Opublikowano 19 marca 20169 l Też właśnie obejrzałem filmiki i nigdzie nie mówią o natywnym 720p, ale myślałem, że to może ja źle angielski rozumiem jednak widzę, że jedyny nie jestem. Ludzie łyknęli i teraz pójdzie fama że QB na One jest w 720p, bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły. Mnie osobiście gra praktycznie w ogóle nie jara, więc jeśli zagram to mi tam bez różnicy w jakiej rozdziałce, przynajmniej będę miał taką możliwość w przeciwieństwie do niektórych. Edytowane 19 marca 20169 l przez MYSZa7
Opublikowano 19 marca 20169 l Też właśnie obejrzałem filmiki i nigdzie nie mówią o natywnym 720p, ale myślałem, że to może ja źle angielski rozumiem jednak widzę, że jedyny nie jestem. Ludzie łyknęli i teraz pójdzie fama że QB na One jest w 720p, bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły. Mnie osobiście gra praktycznie w ogóle nie jara, więc jeśli zagram to mi tam bez różnicy w jakiej rozdziałce, przynajmniej będę miał taką możliwość w przeciwieństwie do niektórych. efekty świetlne, mgła, ambient occlusion, volumetric lightning etc etc sa w 720p. Część post procesów( te, które nei dotyczą oświetlenia) są w 1080p a antyaliasing to jedna niewiadoma... bo jeżeli rozdzielczośc jest 720p to by osiągnąć taki efekt to musiałoby być chyba TXAA/TA + MSAA x4...a to by chyba zabiło ten słąby hardware w xone.
Opublikowano 20 marca 20169 l Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze. Edytowane 20 marca 20169 l przez hav7n
Opublikowano 20 marca 20169 l Jest cały artykuł dostępny na DF i mówią iż gra najczęściej wyświetla obraz między 900p a 1080p i ponownie powtarzają iż niektóre procesy graficzne są w niższej rozdziałce (720p) co jest ogólnie wymogiem a czego nie widać bo gra ma świetny AA który to wszystko tuszuje. Zresztą warto poczytać tekst bo sam w sobie jest ciekawy ale jak widać gra nie śmiga tylko w 720p. Edytowane 20 marca 20169 l przez chrno-x
Opublikowano 20 marca 20169 l Ja tam będę grał obojętnie w jakiej rozdziałce i będę siał rozpie,rdol straszny
Opublikowano 20 marca 20169 l chrno-x dawaj cytaty bo ja dla mnie jasno napisali w tym artykule, że gra śmiga w 720p, a jak nic się nie dzieje to rozdziałka nie skacze nawet do pełnego 900p Aha. Uprzedzam, ze filmiku nie widziałem. Bazuje na samym artykule. Edytowane 20 marca 20169 l przez Ins
Opublikowano 20 marca 20169 l Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze. Quantum Break na Amazonie zajmuje 90-95 miejsce w top 100, a bundle QB to jakieś ... 2500 miejsce ?
Opublikowano 20 marca 20169 l Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze. Quantum Break na Amazonie zajmuje 90-95 miejsce w top 100, a bundle QB to jakieś ... 2500 miejsce ? tak nisko ? A Uncharted jak wysoko ?
Opublikowano 20 marca 20169 l Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze. I to jest najgorsze, bo przez jedno głupie zdanie będą uwalać dobrze zapowiadające się projekty i inwestować tylko w sprawdzone marki
Opublikowano 20 marca 20169 l Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze. Quantum Break na Amazonie zajmuje 90-95 miejsce w top 100, a bundle QB to jakieś ... 2500 miejsce ? tak nisko ? A Uncharted jak wysoko ? 33 na US i pierwsze na UK.
Opublikowano 20 marca 20169 l Wygląda na to że na wersję na PC przyłożyli się bardziej, skoro na konsoli 720p i niestabilny framerate z tearingiem. Edytowane 20 marca 20169 l przez spizganygutek
Opublikowano 21 marca 20169 l Dostałeś to od MSu czy gameplay nagrywany na zamkniętym pokazie? Wersja na One ma się rozumieć (tekst o 720p)?
Opublikowano 21 marca 20169 l Wystarczy odpalić play na 60 sekund.Gdyby płacono mi dolara za każdy raz kiedy to słyszę to miałbym teraz dolara.
Opublikowano 21 marca 20169 l Zeratul czy gra chodzi w 720p? To wazne. Nie liczyłem pikseli na ekranie, na 1080p na pewno to nie wygląda. Jeżeli media podają 720p to jest 720p. Walka w grze jest niesamowicie dynamiczna więc nie ma za bardzo czasu na skupienie się na rozdzielczości, a przy sekcjach chodzonych jesteśmy co chwilę rozpraszani genialnym oświetleniem czy jakimiś efektami związanymi z zabawą z czasem. Jeżeli ktoś szuka powodu żeby gry nie kupić to 720p jest świetnym argumentem, ale zobaczcie sobie chociaż 10min gameplayu i sami podejmijcie decyzję na temat production value tej gry.
Opublikowano 21 marca 20169 l No ten bieg wygląda dziwnie strasznie.Ale gierka ma klimat, wygląda bardzo fajnie.