Rayos 3 202 Opublikowano 11 kwietnia 2014 Opublikowano 11 kwietnia 2014 (edytowane) mowie o tym Zoltego GBC z pikachu ma moj dalszy sasiad z wioski, chyba go jeszcze ma i pewnie moge go wyrwac za grosze Edytowane 11 kwietnia 2014 przez Rayos Cytuj
Gość GregZPL Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 The Legend of Zelda: A Link Between Worlds. Przejście gry zajęło mi 21h15m. Do 100% zabrakło mi 40 tych zwierzaków i 2,5 serduszka, czyli podejrzewam, że jakieś 4-5 godzin. Zacny czas gry jak na grę handheldową Anyway, nie jestem ekspertem odnośnie przenośnych Zeld. Jedyne w które grałem to Phantom Hourglass i Spirit Tracks, które mimo iż świetne to jednak dwie klasy za stacjonarnymi Zeldami. ALBW wypłaca solidnego kopa w twarz każdemu, kto myślał, że tu będzie podobnie. Gra zdecydowanie trzyma poziom innych części cyklu, a pod pewnymi względami przewyższa inne części. Widać, że Nintendo eksperymentuje z cyklem i raczej nie będziemy mieli doczynienia z kolejną Ocariną przy okazji następnej części. ALBW jest takim mini-Skyrimem. W klasycznych Zeldach w dungeonach zdobywaliśmy przedmioty, które potem wykorzystywaliśmy. Tutaj kolejność jest odwrócona. Wszystkie przedmioty są na starcie, a to my wybieramy gdzie idziemy, dungeony zwiedzamy w dowolnej kolejności. Super pomysł! Jest iluzja wolności i jest ona bardzo fajną rzeczą. Wiadomo, to handheld. Ale na WiiU coś czuję, że Zelda zmasakruje nas wielkością. Każda Zelda ma motyw przewodni, tutaj jest to zrobienie z Linka obrazka. Bardzo wzbogaca to gameplay, ponieważ zmusza nas to do patrzenia na grę i mapy z innej perspektywy. Super pomysł i ponowne gratulacje dla Nintendo. Graficznie i dźwiękowo jest super. Motywy muzyczne są świetne, granie na słuchawkach to mus. Zelda pomyka w stałych 60 klatkach i tę płynność animacji widać. Sama grafika jest bardzo ładna, czytelna, 3D dodaje bardzo fajnej głębi. Najlepiej wykonane 3D od czasów SM3DL. Widać, że na siłę dorzucone nie jest. Warto kupić 3DSa dla ALBW. Ta gra pokazuje jaka jest różnica pomiędzy Nintendo, a Sony w traktowaniu przenośnych konsol. Gra nie jest perfekcyjna (jest zbyt łatwa, a dungeony mogłyby być dłuższe). Ale każda ocena inna niż 10/10 byłaby krzywdząca dla tej cudownej giereczki 3 Cytuj
Rayos 3 202 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Calkiem dlugo Ci zeszlo, ja wbilem 100% po jakis 18 godzinach gry a wcale sie nie spieszylem ;P Co do stalych 60fps polemizowalbvym, czasem gra potrafila zwolnic. ale i tak ALBW GOTY Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 14 kwietnia 2014 Niech ktoś mi pożyczy 3DSa z tą grą na tydzień Ewentualnie jakaś wymianka czasowa <ok> Cytuj
Rayos 3 202 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 ja pozycze jak mi sprzedasz zelde jakas Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 14 kwietnia 2014 To może ja ci pożyczę GBA SP z Zeldą Oracle of Seasons, a Ty 3DSa z ALBW :3 Szkoda że nie mieszkasz blisko ;p Cytuj
Rayos 3 202 Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 wolalbym kupic oracle :* Cytuj
Gość ragus Opublikowano 14 kwietnia 2014 Opublikowano 14 kwietnia 2014 (edytowane) Niech ktoś mi pożyczy 3DSa z tą grą na tydzień Ewentualnie jakaś wymianka czasowa <ok> Jak zorganizujesz jakiegoś kuriera w 2 strony czy coś, to mogę użyczyć. Edytowane 14 kwietnia 2014 przez ragus Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2014 Kwak, raczej z Rayosem sobie żartowałem Jeszcze w transporcie by się popsuło i byłoby na mnie, albo - broń boże - sam bym coś zepsuł Ale doceniam <3 Cytuj
chrno-x 924 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Na szczęście na GBA gra się wybornie zarówno w stare jak i nowsze odsłony. LTTP na Gejboju ponoć jest zraniony przez dźwięk Co masz na myśli? Miałem kompletną ALttP i szczerze po kilkudziesięciu godzinach i trzech różnych save'ach ciupiąc w to i na zwykłym GBA i DSLicie nie dosłyszałem się problemów z dźwiękiem. Tak więc jeśli nie masz tej wersji to polecam, koszt na allegro w pudełku w nawet bdb stanie to max. 100zł z przesyłką (czasami widywałem świetny komplecik za 60zł of course w pełni oryginał, żaden pirat). Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Autor Opublikowano 15 kwietnia 2014 Chodzi o dźwięk machanego miecza. Cytuj
Rayos 3 202 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Nie dajmy sie zwariowac, roznice sa znikome, dodatkowo wersja na GBA zostala lekko "zremasterowana" na rzecz poprawy niektorych elemenow, by pasowaly do nowszej mitologii swiata zeldy. Eh, skad pieniadze brac na to wszystko... Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 kwietnia 2014 Opublikowano 15 kwietnia 2014 Dźwięk w każdym porcie SNES->GBA był gorszy, ale jak ktoś nie ma porównania, to wątpię, żeby wyłapał. Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 7 maja 2014 Autor Opublikowano 7 maja 2014 Został tylko miesiąc do poznania nowej Zeldy... Eksajt się udziela? Wiemy że artstyle ma być odmienny od poprzedników. Ma być też jakiś rodzaj multiplayera. Prawdopodobna możliwość kończenia dungeonów w dowolnej kolejności. A co wy chcielibyście od nowej Zeldy? Wasz wymarzony tytuł? Ja chcę coś na wzór Wind Waker, czyli własna łódka i odkrywanie różnych wiosek... Ale przy tym powinien być też konik oraz ptak z SS... Takie trzy typy lokomocji po całym świecie, byłoby epickie Byłyby takie patenty, jak droga do dungeonu wymagałaby używania tych typów by się do niego dostać. Chcę dużo wiosek gdzie jest prowadzone sielankowe życie, przepełnione subquestami, gdzie gracz aż chce zamieszkać. Nie obraziłbym się też na powrót do midi, ale na to nie moge liczyć ;p Naturalnie pożądany jest brak handholdingu. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 (edytowane) A co wy chcielibyście od nowej Zeldy? Wasz wymarzony tytuł? Przygoda na miarę A Link Between Worlds w pełnym 3D/3D z góry. ALBW trafiła w tylu aspektach w "dziesiątkę", że niczego więcej od Zeldy nie wymagam. Edytowane 7 maja 2014 przez ragus Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 7 maja 2014 Autor Opublikowano 7 maja 2014 A co wy chcielibyście od nowej Zeldy? Wasz wymarzony tytuł? Przygoda na miarę A Link Between Worlds w pełnym 3D/3D z góry. ALBW trafiła w tylu aspektach w "dziesiątkę", że niczego więcej od Zeldy nie wymagam. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 Podobno ma miec gigantyczny budzet, jaram sie jak wiewiorka (i czekam na swoja kopie skyward sword). Cytuj
Gość ragus Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 (edytowane) A co wy chcielibyście od nowej Zeldy? Wasz wymarzony tytuł? Przygoda na miarę A Link Between Worlds w pełnym 3D/3D z góry. ALBW trafiła w tylu aspektach w "dziesiątkę", że niczego więcej od Zeldy nie wymagam. Marzy mi się coś takiego, ale Nintendo nie miałoby odwagi, bo gracze by ich zlinczowali. O wiele bardziej podobają mi się Zeldy 2d i za takie cuś: mógłbym nawet kupić PS4. Edytowane 7 maja 2014 przez ragus Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 7 maja 2014 Autor Opublikowano 7 maja 2014 Może to zostawmy jednak kieszonsolkom Cytuj
Rayos 3 202 Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 Popieram Ragusa, zeldy tylko w 2D/3D z lotu ptaka jak w ALBW :potter: Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 No widok z lotu ptaka GOTY ale jednak wolałbym troszkę schludniejszy styl od tego przedstawionego przez ragua <3 Cytuj
McDrive 3 118 Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 Jakoś tak nie mogę przestać patrzeć na ten art. 3 Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 Mam nadzieje, ze okaze sie, ze to bylo z gry <3 Cytuj
Figaro 8 323 Opublikowano 7 maja 2014 Autor Opublikowano 7 maja 2014 Oby! Taki art style byłby idealny. Bo mogliby zrobić mroczne miejscówki, jak i te weselcze. Art style TP niezbyt na to pozwalał. Cytuj
MichAelis 5 629 Opublikowano 7 maja 2014 Opublikowano 7 maja 2014 no i ze od tego czasu dziobia nad gra a nie ze premiera zima 2016 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi