Skocz do zawartości

Hardware & Software

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dysk zewnętrzny SEAGATE Expansion 1 TB - sensowne to jako hdd do xo?

Jak najbardziej tak, ale ja na Twoim miejscu rozważyłbym półtoraka. Dlaczego? GwG, oto powód. Sam używam od kilku miesięcy WD Elements Portable 1,5GB i jestem nim zachwycony...

Widzialem tylko w MM ten HDD, nie wiem czy maja wersje 1.5TB. 50-80zl nie zrobi mi jakiejs roznicy.

Dzieki.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W czwartek zakupiłem sobie nowego pada do X1 z edycji Halo 5. I po godzinie grania zaczął trzeszczeć przycisk RT! W kontrolerze, który kupiłem razem z konsolą niecały rok temu takie "efekty" pojawiły się jakiś miesiąc temu. Na infolini Microsoftu kazali mi się udać do sklepu, w którym go kupiłem. Tak że jutro czeka mnie pewnie przemiła rozmowa z kimś z Rtv Euro Agd. Na infolini powiedzieli, że mi pada wymienią na nową sztukę. Zdam relację jak mi poszło

Opublikowano (edytowane)

Osobiscie to psiknalbym jakims olejem silikonowym, czy innym mazidlem w sprayu i byloby po problemie. Przetestowane na smarowidle do potencjometrow, bo akurat tylko taki mialem pod reka. Mysle takze nad zakupem nowego pada, gdyz bodajze w Karen/Komputroniku czarna wersja z wejsciem 3,5 mm jest za 188zl.

Edytowane przez bebbop
Opublikowano

Chyba faktycznie psiknę jakimś specyfikiem, może nie będę się wygłupiał przed gościem z obsługi w sklepie. 

Tylko podpowiedzcie mi czy kontroler mam jakoś rozkręcać (jak?) czy psiknąć w okolice RT?

Opublikowano (edytowane)

Nic nie trzeba rozkrecac. Specyfiki w sprayu czesto maja dodawana cienka rurke, takze smialo przez szczeliny srodek dostanie sie pod przycisk. To co wycieknie na zewnatrz przetrzesz ladnie sucha szmatka i nic nie bedzie widac. Koszt nie wielki, czas wykonania zabiegu to pare sekund. Mysle, ze warto sprobowac. Jak nie pomoze zawsze mozesz oddac do sklepu, ale mysle ze na 101% nie bedzie juz skrzypic/trzeszczec. 

Edytowane przez bebbop
Opublikowano

Takie piękne te kontrolery do XOne, że nie wiadomo który brać ;p Najbardziej zależy mi na wyjściu słuchawkowym, no i też przyda się 2 pad. Coś polecacie, z używanych przez siebie i jakiś konkretny sklep? Czy może lepiej poczekać na pada elite?

Gość DonSterydo
Opublikowano

Obecnie tylko Microsoft Store ma większość nowych padów. Euro ma wersję Locka z Halo 5.

Opublikowano

nowe pady sa wykastrowane z podczerwieni. Już nie połączysz z kinectem w trybie niskiego poboru mocy.

Gdzies czytalem na necie, ze rzekomo podczerwien zostala usunieta na rzecz bezprzewodowego updejtowania pada. Niestety nie wiem na ile te informacje sa prawdziwe.

Gość DonSterydo
Opublikowano

Mam takie pytanie, bo wyczytałem, że zmiana na Xone na RGB imited i jednocześnie ustawienie w TV RGB Full poprawia kwestię złamanej czerni. I tu pytanie, czy RGB Limited na Xone to "Standard"? Bo jest opcja pomiędzy Standard a RGB PC. I gdzie w Bravii znajdę ustawienia RGB :P

Gość DonSterydo
Opublikowano

Nie no PC RGB to jest koszmar, obraz jest tak nasycony, że oczy bolą :P