ssxx1 208 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 (edytowane) Bo SO zapowiadalo sie po prostu srednio, gdyby nie darmowa wersja, watpie, zebym sie nim kiedykolwiek zainteresowal. Jak zobaczylem trailer na e3 to bylo - ehh slabe to opor, ale beka ze studio sony. QB za to od razu zajawka od pierwszego trailera. Edytowane 24 stycznia 2015 przez ssxx1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 24 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 stycznia 2015 To nie zależy od kampanii reklamowej, a od farta. Reklamy SO leciały w USA nawet w kinach przed seansami filmów, w sieciach sklepów gamestop plansze reklamowe były nawet pół roku przed premierą, przez 3 miesiące internet był bombardowany gameplayami, a grę przed premierą streamował najpopularniejszy jutuber i nic to wszystko nie dało. Pelna zgoda, co do tego, ze trzeba miec rowniez farta. Jednak szczesciu mozna tez pomoc. Sony robi dobra robote z The Order. Prawie kazdy jest swiadomy tego, ze to bedzie sredniak, a mimo wszystko panuje duzy hype na gierke. Wydaje mi sie, ze stwierdzenie, ze 'nic to nie dalo', w kontekscie SO jest naduzyciem. Gra wbila sie w swiadomosc graczy, zostala cieplo przyjeta przez recenzentow, brak oficjalnych danych, co do sprzedazy(800k wedlug vgh), za wyjatkiem tego co podalo npd(~300k bez bundli za przez 2 miesiace w USA) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 (edytowane) To, że jest hajp na jakąś tam kiepską grę to akurat słaby argument To tendencja, że produkcje, które z grami mają coraz mniej wspólnego i kopie klonów sprzedają się coraz lepiej, a bardziej wymagające gry zbierają ochłapy. Edytowane 25 stycznia 2015 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 na plus QB na pewno zadziała też sentyment. Remedy, Max Payne, Alan Wake. wiadomo czego można się po nich, i ich grze, spodziewać. tak jak mało planuję gier na premierę tak tej wyczekuje. nie napalam się ale ufam im, i wiem że dostanę porządny tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 Remedy to nie Rockstar W ich przypadku nie ma żadnego sentymentu, co pokazała premiera Alan Wake Chciałbym się mylić, ale moim zdaniem będzie podobnie jak z AW. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ssxx1 208 Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 (edytowane) Trochę naiwne wierzyć, że znowu zrobią tak samo dobrą grę jak 14 lat temu, ale czemu nie [chyba że skład zespołu bardzo się zmienił]? Alan Wake był niezły, było parę rzeczy, które można poprawić i mam nadzieję, że w przypadku QB to zrobią. Jednak niestety mam wrażenie, że większość producentów nie uczy się na własnych błędach, więc jakoś bardzo się nie napalam. Edytowane 25 stycznia 2015 przez ssxx1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 Remedy to nie Rockstar W ich przypadku nie ma żadnego sentymentu, co pokazała premiera Alan Wake Chciałbym się mylić, ale moim zdaniem będzie podobnie jak z AW. Dokladnie. Przykre, ale prawdziwe. AW w duzym stopniu zabilo piractwo, na One'ie raczej ten problem ominie QB, dla tego mam nadzieje, ze tytul jednak odniesie sukces. Lecz rozum podpowiada zupelnie co innego : / Co by sie nie dzialo, ja zapewne i tak kupie dwie kopie na premiere, tak jak zrobilem to z AW. Remedy to Remedy, za Max'a maja u mnie takie przywileje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 25 stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 Największy problem AW to schematyczność i monotonia gameplayu, co do sprzedaży SO to problem raczej leży w czterech kwestiach: - kilka mln XO w momencie premiery - nowe IP - IG które jest świeże w rodzinie xboxa i gracze nie są do nich przyzwyczajeni - sama gra która na filmikach może nie za bardzo zachęć do kupna gry, nawet ogarnięci gracze sami nie wiedzieli czego się spodziewać ale tak czy siak sprzedaż jest bardzo dobra ok. 800tys. QB sprzedaż raczej będzie słaba, nie ma multi które napędza dzisiejsze gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 akurat brak multi to może być zaleta. jak dla mnie połowa gier, które ograłem, spokojnie obyłaby się bez online a nawet była by lepsza singiel only. przynajmniej nie wrzucą niczego na siłę bo ma być i koniec a cała para pójdzie w singiel. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 Dla mnie alan wake to jedna z najlepszych gier poprzedniej generacji. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtq 784 Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 Nie chcę być trollem i wstrzynać jakiejś niepotrzebnej dyskusji, ale mam wielką nadzieję, że QB pojawi się kiedyś na PeCety, bo to jedna z lepiej zapowiadających się gier na nowe konsole. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 25 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 stycznia 2015 Największy problem AW to schematyczność i monotonia gameplayu, co do sprzedaży SO to problem raczej leży w czterech kwestiach: - kilka mln XO w momencie premiery - nowe IP - IG które jest świeże w rodzinie xboxa i gracze nie są do nich przyzwyczajeni - sama gra która na filmikach może nie za bardzo zachęć do kupna gry, nawet ogarnięci gracze sami nie wiedzieli czego się spodziewać ale tak czy siak sprzedaż jest bardzo dobra ok. 800tys. QB sprzedaż raczej będzie słaba, nie ma multi które napędza dzisiejsze gry. Najgorsze jest to, że koszty stworzenia gry dochodzą obecnie do takich rozmiarów, że sprzedanie 1 mln w pół roku jest uważane za porażkę. A niektórzy devi to serio umiaru nie znają, np. Crytek z ich Ryse - sprzedali spokojnie 1 mln kopii gry, na początku generacji, wszystko praktycznie w retailu ze średnią ~40-50$ za sztukę, a i tak stwierdzili, że sprzedaż była słaba i nie opłaca im się teraz robić sequela. To tak całkowicie abstrahując od jakości samej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 26 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2015 Materiał, który wcześniej wrzuciłem został nagrany we wrześniu na Gamescom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 26 stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2015 Najgorsze jest to, że koszty stworzenia gry dochodzą obecnie do takich rozmiarów, że sprzedanie 1 mln w pół roku jest uważane za porażkę. A niektórzy devi to serio umiaru nie znają, np. Crytek z ich Ryse - sprzedali spokojnie 1 mln kopii gry, na początku generacji, wszystko praktycznie w retailu ze średnią ~40-50$ za sztukę, a i tak stwierdzili, że sprzedaż była słaba i nie opłaca im się teraz robić sequela. To tak całkowicie abstrahując od jakości samej gry. Tyle ze pewnie wiecej niz polowa budzetu idzie na marketing zamiast na podukcje Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 http://www.hardcoregamer.com/2015/03/19/microsoft-surveying-interest-in-alan-wake-remastered-for-xbox-one/140000/ MS juz pyta co byśmy chcieli do pre ordera Quantum Break Może Alan Wake Remaster? Cytuj Odnośnik do komentarza
ssxx1 208 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Mogli by Max Payne'y zmasterowac, ale widze ze nie ma takiej opcji z zreszta prawa do marki pewnie ma Rockstar Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Zniżka czy remaster Alana gratis. Ciężki wybór Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Alan byl na Stemie za dolca wiec pewnie taniej im wyjdzie dac gre niz obnizke Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Na stimie gra już była, a zrobienie remastera trzeba komuś zlecić. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 857 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Ale po co remaster?. Wersja Pc wygląda kapitalnie nawet teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Wersji Goty nie było na konsole,moglby cos takiego zrobic,a juz na pewno przed AW2 jesli sie za niego zabiora kiedys. Cytuj Odnośnik do komentarza
Karas 433 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 Ale po co remaster?. Wersja Pc wygląda kapitalnie nawet teraz. Podejrzewam że jeśli wydadzą "remaster" AW to nie będzie tak naprawdę nic innego jak port właśnie tej wersji co przy obecnej architekturze XO będzie łatwe i dość tanie do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 nie obrazilbym sie za AW za free do preorderu Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 19 marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 marca 2015 też bym wolał AW na XONE, co prawda mam kupionego go na steamie ale nie chce mi się go ogrywać na blaszce w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 kwietnia 2015 QB oficjalnie w 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi