Bartolinsky 1 760 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Banderasowy odcinek i ta końcówka W tamtym tygodniu sezon w rankingu na MAL był na 9 pozycji, a dzisiaj jest już na trzecim i niewiele brakuje do drugiego. W zasadzie trochę beka jakby wbił na pierwsze miejsce zrzucając z tronu FMA:B, no ale do tego jednak jeszcze daleko. Hajpują go nieziemsko i mocno mnie ciekawi jak zmieni się ocena, kiedy wpadnie ostatni odcinek i cały plot twist się wyjaśni Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Bartolinsky Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 WOW po prostu ten odcinek. Ponura cisza, brak openingu i do tego najwyższej klasy voice acting. Decyzja na dachu niemożliwa do podjęcia. Feelsy ogromne. No i jeszcze na końcu kawałek "Sayonara" A za tydzień piwnica... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 ehh żałuje że przeglądałem kiedyś mange bo trochę mniejsze jarnko było no ale i tak kozag sezon Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Szkoda ze wybor byl taki a nie inny ale mozna sie bylo tego spodziewac. Tak czy siak, swietny odcinek, ile jeszcze do konca sezonu zostalo? wolalem znacznie postac Erwina Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 4 epy jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) "It's time for us to let him rest now." Erwin poświęcił wszystko dla ocalenia ludzkości(stał się demonem jak to w odcinku mówili) i już tak na prawdę był chodzącym zombie, który dawno myślał o śmierci. Levi widział jego ból i jak głęboko złamanym był człowiekiem. Po tych wszystkich latach udręki i wysyłania dzieciaków na pewną śmierć, w końcu mógł zaznać czego pragnął -> pokoju. Bardzo nie fair by było, jakby go przywrócili. Szacun dla tej postaci ogromny za wszystko co zrobił. Armin za to z drugiej stronie nie jest zniszczony jak Erwin, nie pragnie śmierci(wybiera ją, żeby ocalić innych), dalej ma ogromną nadzieję, że uda się im przetrwać. Chce zobaczyć co świat kryje razem ze swoją "rodziną". Armin pokazał w ostatnich epach, że ma ogromny potencjał, by być nawet lepszym przywódcą w przyszłości od Erwina. W skrócie - dla Armina śmierć była wyborem, a dla Erwina życzeniem. Przepiękna i bardzo głęboka jest ta II połowa sezonu Edytowane 3 Czerwca 2019 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ech, chyba czas nadrobić drugi sezon do końca. Pierwszy był banderasowy, drugi tak mi nie siadł, że nawet nie dokończyłem. Ale teraz widząc spusty w temacie chyba trzeba się zmobilizować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jednak komuś zabrakło jaj, żeby uśmiercić Armina Niemniej cały odcinek oglądałem z jeszcze większym napięciem niż poprzedni. Jak to wszystko jest zrobione: emocje i dylematy bohaterów, ich wiarygodne zachowanie, smutne jak jasna cholera retrospekcje i dołująca muzyka wchodząca w idealnym momencie. Masterpiece. A w kolejnym odcinku prawdopodobnie obrót scenariusza o 180 stopni. Sam do końca nie wiem co siedzi w tej piwnicy, ale ci co czytają mangę twierdzą, że całkowicie zmienia tor wydarzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 58 minut temu, Josh napisał: Jednak komuś zabrakło jaj, żeby Pokaż ukrytą zawartość uśmiercić Armina Niemniej cały odcinek oglądałem z jeszcze większym napięciem niż poprzedni. Jak to wszystko jest zrobione: emocje i dylematy bohaterów, ich wiarygodne zachowanie, smutne jak jasna cholera retrospekcje i dołująca muzyka wchodząca w idealnym momencie. Masterpiece. A w kolejnym odcinku prawdopodobnie obrót scenariusza o 180 stopni. Sam do końca nie wiem co siedzi w tej piwnicy, ale ci co czytają mangę twierdzą, że całkowicie zmienia tor wydarzeń. Dawno temu przeczytalem spoiler co w tej piwnicy sie znajduje i... nie pamietam juz co to bylo xd takze chyba rewelacja dupy nie urywala. 2 godziny temu, Cedric napisał: Ech, chyba czas nadrobić drugi sezon do końca. Pierwszy był banderasowy, drugi tak mi nie siadł, że nawet nie dokończyłem. Ale teraz widząc spusty w temacie chyba trzeba się zmobilizować. No ja po pierwszym sezonie juz mialem troszke zapal do calej serii oziebiony ale teraz postanowilem dac druga szanse i nie zaluje, drugi byl jaki byl ale trzeci jest swietny od poczatku az do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2019 49 minut temu, Bansai napisał: Dawno temu przeczytalem spoiler co w tej piwnicy sie znajduje i... nie pamietam juz co to bylo xd takze chyba rewelacja dupy nie urywala. Albo to, albo pierwsze objawy demencji Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 5 godzin temu, Josh napisał: Albo to, albo pierwsze objawy demencji Nie wiem co gorsze szczerze mowiac. Cytuj Odnośnik do komentarza
viqorq 0 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 No jest mocno ale biorąc pod uwagę jak daleko manga jest w przodzie, to ciekawe czy anime pokryje całość materiału kiedyś bo słyszałem jakieś plotki, że ten sezon może być ostatnim jeżeli chodzi o anime tytanów? Szkoda by było, bo mangi nie czytam na bieżąco znam tylko parę akcji dalszych i fajnie by było zobaczyć to na ekranie a nie na kartkach Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Nie ma opcji, by to był ostatni sezon, choćby dlatego, że tytuł jest jednym z najpopularniejszych ostatnich lat i ciągnie ten biznes. Bez sensu byłoby takie zachowanie. Wiadomo za to, że Wit Studio na dzień dzisiejszy nie będzie już odpowiedzialne za następne sezony. Więc kto będzie? Oby nie J.C Staff Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 Production I.G(pomagali Wit Studio przy 1 sezonie) najprawdopodobniej przejmie tytanów, więc nie ma się o co martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Nowy odcinek już do wypożyczenia. Kurz i emocje po ostatnim epie opadły i następny pewnie też trochę zwolni tempo, ale w końcu zacznie się wszystko wyjaśniać. Bierzcie pod uwagę, że ending pojawia się szybciej, bo po nim jest dłuższa scena, którą wypada obejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 No odcinek spokojniejszy. Ale Boże, ta końcówka Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 spokojny odcinek ale ogląda sie równie dobrze co poprzednie, szanuje ten sezon sakramencko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Odcinek jak zawsze rewelka, tylko spodziewałem się, że piwnica wyjaśni wszystkie tajemnice, a okazuje się, że ledwo liznęła temat. To co pokazali było do przewidzenia Annie, Berthold, Reiner i Zeke to wystarczające hinty na to, że poza murem istnieje jakaś cywilizacja, więc można było samemu do tego dojść już dawno temu Tylko, że to nie jest największa zagadka fabularna. Ta jest jeszcze cały czas do odkrycia dlaczego ci wszyscy ludzie za murem są odcięci od cywilizacji jak jakieś wyrzutki i skazani na życie w strachu przed tytanami? Dlaczego Berthold powiedział, że wszyscy muszą zginąć? To jakiś nazistowski eksperyment? Wnioskując po ubiorze gości na końcu odcinka wygląda mi to na czasy pierwszej albo drugiej wojny światowej, więc kto wie. Tak czy inaczej piwnica nie wyjaśniła najważniejszego. Czekam na dalsze mindfucki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Cały czas miałem nadzieję, że w piwnicy będą małe kotki. Ten mindfuck w ogóle nie inspirowany końcówką pierwszego FMA Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Bardziej mi się kojarzy z Osadą w reżyserii Shyamalana. Btw 1 min. 10 sek. Epickość Soundtrack to momentami niewykorzystany potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zaczalem druga czesc s03. Przypomnijta mnie skad Eren ma te moc do uszczelniania bramy? Prawie nic nie pamietam z poprzedniej czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 No i nadrobilem. Super druga czesc sezonu. Walka Livaja troche jednak rozczarowanie bo wszystko to widzielismy. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 15 godzin temu, Mejm napisał: Zaczalem druga czesc s03. Przypomnijta mnie skad Eren ma te moc do uszczelniania bramy? Prawie nic nie pamietam z poprzedniej czesci. Wypił serum z butelki w kaplicy Reissów i nabył tę umiejętność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 CO. ZA. ODCINEK. Wiadomo już dlaczego ludzie muszą gnić za murem jak szczury, co się dzieje za dala w cywilizacji i skąd w ogóle wzięły się tytany i że Eren będzie walczył z własnym bratem Nie spodziewałem się tak dobrego lore. Jakby się zastanowić to można by było do tego serialu zrobić cholernie ciekawy prequel. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 No nie wiem. Nie można było jakoś podbudować tej mitologii wcześniej, tylko teraz w 25 minut wrzucenie wszystkiego w telegraficznym skrócie? Do tego mam nieodparte wrażenie, że niektóre elementy tej układanki się średnio kupy trzymają. Jakaś nie bardzo satysfakcjonuje mnie odpowiedź, że moc tytanów wzięła się z tego, że 1820 lat temu (dziwnie dokładne datowanie, biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności) jakaś typiara zawarła pakt z diabłem. Tak samo jak te dalsze szczegóły, że podział na ileś tam części, przejęcie iluś tam z tych iluś, wojna, wyspa. No są to j a k i e ś odpowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi