Skocz do zawartości

Konferencja Microsoftu 21.05.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konfy.

Featured Replies

Opublikowano

to teraz gamestop będzie handlował kontami XBL, a pudełko i płytka będzie gratis, no klon STEAM zrobili hohohooh, Xbox Z3RO

• Odpowiedzi 608
  • Wyświetleń 21,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

btw czy mi się wydaje czy ten Xbox One nie ma zwykłego wyjścia a/v i wyprowadza obraz tylko po hdmi? Jeśli tak to beka, nikt kto ma stary tv nie zagra w next genowe gry. Napiszecie pewnie zaraz, że kto teraz nie ma płaskiego tv...zdziwilibyście się ilu ludzi w Polsce albo w biedniejszych krajach grało na ps3/x360 na kineskopowcach.

Sam mam kineskopowca hd(obraz leci po componencie) i dalej nie zamierzam go zmieniać - kolory, czerń, jakoś obrazu dalej żyleta, do tego stare gry na nim dalej wyglądają cudnie no i mam ZEROWY input lag, który nie da mi żaden lcd czy led. Jedynie brakuje mi kilku cali więcej by być w pełni zadowolonym i pewnie tylko z tego powodu kiedyś jednak zamienię ten tv na jakiś płaski.

Opublikowano

@Ficuś

to są jakieś biedniejsze kraje od Polski?

wczoraj załamka, konsola brzydka

jakieś pier.dolenie o tv, sranie w banie

dzięki bogu pokazali zajawkę FM5 i tylko to mnie zachęca do kupna - oby na E3 m$ wyciągnł kilka grywalnych kaset VHS bo teraz to w ciemnej pupie siedzą

Opublikowano

wg Forbsa w 2012 roku byliśmy 45 na 182 kraje więc miałeś realną szansę urodzić się gorzej :P Drugą stroną medalu jest fakt, że w Europie praktycznie bije nas każdy poza krajami byłego bloku socjalistycznego

Opublikowano

http://ppe.pl/news-22268-xbox_one_nie_celuje_w_najwyzszej_jakosci_oprawe_graficzna.html

"MS nie celuje w najwyższy poziom graficzny" ... no tak bo przecież celuje sobie w stope...

czyżby chcieli wydać wii z możliwością oglądania seriali? 

xboty mogą zamydlać sobie oczy ale sprawa jest prosta:

PS4 = gry gry gry, shering, fejsbuk

XO = TV TV TV seriale, kinect, TV, sportówki, COD

więc odpowiedź która konsola jest lepsza dla gracza chyba jest oczywista

oczywiscie XO będzie za(pipi)istym sprzętem dla grubego burgera żeby mogl siedziec przed TV jeszcze wiecej , ale czy to bedzie porządna konsola do gier?

Edytowane przez Yano

Opublikowano

No tak, bo jak grasz na konsoli stacjonarnej to nie siedzisz przed TV. xD

Hamburgery nawet bez nowego Xboksa mają te wszystkie telewizyjne bajery u siebie, teraz po prostu będą mogli mieć jedno urządzenie do wszystkiego. Jeszcze zobaczycie jak Xbox One się będzie sprzedawał w hamburgerolandii. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

W kleiłem link napisałem dwa słowa i już płać, każdy z nas ma taką samą wiedzę na ten temat póki co. To, że nie będzie to normalne jest tak oczywiste to po pierwsze a po drugie nie wiecie jakie plany ma SONY w tej sprawie także warto się  wstrzymać bo może się okazać, że SONY da to samo......Póki co jedni mówią to jedni tamto ja na razie czekam na jakieś oficjalnie stanowisko w tej sprawie, za stary jestem, że by wróżyć z fusów i snuć domysły, po żyjemy zobaczymy.  Jeżeli faktycznie tak zrobią to szybko padną na ryj czego im życzę taka jest cena za głupotę.

Opublikowano

, teraz po prostu będą mogli mieć jedno urządzenie do wszystkiego

nieprawda bo zeby obsługiwać live TV trzeba podłaczyc jeszcze inne urządzenie, wiec juz komplena padaka

Opublikowano

duży ten wiatrak:

box_04.jpg

Nie widac zasilacza w srodku, a wiatrak na plus. Wiekszy wentylator = wolniejsze obroty = mniej halasu. Czasami w ciagu dnia gram na x360 falcon i jak potrzebuje jakis content online uruchamiam xboxa slim. Roznica w halasie jest spora.

Edytowane przez Pajda

Opublikowano

, teraz po prostu będą mogli mieć jedno urządzenie do wszystkiego

nieprawda bo zeby obsługiwać live TV trzeba podłaczyc jeszcze inne urządzenie, wiec juz komplena padaka

no ok, ale wszystko będzie obslugiwane przez eksboksa, a ja właśnie propsuje takie rozwiązania: kilka rzeczy, ale obsługuje je jedne urządzenie

szkoda, że nie w polszy :(

xD

Opublikowano

no i mam ZEROWY input lag, który nie da mi żaden lcd czy led.

O to, to, to. Lubię gry muzyczne i bijatyki. Nie wiem, jak w tych drugich, ale pamiętam, jak brałem sprzęt od GH/RB do znajomych i... marnowałem czas na konfigurowanie gry, bo mają telewizor HD i bez tego się praktycznie grać nie da...

Opublikowano

W kleiłem link napisałem dwa słowa i już płać, każdy z nas ma taką samą wiedzę na ten temat póki co. To, że nie będzie to normalne jest tak oczywiste to po pierwsze a po drugie nie wiecie jakie plany ma SONY w tej sprawie także warto się  wstrzymać bo może się okazać, że SONY da to samo......Póki co jedni mówią to jedni tamto ja na razie czekam na jakieś oficjalnie stanowisko w tej sprawie, za stary jestem, że by wróżyć z fusów i snuć domysły, po żyjemy zobaczymy.  Jeżeli faktycznie tak zrobią to szybko padną na ryj czego im życzę taka jest cena za głupotę.

Nawet jeśli Sony zablokuje używki i będzie wymagać stałego podłaczenia do sieci to i tak zapewne wygra z XOne pod względem grafiki i gier. 

No sorry ale jeśli wypuszczają konsole nowej generacji i stwierdzaja że nie ważna moc obliczeniowa i grafika tylko TV,TV,TV kinect i inne (pipi)ści to ja wysiadam.

Modlitwy Mendrka podziałały. Początek końca M$ jeśli nic się nie zmieni w ich planie.

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Sama prezentacja u SONY wpadła dużo lepiej również jestem tego zdania, lecz trzeba na to spojrzeć nieco pod innym kątem.
Ja tam czekam na E3 jak tam pokaz będzie wyglądał podobnie to już wiem, że kupię PS4  wink.gif jeżeli jednak skupią się na grach i powiedzą mi czemu miał bym wybrać ich sprzęt będę miał dylemat. Od czegoś musieli zacząć dobrze, że większość syfu omówili tu mam nadzieję, że dzięki temu na E3 nie będą już o tym pie**olić  angel.gif Więc IMO albo mają tyle do pokazania, że na E3 zabrakło by im czasu albo chu** mają i na E3 znowu będzie (pipi)enie o TV w co szczerze wątpię. Żartów nie ma więc albo będą te nowy IP albo papa M$!

Także czas pokaże Panowie!!

Od zawsze byłem i jestem fanem gier a nie konsol !!!!

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Plucie i wyśmiewanie się z  Microsoftu jest w modzie ,tak jak w polityce  plucie na opozycje.Och jaka wielka krytyka tej  kameralnej konferencji przez środowisko "gameingowe" ,a wystarczyło poczytać zapowiedzi tej konferencji z której jasno wynikało że ona maiła być krótka,prosta i skupiać się wyłącznie na systemach multimedialnych.Na gry przyjdzie czas na E3.

kudłaty88

No sorry ale jeśli wypuszczają konsole nowej generacji i stwierdzaja że nie ważna moc obliczeniowa i grafika tylko TV,TV,TV kinect i inne (pipi)ści to ja wysiadam

Nie wiem ,ale widocznie jeszcze nie przyswoiłeś sobie umiejętności czytania ze zrozumieniem.Ale napiszę krótko, tak samo jest z PS4 ,nawet był o tym news (ale widocznie nagle o nim wyszyscy zapomnieli).Krótko ,obydwie konsole mają być urządzeniami multimedialnymi ,a nie tylko maszynkami do grania.Na tym tle MS prezentuje się lepiej od Sony.Wyobraź sobie ,masz XboxOne w domu ,grasz w Fife 14 i nagle wydajesz polecenie Xboxowi żeby przeszedł płynnie do obejrzenia choćby polskiej ekstraklasy ,oglądasz patrzysz stastystyki i jak się wkurzysz że twój zespół przegrywa ,wracasz jedną komendą głosową fifa 14 i wkurzony ropzgramiasz tego przeciwinika 5-0.Prostota ,wygoda,funkcjonalność ,oto cechy nowego XOne.

Opublikowano

Wyobraź sobie ,masz XboxOne w domu ,grasz w Fife 14 i nagle wydajesz polecenie Xboxowi żeby przeszedł płynnie do obejrzenia choćby polskiej ekstraklasy ,oglądasz patrzysz stastystyki i jak się wkurzysz że twój zespół przegrywa ,wracasz jedną komendą głosową fifa 14 i wkurzony ropzgramiasz tego przeciwinika 5-0.Prostota ,wygoda,funkcjonalność ,oto cechy nowego XOne.

Już nie wnikam, czy to będzie u nas działać czy nie, ale mam płacić 2 kafle żeby używać komendy głosowej zamiast pilota do tv, super. Serio, bajery są fajne, ale niech pokażą gry bo w obliczu tego co pokazali tylko za(pipi)iste exy mogą ich uratować.

Opublikowano

Takie pytanie:

zalozmy,ze ms tylko wprowadzi blokade uzywek,ale za to beda promocje jak na steam kupilibyscie nowego xbox(nie patrzac po grach ex.) tylko patrzac pod to,ze bedziecie mieli promocje na poziomie steam a na konsoli sony nie.Plus w nowym xbox bedzie :

Microsoft przygotowuje własny system odsprzedaży używanych gier.

Zrodlo: Polygamia.pl nie bede wklejal calego news dla jednego zdania.Jak jakis mod ma z tym problem niech da znac na pw.

a u sony nie.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

grasz w Fife 14 i nagle wydajesz polecenie Xboxowi żeby przeszedł płynnie do obejrzenia choćby polskiej ekstraklasy ,oglądasz patrzysz stastystyki i jak się wkurzysz że twój zespół przegrywa ,wracasz jedną komendą głosową fifa 14 i

przecież to mozna zrobić już teraz, można było to zrobic za czasów psxa - poprostu zmieniasz w tv kanał na mecz i oglądasz, jednym guzikiem wracasz do fify

naprawde (pipi) nie widze powodu płacic 2k żebym tą czynność mogł wykonać głosem... (pomijając to że i tak bym nigdy tego nie zrobił)

zalozmy,ze ms tylko wprowadzi blokade uzywek,ale za to beda promocje jak na steam kupilibyscie nowego xbox(nie patrzac po grach ex.) tylko patrzac pod to,ze bedziecie mieli promocje na poziomie steam a na konsoli sony nie.Plus w nowym xbox bedzie :

Cytat

Microsoft przygotowuje własny system odsprzedaży używanych gier.

Zrodlo: Polygamia.pl nie bede wklejal calego news dla jednego zdania.Jak jakis mod ma z tym problem niech da znac na pw.

a u sony nie.

jak by były promocje jak na steamie w stylu że spoko gierki (a nie crapy) chodzą po 10-50zł to bym sie zastanowił, ale nie jestem aż takim idiotą żeby uwierzyć że gry na xboxa będą kosztowały 30zł

jeśli będą promocje to pewnie na poziomie 100-150zł, czyli tyle samo co kupno używki

co do "specjalnego systemu odsprzedaży" to tylko pic na wode, jak to MS będzie to kontrolował i ustalał ceny to nic dobrego z tego nie wyjdzie

pozatym to kolejny przykład robienia z gówna twarożku, przecież ogromnie szeroki system odsprzedaży gier istnieje na całym świecie, poprzez sklepy z używkami, poprzez wymiany między graczami, w necie na allegro , poprostu wszędzie, i nie wmówisz mi że system MS będzie od tego lepszy i bardziej opłacalny

nie ma szans

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Plucie i wyśmiewanie się z  Microsoftu jest w modzie ,tak jak w polityce  plucie na opozycje.Och jaka wielka krytyka tej  kameralnej konferencji przez środowisko "gameingowe" ,a wystarczyło poczytać zapowiedzi tej konferencji z której jasno wynikało że ona maiła być krótka,prosta i skupiać się wyłącznie na systemach multimedialnych.Na gry przyjdzie czas na E3.

kudłaty88

No sorry ale jeśli wypuszczają konsole nowej generacji i stwierdzaja że nie ważna moc obliczeniowa i grafika tylko TV,TV,TV kinect i inne (pipi)ści to ja wysiadam

Nie wiem ,ale widocznie jeszcze nie przyswoiłeś sobie umiejętności czytania ze zrozumieniem.Ale napiszę krótko, tak samo jest z PS4 ,nawet był o tym news (ale widocznie nagle o nim wyszyscy zapomnieli).Krótko ,obydwie konsole mają być urządzeniami multimedialnymi ,a nie tylko maszynkami do grania.Na tym tle MS prezentuje się lepiej od Sony.Wyobraź sobie ,masz XboxOne w domu ,grasz w Fife 14 i nagle wydajesz polecenie Xboxowi żeby przeszedł płynnie do obejrzenia choćby polskiej ekstraklasy ,oglądasz patrzysz stastystyki i jak się wkurzysz że twój zespół przegrywa ,wracasz jedną komendą głosową fifa 14 i wkurzony ropzgramiasz tego przeciwinika 5-0.Prostota ,wygoda,funkcjonalność ,oto cechy nowego XOne.

Scenariusz, który tutaj przedstawiłeś, jest chyba najgorszym, najczarniejszym i najbardziej beznadziejnym scenariuszem, jaki kiedykolwiek mógł powstać.

Nie wyobrażam sobie KONSOLI DO GIER z takim gów*em. Cały ten szajs z wydawaniem komend głosowych (pomijam fakt, czy to w ogóle w Polsce zadziała) to rozrywka co najwyżej dla małych dzieciaków, ale ludzie, którzy wracają po pracy do domu, czy chcą się zrelaksować, OSTATNIE na co mają ochotę, to gadanie do konsoli, wykonywanie idiotycznych gestów, czy skakanie przed Kinectem.

Tragedia. Oby przejechali się na tym jeszcze bardziej niż Nintendo na Wii U.

Opublikowano

Dobra rozumiem można płakać, że nie było gier, że konsola jest brzydka ale litości co jest złego w tym gadaniu dla mnie to mega opcja na (pipi) mam szukać pilota jak mogę powiedzieć ? Czepiać się można ale na siłę to też już lekka przesada.

Opublikowano

Ale będą te usługi w Polsce...

...po 4 latach od premiery XD

Opublikowano

Ale będą te usługi w Polsce...

...po 4 latach od premiery XD

... po ofensywie graczy jak przy XBL.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.