Emtebe 2 575 Opublikowano 3 października 2014 Opublikowano 3 października 2014 To ktoś może polecić jakiś dobry, szybki i zewnętrzny dysk ze standardem USB 3.0? Cytuj
S_600 252 Opublikowano 5 października 2014 Opublikowano 5 października 2014 Podpowiedzcie o co chodzi z tymi ustawieniami w opcjach obrazu? Jest tam Głebia kolorow, przestrzen kolorow i częstotliwość odświezania. Co poustawialiscie dla najlepszej jakosci obrazu? Cytuj
nemix 36 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Jak mogę samemu przetestować headset ? albo jak wysłać do znajomego wiadomość głosową ? Z xbox one nie mam na liście znajomych a do tych z x360 nie wiem jak. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 7 października 2014 Opublikowano 7 października 2014 Jak mogę samemu przetestować headset ? albo jak wysłać do znajomego wiadomość głosową ? Z xbox one nie mam na liście znajomych a do tych z x360 nie wiem jak.Nie ma póki co możliwości wysyłania wiadomości głosowych na Łoniaku. Cytuj
nemix 36 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Ok to jak mogę samemu przetestować headset ? na ps4 jest taka możliwość jak ustawiamy modulator głosu,a tu nie widzę żadnej opcji. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 8 października 2014 Opublikowano 8 października 2014 Czy zeby podlczaczyc pada od X1 do PC potrzebny jest kabel usb 3.0 czy wystarczy 2.0? Cytuj
S_600 252 Opublikowano 12 października 2014 Opublikowano 12 października 2014 Pomozcie. Gdzie,moge zglosic problem z sejven z gry Tomb Raider na x1. Kurde mam 38% progresu i nie,chce sie włącz sejv. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) Posiadam monitor do PC starego typu (Szajsung SyncMaster 226BW), w ktorym nie ma gniazda HDMI, a jeno VGA i D-SUB. Pomimo tego chcialbym podlaczyc do niego swojego Łoniaka kablem HDMI. Da sie? Jest jakies ustrojstwo, ktore to umozliwia? Chodzi mi o jakas przejsciowke lub konwerter. Edytowane 15 października 2014 przez Czezare Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 VGA i D-SUB? To to samo przecież Możesz kupić coś takiego: http://allegro.pl/kabel-vga-hdmi-3m-gold-full-hd-d-sub-vga-hdmi-hd25-i4664401082.html A jak chodziło o DVI, a nie D-Sub, to kup kabel HDMI - DVI, będzie lepiej niż przez vga. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) VGA i D-SUB? To to samo przecież Możesz kupić coś takiego: http://allegro.pl/kabel-vga-hdmi-3m-gold-full-hd-d-sub-vga-hdmi-hd25-i4664401082.html A jak chodziło o DVI, a nie D-Sub, to kup kabel HDMI - DVI, będzie lepiej niż przez vga. O to to! Wlasnie o DVI mi chodzilo. Pomylilem pojecia. Taboretami przestalem sie interesowac jakies 12 lat temu. Stad luki w wiedzy Sadzisz, ze wykpie sie az tak tanim kosztem i nie bede musial kupowac nowego monitora? Bylo by zarypiscie! Aha...jeszcze jedno...Da sie jakos wyprowadzic dzwiek z konsoli? Moj monitorek multimedialny nie jest niestety :confused: Do X360 mialem oryginalny kabel VGA Microsoftu z odgalezieniami (kabel czerwony i bialy), ktore to odgalezienia podlaczalem przez tzw lornetke do wiezy. Ciekawe czy podobny kabel da sie dostac do Łona tj HDMI -DVI plus odgalezniki audio. Edytowane 15 października 2014 przez Czezare Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Z tym audio to nie wiem akurat, ale z dvi to sam mam tak podlaczonego kompa i dziala bez problemu. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Z tym audio to nie wiem akurat, ale z dvi to sam mam tak podlaczonego kompa i dziala bez problemu. Ale pewnie monitor masz multimedialny, prawda? Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Multimedialny? nie mam glosnikow w monitorze jesli o to chodzi, do kompa mam glosniki wpinane przez interfejs usb, a na konsolach gram na tv, dlatego nie potrafie Ci pomoc w kwestii dzwieku. Zawsze mozesz kupic jakies tanie glosniki z optical in. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Ja na Łoniaku tez gram na TV, ale z chwila kiedy wyjdzie nowy CoD to bedzie musialo sie zmienic, bo zona bedzie chciala ogladac swoje seriale i teleturnieje kulinarne, a ja grac w CoD-a :blum2: Tak bylo na X360. Bylem kompletnie (dzieki kablowi VGA) uniezalezniony od telewizyjnych fanaberii malzonki. Chodzi mi o powielenie tego stanu rzeczy na One i nic wiecej W miedzyczasie szukalem na alledrogo odpowiedniego kabelka i znalazlem tylko to: http://allegro.pl/kabel-dvi-na-hdmi-2m-m-m-z-dzwiekiem-audio-84455-i4679249681.html Tylko ze nie bardzo widze jak zrealizowana w nim jest ta wpinka audio, a po drugie ten DVI jest 18-sto pinowy, a ja mam w monitorze 24+1... Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Jeżeli chcesz podłączyć audio za pomocą złącza RCA, musisz kupic taki adapter: http://allegro.pl/konwerter-optyczny-toslink-coaxial-na-2x-cinch-rca-i4678610154.html Kablem optycznym podpinasz do tego konsole, a z drugiej strony podłączasz głośniki przewodem białym i czerwonym (RCA). Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Jeżeli chcesz podłączyć audio za pomocą złącza RCA, musisz kupic taki adapter: http://allegro.pl/konwerter-optyczny-toslink-coaxial-na-2x-cinch-rca-i4678610154.html Kablem optycznym podpinasz do tego konsole, a z drugiej strony podłączasz głośniki przewodem białym i czerwonym (RCA). Dzieki za odpowiedz. A ten kabel bylby ok?Jak sadzisz? http://allegro.pl/show_item.php?item=4640790410&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62 Fakt...pewnie jakosc bedzie nieco slabasza, bo podlaczam do zlacza D-SUB, a nie DVI, ale odpada koszt konwertera... Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) Jeżeli podłączysz tym kablem bezpośrednio konsole do monitora i głośników to nic nie będzie działać. HDMI to sygnał cyfrowy, D-SUB i RCA to analogowy. Musisz mieć konwerter który zmieni sygnał. W opisie aukcji nawet to wyjaśnione jest. Kabel HDMI-DVI by działał bez problemu, trzeba by było tylko ten dźwięk wyprowadzić tak jak to opisałem w poprzednim poście. Edytowane 15 października 2014 przez marcin33 Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 Jeżeli podłączysz tym kablem bezpośrednio konsole do monitora i głośników to nic nie będzie działać. HDMI to sygnał cyfrowy, D-SUB i RCA to analogowy. Musisz mieć konwerter który zmieni sygnał. W opisie aukcji nawet to wyjaśnione jest. Kabel HDMI-DVI by działał bez problemu, trzeba by było tylko ten dźwięk wyprowadzić tak jak to opisałem w poprzednim poście. Jesli zle rozumuje to prosze popraw mnie. Konwerter ktory zapodales w tej aukcji sluzy tylko do audio, prawda? A co z obrazem? Rozumiem, ze oprocz tego musze miec odrebny jeszcze jeden kabel do video, czyli "czyste" (bez audio) podlaczenie konsoli ze starym monitorem tj albo HDMI-> D-SUB lub HDMI->DVI? Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) Tak dokładnie, tylko jeżeli chcesz mieć kabel HDMI->D-SUB to też musisz mieć konwerter. Cały problem polega na tym że konsola nie ma żadnego wyjścia z sygnałem analogowym jak X360 więc trzeba kombinować z konwerterami. Możesz kupić zwykły kabel HDMI + taką przejściówke na DVI Pozostaje jeszcze zabawa z dźwiekiem używając tego konwertera, innego sposobu nie widzę. Edytowane 15 października 2014 przez marcin33 Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) Tak dokładnie, tylko jeżeli chcesz mieć kabel HDMI->D-SUB to też musisz mieć konwerter. Cały problem polega na tym że konsola nie ma żadnego wyjścia z sygnałem analogowym jak X360 więc trzeba kombinować z konwerterami. Możesz kupić zwykły kabel HDMI + taką przejściówke na DVI Pozostaje jeszcze zabawa z dźwiekiem używając tego konwertera, innego sposobu nie widzę. No dobrze, ale rozumiem, ze przejsciowka ktora jest widoczna powyzej pelni funkcje tegoz konwertera tym razem obrazu, prawda?A moze jeszcze jakas "skrzyneczka" jest potrzebna? Widze, ze sprawa sie nieco komplikuje... Edytowane 15 października 2014 przez Czezare Cytuj
marcin33 599 Opublikowano 15 października 2014 Opublikowano 15 października 2014 (edytowane) Ta przejściówka to nie konwerter! Konwerter służy do zmiany rodzaju sygnału. HDMI i DVI mają ten sam czyli cyfrowy więc wystarczy tylko przejściówka na inne złącze. Równie dobrze zamiast tego możesz kupić kabel HDMI-DVI, wyjdzie na to samo. Podłączenie obrazu to naprawdę żaden problem. Edytowane 15 października 2014 przez marcin33 Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 (edytowane) Pojawił się update, jeśli komuś nie wyskoczy trzeba wejść w settings > system section i powinno być info do zatwierdzenia. dashowy chrabąszcz is dead Edytowane 16 października 2014 przez Daddy 1 Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 16 października 2014 Opublikowano 16 października 2014 Pojawił się update, jeśli komuś nie wyskoczy trzeba wejść w settings > system section i powinno być info do zatwierdzenia. dashowy chrabąszcz is dead Potwierdzam. Cytuj
Tooptek 0 Opublikowano 19 października 2014 Opublikowano 19 października 2014 Witam Wszystkich. Mam pytanie na temat ostatniej aktualizacji. Mianowicie, obiecany został nam odtwarzacz multimedialny z obsługa .mkv. Pytanie czy u was też ten odtwarzacz po DLNA nie widzi tych plików ? Bo staram się coś odtworzyć i oprócz .avi, nic nie widzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi