Skocz do zawartości

Konferencja Microsoftu 21.05.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konfy.

Featured Replies

Opublikowano

ten obrazek świetnie dziś pasuje

4644.jpg

i wiem czemu taka nazwa

XBOX 1/10

• Odpowiedzi 608
  • Wyświetleń 21,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

przeczytałem cały temat i potwierdzam obecność beki.

moją uwagę przykuł ten oto fragment posta użytkownika wampis.....

Pokazali mało, ale jako fan 360 nie jestem zawiedziony.

niemniej jednak, przeczuwam masowy powrót synów marnotrawnych. może z paroma wyjątkami, jak donsterydo mielący z gnushera na opłaconym livie w girsach 9. 

Opublikowano

Jako fan X360 jestem zniesmaczony, ogólnie nie wiem na (pipi) zrobili ten cały cyrk nie mogli poczekać do tego (pipi)anego E3 i tam się zaprezentować jak ludzie ? 

Sami sobie strzelają samobóje jak na E3 nie zrobią  tego tak jak trzeba to kij im w dupę :D Mam nadzieje, że to właśnie E3 jest winne takiej (pipi)ni jaką nam zaprezentowali bo inaczej tego nie widzę :)

Także ja tam jeszcze dam im szanse E3 już tuż tuż. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Jak dla mnie to mogliby zrobic " xbox half" bez tego g.owna od tv, fejsbuczkow, pizza hut, skajp i f

grania online. Chcialbym po prostu kupic gre, wieczorem,gdy mam czas dla siebie,wlaczyc ja i przypomniec sobie czas jak za szczeniaka cioralo sie w 168in1 na pegazusie.

Kinect to chu,jnia na maxa tak samo jako te dildo w ps3, ale od technicznego punktu widzenia to niezly kawalek technologii.

Forza 5 wyglada zacnie, zwlaszcza jak ma sie na uwadze, jak wygladala forza2 na x360, a wygladala jak lajno. Tylko,ze ladna grafike juz mamy, a fani racerow chca wyje.banej fizyki i destrukcji. Konsole maja taka moc,ze na zywo moga wyliczac parametry i sily jakie wystepuja podczas jazdy, richard burns rally kiedys dobrze rokowal i dawal nadzieje,ze ktos w koncu mysli o symulacji na konsole.

I mam nadzieje,ze mikroszit w koncu dostarczy porzadna kierownice do forzy. Mogliby tez wypuscic swoj fligh simulator z mozliwoscia podlaczenia osprzetu.

Edytowane przez Pajda

Opublikowano

tak jaby reszta swiata w ogole ich nie interesowala

patrząc na to jak bardzo hamburgerowy sprzęt pokazali to chyba dokładnie tak jest

Opublikowano

A nikt nie zauwazyl, ze prezenterzy mowili tylko "good morning", tak jaby reszta swiata w ogole ich nie interesowala.

A Ty jak się z kimś witasz w środku dnia, to mówisz "dobry wieczór"?

:P

Opublikowano

A nikt nie zauwazyl, ze prezenterzy mowili tylko "good morning", tak jaby reszta swiata w ogole ich nie interesowala.

Pewnie powinni mówić po polsku w prezentacji puszczanej w amerykańskiej telewizji.

Opublikowano

Ale my mamy 2 zwroty oficjalne, w angielskim są przynajmniej 3. 

Opublikowano

Pewnie powinni mówić po polsku w prezentacji puszczanej w amerykańskiej telewizji.

Nie, wystarczyło dodać good afternoon i good evening ;) Jak House na PSM :P

Opublikowano

Zgniłeś xD ?

Shuhei troll.

Co by jednak nie mowic Sony mialo racje, to faktycznie jest "slow news day", choc poklady beki nieziemskie.

Wystarczylo powiedziec Good Day albo Welcome ;), ale o takie szczegoly nie ma sie co czepiac juz bez przesady.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Mogli jeszcze wywietrzniki od spodu zamontować. Generalnie rzecz biorąc xbox defense force musi się chyba udać na jakąś naradę na czaterię, bo żeby bronić tej żenady trzeba będzie naprawdę jakąś niesamowitą strategię opracować. Na razie jest miotanie się, tupanie nóżkami i trzymanie się nadziei, że wszystkie z tych 15 exów to będą tytuły AAA.

Pies z CoDa oficjalną maskotką iksboksa  :miner:

Opublikowano

Xbox One Does Require Internet Connection, Can't Play Offline Forever

The Xbox Onedoesn't have to be online all the time, but it does have to be online. Not just once in a while—once a day, according to Microsoft vice president Phil Harrison.

In a Q&A on their press site for the new Xbox, Microsoft tackles the always-on question with a strangely-worded answer: "No, it does not have to be always connected, but Xbox One does require a connection to the Internet."

At the event in Redmond today, Kotaku boss Stephen Totilo asked Phil Harrison for clarification on this. And what Harrison told us might not please people who enjoy playing Xbox on military bases or other locations without Internet.

"There are many devices in your life that require the Internet to function," he said. "Xbox One is no different in that it requires, at some point in the beginning and at various times through its on state, to connect to our cloud and to our Internet. That is to deliver Xbox Live functionality, that is to deliver download content to you, that is to deliver some of the innovations around TV and entertainment that we showed today. But it doesn’t require it to be online all the time."

So how often does it check your connection? "Depends on the experience," Harrison said.

"For single-player games that don’t require connectivity to Xbox Live, you should be able to play those without interruption should your Internet connection go down. Blu-ray movies and other downloaded entertainment should be accessible when your Internet connection may be interrupted. But the device is fundamentally designed to be expanded and extended by the Internet as many devices are today."

And here's the bombshell:

Kotaku: If I’m playing a single player game, do I have to be online at least once per hour or something like that? Or can I go weeks and weeks?

Harrison: I believe it’s 24 hours.

Kotaku: I’d have to connect online once every day.

Harrison: Correct.

So the system is built to work even if your Internet connection goes down, but you still have to be connected at least once a day to use it, Harrison said. We're not sure exactly what would happen if you don't connect once per day—and that timeframe could change—but this doesn't sound good for anyone who was hoping to use Xbox One without an Internet connection.

http://kotaku.com/xbox-one-does-require-internet-connection-cant-play-o-509164109

co

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

kolejny hit....xbox one z biegiem generacji będzie coraz mocniejszy i mocniejszy i mocniejszy bo część obliczeń będzie się odbywać w chmurze...

http://uk.ign.com/articles/2013/05/21/xbox-one-to-become-more-powerful-over-time-via-cloud-computing

As bandwidth improves, there is potential for actual game computations to be off-loaded to servers in the cloud, essentially allowing the Xbox One to become more powerful over time as more and more transistors are connected to Microsoft's cloud infrastructure.

"We have an ever-evolving, powerful world [in the cloud] that we can tap into."

"This is not going to be as static a console as we've seen in the past," Multerer enthused.

Given that the Xbox One doesn't require an online connection, it's unknown specifically how game developers will be able to take advantage of cloud computation. One potential possibility is that only gamers connected to the internet with a fast enough connection will be able to take advantage of the computational power of servers in the cloud and experience an increasingly powerful-feeling gaming box. IGN expects to learn more specifics on the Xbox One's innovations at E3 2013.

Czyli co gramy offline w Forze5 i mamy 25fps i grafę rodem z ps2, wchodzimy online i mamy grafę rodem z dzisiejszego trailera? Normalnie ewolucja majaków Kaza gdzie ps3 miało pobierać moc z lodówki

Czyli bedzie tak jak jak bylo napisane w dokumentach, ktore jakos czas temu wyciekly.

Byla tam mowa o konsoli 6-8 razy mocniejszej od X360, premierze ukularow 3D w 2014stym (mozliwe ze w rzeczywistosci zastapia  to Illumiroomem), a w ok roku 2016go mieli udostepnic granie w chmurze (gry puszczane z mocnych PC)

Opublikowano

Niestety potwierdził się mój czarny scenariusz, że MS z nową konsolą skupi się na multimediach i odbiorcach z Ameryki (FIFA, Cod, UFC). Sony uderzyło w gracza hardcorowego i przedstawiło konsolę, jako platformę do gier, otwartą dla deweloperów niezależnych - tak by otrzymała ona jak najwięcej tytułów. Sony pokazało gry, nowe marki, tytuły indie, opowiadało o otwartości platformy i zaprezentowało Unreal Engine 4 - to, co trzeba. Dziwi mnie też, że MS pokazał głównie trailery, a Sony gameplaye. Co więcej nie czaję jak prezentację można było zakończyć Call of Duty. Pad wygląda ładnie, ale konsola już fatalnie. X360 Slim prezentuje się o niebo lepiej.

Jednak wstrzymałbym się z całą krytyką, bo to jest tylko jedna prezentacja, która w całym cyklu życiowym konsoli jest jak kropla w morzu. Na E3 może wszystko wyglądać inaczej.

Xbox Live musi mieć też coś, co nawiąże walkę z PS Plus. Wsteczna kompatybilność jest dla mnie mało istotna, ale opłaty za używki są już bolesne. Prawda jest taka, że z tej prezentacji tylko Forza 5 i nowa gra Remedy to plusy. Resztą sobie strzelili w kolano.

Opublikowano

W sumie trochę rację macie, hejt jest lekko nieproporcjonalny do tego, co pokazali. Sony odpalało gierki na kompie i pokazało aż pada i jakoś nie było tyle jadu. Jakby Kaz na scenie powiedział 15 exów to Mendrek, YETI i kilka innych osób miałoby sr,akę ze szczęścia do dzisiaj, nie wiem czy ich organizm poradziłby sobie z taką dawką radości.

Niemniej jestem lekko zawiedziony i pozostaje czekać rok, dwa. Wtedy będzie wszystko wiadomo, gdybanie nie ma dużego sensu. Dlatego cały czas mówię, że nowa generacja powinna była się zacząć dwa lata temu, bo teraz bylibyśmy w tym momencie, że wszystko już wiadomo.

Opublikowano

Kotaku: If I’m playing a single player game, do I have to be online at least once per hour or something like that? Or can I go weeks and weeks?

Harrison: I believe it’s 24 hours.

Kotaku: I’d have to connect online once every day.

Harrison: Correct.

0241_u9j6d.gif

Opublikowano

btw nowe konsole chyba definitywnie zastąpią ogrzewanie w domu. Nie wyobrażam sobie co tam za pieklo musi panować w tym nowym xboxie, że z 70% jego powierzchni to otwory wentylacyjne

Opublikowano

btw nowe konsole chyba definitywnie zastąpią ogrzewanie w domu. Nie wyobrażam sobie co tam za pieklo musi panować w tym nowym xboxie, że z 70% jego powierzchni to otwory wentylacyjne

Nowy xbox jest podobnych rozmiarów jak moja stacjonarka :x

ale wracajac do tematu:

ps meeting co widzimy? 

- gry na pc

- (pipi)owy pad, którego nie potrafia naprawic od 15 lat

- facebook facebook faceboook

wynik ? 

Mendrek i jego bracia maja mokro

xbox reveal 

- gry dzialajace na xbox'ie

- seriale

- ulepszony pad

- tv seriale i inne ciulstwa

wynik:

Buuu, (pipi), szajs, spalic ich...

Opublikowano

Serio teraz pytam bez hejtu co wam nie pasuje w dualshocku? Gram na nim od czasow szaraka i nie ma dla mnie wygodniejszego pada.

Opublikowano

jak jest z tym Blu Ray ?, to technologia sony ?, M$ wykupił to ?, na pudełkach od xboxa bedzie znaczek blu ray i sony hehehehhe.

Opublikowano
  • Autor

Zamiast dać lepszy i większy wentylator, dali obudowę w kratkę. Hm.

MS nie ma szczęścia. Ostatnio po równi pochyłej. Jak nie czarny PR, to jeszcze się tną żyletkami jak dorodne emo. Chyba jednak ten ex pracownik MS-u miał rację - MS oderwał się od rzeczywistości. Ta konfa to ostatni dzwonek, by na E3 się opamiętali. Daily-always online i second pass to jakieś nieporozumienie. Co więcej, takie rozwiązania jeśli jednak mają dobre testy rynkowe i przynoszą zysk, to prowokują innych do tego samego. Jeśli tak się stanie, ludzie będą upatrywać winę w pionierze rozwiązań - czyli Microsofcie. Także Chmielarz, będący ostatnio głosem indie games w Polsce, na swoim FB napisał:

Gratulacje dla Sony. Z całym szacunkiem dla niespodziewaneg o gościa - Spielberga - ale serial o Halo to nie jest powód, dla którego miałbym kupić Xbox One (i tak kupię, ale wiadomo, o co chodzi). Inny niespodziewany gość, czyli Jonathan Blow, sprawił mi o wiele większą przyjemność, i "sprzedał" PS4 w bardzo miłym kontekście otwarcia się na devów i gry. Adrian Chmielarz.

Dodał później, że np. Sony zdjęło obowiązek "concept aprovala".

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.