creatinfreak 3 826 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 Ja mam codziennie na noc odłączoną od prądu. Też mi już wszystko śmiga. Podejrzewam, że ms spiął dupe i zrobił co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2016 E tam. Ja nie mogę nadal wysyłać wiadomości i jak pisałem do supportu ms to powiedzieli że na razie nad tym pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ostatnio moj X1 zaczął głośniej chodzić. Głośniej, to znaczy z niesłyszalnego poziomu działania przeszedł do lekko słyszalnego wiatraczka. Zapewne sporo kurzu się już w nim zebrało, dlatego pytanie: czy przedmuchanie konsoli sprezonym powietrzem przez kraty wentylacji w czyms pomoze, czy niewiele tym zdzialam i lepiej konsole rozebrac i dopiero wtedy wyczyscic? Konsola już nie jest na gwarancji, więc nie bedzie problemu z przecieciem plomby, ale i tak jakoś mi się nie marzy rozbieranie sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 ''lekko słyszalna'' to jest powód rozkręcania konsoli? jak by to wyło jak stare x360 czy ps4 to jeszcze ok, bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Daj sobie na wstrzymanie Gayos, bo z "lekko słyszalnej" jeszcze sobie zrobisz "lekko zepsutą" PS. Wpychanie sprężonym powietrzem kurzu do wnętrza konsoli, to nie jest dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 O tego PS mi chodziło głównie, dzięki dziś będę rozkręcal pady i X360, dlatego pomyślałem że mogę z rozpędu zrobić też x1, Hehe Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Nie wiem skąd ludziom przychodzi do głowy ten wspaniały pomysł, że wdmuchiwanie sprężonym powietrzem kurzu do konsoli, gdzie chcemy go mieć teoretycznie jak najmniej, to dobre rozwiązanie. Jak czyścić to tylko po zdjęciu obudowy, raczej nie chcesz żeby jakaś kulka kurzy oderwała się od kraty i zaczepiła na wentylatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dlatego wolałem dopytać, bo do mnie też ta idea nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 xbox pobiera mi dane ze śmieszną prędkością 20-25 mb/s czemu tak się dzieje? Mam neta 60mb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Możliwe, że to wina aktualnej wersji systemu. Wczorajsza aktualizacja w Preview miała rozwiązać ten problem. Pewnie za jakiś czas wypuszczą stosowną łatkę dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Jak masz po wifi to raczej wina modemu. Ja mam 50 a też sciaga po 25, w testach neta też przeważnie wychodzi 25, zarówno na xone i ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja mam 100 i po kablu ciągnie 75, a po WiFi 55. Zależy też co ściągasz, bo np wczoraj Kolekcja Szefa Mistrza nie chciała lecieć do mnie szybciej niż właśnie to 55mb, niezależnie czy to kabel czy nie, a łatka do Girsów rozpędzała się do 75, może byłoby i 100 ale inni domownicy też korzystają z internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Próbuję zrealizować drapkę na Live na miesiąc i otrzymuję informację o błędzie chociaż kod jest nieużywany i poprawny. Facet z obsługi technicznej mówi, że dostają ostatnimi czasy więcej podobnych zgłoszeń, a jak jest w Waszym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekk 165 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 U mnie ze ściąganiem to samo. Po wifi ściągało 50, a update do The Division i FH3 leciało 7-10mb. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Ktos z was korzystał z aplikacji UWP ? Jest tam coś ciekawego dla użytkowników Xone ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Wszystko zależy od tego czego potrzebujesz. Aplikacji jest już całkiem sporo. Osobiście korzystam z programów do obsługi muzyki (Groove, Podcast, Media Center) i filmów z napisami (ACG Player - bije na głowę VLC, który na XOne działa po prostu źle). Czekam teraz na dobrą aplikację do obsługi Youtube'a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 a dosbox jak działa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 DOSBox oficjalnie nie pojawił się w wersji na XOne, skończyło się jedynie na testach aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
mysta_frodo 0 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 A ja mam pytanie o aplikacje mobilna xbox. Po zainstalowaniu prosi o login i lipa zielony ekran i nie reaguje . Ktoś ma taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2017 U mnie działa prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragen 3 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Chciałbym wrócić do tematu przypisywania konsoli IP i przekierowywaniu porów. Porty które trzeba przekierować znam, IP ręcznie wiem jak ustawić na konsoli, ale słyszałem że pomaga w lepszym graniu online ( ostatnio mam straszne lagi, a net 256mb :( ) wpisanie dns Google 8.8.8.8 i 8.8.4.4 , czy jak wprowadzę to w konsoli to w ruterze też będę musiał? Jaka jest najlepsza opcja żeby mieć stabilniejsze połączenie w grach sieciowych? 1. przypisać ręcznie IP konsoli +nowe dns-y 2. Przekierować porty pod nowe IP 3. czy jeśli jest taka możliwość i pozwala ruter przypisać ręcznie poprzez adres Mac i IP konsoli na stałe. Nie wiem czy któraś z tych opcji nie wyklucza drugiej Może ktoś obeznany w temacie poda co najlepiej zrobić żeby cieszyć się lepszymi parametrami? Dodam że mam Connect Boxa z Upc z rozszerzonym softem pod DMZ i porty. edit: chciałbym jeszcze zapytać czy całkowite wył. firewalla w routerze ma znaczenie? Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Dragen Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 W konsoli statyczne ip W routerze włącz dmz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolly PL 10 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Skończył mi się gold i chcialem sobie wpisać triale ktore mialem wraz z zakupem konsoli. Kod wpisuje, ladnie wyswietla i jak chce go aktywowac to wyskakuje komunikat ze posiadam konto gold. Jak to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 spróbuj zagrać w jakąś grę, pewnie kod jest już aktywowany Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolly PL 10 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Niestety nic z tego. Pozostanie kupic golda na dniach bo widocznie cos sie zwiesilo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi