minuty. W książce jest przejście do 2 minut, ale z challengem jest to dosyć utrudnione. Bez niego do zrobienia za pierwszym razem :) Na tę walkę polecam egzotyczne miecze Solarne lub Void'owe. No i jeszcze można założyć artefakt na miecz, który daje dodatkowo 20 sztuk amunicji więcej do miecza :) Ja miałem po doładowaniu 101, a normalnie mam 81. :) W zupełności ta ilość starczyła mi na wybicie wszystkich przeciwników :) Crota :D Początek wygląda tak samo, potem było zaskoczenie i wymuszona zmiana taktyki. Zmiany w samej Crocie: Oversoul włącza się jak Crota dostanie mieczem i trzeba Oversoul rozwalić. I jest dostępny kielich :) Challenge Do każdego miecza musi być inny miecznik. Miecznik nie może upuścić miecza, czyli nie można zrobić tak jak się robiło, że Hunter po pierwszym biciu upuszcza miecz, wali Crotę z mele i jest niewidzialny. Podnosi miecz i wali drugi raz. I to wszystko :) Dla chętnych zapis transmisji: https://www.twitch.tv/videos/131828177 Generalnie zmiany fajne, dropy duże, tylko za miesiąc kto jeszcze będzie chciał to robić? Ale nic to, teraz trzeba się delektować nowymi rzeczami :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dybbuk 15 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Fajnie, że poszło sprawnie. Ja wczoraj widziałem inną polską ekipę na Xboxie, która raidowała i o północy, i o szóstej rano -- no ale może po prostu jechali różne postacie. Tym, co będą w piątek raidować, polecam: -- robić asap questa od Speakera, bo potem jednym z punktów jest właśnie skończenie raidu -- robić asap questa na Necrochasma, bo potem jednym z punktów jest właśnie skończenie raidu Necrochasm jest prosty: -- Husk wypada z dowolnego Hive'a, ale drop rates są różne -- Polecam misję Shrine of Oryx (Moon) na najłatwiejszym poziomie -- Dochodzimy pod ostatnią prostą, spawnuje się ogr -- Łatamy ogra, jak wypadnie mały biały kryształek to git -- Jak nie, to wyskakujemy w przepaść i od nowa -- Cały ten loop trwa z 15 sekund, a czerwone ogry mają bardzo wysoki drop rate -- Mi Husk wypadł za czwartym razem -- Patrzymy na perki, kogo trzeba zabijać -- Thralle, wiadomo. Knights, Dreadnaught -- Mi wypadły Wizardy, a więc najlepsza farma to okolice Court of Oryx. -- No a potem trzeba raid skończyć :) BTW, w piątek będę ja i Gienek, Joseph chyba nie da rady, więc trzeba będzie dorwać szóstego. Również: nie wiem, czy mi się będzie chciało grindować Trialsy dla emblematu z księgi i paru dropów (nie miałem nigdy dobrego Glass Promontory), ale jak ktoś chętny to niech da znać na wszelki wypadek. Edytowane 29 Marca 2017 przez Dybbuk Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Ten kolo jest całkiem niezły. Wszystko robi solo. Do piątku mogę nie zdążyć z questem na Necro, ale olać to. Prędzej czy później wpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dybbuk 15 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 > Do piątku mogę nie zdążyć z questem na Necro, ale olać to. Prędzej czy później wpadnie. Spoko, ale FWIW wszystko co trzeba zrobić do czasu raidu trwa góóóóóóóóóra godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dybbuk 15 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Update: Joseph chyba jednak będzie, więc luzik. Piątek 18.00, amrite? BTW, jak wspomniałem, są trzy różne Eidolon Ally. Ja na Abyss biorę tego, co ma Crowd Control i dodaje Agility za zabijanie thralli, Special pewnie Molesto, bo ponoć z egzotyków to albo Molesto albo Zhallo. Nie wiem, bo nigdy nie przelazłem Abyssa grupą, tylko zawsze solo na niewidce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Loj, tak wczesnie? Nnno ok, dostosuje sie. Hang Jury bedzie dobre czy szukac czegos mocniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Bardzo dobre, chociaż na przejście lamp ja używam Zhallo :) Potem to już Głodny Jurek :P No i pamiętajcie o mieczach egzotycznych, najlepszy solarowy. Na Crotę Gjallahorn i snajperka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Słuuuchajcie, jest szansa, że będę wolny z 8. na 9. kwietna. Potwierdzę z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza
milypan 1 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Na psstore jest promo na destiny collection za 104zl. Grałem wcześniej na PS3 w destiny i mi się podobało. Warto skorzystać z promocji i wrócić przed premierą żeby pograć bez ciśnienia i znowu poczuć klimat?? Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi