Skocz do zawartości

Quantum Break

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde blaszka, opinie na poprzedniej stronie kosmiczne, aż chciałoby się już w to pograć...

Dlaczego ten port na PC musi być tak s(pipi)y, liczyłem że jak to Remedy, to jednak lipy nie odstawią patrząc na ich przeszłość :/

Rozumiem jakbys mial laptopa z biedry, ale nie swojego smoka!

Jak masz cisnienie, to kup sobie kod na allegro (po 90 zl ludzie sprzedaja) i graj!

Ta gra jest zle zoptymalizowana, ale skoro na GTX 960/970 chodzi w tych 30-40 fpsach na ustawieniach medium, to u Ciebie spokojnie pojdzie na wysokich z podwojna liczba klatek!.

No właśnie sam to zweryfikuje zaraz, ale nie chodzi tylko o liczbę klatek ;) 

Opublikowano

Gra dziala bez zadnego zarzutu w 1080p - nawet na slabszej karcie (960 -), jasne - technicznie widac, ze sama gra jest lekko niedociagnieta (rozmyte tekstury, popup itp) ale mocno nadrabia narracja i modelami postacii z kapitalna mimika twarzy. Za dlugo nie pogralem, duzo pracy, Soulsy, QB musi poczekac na ocene Isisa.

Opublikowano

Kurde blaszka, opinie na poprzedniej stronie kosmiczne, aż chciałoby się już w to pograć...

Dlaczego ten port na PC musi być tak s(pipi)y, liczyłem że jak to Remedy, to jednak lipy nie odstawią patrząc na ich przeszłość :/

Jak masz cisnienie, to kup sobie kod na allegro (po 90 zl ludzie sprzedaja) i graj!

Ta gra jest zle zoptymalizowana, ale skoro na GTX 960/970 chodzi w tych 30-40 fpsach na ustawieniach medium, to u Ciebie spokojnie pojdzie na wysokich z podwojna liczba klatek!.

Pewnie o te dziwne filtry i rozdzielczość? Mnie też to dobija ale ponoć Remedy już pracuje nad łatką i liczę, że dadzą normalną możliwość powyłączania tych blurów i innych głupot. Do tej pory pewnie i tak przejdę grę z nimi ale co tam, okazyjne ceny na allegro okazały się zbyt kuszące.

Mała lista co ma poprawić łatka (za ppe)

- Problem z płynnością animacji.

- Problem z wydajnością na Windows 10.

- Problem z brakiem klawisza do wyłączenia produkcji.

- Problem z błędem podczas uruchamiania.

- Problem z jakością obrazu.

- Problem ze wsparciem SLI oraz innymi powiązanymi kartami graficznymi

- Problem z renderowaniem obrazu i rozdzielczością w Windows 10

- Problem z pobieraniem gry

Opublikowano

Z QB MS dodal pelna obsluge padow Xboxa - w koncu naciskajac srodkowy przycisk mam menu, gdzie mozemy ustawic pare rzeczy, nagrac film, podejrzec profil - nie dziala to jeszcze plynnie, sa czasami drobne problemy ale jakies kroki w tym kierunku robia ! Co do samej gry - jestem w 2 akcie - gra sie w miare przyjemnie, ale dupy nie urywa. Zabawa mocami i czasem jak sie juz ja opanuje daje troche frajdy, historia jest w miare ciekawa, o serialu narazie opini nie mam, procz tego, ze 1 odcinek jest calkiem niezle nakrecony. Najlepsze pewnie przede mna po rozwinieciu mocy.

Ps. gra ma New Game+ ?

Opublikowano

Jakie tam 720p! Przecież to jest 5120:2880, które jest potem rekonstruowane w 1920:1080p! Zdrowo i ekologicznie! Tak jak przecier 100g jest wyprodukowane z 130g pomidorów tak jedna klatka w Quantum Break jest produkowana z 4! Technologicznie mnie bardziej ciekawi FFXV...tam tez jest rekonstrukcja..ale jest też dynamiczna rozdzielczość :D tutaj top 4 klatki są zawsze 720p a tam będzie składany obraz z różnych klatek.

Opublikowano

Pewnie o te dziwne filtry i rozdzielczość? Mnie też to dobija ale ponoć Remedy już pracuje nad łatką i liczę, że dadzą normalną możliwość powyłączania tych blurów i innych głupot. Do tej pory pewnie i tak przejdę grę z nimi ale co tam, okazyjne ceny na allegro okazały się zbyt kuszące.

Mała lista co ma poprawić łatka (za ppe)

- Problem z płynnością animacji.

- Problem z wydajnością na Windows 10.

- Problem z brakiem klawisza do wyłączenia produkcji.

- Problem z błędem podczas uruchamiania.

- Problem z jakością obrazu.

- Problem ze wsparciem SLI oraz innymi powiązanymi kartami graficznymi

- Problem z renderowaniem obrazu i rozdzielczością w Windows 10

- Problem z pobieraniem gry

Wiem, widziałem właśnie, że pracują już nad rozwiązaniem problemów. Ogólnie QB jest mocno pochrzanione z tym ich silnikiem graficznym. Ale to wyraźnie zasługa UWP od Microsoftu, bo gra odpala się jako aplikacja pod Windows Store i jest całkowicie niezależna od ustawień graficznych pod sterownikami np.

Jak wiadomo, gra po ustawieniu 1080p jest skalowana w górę z rozdzielczości 720p, występuje ghosting, tekstury i wszystko jest rozmyte i w dodatku na i7 i GTX980 Ti chodzi w 30-35 klatkach. Słabo. Odrzuciło mnie to na wstępie, więc zacząłem kombinować. Okazało się, że po wyłączeniu AA (które przy 1080p ustawia się na 4xMSAA) i odpaleniu DSRa pod pulpitem (!) można ustawić w grze wyższą rozdzielczość. I tak po wrzuceniu 2560x1440 robi się mega ostro (nie ma tego wkurzającego ziarnistego filtra), nie ma ghostingu, wszystko jest znacznie ostrzejsze (ponoć dalej się skaluje, ale ze sporo wyższej rozdzielczości) i przede wszystkim - działa o WIELE płynniej. Co za paradoks.

No i jak zobaczyłem te wszystkie fizyczne smaczki, liznąłem fabuły i posmakowałem strzelania - matkoo :banderas: niby pierwszy akt, ale gra trafia w mój gust za(pipi)iście, jak dalej jest tylko lepiej to :obama:

No i przy 2K i detalach ultra grafika wypala gałki oczne. Odpaliłem 4K na próbę, ale było już na granicy płynności (z tym, że obraz był wtedy ostry jak żyleta i było jeszcze większe wooow). Ustawienie ograniczenia klatek do 30 skutkuje za(pipi)istym rwaniem obrazu i płynnością na poziomie 20 klatek. Nie działa to dobrze. 

Po pracy wracam grać :obama:

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No to moze napisz cos wiecje o grze bo jak narazie to 90% twoich spustow to klatki i rozdzielczosc :yao:

Edytowane przez hav7n
Opublikowano (edytowane)

No moze pogral by dluzej gdyby nie musial wchodzic pod pulpit. Smiesznie sie czyta takie wywody ''720p skalowane troche mie odrzucilio ale wszedlem pod pulpit i w 2k juz goty''.

Edytowane przez hav7n
  • Plusik 1
Opublikowano

>wydaj 10k kola na komputer

>płacz że coś nie działa

hahaha boże

Opublikowano

Ale z czego beka? Napisałem to w ramach ciekawostki, może komuś pomoże po prostu, nie będę grać jak zwierzę w 720p przy rozmytym gównie, bo tak.

Port na PC jest s(pipi)y, ale to wszyscy wiedzą.

Natomiast pierwszy akt już mi się podobał, ciekaw jestem co będzie dalej :obama:

Opublikowano

No jak nie ma ghostingu to można grać :obama:

Wersja PC - 10/10

Xbon - 6,5/10

Opublikowano

No jak nie ma ghostingu to można grać :obama:

Wersja PC - 10/10

Xbon - 6,5/10

Masz opcję grania w 720p + rozmyte wszystko + ghosting w 30 klatkach, lub w 2K bez ghostingu i z ostrym obrazem na granicy 60. Co wybierasz? ;)

Dobra, EOT, nie ma co gadać o tym silniku graficznym, napiszę wieczorem więcej o grze, jak przejdę już dużo więcej :)

Gość DonSterydo
Opublikowano

Mam dzisiaj wolne to sobie dozbierałem znajdźki do całaka. Feels damn good ;)

Opublikowano

No moze pogral by dluzej gdyby nie musial wchodzic pod pulpit. Smiesznie sie czyta takie wywody ''720p skalowane troche mie odrzucilio ale wszedlem pod pulpit i w 2k juz goty''.

2K umiarkowane GOTY, patch 4K będzie GOTG.

Opublikowano

Gram na PC ;), kod kupiłem na allegro, na ustawieniach Wysokie ponad 30FPS/ medium 60-70. Wole większą płynność a gra na TV w odległości 2,7m 0 0 różnicy, ale doznania w większe płynności są dużo większe ;). Gra i tak super wygląda - jest moc :D.

Jak poprawią w Patchach to zagram jeszcze raz wybierając inne ścieżki ;). Gra mi się podoba, czekam na nowe radki/nvidie również.

Mój PC to 970+i7 4790+ 8GB ram 1866MHz.

P.S.

Optymalizacje skopali ale gra i tak super wygląda, błędów nie zauważyłem gra działa stabilnie.

Opublikowano

Pograłem z godzinę, może dwie, ciężko określić przez te time fractures ;) Jak dla mnie kosa. Muzyka w menu, pierwsze co zrobiłem to zamknąłem oczy i się w nią wsłuchałem, wsiąkłem w klimat momentalnie. Nie dziwię się teraz, że niektórzy mają skojarzenia z Half-Lifem, muza w grze powoduje podobne doznania jak tam właśnie. Jak była pierwsza strzelanina i włączył się "bojowy" kawałek to kopara mi opadła, również ze względu na świetne dźwięki rozwałki, czyste i mocne.

Dla mnie te dwie rzeczy w dużej mierze tworzą atmosferę a tutaj jest to majstersztyk, dawno nie spotkałem się z czymś tak gęstym, tajemniczym i obcym. Do tego te wszystkie efekty graficzne związane z czasem, jedna ciągła faza. Myślałem, że te różne filtry będą przeszkadzać ale jest wręcz przeciwnie, tutaj mi pasują i niejako dopełniają obraz tej gry. Graficznie jest więc mega, gunplay zapowiada się świetnie, wątek podróży w czasie też całkiem nieźle budowany. Jeśli dalej będzie tylko lepiej to już teraz mogę powiedzieć, że Remedy znowu udało się stworzyć perełkę.