Redmitsu 975 Opublikowano 19 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2013 Zakładam bo warto. Napewno najlepsze anime tego roku, mangi nie czytam bo szkoda sobie spoilerowac. Ogladam z otwarta japa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 19 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2013 Anime jest doskonałe pod względem wizualnym, ale sama historia mocno przewidywalna - poczytałem mangę i okazało się, że fabuła rozwija się tak jak przewidywałem. Pomimo tego oglądam, bo od czasu FMA Brotherhood nie było żadnej, nowej serii, która przykułaby mnie do ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza
Xantu 147 Opublikowano 19 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2013 Właśnie obejrzałem najnowszy odcinek k...a ale za...sty. Takiego bicz slapa to dawno nie widziałem. To anime sprawia, że jest jeszcze nadzieja w Japończykach na stworzenie wysokiej jakości opowieści z super animacją. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 19 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2013 Manga jakoś zamula ostatnio i to że tytani to ludzie jakoś mnie zawiodło Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 19 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2013 Manga jakoś zamula ostatnio i to że tytani to ludzie jakoś mnie zawiodło Spoiler dotyczący mangi. Nie wszyscy tytanie to ludzie, po prostu istnieje podział na tych z inteligencją, a więc w rzeczywistości ludzi i nierozumne bestie. Czuć w tym lekką inspirację powieścią "Jestem Legendą". Tam też istniał podział na inteligentne i bezrozumne bestie, ale wampiry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 19 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 maja 2013 Obstawiam że wszyscy tytani to ludzie, tylko nie wszyscy rozumni. Była akcja z wioską gdzie wszyscy ludzie zniknęli, ale konie zostały, więc nie uciekli, myślę że zostali właśnie przemienieni. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 24 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2013 Pytanie. Jestem po 4ep dopiero i jesli odp wybiega na kolejne epy to tylko dajcie znac, chcialbym uniknac spoilerow. W ep1 ojciec pokazuje Erenowi klucz (do piwnicy ich domu) i wyjezdza do srodkowego miasta. W ep2 bohater ma sen gdzie ojciec chce mu zrobic zastrzyk i jak sie budzi ten klucz ma na szyji. Nie pamietam sceny gdzie jest mu on przekazany w jakikolwiek sposob. O co biega? Jesli to sie ma wyjanic w next epach to tylko dajcie info, ze tak . Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 24 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2013 (edytowane) Z tego co pamiętam to było pokazane jak dostał klucz [w mandze, anime chomikuje i chce pocisnac całość], przecież mamy przeskok o kilka lat od ataku do momentu kiedy już się szkolą w koszarach. Jeśli chodzi o samą piwnice i zastrzyk to [mały spoiler z mangi] jeszcze tam nawet nie dotarli, a sam Eren miał tylko jakieś przebłyski Edytowane 24 maja 2013 przez Guernica Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 24 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 maja 2013 W anime scena z kluczem jest pomiedzy odplynieciem na lodzi (z tej ich "wioski") a obudzeniem sie dnia nastepnego w "miescie". Wtedy tez, dopiero, podejmuja decyzje, ze chca sie szkolic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Richer 6 Opublikowano 30 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2013 Ta wizja to jakiś ciężki mindfuck, bo Eren ojca nie spotkał od ataku na pierwszy mur. Chyba, że to jakieś mgliste wspomnienie sprzed ataku ;p W każdym razie manga momentami jest przewidywalna ale jednak niektóre sprawy motywy ludzi-tytanów niszczących mury, czemu tacy sami ludzie wcześniej stworzyli go z własnych ciał, "Kościół" i ich tajemnice, czego chce trio rekrutów-tytanów od Erena i ape-tytan to ciekawy temat do rozkim. A ciągnąc to dalej chętnie poznam wasze zdanie, jak myślicie ludzie-tytani chcą unicestwić ludzkość czy po prostu jakiś grubszy spisek jest na rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 30 maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 maja 2013 (edytowane) Obstawiam grubszy spisek, inaczej by szpiegów nie wysyłali, no i mogli spokojnie wszystkie bramy zniszczyć Edytowane 30 maja 2013 przez Guernica Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 2 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2013 (edytowane) Masakra nowy ep. Dla mnie jak na razie bezdyskusyjnie numer jeden i jedno z lepszych anime w ogóle Dodam jeszcze tylko,że to jedno z niewielu anime,gdzie nie przewijam intro Edytowane 2 czerwca 2013 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 2 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2013 Też właśnie obejrzalem nowy ep nr9 i łoo czadzik, a końcówka urwała du.pe. Szkda ze te epy trwaja po 20 min i trzeba tydzien czekać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Okatawo 0 Opublikowano 2 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 czerwca 2013 Spoiler z mangi Uważam że to był spisek żeby połączyć wszystkie rasy ludzi, dać im jednego wroga.. Tylko że ten spisek wymkną się spod kontroli... A Ojciec erenowi dał tą moc przemiany w Tytana, bo odkrył on recepturę Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 3 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2013 Dodam jeszcze tylko,że to jedno z niewielu anime,gdzie nie przewijam intro Ja probuje ogarnac to intro na gitarce. W ogole na yt jest wysyp coverow tej piosenki (biorac pod uwage, ze anime leci od niedawna). Poki co kisze anime i jestem po 6 epie dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 3 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 czerwca 2013 You must be shitting me... Drama w poprzednich odcinkach była rozbrajająca. Ostatecznie jednak zawiodłem się na tym animku. Niektóre z tych humorystycznych przeróbek openingu są za to naprawdę mocarne. Cytuj Odnośnik do komentarza
szaden 228 Opublikowano 4 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2013 https://www.youtube.com/watch?v=3ALhAGtt8Tg Masz na myśli takie przeróbki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 4 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 czerwca 2013 Tu są moje top debeściaki: http://www.youtube.com/watch?v=zvq0RaaMck8 http://www.youtube.com/watch?v=6GlgPWlKFxI http://www.youtube.com/watch?v=PDHCLjuOzXY http://www.youtube.com/watch?v=wLImJOIl2D8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Richer 6 Opublikowano 8 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2013 (edytowane) You must be shitting me... Drama w poprzednich odcinkach była rozbrajająca. Ostatecznie jednak zawiodłem się na tym animku. Niektóre z tych humorystycznych przeróbek openingu są za to naprawdę mocarne. Co si się konkretnie nie spodobało? Ta scena z armatą? Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić wszystko jasno wyłożone, ojciec powiedział, że będzie wiedział jak jej użyć i przyparty do muru instynktownie to zrobił Edytowane 8 czerwca 2013 przez Richer Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 951 Opublikowano 8 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2013 w jakie dni wychodzą nowe odcinki? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2013 w soboty emisja Cytuj Odnośnik do komentarza
puszkin 235 Opublikowano 8 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2013 na gogoanmie co niedziele jest juz wersja z ang napisami Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 8 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2013 Co si się konkretnie nie spodobało? Ta scena z armatą? Jak dla mnie nie ma się do czego przyczepić wszystko jasno wyłożone, ojciec powiedział, że będzie wiedział jak jej użyć i przyparty do muru instynktownie to zrobił Kilka żeber Erena bez organów, który żyje najwyraźniej w oparciu o jakieś NANOMASZYNY to akurat wisienka na torcie głupot jakie ta bajka funduje. Wiadomo, że seria nie idzie w realizm, ale przynajmniej można by nie robić z niej kolejnego Naruto. Drama nastoletnich wojaków jest żenująca, miejscami aż ciężko się na to patrzy. Chociaż bywały też bekowe momenty (koleś rozwalający sobie łeb z pistoletu skałkowego). Pierwszy vol. tego ma się według prognoz sprzedać w Japonii powyżej 40 000 kopii. Taka liczba pewnie wydaje się niewielka, ale w przypadków animków jest to ogromny sukces jak na serię telewizyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 852 Opublikowano 8 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 czerwca 2013 Czego się spodziewałeś od shounena? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Zarathustra 616 Opublikowano 9 czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 czerwca 2013 (edytowane) Już od dawna nie zwracam uwagi na gatunki, czy grupy wiekowe. Po trailerze, który prezentował produkcję z pogranicza seinena spodziewałem się czegoś ciut lepszego. Mangi nie czytałem, ale autora powinni wysłać na jakieś lekcje rysunku... rany jakie on bazgroły odwala. Edytowane 9 czerwca 2013 przez Zarathustra Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi