Skocz do zawartości

Quantum Break

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Empik wysłał dzisiaj mój egzemplarz Quantum Break do salonu :ohboy: Oby tylko nie wstrzymali na miejscu odbioru zamówienia do dnia premiery...

Możesz być nieomal pewien, że tak uczynią tj wstrzymają. Oni są bardzo rygorystyczni pod tym względem...
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Średnia niezła jak na grę z obowiązkowym serialem. Dal wielu, tak jak i dla mnie, to pewnie spory minus. Bądź co bądź wolę w gry grać, a nie oglądać.

Edytowane przez DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Jak ktoś lubił Alana Wake'a albo ogólnie twórczość Remedy, to na pewno się nie zawiedzie. Został mi jeszcze ostatni akt do zaliczenia i nadal jestem zachwycony. Świetna singlowa odskocznia od tych wszystkich otwartych światów i tytułów pod multi. Może niektórych to zdziwi, ale jeden z moich zarzutów to... za mało walki. Łączenie ataków, wykorzystywanie mocy oraz bawienie się z przeciwnikami jest świetne, ale nie ma za bardzo gdzie i kiedy się wyszaleć. No i jeśli ktoś będzie leciał przez grę bez zbierania znajdziek i czytania ich (warto), to bardzo szybko ją skończy.

Edytowane przez wrog
Opublikowano

Nadal 77, trochę mało. Zasługuje chyba na więcej bo ogólnie większość recenzentów się zachwyca tylko, że z czasem robi się nudno, jest zbyt małe zróżnicowanie gameplayu. Ja tam biere jak będzie dobra cena na pc. Remedy trzeba szanować.

Opublikowano

wrog napisz jak skonczysz jak sie ma sprawa z fabula(bez spoilerow oczywiscie) i czy w grze ma swoj udzial pierwotny protagonista( napisz w spoilerze tak lub nie),ktorego podmienili na maslaka z xmenow.

Opublikowano

Mnie najbardziej irytuje ten serial ktory jest wciśnięty na siłę, tak samo mogli zostawić starego bohatera, a nie że część pieniędzy zmarnowali na aktorów i serial

Oczywiście gra zamówiona i dzisiaj została wysłana :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

wrog napisz jak skonczysz jak sie ma sprawa z fabula(bez spoilerow oczywiscie) i czy w grze ma swoj udzial pierwotny protagonista( napisz w spoilerze tak lub nie),ktorego podmienili na maslaka z xmenow.

Jak może mieć skoro go podmienili? ;)

Opublikowano

Gdy Paul Serene (w tej roli Aidan Gillen) oprowadzał nocą Jacka (Shawn Ashmore) po uniwersyteckiej pracowni, w której zbudował swój wehikuł czasu, trudno było mi opędzić się od dalekich skojarzeń z Half-Life. Wiedziałem, że za moment wszystko pójdzie w diabły. Ale – i to bardzo dobra wiadomosć – nie mogłem przypuszczać jak bardzo. Nie ma sensu nazywanie Quantum Break hybrydą gry i serialu. Te elementy są tu od siebie mimo wszystko zbyt mocno oddzielone, by zaprzątać czytelnikowi głowę taką konstrukcją. Ale fakt, że Remedy dążyło do takiego mariażu wzbogacił grę o kilka ważnych elementów.

Czyli jednak Half Life. 

Tutaj cytat z recki Eurogamera i 9/10

Quantum Break okazuje się znacznie większym eksperymentem niż mogliśmy wstępnie podejrzewać. Prowadzenie fabuły w grze oraz poza nią było ryzykowne. Podzielenie rozgrywki skutkujące tym, że mamy wrażenie obcowania z efektowną przygodówką z elementami strzelanki, również jest czymś godnym pochwały.

Efekt końcowy jest bardzo zadowalający i zdecydowanie można powiedzieć, że Quantum Break to gra wyjątkowa. To najlepszy serial w jaki grałem, oraz najlepsza gra, którą mogłem oglądać niczym serial. Twórcy spisali się na medal.
Opublikowano (edytowane)

Jak może mieć skoro go podmienili? ;)

Remedy mowilo jakis czas temu jak ludzie mieli o to pretensje,ze bedzie mial on swoja wazna role w grze, tylko jako inna postac.

Edytowane przez SlimShady
Opublikowano

Jestem troche zawiedziony ocenami ale gra juz do mnie jedzie i mam zamiar ograc ja bardzo dokladnie zeby nie przegapic zadnego smaczku. Ogolnie kazda recka powyzej i ponizej 8-8.5 mnie dziwi bo ludzie pisza ze gra jest fajna ale serial jednak nie kazdemu podpasowal a to chyba to mialo stanowic o unikalnosci tej gry. No coz, MS potrzebuje tytulu action adventure i QB takim moze byc tylko niech skupia sie bardziej na widowiskowych walkach z uzyciem mocy kontrolwoania czasu, a nie robia kameralny spektakl teatralny z serialem od niespelnionych tworcow filmowych.

Gość DonSterydo
Opublikowano

No ale to było wiadomo od początku, że to nie każdemu się spodoba. Serial w grze to kiepski pomysł jakby na to nie patrzeć. Gdybyś miał w grze 20 min cutscenki, to też by Cię szlag trafiał :) Od samego początku pisałem, że to głupi pomysł i nie mam pojęcia co ich tam w Remedy podkusiło żeby go sfinalizować. 

• Plusik 1
Opublikowano

Ale co w tym takiego nowego? To takie cutscenki tylko z realnymi aktorami. W dowolnej grze, z nielicznymi wyjątkami, takie 20 minutowe cutscenki to zgroza. Też nie jestem happy, że przyjdzie mi oglądać coś zamiast grać kiedy to na to drugie będę miał ochotę.

Gość DonSterydo
Opublikowano

No ale to było wiadomo od początku, że to nie każdemu się spodoba.

Lepiej robić gry dla każdego niż próbować czegoś nowego?

Lepiej po prostu robić gry, a nie filmy ;)