Skocz do zawartości

Quantum Break

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to prawda gra jest dobra... ale tylko tyle.. nie wciąga w stylu kurcze jeszcze godzine, jeszcze jeden rozdział.... co do grafiki... jest to zarowno najładniejsza i zarazem najbrzydsza gra na xbox one... grafika jest ładna, nawet bardzo dobra, ale grze brak ostrości.... i ten filtr nałożony.... niestety czuję, że grę skończę raczej na PC

Opublikowano

Jak by ta gra miała taką rozdzielczość jak cut scenki to  :obama:

Mnie najbardziej boli rozmazany obraz.

Opublikowano

A na PC nadal nie ma, masakra, żadnych recenzji, testów wydajności, nic, ktoś bierze w ciemno? Bo o ile z rozdzielczością i wyłączeniem bluru problemu nie będzie tak się boję co z tą optymalizacją jak podawali tak kosmiczne wymagania.

Opublikowano (edytowane)

A na PC nadal nie ma, masakra, żadnych recenzji, testów wydajności, nic, ktoś bierze w ciemno? Bo o ile z rozdzielczością i wyłączeniem bluru problemu nie będzie tak się boję co z tą optymalizacją jak podawali tak kosmiczne wymagania.

a jak ma być recenzja/test jak tej gry jeszcze w sklepie nie ma? A wg Supportu Microsoftu kody na wersję PC z preorderów będą rozsyłane 12-15 kwietnia.

gra będzie "w przeciągu 24h".

Edytowane przez Kriss_Hietala
  • Plusik 1
Opublikowano

Mam i ja quantum break. Dopiero z euro mój steel book odebrałem z powodu braku czasu ostatnio na granie. Postaram się przejść do końca weekendu ale sprzedaż z tych samych powodów może się opóźnić :). Btw czy streaming działa bez zarzutu bo mam wolne łącze ale o dziwo daredevil z netflixa ładnie się streamuje

Opublikowano (edytowane)

Też mam średnie łącze ale stream wczoraj bardzo ładnie mi szedł, nawet elegancko to wyglądało. Jutro porównam jakość obrazu, gdy odpalę wersję pobieraną właśnie na dysk.

Edytowane przez Hum
Opublikowano

Można wreszcie kupić te grę na PC - kosztuje 239,50 zł.

Na Ukrainę też ponad dwie stówy albo coś źle patrzę. No to żem se pograł... jakby ktoś miał i chciał odsprzedać cyfrówkę QB z preordera to zapraszam na priv.

Opublikowano (edytowane)

to prawda gra jest dobra... ale tylko tyle.. nie wciąga w stylu kurcze jeszcze godzine, jeszcze jeden rozdział.... co do grafiki... jest to zarowno najładniejsza i zarazem najbrzydsza gra na xbox one... grafika jest ładna, nawet bardzo dobra, ale grze brak ostrości.... i ten filtr nałożony.... niestety czuję, że grę skończę raczej na PC

Najładniejsza i najbrzydsza gra w jednym...

Interesujące.

Wydaje mi sie ze koledze chodzi ze na papierze ta gra powinna wygladac jak maly koszmarek z tymi wszystkimi 720p i biednymi efektami, a w praktyce wyglada naprawde bardzo dobrze, a wiekszosc niedorobek i tak nie zobaczymy w dynamicznej akcji.

Wiecej grania w gierki, mniej czytania technologicznych dyrdymalow.

Pozdrawiam.

Edytowane przez hav7n
Opublikowano (edytowane)

Po prostu czasami widać efekt tego filtra jakąś tam technologia 4 klatek nakładania coś tam na siebie i obraz jest wtedy rozmazany, brakuje ostrosci a krawędzie są postrzepione i mają poświaty. Przy dynamicznych scenach walka itd tego nie widać.nie chodzi mi o rozdzielczość od dawna wiem że xbox one jest slabiutka konsola i nie spodziewam się mega super efektów ale fakt faktem ex a rozdzielczość boli po oczach. Więc tak gra jest zarazem piękna i brzydka. Moim zdaniem nie jest to taki skok jakościowy jak w przypadku Alan Wake ma xbox 360 wtedy miałem opad szczęki.

Edytowane przez rafcio007
Opublikowano (edytowane)

Jeśli kupimy wersję na XO dostajemy cyfrową sztukę na PC ?

To po co kupować samą wersję PC za 240zł (xDDD) ? Kupić na XO, sprzedać i zostawić blaszaną cyfrówkę.

Btw, wersja PC to ponoć 720p skalowany wyżej. Ogólnie beka straszna ale to nie na ten temat.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano

Kod na cyfrową wersję QB dostawało się za preoder wersji CYFROWEJ do 4.04.2016. Obecnie albo odkupisz od kogoś kod albo płać 230zł na Storze Windowsa. :lapka: