Skocz do zawartości

Quantum Break

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość DonSterydo

Don proszę Cię. Typy, które grają całe życie w gry, a na wideo prezentują poziom niedzielnego gracza cock of duty. 

Jakbyś grał przez ostatnie parę lat jedynie na izi czy normal aby w 6h grę przejść i szybko recenzję napisać, bo musisz jeszcze skleić parę artykułów, newsów, odwiedzić jakieś eventy czy spotkania do wywiadów, to też byś tak grał. Prezentują poziom jaki prezentują bo to są de facto casuale, to że piszą o grach =/=, że 6h siedzą i grają na hardzie i masterują kolejne gry. Tak samo jak tester gier nie gra całymi dniami w Girsa czy Dark Souls a w Maj litel F2P pony IOS.

Pomijam już fakt, że w 90% tych co prowadzą jakieś portale o grach się z tego nie utrzymują i muszą normalnie ciągnąć inną robotę. W tej branży na życie z pisania o grach może sobie pozwolić jedynie garstka z największych serwisów.

Edytowane przez DonSterydo

Nigdy nie pojme czemu ludzie zajmujacy sie graniem w gry i pisaniem recenzji/preview maja takiego niskiego skilla :P Przeciez ten koles/babka gra tragicznie i widac ze w ogole nie ogarnia mechaniki gry.

Niestety ludzie piszący o grach, zwłaszcza na zachodzie, to naprawdę niezłe nieogary. Nie mówię, że trzeba od razu być uber-pro-bumper-jumper, ale miałem okazję wziąć udział w kilku eventach i można się było załamać patrząc na to, co ludzie wyprawiali. Kiedy ustawiali coś powyżej easy to już był sukces.

Jesli taka gra jak QB (najwiekszy hit 2016) nie doczeka sie lokalizacji, to nie jest dobry prognostyk na przyszlosc dla polskich fanow xb1.

Sytuacja z tą lokalizacją smuci i zastanawia, ale nie oszukujmy się - QB to nie jest gra, która by w Polsce (a nawet na świecie) zrobiła jakiś naprawdę istotny wynik sprzedażowy.

Edytowane przez wrog

Remedy has said the Alan Wake’s Return trademark along with the teaser shown in Quantum Break is nothing to get excited over.

According to creative director Sam Lake, it’s a TV Show within the live-action Quantum Break series. It features “live-action mini episodes” which star Lake himself.

“A big part of the trademarking process all in all is the legalities of it,” Lake told Kotaku. “Just making sure everything is covered. So, no real news about anything future Alan Wake-related.

Lake said the studio is current “exploring possibilities and concepting different things,” for the Alan Wake franchise, and when there is “something definite to talk about,” the studio will be the first talk about it.

Quantum Break releases on April 5 for Xbox One and Windows 10.

http://www.vg247.com/2016/03/04/alan-wakes-return-is-just-a-tv-show-in-quantum-break/

Gość DonSterydo

Moim zdaniem, to muzyka nie pasuje do tych filmików. Może się nie znam, ale IMHO najpierw powinno się wybierać utwór, a później dopasowywać do niego urywki z gry, tak żeby się wszystko z melodią zgrało. Tu na moje oko było odwrotnie :P

szalu nie robi tak szczerze powiedziawszy, szkoda ze zmienili twarz glownego bohatera, ta stara byla lepsza imo

No u mnie niestety to samo. Ta obecna twarz to taki mateusz. Trochę ten polski aktor http://aleseriale.pl/title,Przeciek-w-Na-Wspolnej,wid,104151,wiadomosc.html?ticaid=616a25

No i ponoć ma tu być jakaś "głębia" jak na szotera tpp. Za wuja nie czuję jej na żadnym trailerze czy gp.

Z drugiej strony Remedy nie zrobiło jeszcze słabej gry. Wyczuwam solidne 7+.

Gość DonSterydo

No trailery Alana "zdradzały nacisk na fabułę" bo sporo jej ujawniły przed samą premierą gry :P I to był wielki błąd ze strony Remedy i widać, że tym razem nie chcą go powtórzyć. Zawsze się zastanawiałem jakie wrażenie na mnie wywarłyby kluczowe sceny gdybym przed premiera gry nie obejrzał tego:

A później człowieku grasz i aaaa zaraz będzie to albo już to widziałem.