Ins 5 821 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Nie można wyrazić swojej opinii na temat czyjejś opinii ? Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Nie można wyrazić swojej opinii na temat waszych opinii? Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 No strasznie się pieklicie bo koniecznie chcecie mi wmówić, że to dobry pomysł XD Cytuj
Moldar 2 271 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 (edytowane) Nie rozumiem hejtu na Dona, pomysł jak pomysł, ale jemu się po prostu nie podoba aby po intensywnej zadymie oglądać przez pół godziny film. Porównania do MP czy AW są bez sensu, bo tam nic nie wyrywało tak mocno gracza z gry. Pomysł fajny, osobiście lubię sceny z prawdziwymi aktorami jak w C&C, ale tam są krótkie filmiki, a nie serial. Jak grałem o 2 w nocy to wyglądało to tak. Ale fajne, ale zadyma, adrenalina na maksa. Nagle serial i o mało co nie zasnąłem. Serial wybija z rytmu po prostu. Edytowane 7 kwietnia 2016 przez Moldar Cytuj
wrog 640 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Nie no, niech gra jak chce. Po to dali opcję przewijania, by mógł sobie z niej korzystać. Jeśli fabuła go zainteresowała, to niech jednak da szansę tym filmikom, bo sporo straci. Serial jest naprawdę dobrze zrealizowany i zintegrowany z grą. 1 Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 don obejrzysz ten serial po dobroci czy mam sie do ciebie przejść pięściami wytłumaczyć? 1 Cytuj
DumaDyma 54 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Nie macie odczucia , że swego czasu rzut Maxem przed siebie z shotgunem dawał więcej satysfakcji niż te wszystkie moce JJ. Niby po ogarnięcia systemu , można w miarę panować nad walką, ale żadna z umiejętności nie przebija lotu Maxa . Rush i klepka w mordę najbardziej przypadła mi do gustu . Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 (edytowane) Zabawa w QB idzie w najlepsze. Do czytania wszystkich znajdziek dzisiaj dolaczylo zamykanie granatow w bankach : 3 Daje w spoiler bo nie wiem ile ten gif wazy Edytowane 7 kwietnia 2016 przez hav7n Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 gdyby w zyciu mozna bylo robic banki zamykajace czas to wlasnie tak by to wygladalo Cytuj
yab 572 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Jestem po pierwszym epizodzie, gra jest mega a serialu nie odpuszczę. Quantum Fucking Break Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Co do serialu - to bardziej mi się podobał 2 minutowy program, który leciał na telewizorze w początkowej lokacji w samej grze, niż to, co zobaczyłem po skończeniu pierwszego aktu. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Serial jest bardzo dobry, może to nie poziom Netflixowych super produkcji ale na pewno jest blisko i ogląda się go przyjemnie. Jednak rzeczywiście za bardzo wytrąca on z rytmu podczas gry. 1 Cytuj
Ins 5 821 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Końcówka 4 aktu O_o Mocne. Gierka wymiata, im dalej tym lepiej. Cytuj
Vexilium 425 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Po 20 godzinach gry ukończyłem główny wątek. Gra absolutnie spełniła moje oczekiwania Plusy: + interesująca fabuła, dobrze napisany scenariusz (co w przypadku podróży w czasie nie jest łatwe do osiągnięcia) + główne postacie, na czele z Jackiem, Paulem i przede wszystkim Beth Wilder Jej przemiana w trakcie gry jest IMO najlepszym wątkiem. Zdecydowanie polecam przeczytać jej pamiętniki dostępne w akcie nr 4. + bardzo dobry angielski dubbing + cutscenki na silniku gry + efektowny system walki, umiejętności głównego bohatera + rewelacyjne udźwiękowienie, w szczególności efekt spowalniania/przyspieszania muzyki w trakcie używania zdolności + optymalny poziom trudności na Hardzie + mnóstwo interesujących znajdziek, rzucających inne światło na niektóre wydarzenia - to właśnie dzięki ich szukaniu i czytaniu ukończyłem grę po 20h + zrozumiałe stosowanie języka angielskiego, unikanie naukowych sformułowań + efekty graficzne, wygląd gry w nocy + doskonałe wyważenie wszystkich elementów - walki, rozmów, eksploracji, serialu Z mieszanymi odczuciami: +/- serial - obejrzałem do końca wszystkie odcinki i nie miałem przy tym uczucia wybicia z rytmu, bo już w trakcie trwania samej gry skupiałem się na fabule. Jednakże głównym problemem serialu jest to, że skupia się on na pobocznych i niezbyt interesujących bohaterach. Scenki z udziałem głównych bohaterów wypadły jak najbardziej na plus, ale było ich zdecydowanie za mało. Wątek państwa Burke'ów był sztampowy (mąż ratujący swoją ciężarną żonę - oklepane do bólu), ale oceniam go najlepiej ze wszystkim scen z pobocznymi postaciami. Najmniej interesująco wypadli Fiona i Charlie. Ten ostatni zbyt często zmieniał strony i wypadł po prostu niewiarygodnie. Trochę żałuję, że Remedy i Microsoft nie skupili się w serialu na bardziej interesujących wątkach, np. losy Beth i Paula po podróży w czasie do 1999 roku. Minusy: - nieco rozczarowujące zakończenie... ...które z drugiej strony pozwala na zrobienie sequela - olanie niektórych wątków np. Lifeboat Protocol, nieznane losy Amy/Nicka po zdradzie dr Amaral - wygląd gry w trakcie dnia, problemy z oświetleniem i przenikaniem obiektów I na dobrą sprawę to tyle, mógłbym szukać więcej minusów, ale po co czepiać się na siłę? Grunt, że sprawdziły się najważniejsze elementy - fabuła, postacie i walka. Teraz pozostało mi przejść grę na Hardzie, podjąć inne decyzje i zrobić calaka. Rzadko na to się decyduję, ale ta produkcja na to zasługuje Good job Remedy! 4 Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Max Payne Sam Lake od poczatku mowil ze QB to tylko pierwsza czesc z serii wiec sequal pewnie bedzie jak tylko $$ pozwola Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 ciekawe czy beda jakies dodatki jak do Alan Wake Cytuj
Vexilium 425 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Jeden z devów powiedział wcześniej, że nie planują DLC do Quantum Break. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Ja bym dodal, ze sa doskonale proporcje pomiedzy prowadzeniem fabuly, a sama akcja. Cytuj
Moldar 2 271 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 No IMO właśnie nie, jak dla mnie strzelania jest za mało. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Ja bym powiedzial, ze to jest jedna z nielicznych gier gdzie przeciwnicy sa tam gdzie powinni byc i nie wychodza spod kamienia, ale wiem o co Ci chodzi, gameplay jest tak miodny, ze mozna go jesc lyzkami. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Wlasnie jestem w czwartym akcie zbierajac wszystkie znajdzki i zgadzam sie z moldarem. Dziwnie to brzmi ale w tej grze jest za duzo lazenia i czytania, a za malo walki Cytuj
Moldar 2 271 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 (edytowane) Problem właśnie w tym, że gra posiada fajny gunplay, wchodzimy w arenę, a tu tylko parę typów i koniec. Na szczęście ostatni akt trochę rekompensuje te braki. Koniec, dobra gra, z pewnością ukończę raz jeszcze. Edytowane 7 kwietnia 2016 przez Moldar Cytuj
ssxx1 208 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Jak wam sie ogolnie gra podoba wzgledem Alana? Co wypada lepiej/gorzej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi