Gość Rozi Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 https://www.youtube.com/watch?v=UPrh0Jz9os4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 http://www.cgm.pl/aktualnosci,36735,nowa_plyta_kanye_westa_jesienia,news.html Nowa płyta na jesień. Jest jaranko? Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Muzycznie bez obaw, ale takie teksty drugi raz nie przejdą. Anyway, czekam z pytongiem w łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 292 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 W końcu :3 chociaż miałem nadzieje że będzie trochę szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 (edytowane) Cudownie napisany news. "Moja twórczość jest jak wahadło, czasem w ciągu chwili odwraca się w drugą stronę". Koleś, widziałeś wahadło? Chodzi o to, że nabiera rozpędu naprzemian w przeciwne strony. Lewo-prawo itd. Nie że "czasem się odwraca". Zresztą w tym wywiadzie to jest dosłownie napisane. Popowe "Graduation" - mroczne "808's". Popowe "My Beautiful" - mroczny "Yeezus". Edytowane 23 Lipca 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Muzycznie bez obaw, ale takie teksty drugi raz nie przejdą. Anyway, czekam z pytongiem w łapie.Jakie teksty Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Takie jakie były na yeezusie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) imo taka koncepcja buntownika gardzacego ludzmi, te teksty pasuja do warstwy muzycznej, i są śmieszne. Nie wiem co oczekujesz od Kanyego, ale raczej nie jest w stanie wrocic do ciepłych tekstów na ciepłych samplach, zresztą chciałbym zauważyć że on nigdy nie byl mega dobrym teksciarzem, ani w tej stylistyce, ani w poprzedniej Edytowane 28 Lipca 2014 przez Sugan Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgadzam się w 100%, że do konceptu płyty teksty jak najbardziej pasują. Natomiast na samym MBDTF też bywało śmiesznie i żenująco, ale była tam też masa naprawdę spoko wersów. Na gościnkach yeezy też ostatnimi czasy daje tak żenujące zwrotki, że momentami zastanawiam się czy teksty na yeezusie to rzeczywiście zabieg celowy, czy on po prostu nic lepszego nie potrafi napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Teksty na Yeezusie są... specyficzne, często śmieszne i nieporadne, ale w pewien sposób składają się na punkowy, spontaniczny obraz tej płyty. No już była o tym gadka wiele razy w temacie. Nie powiedziałbym, że są słabe. New Slaves słaby tekst? A jaki jest dobry? Taki Nas naprawdę miał "lepsze" teksty, czy po prostu robił inną muzykę? Dla mnie muzyka to nie jest kurde samochód, że masz wziąć tabelkę, spełnić warunek X, Y i Z i masz udany produkt, tylko chcę czegoś, co będzie miało charakter, co się będzie różnić, co coś wniesie względem innych płyt, nie będzie jak nowa, troszkę dopicowana wersja tego samego (lepsza bo dopicowana, wow!). Dlatego większość hip hopu mnie nudzi w cholerę, a od jakiegoś czasu każda płytka Kanye jest u mnie w czołówce ulubionych. Edytowane 28 Lipca 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Podałeś akurat najlepszy tekstowo kawałek z płyty za przykład. Jakby cała płyta taka była lirycznie to nie pisnąłbym nawet słówka. Aj dżost tokd to dżizys hi sed łodap jizys. Tak czy siak, uwielbiam ten album Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) "Shaking bitches like parkinson" (lekko folowupowane przez commona ostatnio) tez dobrze oddaje dynamike narracji i ogrom celebryckiego zblazowania w chyba najlepszym kawalku na plycie, znalazlbym tez kilka przykladow na poparcie tezy ze te teksty nie sa najgorsze, ale nie mam ochoty bo nie w tym problem. Problem jest w tym że Kanye zaprzepascil spora szanse na stworzenie klasyka. Gdyby zamiast i tak zwartego lp wydal epke złożoną z 4 pierwszych kawalkow i z ostatniego postawilbym spokojne i twarde jak skała 10/10, jestem po prostu zawiedziony obecnoscia na tak dobrej plycie kawalkow koszmarnych jak Guild Trip, przesadzonych w ilosci motywow jak Blood On The Leaves czy po prostu nudnych pod wzgledem klimatu i analiza tekstow nie pomoze w tych przypadkach. No i reagge śpiewacy, po (pipi) oni tam wyja, pasuja tu rownie dobrze jak trapstepowe zajawki tnght lub autotune w BONL, czyli nie pasuja i psuja kawalki, ma ktos jakies sensowne wytlumaczenie obecnosci tych jamajczykow? Edytowane 28 Lipca 2014 przez Sugan Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Dla mnie kawałki 1-7 to zero skipów, dopiero później zaczyna poziom spadać. Bound2 choć ma piękny sampelek i fajne przejście w refrenie męczy zwrotkami. Co do regowców to tylko w send it up to męczy (i ten wkur.wiający wyjec w bicie), w reszcie imo pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) "Shaking bitches like parkinson" (lekko folowupowane przez commona ostatnio) tez dobrze oddaje dynamike narracji i ogrom celebryckiego zblazowania w chyba najlepszym kawalku na plycie, znalazlbym tez kilka przykladow na poparcie tezy ze te teksty nie sa najgorsze, ale nie mam ochoty bo nie w tym problem. Problem jest w tym że Kanye zaprzepascil spora szanse na stworzenie klasyka. Gdyby zamiast i tak zwartego lp wydal epke złożoną z 4 pierwszych kawalkow i z ostatniego postawilbym spokojne i twarde jak skała 10/10, jestem po prostu zawiedziony obecnoscia na tak dobrej plycie kawalkow koszmarnych jak Guild Trip, przesadzonych w ilosci motywow jak Blood On The Leaves czy po prostu nudnych pod wzgledem klimatu i analiza tekstow nie pomoze w tych przypadkach. No i reagge śpiewacy, po (pipi) oni tam wyja, pasuja tu rownie dobrze jak trapstepowe zajawki tnght lub autotune w BONL, czyli nie pasuja i psuja kawalki, ma ktos jakies sensowne wytlumaczenie obecnosci tych jamajczykow? Najlepiej jakby wydał jeden kawałek, też dałbym 10/10 i mielibyśmy klasyka. Edytowane 29 Lipca 2014 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 przeżyjmy to jeszcze raz: https://www.youtube.com/watch?v=nRckgn36lzY Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 preview nowego kliponka http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.complex.com%2Fmusic%2F2014%2F08%2Fkanye-west-robocop-video-preview%3Futm_campaign%3Dcomplexmag%252Bsocialflow%252B08%252B2014%26utm_source%3Dfacebook%26utm_medium%3Dsocial&h=GAQGtCwm5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 ale śmieszne skurwysynu najgorszy :////////////////////////// Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wchodzę w temat spodziewając się info o nowej płycie, a tutaj jakiś snippet klipu do starego tracka Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie mogłem się powstrzymać :* Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Człowieku prawie dostałem zawału przez Ciebie!BTW: http://muzyka.interia.pl/plotki/news/kim-kardashian-i-kanye-west-kryzys-w-malzenstwie,2039627,2370 Oj szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 540 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Dziennikarstwo na poziomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sugan 60 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Wrzucacie snippet starego kawalka zamiast nowego numeru w surowej wersji. Lel, widze jacy z Was fani Westa, link do leaka z potchforka wygasl, ale znalazlem niezgorszy remake na yt, jest tez kilka innych ripow ale ten brzmi najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 https://www.youtube.com/watch?v=R05k2XFnpqw no traczek zapowiada się dobrze, wierzę że muzycznie ten człowiek po raz kolejny rozj.ebie Cytuj Odnośnik do komentarza
RajuPL 129 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) --- Edytowane 28 Marca 2015 przez RajuPL Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Wersje live rozpie.rdalają system. Te dodane syntki i pozmieniane aranże - miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi