sprite 1 783 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 2 minuty temu, Mejm napisał: Tak samo nie rozumiem dlaczego maja to serum. Kto im je dal? Krol Eldian za grzechy przeszlosci czy ch.uj wie? Nikt im nie dał. Serum pobierają z płynu rdzeniowego tytanów. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Wiadomo czym inspirowali sie przy The Predator. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 @sprite Taki z ciebie krytyk filmowy i łączysz fakty niczym Sherlock, a nie potrafisz zrozumieć prostego zdania. Do momentu tego "genialnego reveal'a" ten tytan pełnił tylko jedną funkcję - zjadł matkę Erena. Autor rzeczywiście mógł sobie zaplanować to wszystko, co się wydarzyło w ostatnim odcinku, ale wcale nie musiał, bo aż tak sensacyjne to nie było. No i nie rozśmieszaj mnie z tym grymasem na twarzy, bo ten tytan tak miał przez całe anime. Zaraz mi powiesz, że się uśmiechał, bo zjadł obecną żonę swojego byłego xD. Jeszcze się okaże, że tytan z odcinka ∞ ma nadęty brzuch, bo jadł z Grishą grochówkę przed zesłaniem na wyspę i byli przyjaciółmi. Próbujesz zrobić ze zwykłego shounena (czyli bajeczki dla 14 latków) jakieś dzieło o wielkiej głębi. Tu chodzi o rozwalanie tytanów przy akompaniamencie muzyki pełnej patosu i głupimi przemowami. Trochę się nie dziwię, bo jak się ogląda te chińskie bajeczki o małych dziewczynkach, to coś takiego może być przełomowe Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Dalej nic nie rozumiesz Dla mnie eot i więcej ci nie będę tłumaczył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 A Kojima jak zrobil pierwszego Metal Gear to mial juz rozpisana historie Big Bossa z trojki? Dyskutujmy. Jak pisalem wczesniej, przychylam sie do tezy sprajta. Jest w anime kilka innych watkow, ktore byly juz sygnalizowane duzo wczesniej. A jak ogladalem pierwszy odcinek to ten tytan wydal mi sie wyraznie odrozniajacy sie od reszty. No i to chyba nie tak, ze typ napisal 10 czapterow a potem w 50 sie zastanawial co dalej. Nam sie wydaje, ze to jest strasznie rozwleczone w czasie ale jakby tak upakowac cala historie to mozna ja strescic w 2-3 odcinkach. W ogogle zmienilo sie studio rysujace czy co bo Eren wyglada na duzo bardziej doroslego? Az tyle czasu minelo miedzy sezonem 2 a 3? No chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 "Zwykłego shounena" xD już coś wcześniej chyba pisałem o typowych pochłaniaczach Dragon Balla oraz Poksów. Jak ktoś stawia rozbudowany i wielowątkowy scenariusz pełen tajemnic i niejednoznaczności, mroczny klimat i bardzo przygnębiający wydźwięk całej historii z bajkami o zbieraniu kolorowych zwierzątek to nie pozostaje mi nic innego jak współczuć. Bo na tym etapie tłumaczyć takiej osobie cokolwiek to już nawet nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Ładny ruch w temacie się zrobił i te rozkminy na temat fabułyJeśli tak wygląda dla niektórych zwykły shounen to beka, oby więcej takich w przyszłości. Ogólnie nie stawiam tytułu tak wysoko jak np. Josh, bo jednak sezon sezonowi nierówny, ale na pewno ma unikatową fabułę czy sporą ilość ciekawych wątków i postaci. Sztosik tytuł, nie żaden podrabianiec Szkoda mi jedynie, że raczej nie zakończą tego sezonu w taki sposób tak jak wcześniej myślałem, bo do akcji na pełnej piź.dzie jednak jeszcze brakuje, a w dwa epizody zmieścić to wszystko byłoby bardzo słabe. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Bartolinsky Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 19 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 Siedze w domu z nogą w gipsie i w dwa dni podjechałem do ostatniego epa z połowy pierwszego sezonu. Serial sztos. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Kto mi powie o co cho z ostatnią sceną dzisiejszego odcinka Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Kolejny 10/10 odcinek. Coś pięknego. 14 godzin temu, Pupcio napisał: Kto mi powie o co cho z ostatnią sceną dzisiejszego odcinka PATHS. Cytat It's said power is inherited along with memories through paths which transcend space and time To są najprawdopodobniej pomieszane wspomnienia(time travel memories) Grishy, Krugera i Erena = wszystkich poprzednich i obecnego posiadacza mocy "Attack Titan" Możliwe też, że Eren dysponuje obiema mocami(attack i founding titana). No i Eren jest dosłownie nazwą anime - SHINGEKI NO KYOJIN Mind blown Edytowane 24 Czerwca 2019 przez sprite 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Ta, to bylo nawet niezle z ta nazwa. Chociaz jak sie jaralem przy s01 to czytalem, ze tlumaczenie na angielski jest blede i ze to tytan atakuje a nie, ze jest to atak na niego. Niemniej wtedy nic z tego nie wynika. Podobalo mi sie tez, ze Spoiler Eren ma imie po Sowie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Spoiler 9 godzin temu, sprite napisał: Możliwe też, że Eren dysponuje obiema mocami(attack i founding titana) Spoiler No to, że ma Founding Titana jest już pewne od akcji w podziemiach z Historią. Nie bez powodu w dzisiejszym odcinku prawie mu oczy wyleciały z orbit, bo zaczyna powoli rozumieć od czego zależy, by tych mocy używać Edytowane 24 Czerwca 2019 przez Bartolinsky Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Dla mnie kolejna dawka niezbyt satysfakcjonujących wyjaśnień podanych w średnio przejrzysty sposób. Randomowe 13 lat życia, bełkotliwa koncepcja strumienia świadomości/wspomnień/wszystkiego gromadzącego się w założycielskim tytanie, Grisha przejmujący moc tego tytana na offscreenie. W ogóle trochę beka, że z całej populacji Eldian, zdolnych do przybierania form inteligentnych tytanów, maksymalnie 9 osób jednocześnie może te umiejętności wykorzystywać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 348 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Jest już cały OST. MESJASZ Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Od sezonu 2 nic sie nie zmienilo w ost. W ogole go nie slychac. Nawet nie wiem czy sa nowe utwory bo nic sie nie wyroznia. Ost1 przewalkowalem 100x i jest zaje.bisty a tutaj nie wiadomo co. A i jesli pojdzie to w strone dr strangea z tym mieszaniem czasu to je.bac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Ale gdzie te mieszanie czasu masz? Mamy jedynie przekazywanie wspomnień w czasie i ich modyfikowanie . Autor wymyślił tę zdolność raczej głównie po to, by fabuła była w miarę sensowna i ewentualnie, by móc przedstawić wątki, które działy się wcześniej, a są kluczowe do jej odkrywania. Skoki wspomnień w czasie, by zmienić przeszłość oczywiście byłyby frajerskim zagraniem, ale moim zdaniem w tym tytule to niemożliwe, że tak to rozegra. Ja tam się bym nie cykał Edytowane 26 Czerwca 2019 przez Bartolinsky Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Nie no, ost w 3 sezonie jest cymesik. Nie jest to na pewno jakiś mesjasz, ale jest kilka świetnych tracków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Mnie trochę zdziwiło że od momentu kiedy Eren pierwszy raz zmienil sie w tytana minęło juz 5 lat?? Kiedy był ten przeskok? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ale z tym 13 lat i zgon to mogli sobie darowac xd Obstawiam ze teraz beda musieli dookola tego tanczyc "oooo, zezarl kolejnego tytana, czy to kolejne 13 lat wplaty na ubezpieczenie na zycie?" Cala reszta na propsie, wysmienicie sie to oglada jak spadaja co chwile jakies bomby prawdy. @Jakim Jesli pamiec mnie nie myli Eren zjadl tatka jeszcze jak byl mlody, zanim zaczal sie szkolic na zolnierza i byl timeskip po treningu etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Ale wiecie, że ten 13 letni life span nie jest całkiem z dupy Ymir Fritz zmarła właśnie po 13 latach od uzyskania mocy, dlatego wszyscy jej następcy(9 tytanów) umierają po takim samym czasie. Stąd nazwa "Ymir's Curse". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 26 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 31 minut temu, sprite napisał: Ale wiecie, że ten 13 letni life span nie jest całkiem z dupy Ymir Fritz zmarła właśnie po 13 latach od uzyskania mocy, dlatego wszyscy jej następcy(9 tytanów) umierają po takim samym czasie. Stąd nazwa "Ymir's Curse". No mysle ze kazdy kto ogladal ostatni odcinek to wie bo Sowa o tym wspominal. Ale mogli sobie to darowac, osobiscie nie lubie takich motywow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Frantik 2 566 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Czwarty i ostatni sezon jesienią 2020 https://www.crunchyroll.com/anime-news/2019/06/30-1/attack-on-titan-anime-to-run-for-fourth-and-final-season-beginning-fall-2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Razem w nazwie z part 1 chyba, bo materiału na dzień dzisiejszy mają spokojnie na 25 odcinków, a dojdzie jeszcze z 10. Albo dostaniemy ponad 30 odcinkowy sezon. To byłby sztos Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 289 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Coś szybko ten ostatni sezon. Ciekawe ile chapterów mangi jeszcze zostało do końca Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi