Gość ragus Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 "New Slaves" najlepsza liryka na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 i am a god kosmiczny podkład Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dokładnie. Dla mnie cały album to mistrzostwo. Moje ulubione to wyzej wymieniony oraz New Slaves, Blood on the Leaves, Bound 2 i Im a God. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 dla mnie tez cały album piękny, ale jest jeden skip - send it up. w(pipi)iajacy i nudny bit, mimo ze yeezy rzuca dobry jak na ten album wers z mercedesem ogólnie myślałem, że czwartym numerem zrobionym przez daftów jest new slaves, a to właśnie send it up. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Dla mnie Send it up jest super. Za(pipi)isty beat i calosc Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 dla mnie to jedyny słaby track, od 2 do 7 kosmiczne podkłady, new slaves tekstowo zdecydowanie najlepszy jak już było napisane Cytuj Odnośnik do komentarza
Jerome 1 181 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Mi sie podoba klimat albumu. Od 1 do 9 bardzo ciezki, schizowy, nawiedzony, opentany Kanye, a 10 calkowita zmiana i kolejna miazga jak w starych klimatach Kanyego Bound 2. Jakby uciekl i zapomnial... Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 bound 2 pięknie kończy płytę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Oczywiście, że "Hold My Liquor" najgorszy. Jak słyszę tego bezmózga Keefa, to mi się odechciewa wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Jedyne, co zdarza mi się omijać to Guilt Trip. No i czasami Black Skinhead, bo moje słuchanie tej piosenki polega na czekaniu jak na wyrok na: "I keep it 300, like the romans." i zawsze mnie wtedy zęby swędzą Liquor oczywiście jest superancki. A że Keef się na niej udziela? Gdyby mi nie powiedziano, to bym nie wiedział. Toć to i tak komputer śpiewa. Edytowane 23 Lipca 2013 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Gayfish się powinien ustosunkować do tego - czy to było celowe (światowa ignorancja, wiadomo), czy po prostu popełnił pięknego babola. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Hold My Liquor i Bound 2 najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 No ta płyta generalnie zawodzi tekstowo. Zapamiętuje się głównie te fragmenty, które po po prostu są śmieszne. 300 Rzymian, podajcie mi croissanty w tej eleganckiej restauracji (tutaj też na pewno Ye wie, że to śmieszne, przecież kurde mieszka w Paryżu i jada wymyślne dania), rymowanie słów do samych siebie, mówienie "swaghili", Star Wars furs - rockin Chewbacca, albo Jezus pyta Yeezusa, a ten "shit I'm chilling"... I tak dalej, i tak dalej. Nie chce mi się teraz wklejać. Ale wpiszcie w Google "top 10 Yeezus lyrics" i są same właśnie takie rzeczy, śmieszne z powodu swojej nieporadności. Wyróżnia się "New Slaves", naprawdę fajny tekst, zapewne David Simon czy twórcy filmu "House I Live in" by się z nim zgodzili. Ogólnie płyta jest pod wieloma względami świetna, ale te teksty składają się na obraz płyty niedopracowanej, niedorobionej, niespójnej, niesycącej. Może to i dobrze, że taka jest. Dla mnie jednak chyba stoi niżej niż kilka poprzednich. Ale i tak sporo jej słuchałem, a przecież nie słucham w ogóle hip-hopu. Ani house, ani trance, czy co to jest za gatunek tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Plyta na pewno lepsza niz ta kolaboracja z Jay-Z Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Polemizowałbym. Na pewno gorsza od MBDTF. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cudi 5 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Widzieli wideo do BLK SKNHD? Tragedia. Beka jeśli tak jak mówi Ye, pracowano nad nim 5 miesięcy... http://www.kanyewest.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Najnowsze, zostań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cudi 5 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 O, Rozi, kiedy nowe słegowe zakupy w szyk/lifestyle? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Były ostatnio już. Teraz pozostaje mi cię zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 hold my liquor najgorsze ? pff, nawet keef niczego nie psuje, przecież ten podkład jest przepiękny. btw MBDTF to inny level - najlpesza płyta westa i jedna z najlepszych w rapie w ogóle, więc yeezus pomimo całej swojej (muzycznej) zaje.bistości koło tego albumu nawet nie stał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=9WKchWie2Go http://kanyequest3030.tumblr.com/page/2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Haha, całkiem ciekawe. Chyba sobie zagram w wolnej chwili. Ciekawe, czy Kanye zdaje sobie sprawę z istnienia tej gierki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Rozpełzła się po internecie, więc może słyszał. Teraz ma raczej ważniejsze rzeczy na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi