Opublikowano 2 maja 201311 l No jak tam ? Polska gierka, kilka dni po premierze i nikt nie komentuje nic ? Ja nie grałem w jedynke ale dzisiaj zabieram się za kontynuacje . Nie sugerowałem sie recenzjami bo bansują między dnem a dobrą gierką więc trzeba będzie samemu obadać
Opublikowano 2 maja 201311 l W jedynkę grałem około 60 godzin. W Riptide już kilka i uważam, że mam to co chciałem, czyli powtórka z rozrywki. Kilka nieistotnych dla mnie zmian, trochę więcej wody i to tyle. Cała akcja to dalsza radosna eksterminacja niemilców w pięknych okolicznościach przyrody. Oceny są różne bo takie bezmyślne sieczki albo się lubi albo nienawidzi. Ja polecam jako fajnego odstresowywacza. Gdy ktoś chce w tej grze znaleźć jakieś głębsze treści, powalającą fabułę - niech sobie daruje i zmieni kierunek... Edytowane 2 maja 201311 l przez milekp
Opublikowano 2 maja 201311 l Czy sterowanie wzgledem oryginalu zostalo poprawione czy jest identyczne?
Opublikowano 2 maja 201311 l Autor nie wiem jak w jedynce było ale tutaj jest dosyć meczace, reaguje czasem z opoznieniem, dziwne skoki ( najlepsze jest to jak skacze po skrzynce do przodu a odskakuje 2 metry do tyłu ) , bieganie raz zareaguje za innym razem nie, ludzik chodzi jakby byl lekko na(pipi)any celowanie też bez szału.
Opublikowano 2 maja 201311 l Czy sterowanie wzgledem oryginalu zostalo poprawione czy jest identyczne? jeśli dobrze pamiętam to identyczne.
Opublikowano 2 maja 201311 l Ja dokladnie tego samego po Riptide oczekuje. Ni wiecej, ni mniej. Jedynka mimo bledow sprawiala naprawde wiele radochy. Kurde, skonczylem gre z dodatkami i zamiast rzucic ja w kat to dalej chce mi sie w nia grac. Co prawda nie mam czasu na walenie jeszcze raz kampanii, ale odpalam sobie na chwile teraz od czasu do czasu i biegam po kurorcie, bo klimatycznie jest najlepszy i kroje zombiaki. Chce sie to robic. Przed Riptide pogram jeszcze w inne gry ale niedlugo na bank wroce do Dead Island. Po prostu gra mimo wad ma to cos w sobie, ze chce sie w nia grac.
Opublikowano 3 maja 201311 l Autor Mam pytanie, jak gram to wyskakuje że gdzieś w okolicy jest gracz o nicku powiedzmy "marian90", naciśnij "<-" żeby dołączyć, jak to wtedy wygląda ? moje aktualne misje znikajją i pojawiaja sie tylko te coop ? mozna sie wymieniac broniami ?
Opublikowano 3 maja 201311 l Mozna sie broniami wymienic, jezeli dolaczasz do gracza to zostajesz podporzadkowanemu jego misjom.
Opublikowano 3 maja 201311 l Tak, ta gra w sobie coś ma ... jedynkę męczyłem dziesiątki godzin . Misje w KURORCIE i WIĘZIENIU wymiatają . Eksploracja daje niezłą frajdę . Cieszę się, że kontynuacja dopiero przede mną .Jedynkę skończyłem chyba dwukrotnie, bo po premierze czekaliśmy na patha naprawiającego sejwy (wracając do gry miało się kilka leveli niżej i nie było ostatnio znalezionych, lub zrobionych broni . Trzeba było niektóre misje dwa ,trzy razy przechodzić ,żeby dalej pchnąć fabułę.
Opublikowano 21 maja 201311 l Ja jedynkę przeszedłem chyba 3 albo nawet 4 razy, ostatni raz wersję GOTY z patchem. Ta część też mi się podoba. Wprowadza trochę ciekawych innowacji ale nie jest tego za dużo i nie ma zbyt wielkiego "przebajerowania". Zacząłem grać tą nową postacią i kompletnie mi się ona nie podoba, ale mam już 20% gry i staram się dojść do nowej mapy. Ile jest leveli? Jestem teraz na 4 w laboratorium i zastanawiam się czy nie grać od nowa postacią, która mi bardziej przypasuje. I tak za każdym razem rzucam ze dwa, albo trzy noże a potem poprawiam bronią ręczną. Choć na obecnym etapie mając fajną broń sieczną ulepszony szpadel spokojnie mi ona wystarcza do zabawy.
Opublikowano 22 maja 201311 l witam wszystkich, gra jest świetna, ale mam problem, dochodzę w grze do momentu, kiedy mam już płynąć promem na Henderson gra mi się zawiesza, konsola na nic nie reaguje i muszę niestety wyłączyć, próbowałem już wszystkimi postaciami i zawsze w tym samym momencie się zawiesza i nie chce dalej iść i nie mogę dalej grać, próbowałem nagrać kilka razy ale to nic nie dało i próbowałem również nagrać grę na dysk ale też mi się nagrywa do 48% i dalej wyskakuje błąd, nie miałem nigdy wcześniej z żadną grą takiego problemu, jeżeli ktoś wie jak pomóc to bardzo mocno proszę o pomoc lub jeżeli jest to możliwe, może ktoś ma save`a obojętnie jaką postacią (mówię cały czas o single player na XBOX) już z wyspy Henderson (oczywiście z samego początku tuż po przepłynięciu promem) to może mógłby mi ktoś przesłać na maila??? Koledzy bardzo proszę o pomoc, bo nie mogę dalej naparzac zombiaków... wolałbym oczywiście jakby ktoś pomógł mi rozwiązać problem i mógłbym kontynuować podróż własną postacia!!!! jeszcze raz poroszę o """HELPING"""!!! Edytowane 22 maja 201311 l przez KarolM
Opublikowano 22 maja 201311 l Dziwne, napisz do producenta. Sam mam ten fragment, jak się okazało, jeszcze daleko przed sobą.
Opublikowano 24 maja 201311 l Gra skończona, pękła w niecałe 24 h, a właściwie 23h z minutami. Trochę się zawiodłem. Pierwsza część była lepsza. Tutaj pod koniec nawet mi się zoombiaków nie chciało naparzać. W jedynce było więcej lokacji i była dłuższa moim zdaniem, tutaj twórcom chyba pod koniec skończyły się pomysły. Może w jakimś DLC to nadrobią. Ciekawe zakończenie
Opublikowano 1 czerwca 201311 l Autor no jak jest z kim pograć, ja nie mialem ekipy i poki co gra sie kurzy ; p