Skocz do zawartości

Quantum Break

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Też właśnie obejrzałem filmiki i nigdzie nie mówią o natywnym 720p, ale myślałem, że to może ja źle angielski rozumiem jednak widzę, że jedyny nie jestem.

Ludzie łyknęli i teraz pójdzie fama że QB na One jest w 720p, bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły.

Mnie osobiście gra praktycznie w ogóle nie jara, więc jeśli zagram to mi tam bez różnicy w jakiej rozdziałce, przynajmniej będę miał taką możliwość w przeciwieństwie do niektórych.

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano

Też właśnie obejrzałem filmiki i nigdzie nie mówią o natywnym 720p, ale myślałem, że to może ja źle angielski rozumiem jednak widzę, że jedyny nie jestem.

Ludzie łyknęli i teraz pójdzie fama że QB na One jest w 720p, bez zbędnego zagłębiania się w szczegóły.

Mnie osobiście gra praktycznie w ogóle nie jara, więc jeśli zagram to mi tam bez różnicy w jakiej rozdziałce, przynajmniej będę miał taką możliwość w przeciwieństwie do niektórych.

efekty świetlne, mgła, ambient occlusion, volumetric lightning etc etc sa w 720p.

Część post procesów( te, które nei dotyczą oświetlenia) są w 1080p a antyaliasing to jedna niewiadoma... bo jeżeli rozdzielczośc jest 720p to by osiągnąć taki efekt to musiałoby być chyba TXAA/TA + MSAA x4...a to by chyba zabiło ten słąby hardware w xone.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze.

Edytowane przez hav7n
Opublikowano (edytowane)

Jest cały artykuł dostępny na DF i mówią iż gra najczęściej wyświetla obraz między 900p a 1080p i ponownie powtarzają iż niektóre procesy graficzne są w niższej rozdziałce (720p) co jest ogólnie wymogiem a czego nie widać bo gra ma świetny AA który to wszystko tuszuje. Zresztą warto poczytać tekst bo sam w sobie jest ciekawy ale jak widać gra nie śmiga tylko w 720p.

Edytowane przez chrno-x
Opublikowano (edytowane)

chrno-x dawaj cytaty bo ja dla mnie jasno napisali w tym artykule, że gra śmiga w 720p, a jak nic się nie dzieje to rozdziałka nie skacze nawet do pełnego 900p

Aha. Uprzedzam, ze filmiku nie widziałem. Bazuje na samym artykule.

Edytowane przez Ins
Gość aphromo
Opublikowano

Moze byc nawet MSAA x600 ale zly PR juz poszedl w swiat i raczej sprzedazy gry nie pomoze.

Quantum Break na Amazonie zajmuje 90-95 miejsce w top 100, a bundle QB to jakieś ... 2500 miejsce ?

Opublikowano

Quantum Break na Amazonie zajmuje 90-95 miejsce w top 100, a bundle QB to jakieś ... 2500 miejsce ?

tak nisko ? A Uncharted jak wysoko ?

Opublikowano

I to jest najgorsze, bo przez jedno głupie zdanie będą uwalać dobrze zapowiadające się projekty i inwestować tylko w sprawdzone marki :/

Opublikowano

tak nisko ? A Uncharted jak wysoko ?

33 na US i pierwsze na UK.

Opublikowano

Zeratul czy gra chodzi w 720p? To wazne.

Nie liczyłem pikseli na ekranie, na 1080p na pewno to nie wygląda. Jeżeli media podają 720p to jest 720p. Walka w grze jest niesamowicie dynamiczna więc nie ma za bardzo czasu na skupienie się na rozdzielczości, a przy sekcjach chodzonych jesteśmy co chwilę rozpraszani genialnym oświetleniem czy jakimiś efektami związanymi z zabawą z czasem. Jeżeli ktoś szuka powodu żeby gry nie kupić to 720p jest świetnym argumentem, ale zobaczcie sobie chociaż 10min gameplayu i sami podejmijcie decyzję na temat production value tej gry.

• Plusik 5
Gość DonSterydo
Opublikowano

Quantum Break - gra oddzielająca mężczyzn od januszy gejmingu ;)