Skocz do zawartości

Quantum Break

Featured Replies

Opublikowano

nie mam pytań, prawdziwy miażdżator gamingowych światów

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 203,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Skończyłem wczoraj po 16 godzinach.   Dla mnie to najlepsza gra akcji jaka się ukazała od czasów The Last of Us. Szczerze to gierka mi się spodobała nawet bardziej niż swego czasu Alan Wake, który w

• Kisnę z beki, na tej samej stronie dostajecie previev soundtracka, który zapowiada się genialnie i polecam się z nim zapoznać. Ktoś wrzuca jakieś negatywne informacje o rozdzielczości i oczywiście pik

• cały świat już wie o 720p, ponoć dziś ma być reportaż w Faktach TVN odnośnie tej kwestii, myślę że w dniu premiery gra będzie leżeć w koszykach w Biedronce do kupienia za 15zł.

Opublikowano

ten fragment z działem - ciekawe czy cofnie nas jakoś do czasu II WŚ, alez z tym mieszaniem czasu mogą namieszać w fabule, remedy nie zawiedzie

Opublikowano

Remedy jak zwykle w formie, jaram sie strasznie

Opublikowano

Czuję że do kwietnia jeszcze raz ukończę Alana... Z hajpem trzeba sobie jakoś radzić.

Opublikowano

Nie.

Opublikowano

To zupełnie jak klapy  :notbad:

Opublikowano

Ja ta grę oraz Scalebound łykam w ciemno w dniu premiery.

Opublikowano

Sam Lake potwierdził, że zagramy w przyszłości w Alan Wake 2.

I że chciałby QB na PC.

Opublikowano

Pewnie i tak się ukaże na PC. Bardziej odpicowane aby blach się jarały. Samo Remedy nie budzi już we mnie ekscytacji. Z tak świetnie zapowiadającej się gry, jak Alan Wake zrobić strzelankę do maszyn rolniczych...

Opublikowano

Zapomniałeś dodać, że strzelankę z fantastycznie opowiedzianą historią, pełną wyrazistych postaci. Do tego serial Night Springs :banderas: Trzeba być mocnym januszem aby w AW nie widzieć tego gęstego klimatu i świetnej ścieżki dźwiękowej i jęczeć, że tylko strzelanie. 

Opublikowano

To ta scena w której ktoś zaczyna marudzić, czym to AW miało być, co z tego wyszło i jak bardzo wg niego jest chuyowe i miałkie.

Mimo to, że otrzymaliśmy coś odmiennego niż zapowiadane początkowo nie przeszkodziło mi to dwa razy ją przechodzić i świetnie się przy tym bawić.

Zresztą przejść jakaś grę remedy tylko raz, to imo zdecydowanie za mało.

Edytowane przez Hum

Opublikowano

do dziś miazga!

Opublikowano

To ta scena w której ktoś zaczyna marudzić, czym to AW miało być, co z tego wyszło i jak bardzo wg niego jest chuyowe i miałkie.

Mimo to, że otrzymaliśmy coś odmiennego niż zapowiadane początkowo nie przeszkodziło mi to dwa razy ją przechodzić i świetnie się przy tym bawić.

Zresztą przejść jakaś grę remedy tylko raz, to imo zdecydowanie za mało.

Każdego maksa przechodziłem po kilka razy(tego od R* zresztą też). Rozgrywka w serii jest jej najlepszym elementem. W przypadku AW już niestety nie. Dla mnie klimat gry, kompletnie się ulotnił, kiedy zobzaczyłem, czym ta gra jest. Strzelanie do hord głupich gości z siekierami na przemian z szpadlami i miotłami kończąc na bossie w postaci traktoru. Sorry. Smiechłem gromko, gdy to zobaczyłem. Klimat w wielu grach( Silent Hill 2, Amnesia, Stalker) jest budowany w oparciu o rozgrywkę. Bez odpowiednio przygotowanej do gry, klimat bedzie uciekał. Przez cała grę w AW, miałem wrażenie, że to od początku nie miał być shooter. Widać to w postaci świata, który wykreowali. Taka forma zabawy, która była w niej przedstawiona, kompletnie do tej gry nie pasuje. I będę o tym powtarzał za każdym razem, kiedy dyskusja bedzie toczyła się w oparciu o ostatnie dzieło Remedy. W przypadku QB nie ma już tego problemu. Target docelowy widać jak na dłoni. Finowie nie muszą sobie teraz dorabiać ideologii, że robią "ambitny shooter" łączący książki Kinga i atmosferę miasteczka Twin Peaks.

Opublikowano

Prawdziwy fan ma oryginalny soundtrack :sir:

Opublikowano

Uprzejmie proszę nie przyrównywać do system-sellera twórców Alana Wake'a takiej niedorobionej wydmuszki, jak Watch_Dogs.

Opublikowano

Dziesieciominutowy material, Sam Lake to jest gość, slucha się go jak zawsze z wielką przyjemnością.

AliveLeftEchidna.gif

Reszta w spoilerze

HighlevelCarelessChuckwalla.gif

ExhaustedQuickFirefly.gif

EachDimIvorygull.gif

Edytowane przez zloto

• 2 tygodnie później...