Skocz do zawartości

Hardware & Software

Featured Replies

Opublikowano

2 pytania.

1) czy jeśli w nowym padzie lewy analog dziwnie pyka/stuka/chrzęści przy wciskaniu w lewo to jest to normalne? Ewentualnie gdzie reklamować? Bezpośrednio do M$? A może się "ułoży"?

2) powiedzcie, że jest jakiś gadżet (jak w przypadku X360), że brak wejścia optycznego w konsoli da się jakoś obejść? Pozostaje kupno konwertera czy ...dźwięk z głośników tv?

• Odpowiedzi 738
  • Wyświetleń 61,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I dobrze ukróci to brudne łapska handlarzy używek i piratów ,którzy kradną pieniądze developerom i wydawcom. A to że kilku ludzi nie kupi przez to nowego Xboxa  ,to mała strata (paru idiotów mniej).

• No i to w związku z tym. Zdania nie zaczyna się od "i", do tego z małej litery, wróć do szkoły.

• Dla xenona, polecam odwiedzić Kotaki i przeczytać artykuł Your Xbox One Games Can Be Suspended (Or Terminated)     X1 jest słabszy, gry będą miały dostęp do jedynie 6 rdzeni CPU, 5GB RAM, i 90% GPU

Opublikowano

To nie jest zwykły optyk. To spdif czy jakos tak.

To jest zwykły optyk, TOSLINK. Zapewne mylisz z S/PDIF na kable RCA.

TOSLINK (kabel optyczny):

TOSLINK.jpg

S/PDIF na kable RCA (a może być też na kabel optyczy):

29114a.jpg

Mam podpięte kino domowe przez TOSLINK (optyka) do XBoxa One i PS4. Zatem podłączysz normalny optyczny kabel do tego wejścia S/PDIF w XOne i masz piękny dźwięk 5.1, 7.1 w DTS lub Dolby Digital.

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano

No dobra panowie. Czas spojrzeć prawdzie w oczy. Starzeje się. :)

Dzięki za pomoc. Przede wszystkim Emtebe Tobie, za "tutorial". Faktycznie działa. Idę się wychłostać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W sklepach MM mają już pady dusk i copper shadow - 269 zł.

Opublikowano

W sklepach MM mają już pady dusk i copper shadow - 269 zł.

W Euro też mają, w cenie jak na stronie Microsoft - 259 zł. Podoba mi się ten pad, jeśli na E3 nie pokażą jakiegoś nowego kontrolera (np. białego Elite bez łopatek w sensownej cenie) to pewnie kupię tego miedzianego.

Edytowane przez Kris77

Opublikowano

Jakby co to w MM są jeszcze limitowane pady Forza.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te noname'owe akumulatorki do padów na allegro (2x 1400 lub 2x 2400 mAh) dają radę czy omijać szerokim łukiem?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam zostawione konto z 6mc goldem na konsoli. Mogę zmienić hasło, gametarg. Da radę jakoś adres email zmienić na swój jeszcze?

Opublikowano

Jak masz wszystkie dane do konta to możesz zmienić hasło, gt (jedna zmiana darmowa) dodać drugi email, nr tel. Logowanie przez kod sms,kod z aplikacji

Opublikowano

Panowie jakiś pomysł jak rozwiązać problem 0x80070570 dotyczy gry Wiedźmin 3 (płyta), googluje ale nic mi to nie daje :P

Opublikowano

Znajomemu zdechł padzik od konsolki, którą niedawno zakupił. Czy dalej MS polska realizuje te reklamacje na pada bez konieczności wysyłania im tego zepsutego? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zasilanie mam ustawione w trybie Instant-On. Włączyłem pobieranie dema Forza Horizon 3 - przy ok 40% sciagniecia wyłączyłem konsolę (lampka za zasilaczu swieci sie na bialo).

Po 24h wlaczam konsole a tam pobieranie Forzy leci od 40% w gore - w trybie Instant-On nie sciaga tego w tle ??

Opublikowano

Jesteś pewien ze bylo instant on?

Jestem pewien. Gdy konsola ma ustawiony tryb "oszczedzania energii" po wyłączeniu swieci sie na pomaranczowo. Tutaj byl ustawiony Instant-on i po wylaczeniu lampka swiecila sie na bialo.

Sprawdze przy sciaganiu kolejnej gry.

Opublikowano

A nie zapauzowales gry? U mnie raz sie skopal instant-on ze sciagal pare godzin a później sie zaciął i nie ssal nic az do włączenia konsoli, ale to bylo jednorazowe i pewnie powiązane z moja beznadziejna obudowa do dysku.

Opublikowano

Mam pytanko

Czym różni się Xbox One 500GB od 1TB? Oprócz dysku i matowej obudowy coś zmieniono? Czy nowy dysk jest szybszy?

I jeszcze jedno. Miałem PS4 i bez problemu mogłem spojrzeć na pobrane elementy z PSN, ewentualnie pobrać ponownie,

a gdzie taka opcja jest w xboksie?

Opublikowano

Wchodzisz w "Gry i aplikacje" i tam jest zakładka "gotowe do instalacji"

Co do konsoli to oprócz tego co wymieniłeś niczym się nie różni.

Opublikowano

Moje gry i aplikacje. 500GB a 1 TB różni się pojemnoscią.