Opublikowano 23 lipca 201311 l Dokładnie. Dla mnie cały album to mistrzostwo. Moje ulubione to wyzej wymieniony oraz New Slaves, Blood on the Leaves, Bound 2 i Im a God.
Opublikowano 23 lipca 201311 l dla mnie tez cały album piękny, ale jest jeden skip - send it up. w(pipi)iajacy i nudny bit, mimo ze yeezy rzuca dobry jak na ten album wers z mercedesem ogólnie myślałem, że czwartym numerem zrobionym przez daftów jest new slaves, a to właśnie send it up.
Opublikowano 23 lipca 201311 l dla mnie to jedyny słaby track, od 2 do 7 kosmiczne podkłady, new slaves tekstowo zdecydowanie najlepszy jak już było napisane
Opublikowano 23 lipca 201311 l Mi sie podoba klimat albumu. Od 1 do 9 bardzo ciezki, schizowy, nawiedzony, opentany Kanye, a 10 calkowita zmiana i kolejna miazga jak w starych klimatach Kanyego Bound 2. Jakby uciekl i zapomnial...
Opublikowano 23 lipca 201311 l Oczywiście, że "Hold My Liquor" najgorszy. Jak słyszę tego bezmózga Keefa, to mi się odechciewa wszystkiego.
Opublikowano 23 lipca 201311 l Jedyne, co zdarza mi się omijać to Guilt Trip. No i czasami Black Skinhead, bo moje słuchanie tej piosenki polega na czekaniu jak na wyrok na: "I keep it 300, like the romans." i zawsze mnie wtedy zęby swędzą Liquor oczywiście jest superancki. A że Keef się na niej udziela? Gdyby mi nie powiedziano, to bym nie wiedział. Toć to i tak komputer śpiewa. Edytowane 23 lipca 201311 l przez ragus
Opublikowano 23 lipca 201311 l Gayfish się powinien ustosunkować do tego - czy to było celowe (światowa ignorancja, wiadomo), czy po prostu popełnił pięknego babola.
Opublikowano 23 lipca 201311 l No ta płyta generalnie zawodzi tekstowo. Zapamiętuje się głównie te fragmenty, które po po prostu są śmieszne. 300 Rzymian, podajcie mi croissanty w tej eleganckiej restauracji (tutaj też na pewno Ye wie, że to śmieszne, przecież kurde mieszka w Paryżu i jada wymyślne dania), rymowanie słów do samych siebie, mówienie "swaghili", Star Wars furs - rockin Chewbacca, albo Jezus pyta Yeezusa, a ten "shit I'm chilling"... I tak dalej, i tak dalej. Nie chce mi się teraz wklejać. Ale wpiszcie w Google "top 10 Yeezus lyrics" i są same właśnie takie rzeczy, śmieszne z powodu swojej nieporadności. Wyróżnia się "New Slaves", naprawdę fajny tekst, zapewne David Simon czy twórcy filmu "House I Live in" by się z nim zgodzili. Ogólnie płyta jest pod wieloma względami świetna, ale te teksty składają się na obraz płyty niedopracowanej, niedorobionej, niespójnej, niesycącej. Może to i dobrze, że taka jest. Dla mnie jednak chyba stoi niżej niż kilka poprzednich. Ale i tak sporo jej słuchałem, a przecież nie słucham w ogóle hip-hopu. Ani house, ani trance, czy co to jest za gatunek tutaj.
Opublikowano 23 lipca 201311 l Widzieli wideo do BLK SKNHD? Tragedia. Beka jeśli tak jak mówi Ye, pracowano nad nim 5 miesięcy... http://www.kanyewest.com/
Opublikowano 24 lipca 201311 l hold my liquor najgorsze ? pff, nawet keef niczego nie psuje, przecież ten podkład jest przepiękny. btw MBDTF to inny level - najlpesza płyta westa i jedna z najlepszych w rapie w ogóle, więc yeezus pomimo całej swojej (muzycznej) zaje.bistości koło tego albumu nawet nie stał.
Opublikowano 24 lipca 201311 l http://www.youtube.com/watch?v=9WKchWie2Go http://kanyequest3030.tumblr.com/page/2
Opublikowano 24 lipca 201311 l Haha, całkiem ciekawe. Chyba sobie zagram w wolnej chwili. Ciekawe, czy Kanye zdaje sobie sprawę z istnienia tej gierki?
Opublikowano 24 lipca 201311 l Rozpełzła się po internecie, więc może słyszał. Teraz ma raczej ważniejsze rzeczy na głowie.