Wredny 9 498 Opublikowano 17 marca 2015 Opublikowano 17 marca 2015 No to skoro kolega chris/hubertus śmiga na Xboksie, nie powinno być w takim razie problemów. W przypadku PlayStation (zarówno 3 jak i 4) trzeba pozbyć się patcha Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 18 marca 2015 Opublikowano 18 marca 2015 (edytowane) Spoko, spoko Aż tak mi nie zależy, bo i tak za kilka miesięcy przejdę New Order jeszcze raz Gra praktycznie nie ma liczącej się konkurencji w staroszkolnym strzelaniu do nazioli. A ja czasami czuję potrzebę zasadzić hedszota jakiemuś Niemcowi Tyle, że strasznie nierówny jest ten najwyższy poziom trudności. Edytowane 18 marca 2015 przez chris85 1 Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 22 marca 2015 Opublikowano 22 marca 2015 (edytowane) Słyszałem głosy, że gra przez 2h jest strasznie nudna i brzydka. Gram juz ponad godzinę, 2 chaptery przeszedłem wysiadłem z bagaznika w Berlinie, zaraz po odcięciu łba piłą mechaniczną niemcowi i gra jak mi ładnie siadła od samego początku tak dalej mi się podoba. Rozumiem, że teraz będzie tylko lepiej? Fenomenalny shooter, na pewno lepszy niż te Metro obe.srane i zbugowane dziadostwo. Ktoś może potwierdzić, że jak przejdę teraz grę i usunę patcha i potem machnę tylko ostatni rozdział na Uber to wpadną mi pucharki za wyższe stopnie trudności? Edytowane 22 marca 2015 przez Q-Jot Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 22 marca 2015 Opublikowano 22 marca 2015 Początek jest beznadziejny. Dla mnie gra zaczyna się dopiero po tym jak BJ budzi się w szpitalu. A potem to różnie. Ja póki co jestem w 10 rozdziale i nie narzekam Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) Sorry za post pod postem ale skończyłem Niestety nie wiem jak z tymi osiągnięciami, bo niestety z racji koszmarnie nierównego poziomu trudności musiałem pod koniec zjechać w dół. Większość gry przeszedłem na Uber ale zdarzają się momenty, które ewidentnie mówią nam FUCK YOU. Teraz sobie pocierpisz, to nic, że wcześniej rozwaliłeś 15 żołnierzy z mechami, teraz pięciu będzie ci sadzić headshota raz za razem. W każdym razie bawiłem się dobrze ale... z Wolfenstein z 2009 bawiłem się lepiej. Gra jest ok, ale czegoś zabrakło nawet jak na sztampowego szutera z naziolami w roli głównej. Czego? Mocnego otwarcia, mocnego finału. Czegoś więcej niż szaro burych betonowych korytarzy, które zwiedzamy przez większość gry. Po przebrnięciu przez totalnie bezpłciowy prolog dostajemy coś co zwiastuje rewelacyjną grę. Level w szpitalu i na jego dziedzińcu. Śliczna kolorystyka, otwarty teren, pierwszy kontakt z dronami. Niestety potem gra niczym nie zaskakuje. Co mi się podobało? Sporo. Głównie to, że Wolf to powrót do FPSowych korzeni. Rodem z Black, RtCW oczywiście czy Dooma 3. Dalekich savepointów, czajany za filarem z 20 procentami zdrowia i dziesięcioma opancerzonymi (pipi)ami czekającymi, na to aż wychylimy swój łeb zza winka. To lubię. Zerwanie z CoDowymi standardami, filmowością i powrót do punktu gdzie to wszystko się zaczęło. Strach przed wrogiem i ostrożne zaglądanie do każdego nowego pomieszczenia. Podoba mi się również to, że gra nie wymusza stylu gry. Chcesz się skradać spoko, chcesz walić z dwóch karabinów na raz- proszę bardzo. Całość jednak wypada dobrze. Na pewno kupię dodatek i chętnie znowu poderżnę kilka gardeł plusy: - Staroszkolny FPS w nowym wydaniu - czas rozgrywki - polskie akcenty minusy: - z czasem monotonia -grafika bez szału -fabuła - nierówny poziom trudności 8-/10 Edytowane 28 marca 2015 przez chris85 2 Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 3 kwietnia 2015 Opublikowano 3 kwietnia 2015 (edytowane) Ultima obniżyła cenę za preorder dodatku Old Bood na ps4 o 20zł, teraz cena jaką krzyczą to 79,90zł wcześniej 99.90zł http://www.ultima.pl/ct/playstation-4/gry/akcja/wolfenstein-the-old-blood Edytowane 3 kwietnia 2015 przez Figuś Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 (edytowane) W pierwszym rozdziale jest dość znaczący wybór i z tego co widzę w opcjach, tak znaczący, że tym wyborem, zmieniamy wątek fabularny. Wykonuję wątek jednego gościa, czy gdybym wybrał drugiego, misje różniłyby się znacząco, czy tylko miejscami? Czyli trzeba przechodzić drugi raz grę, czy będzie jakieś new game+ z zachowanymi updejtami? Edytowane 16 kwietnia 2015 przez grzybiarz Cytuj
messer88 6 454 Opublikowano 16 kwietnia 2015 Opublikowano 16 kwietnia 2015 To w sumie taki wybór kosmetyczny:) W misjach miałbyś czasami wybór aby iść trochę inną drogą, w timelinie jednego typka zbiera się ulepszenia do armora a w 2gim przypadku do paska życia. Na zakończenie gry ten wybór też nie ma wpływu. 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Ech, tylko 45% ludzi ukończyło gierkę. Dane na podstawie aczików steamowych. Ja właśnie ukończyłem i trochę się wkurzyłem, że nie ma tu Hitlera (tak bardzo bym chciał zasadzić mu kulkę w łeb:(). Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 To i tak dobry wynik. Na konsolach obstawiam z 25% ukończyła. Gra jest trudna i długa jak na obecne czasy (nie ma full regenracji, nie można kampić itp). Warto skończyć choćby dla ostatniego kawałka na napisach końcowych. Cytuj
darkos 4 302 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Jutro kupie New Order i Old Blood, całość wyniesie mnie jakieś 160 zł, 90 za NO i 68 za Old Blood. Dobry Deal. Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 (edytowane) To i tak dobry wynik. Na konsolach obstawiam z 25% ukończyła. Gra jest trudna i długa jak na obecne czasy (nie ma full regenracji, nie można kampić itp). Warto skończyć choćby dla ostatniego kawałka na napisach końcowych. Na PS4 37,5%. Porównywalnie z Dying Light, Metro 2033, Last Light a więcej od BF4, BFH, Killzone i CoD:AW - w tych mniej niż 30% Generalnie to ciężko trafić na grę, którą ukończyło 50% graczy. Nawet krótki The Order 1886 tyle nie ma (41%). Edytowane 4 maja 2015 przez SzczurekPB Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Balon, a energia nie odnawiała się do 20-stu? Czy grałem na very easy? Wydaje mi się, że na medium i energia odnawia się tu do 20, a to plus odnawianie strzałów z laserka (gdzie w innych broniach amunicja się pokończyła), sprawiało, że wcale nie było ciężko. Więcej razy skułem spadając w przepaść po nieudanym skoku. Tzn. nieudanym przez buga w grze, gdzie mimo rozpędu, spadam w przepaść, lub ląduję przed barierką, której nie da się przeskoczyć. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Energia się chyba odnawia do każdego segmentu czyli 20,40,60,80 i 100. Bardzo fajne rozwiązanie w dobie samoczynnej regeneracji zdrowia. Cytuj
Wredny 9 498 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 To i tak dobry wynik. Na konsolach obstawiam z 25% ukończyła. Gra jest trudna i długa jak na obecne czasy (nie ma full regenracji, nie można kampić itp). Warto skończyć choćby dla ostatniego kawałka na napisach końcowych. Ja tam z przyjemnością ukończyłem, a nawet wbiłem platynkę - za(pipi)isty shooter - takich właśnie mi trzeba. Wyczynu tego dokonałem na PS3, a w planach mam podniesienie tych niechlubnych statystyk, platynując ten tytuł ponownie, tym razem na PS4 (jak już będę posiadaczem) - nawet zacząłem u kumpla, więc kiedyś trzeba będzie dokończyć 1 Cytuj
mr.suchy 5 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 Czyli warto kupić tą grę? Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj
MEVEK 3 459 Opublikowano 4 maja 2015 Opublikowano 4 maja 2015 (edytowane) Po opiniach sugeruje, ze b.warto. Ogram backlog i trzeba będzie koniecznie sie zaopatrzyć(nowy w temacie). Edytowane 4 maja 2015 przez MEVEK Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 5 maja 2015 Opublikowano 5 maja 2015 (edytowane) i pierwsza recenzja http://www.destructoid.com/review-wolfenstein-the-old-blood-291497.phtml 8/10 Edytowane 5 maja 2015 przez chris85 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 Wiadomo ile old blood będzie kosztować cyfrowo? Kupiłbym sobie na rekonwalescencje. Cytuj
kanabis 22 449 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 Wolfek jest zaje.bisty i te akcenty polskie. troche pod koniec zaczyna podjeżdżać killzonem ale i tak lux gierka. Jest tez dosyc długa jak na strzelanke in plus, świetny główny bohater a zeby mowic ze jest trudny trzeba chyba miec jakies porażenie mózgowe. Juz battlefield trudniejszy Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 (edytowane) Wiadomo ile old blood będzie kosztować cyfrowo? Kupiłbym sobie na rekonwalescencje. 79zł na PSN ja wziąłem pudło na muve 69.90 z wysyłką za free, tylko premiera dopiero 15 maja Edytowane 6 maja 2015 przez Figuś Cytuj
uobuz 0 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 Dzięki za info, wbijam na muve ino roz. Pudełko nabyć zawsze warto. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 6 maja 2015 Opublikowano 6 maja 2015 Gram w Old Blood i zastanawiam się czy jest jakiś sposób, żeby się tam dostać ? Jestem w 3 chapterze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi