kubson 3 189 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Nie mozesz, dopiero po oficjalnej premierze bedzie możliwość kupowania za złotówki 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Czyli teraz migracji konta nie zrobię? Coś mi się wydawało że czytałem że w konsoli się ustawia region polska i wtedy wszystkie kwoty są w PLN ale pewnie mi się przywdziało. Dzięki za pomoc. Cytuj
wrog 640 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 (edytowane) 1. Konto nie ma znaczenia. 2. W tej chwili tylko ludzie w Xbox Preview, testujący aktualizacje dasza przed ich publiczną premierą, mogą sobie ustawić Polskę. Niedługo powinny nowe regiony zostać udostępnione wszystkim. Weźmiesz w opcjach konsoli Polskę, ceny będą w PLN. Edytowane 14 sierpnia 2014 przez wrog 1 Cytuj
mozi 1 986 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Opublikowano 14 sierpnia 2014 Oko, dzięki teraz wszystko jasne. Łapcie po + Cytuj
kakus 13 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Może mi ktoś wytłumaczyć jak mam kupować dodatki do gier. Problem polega na tym że MS nie rozumiem dla czego chce weryfikować mój adres zamieszkania ( (pipi) ich to obchodzi !! ). Płacę i tyle. Konto na XBL mam jeszcze z X360 które zakładałem na Polskę. W XO region wybieram samemu więc chyba nie ma jakiegoś problemu z wyborem ( oczywiście Polski jeszcze nie ma ). I teraz zaczyna się problem. Chcę kupić dodatek do Titanfall oczywiście podaję konto PayPal albo Kartę i zaczyna się wywiad MS gdzie mieszkam ( w (pipi)e !!!! ). Czy jak podam im fake adres bo znajduję się w Polsce i kartę mam polską czy to zadziała ??. Mogę podać adres mojego kuzyna z US. HELP Cytuj
wrog 640 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 LOL. To normalne, że adres musisz podać przy płatności kartą czy PayPalem. Ogólnie adres bilingowy jest wymagany, bo od tego zależą choćby sprawy podatkowe. Wpisz prawdziwe dane tam, gdzie się da (imię, nazwisko, ulica) - w pozostałych polach np. jakiejś pizzerii z USA w stanie bez sales tax. Aha, pamiętaj, że przy zakupach na większe kwoty dochodzi dodatkowa weryfikacja i może odrzucić transakcję, bo wykryje, że próbujesz zapłacić polską kartą z nieprawidłowymi danymi. Najlepiej kup sobie zdrapkę na Amazonie amerykańskim i nie będziesz miał problemu żadnego. Cytuj
kakus 13 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Nie widzę problemu z zakupem zdrapki mają w keye.pl tylko czy takie doładowanie zadziała ?? Cytuj
wrog 640 Opublikowano 15 sierpnia 2014 Opublikowano 15 sierpnia 2014 (edytowane) Zdrapka na dolary zadziała z amerykańskim regionem. Wpisz sobie tylko jakiś adres bilingowy z Delaware czy Alaski żebyś podatku do cen nie miał doliczanego. Edytowane 15 sierpnia 2014 przez wrog Cytuj
kakus 13 Opublikowano 24 sierpnia 2014 Opublikowano 24 sierpnia 2014 czy jest jakiś program na Maca do chata z poziomu kompa z XBL ? Cytuj
geforc 3 Opublikowano 6 września 2014 Opublikowano 6 września 2014 Witam,przetestowałem swoje połączenie z internetem i oto co mi wyszło : http://xboxforum.pl/images/imported/2014/09/139.jpg jak widać wysoki ping i zaniżone prędkości pobierania i wysyłania... internet mam 10Mb/s więc trochę to wszystko zaniżone. W PSN i na PC wszystko jest ok i pingi są niższe... Cytuj
geforc 3 Opublikowano 7 września 2014 Opublikowano 7 września 2014 No i to w związku z tym. Zdania nie zaczyna się od "i", do tego z małej litery, wróć do szkoły. 1 4 Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 7 września 2014 Opublikowano 7 września 2014 U mnie wynik jest zbliżony do parametrów łącza. Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 też tak macie, że czasami obraz po włączeniu XO jest ciemny? taki, jaki się robi po chwili nieużywania Cytuj
wrog 640 Opublikowano 8 września 2014 Opublikowano 8 września 2014 Nie, ale jedna osoba na forum OC o podobnych objawach pisała. 1 Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 9 września 2014 Opublikowano 9 września 2014 (edytowane) problem chyba sam sie naprawił btw. co mam nastawić, aby gierki mi się pobierały po wyłączeniu konsoli? mam tryb instant, zaznaczone dwie pierwsze opcje pod tym, a nadal widzę po routerze, że przestaje się pobierać jak tylko wyłączę konsolę. eehh to też już się samo naprawiło Edytowane 10 września 2014 przez Lokomotywa Cytuj
iDAK 44 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 (edytowane) Witam. Myślę o zakupie konsoli, ale nie mogę znaleźć w internecie informacji o maksymalnej liczbie kont/profili, jakie można założyć na Xboxie. W przypadku konsoli od Sony jest ich 16. Zastanawiam się nad cyfrowymi wersjami gier. Znalazłem przykładowo taką aukcję: http://allegro.pl/destiny-xbox-one-juz-mamy-wysylamy-24-7-automat-i4599303772.html co o tym myślicie? Edytowane 12 września 2014 przez iDAK Cytuj
Oski918 63 Opublikowano 12 września 2014 Opublikowano 12 września 2014 Witam. Myślę o zakupie konsoli, ale nie mogę znaleźć w internecie informacji o maksymalnej liczbie kont/profili, jakie można założyć na Xboxie. W przypadku konsoli od Sony jest ich 16. Zastanawiam się nad cyfrowymi wersjami gier. Znalazłem przykładowo taką aukcję: http://allegro.pl/destiny-xbox-one-juz-mamy-wysylamy-24-7-automat-i4599303772.html co o tym myślicie? Ja myślę o tym tak - Szkoda ryzykować, bo można dostać bana na konsolę. Co do limitu kont na konsoli, to nie mam pojęcia ile ich może być maksymalnie. 1 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 Ktoś wie o co chodzi? Ze względu na ograniczenia sieci, nie możesz dołączyć w tej chwili do czatu w grupie (0x807d0106) Na XOne ciągle mam NAT Strict / Ograniczony Dodam tylko że chat mi bez problemu zadziałał jak byłem w grze (Titanfall - hi Dave & Orzeszek czy FM5). W każdym innym przypadku dołączam do chatu i nikt mnie nie słyszy i oczywiście ja nikogo też (i czasem wywala powyższy komunikat). Oczywiście konsola przy wszystkich testach czy to połączenia czy testu multiplayer twierdzi że wszystko jest ok. No nie jest - chat np. w menu nie działa... A raczej działa tylko nic nie słychać Na PS3 pokazuje NAT 2. Na X360 jak ustawie wszystkie porty to też śmiga super. W życiu nie miałem takich problemów Odpiąłem XOne od routera i podpiąłem bezpośrednio do modemu MutliMedii. Tam daje jest NAT Strict / Ograniczony. WTF? Jedyne co mi przychodzi do głowy to do nich dzwonić i pytać czy czasem nie mam prywatnego IP przyznanego. P.S. https://www.youtube.com/watch?v=uqTJMx05hj4 Mam DOKŁADNIE takie same objawy jak autor tego filmu tylko że konsola testy na multiplayer przechodzi bez problemów... Help anyone? Dobra - nie było pytania - dzwoniłem do MM - z końcem 2013 roku dla nowych abonentów ustawiają prywatny adres IP - jednorazowy koszt usługi zmiany IP na publiczny to 5 zł.Przeprowadzkę miałem w marcu więc była nowa umowa. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 Co to jest ten publiczny - prywatny adres IP i jak to sprawdzić? Cytuj
Moldar 2 260 Opublikowano 17 września 2014 Opublikowano 17 września 2014 (edytowane) Najprościej: Zewnętrzne/publiczne IP - twój komputer jest widoczny bezpośrednio w sieci ( łatwiej narazić się na ataki hakerskie itp ) wewnętrzny IP - twój komputer jest widoczny w sieci osieldowej/operatora, a świat widzi adres jego routera. Zazwyczaj wszyscy mamy IP wewnętrzne, w Toya w Łodzi trzeba np. napisać dlaczego chcemy zewnętrzne IP, generalnie dają bez problemu, ale trzeba jakąś historyjkę wymyślić Co daje zewnętrzny adres ? Brak ograniczeń, np. wszyscy mogą bez problemów łączyć się z twoim komputerem, z wewnętrznym IP trzeba często kombinować, ale jak pisałem, jesteś znacznie łatwiejszym celem. W takim np. Warcraft 3 bez zewnętrznego IP nie mogłem sam zakładać gier, nikt nie mógł do mnie dołączyć, a z publicznym adresem nie było z tym problemu. Edytowane 17 września 2014 przez Moldar Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 19 września 2014 Opublikowano 19 września 2014 Przylaczam sie do tego tematu. Wlasnie...ping. Jaki macie? Ja niestety odczuwam duzy dyskomfort grajac w Battlefielda 4 zwlaszcza snajperkami. Mam wrazenie, jakbym gral na srarozytnym taborecie z modemem, a nie na najnowoczesniejszej konsoli :confused: Gralem przez tydzien na PS4 w B4 i przysiegam, ze gralo mi sie pod tym wzgledem o wiele lepiej.Sprawdzilem statystyki mojej sieci w Menu na Łoniaku. Wyglada to tak:Szybkosc pobierania - 9,39MBSzybkosc przesylania - 9,30MBUtrata pakietów - 0%MTU1480Opoznienie - 186 msTa ostatnia wartosc...czy to jest ping, ktory mam w grze? Jesli tak to tragedia! Dodam tylko, ze wartosc opoznienia czasami wzrasta grubo powyzej 200 przy ktoryms tam pomiarze.Czy moje wartosci sa podobne do Waszych? Cos dalo by sie zrobic? NAT mam rozny. Raz mi pisze ze otwarty, innym razem ze ograniczony. Dodam tylko, ze na X360 gra w sieci dzialala jak maselko. Strasznie mnie to wcurwia i niepokoi, wszak CoD AW za pasem. Jak tam bedzie sie dzialo to samo co w B4 to... Cytuj
DanPlut 1 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 Czy do Xone można kupić zewnętrzny dysk żeby gry instalowały się działały bezpośrednio z niego? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 (edytowane) Tak, nawet gry trochę szybciej się ładują jak dysk ma 7200 obr. Xone obsługuje w ten sposób do 16 Tb. Edytowane 3 października 2014 przez DonSterydo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi