Vexilium 425 Opublikowano 31 marca 2016 Opublikowano 31 marca 2016 Empik wysłał dzisiaj mój egzemplarz Quantum Break do salonu Oby tylko nie wstrzymali na miejscu odbioru zamówienia do dnia premiery... Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 31 marca 2016 Opublikowano 31 marca 2016 W wyszukiwarce Windows Store gry nadal nie ma ale jednak w sklepie już widnieje https://www.microsoft.com/en-us/store/games/quantum-break/9nblggh6h0rv#ratings-reviewsTylko cena nadal jakaś tymczasowa i nie ma opcji pre-ordera. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Empik wysłał dzisiaj mój egzemplarz Quantum Break do salonu Oby tylko nie wstrzymali na miejscu odbioru zamówienia do dnia premiery...Możesz być nieomal pewien, że tak uczynią tj wstrzymają. Oni są bardzo rygorystyczni pod tym względem... Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Złożyłem Preorder w ulitmie i wychodzi na to że dzisiaj grę otrzymam. Cytuj
Daffy 10 567 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 na razie srednia 77% po 40 recenzjach http://www.metacritic.com/game/xbox-one/quantum-break Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 ciągle rośnie, jeszcze przed chwilą było 75 przy 30, ale do 80 nie dobije Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 (edytowane) Średnia niezła jak na grę z obowiązkowym serialem. Dal wielu, tak jak i dla mnie, to pewnie spory minus. Bądź co bądź wolę w gry grać, a nie oglądać. Edytowane 1 kwietnia 2016 przez DonSterydo Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Bo taki IGN ze Szwecji wystawił notę 100. xD Cytuj
wrog 609 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 (edytowane) Jak ktoś lubił Alana Wake'a albo ogólnie twórczość Remedy, to na pewno się nie zawiedzie. Został mi jeszcze ostatni akt do zaliczenia i nadal jestem zachwycony. Świetna singlowa odskocznia od tych wszystkich otwartych światów i tytułów pod multi. Może niektórych to zdziwi, ale jeden z moich zarzutów to... za mało walki. Łączenie ataków, wykorzystywanie mocy oraz bawienie się z przeciwnikami jest świetne, ale nie ma za bardzo gdzie i kiedy się wyszaleć. No i jeśli ktoś będzie leciał przez grę bez zbierania znajdziek i czytania ich (warto), to bardzo szybko ją skończy. Edytowane 1 kwietnia 2016 przez wrog Cytuj
Tankietka 24 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Średnia niezła jak na grę z obowiązkowym serialem. 2 Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Nadal 77, trochę mało. Zasługuje chyba na więcej bo ogólnie większość recenzentów się zachwyca tylko, że z czasem robi się nudno, jest zbyt małe zróżnicowanie gameplayu. Ja tam biere jak będzie dobra cena na pc. Remedy trzeba szanować. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 wrog napisz jak skonczysz jak sie ma sprawa z fabula(bez spoilerow oczywiscie) i czy w grze ma swoj udzial pierwotny protagonista( napisz w spoilerze tak lub nie),ktorego podmienili na maslaka z xmenow. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Mnie najbardziej irytuje ten serial ktory jest wciśnięty na siłę, tak samo mogli zostawić starego bohatera, a nie że część pieniędzy zmarnowali na aktorów i serial Oczywiście gra zamówiona i dzisiaj została wysłana Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 wrog napisz jak skonczysz jak sie ma sprawa z fabula(bez spoilerow oczywiscie) i czy w grze ma swoj udzial pierwotny protagonista( napisz w spoilerze tak lub nie),ktorego podmienili na maslaka z xmenow. Jak może mieć skoro go podmienili? Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 znowu 78, czyli jednak mesjasz digital spy dal 100.100 a oni znaja sie na swoim fachu jak mało kto Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Gdy Paul Serene (w tej roli Aidan Gillen) oprowadzał nocą Jacka (Shawn Ashmore) po uniwersyteckiej pracowni, w której zbudował swój wehikuł czasu, trudno było mi opędzić się od dalekich skojarzeń z Half-Life. Wiedziałem, że za moment wszystko pójdzie w diabły. Ale – i to bardzo dobra wiadomosć – nie mogłem przypuszczać jak bardzo. Nie ma sensu nazywanie Quantum Break hybrydą gry i serialu. Te elementy są tu od siebie mimo wszystko zbyt mocno oddzielone, by zaprzątać czytelnikowi głowę taką konstrukcją. Ale fakt, że Remedy dążyło do takiego mariażu wzbogacił grę o kilka ważnych elementów. Czyli jednak Half Life. Tutaj cytat z recki Eurogamera i 9/10 Quantum Break okazuje się znacznie większym eksperymentem niż mogliśmy wstępnie podejrzewać. Prowadzenie fabuły w grze oraz poza nią było ryzykowne. Podzielenie rozgrywki skutkujące tym, że mamy wrażenie obcowania z efektowną przygodówką z elementami strzelanki, również jest czymś godnym pochwały. Efekt końcowy jest bardzo zadowalający i zdecydowanie można powiedzieć, że Quantum Break to gra wyjątkowa. To najlepszy serial w jaki grałem, oraz najlepsza gra, którą mogłem oglądać niczym serial. Twórcy spisali się na medal. Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 (edytowane) wrog napisz jak skonczysz jak sie ma sprawa z fabula(bez spoilerow oczywiscie) i czy w grze ma swoj udzial pierwotny protagonista( napisz w spoilerze tak lub nie),ktorego podmienili na maslaka z xmenow. Jak może mieć skoro go podmienili? Remedy mowilo jakis czas temu jak ludzie mieli o to pretensje,ze bedzie mial on swoja wazna role w grze, tylko jako inna postac. Edytowane 1 kwietnia 2016 przez SlimShady Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Jestem troche zawiedziony ocenami ale gra juz do mnie jedzie i mam zamiar ograc ja bardzo dokladnie zeby nie przegapic zadnego smaczku. Ogolnie kazda recka powyzej i ponizej 8-8.5 mnie dziwi bo ludzie pisza ze gra jest fajna ale serial jednak nie kazdemu podpasowal a to chyba to mialo stanowic o unikalnosci tej gry. No coz, MS potrzebuje tytulu action adventure i QB takim moze byc tylko niech skupia sie bardziej na widowiskowych walkach z uzyciem mocy kontrolwoania czasu, a nie robia kameralny spektakl teatralny z serialem od niespelnionych tworcow filmowych. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 No ale to było wiadomo od początku, że to nie każdemu się spodoba. Serial w grze to kiepski pomysł jakby na to nie patrzeć. Gdybyś miał w grze 20 min cutscenki, to też by Cię szlag trafiał Od samego początku pisałem, że to głupi pomysł i nie mam pojęcia co ich tam w Remedy podkusiło żeby go sfinalizować. 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Czekam na Wasze opinie w temacie. Ja jednak odpuszczę sobie grę na premierę i nadrobię zaległości growe (jeszcze nie skończyłem taniego jak barszcz RotTR). Cytuj
Hum 3 699 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 No ja we wtorek jadę po swoją kopię, ale zapewne dopiero w środę zagram... Cytuj
wrog 609 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 No ale to było wiadomo od początku, że to nie każdemu się spodoba. Lepiej robić gry dla każdego niż próbować czegoś nowego? Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Ale co w tym takiego nowego? To takie cutscenki tylko z realnymi aktorami. W dowolnej grze, z nielicznymi wyjątkami, takie 20 minutowe cutscenki to zgroza. Też nie jestem happy, że przyjdzie mi oglądać coś zamiast grać kiedy to na to drugie będę miał ochotę. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 No ale to było wiadomo od początku, że to nie każdemu się spodoba. Lepiej robić gry dla każdego niż próbować czegoś nowego? Lepiej po prostu robić gry, a nie filmy Cytuj
Gość suteq Opublikowano 1 kwietnia 2016 Opublikowano 1 kwietnia 2016 Jednak dobrze, ze nie zamawialem gierki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi