Skocz do zawartości

Dying Light

Kre3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Voytec, planuję platynę :). Zresztą nigdy nie robię 100% na siłę, musi mieć gra "to coś" a ta ma. No właśnie robiłem kilka sub questów podczas grania i zdziwiła mnie pozytywnie ich długość. Fakt, są krótkie ale i takie, które spokojnie zajmią 30 min do godziny. Wczoraj trafiłem na osiedle, wyglądało jak typowe w PL, aż chciało się zwiedzać.

• Plusik 1
Opublikowano

Obawiam się, wersja na konsole nie będzie dawała możliwości wyboru i będzie w całości (łącznie z audio) po polsku. 

Śmiem w taką sytuację wątpić , przynajmniej sklepik gram.pl daje mi do tego podstawy informując że wersja na PS4 będzie zawierała dwie wersje: angielską i polską.

Czy ktoś z posiadających grę może powiedzieć jak wygląda sytuacja z graniem z napisami pl i  audio eng? Potwierdziły się  obawy, że albo całość po polsku albo angielsku bez możliwości włączenia napisów w innym języku?

Opublikowano

Gra mnie strasznie pozytywnie zaskoczyła. Zombie mi sie troche juz przejadło, ale podane w ten sposób ryje beret. Gra mnie tak wkreciła, że wczoraj zrobiłem coś na co dawno gra bez znużenia mi nie pozwalała i łoiłem od 8mej rano do 17 bez przerwy hehehe. Brawo :)

Opublikowano

Voytec, planuję platynę :). Zresztą nigdy nie robię 100% na siłę, musi mieć gra "to coś" a ta ma. No właśnie robiłem kilka sub questów podczas grania i zdziwiła mnie pozytywnie ich długość. Fakt, są krótkie ale i takie, które spokojnie zajmią 30 min do godziny. Wczoraj trafiłem na osiedle, wyglądało jak typowe w PL, aż chciało się zwiedzać.

To porownaj potem do Far Cry 3/4 bo wyglada mi to na dosc podobna platyne, rownie przyjemna w zdobywaniu. ;)

Opublikowano

Na liczniku dobre 10H i jestem w momencie

odbicia doktorka po przetrwaniu na arenie

i jest nadal świetnie. Noc już nie stanowi wyzwania jako takiego bo wszystko opiera się na prostym schemacie jak w MGS ;) Ogólnie klimat to jedno z najlepszych osiągnięć ostatnich lat w temacie zombiasów.

Opublikowano

ja dziś nie dam rady sorry ale po wczorajszym balu moje motoryczne zdolności zanikły dziś. Jedyne co cały dzień jestem w stanie robić to oglądanie filmów i seriali. Na kacu to tylko gry teltalle games , strategie lub taktyczne jrpg:D   Na parkour przyjdzie czas w tygodniu :)

Opublikowano

Mam pytanko o side quest dla Guziego.

Trzeba zdobyć film DVD i czekoladę dla niego. Ale za cholerę nie wiem jak wejść do budynków gdzie te przedmioty się znajdują. Próbowałem otwierać drzwi - zamknięte. Obszedłem budynki ze wszystkich stron i też nie ma wejścia. Jak tam się dostać?

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko o side quest dla Guziego.

Trzeba zdobyć film DVD i czekoladę dla niego. Ale za cholerę nie wiem jak wejść do budynków gdzie te przedmioty się znajdują. Próbowałem otwierać drzwi - zamknięte. Obszedłem budynki ze wszystkich stron i też nie ma wejścia. Jak tam się dostać?

Nad jego domem jest most. Wspinasz się na niego, od jego spodu, wchodzisz na te widoczne barierki i żółtymi rurami wspinając się podchodzisz pod dach domu Gaziego. Wejście jest na samej górze.

Edytowane przez Krolik85
Opublikowano

Z tym wejściem do domu Gaziego też się omordowałem- dobre kilkanascie minut szukałem jak się dostać na te platformy pod mostem. Teraz robię sobie przerwę od questów- latam za alkoholem, żeby zrobić Maczete Korek- brakuje mi 6 butelek, ale o nie akurat nie trudno.

W DI ta nitka do celu była momentami pomocna, bo tam były tunele, więc jeśli się źle skręciło, to trzeba było się wracać. Tu wystarczy pokicać po dachach i jest się na miejscu. 

Opublikowano

Pograłem w weekend trochę dłużej w końcu i śmiało mogę polecić wszystkim, którzy się wachają. Bałem się, że wynudzi mnie tak jak Dead Island (odpuściłem na dobre po 5 godzinach), tutaj mam nabite już z 3 razy więcej i w dalszym ciągu chce mi się grać. Największe plusy w porównaniu do DI:

- parkour, samo latanie po mieście i ucieczka przed zombiakami daje dużo radochy

- walka z zombiakami jest bardziej wymagająca niż w DI, jest też mniej drewniana za sprawą odblokowywanych umiejętności i fizyki samej gry

- świetny system dzień/noc

Graficznie również bardzo dobrze, combo deszcz + noc tworzy naprawdę solidny klimat. Dodatkowo gra nie jest krótka, ktoś tam pisał, że ludzie pokończyli w 6 godzin chyba, to pewnie jakieś wstępne speedruny. Mam nabite jakieś 17 godzin i fabularnie pokazuje mi 38%. Polecam, znęcanie nad zombiakami nie było dla mnie tak przyjemne od czasu pierwszego Dead Rising

Opublikowano

No i przez was dziady kupiłem Dyinga. No i tak jak Dead Island mnie znudził po 2 godzinach tak DL pykam jak tylko czas pozwoli.

Nom jedynie czasem nie mogę wyczuć tego wskakiwania i wspinania, bo nieraz tam gdzie wydaje się że za nic nie wskoczę da rade.

Fakt gra nie prowadzi za rączkę ale to akurat wychodzi jej na zdrowie.

Opublikowano

No mi przejście na liczniku zajeło 9h plus kilka pobocznych questów a nie biegłem byle do końca :) aczkolwiek teraz jak patrze na listę dodatkowych misji to pewnie drugie tyle zejdzie. Świetny jest ten duży most, można podpłynąć od dołu i pozwiedzać a potem wejść na górę i skoczyć do wody za co zresztą jest też pucharek :)

Opublikowano (edytowane)

No mi przejście na liczniku zajeło 9h plus kilka pobocznych questów a nie biegłem byle do końca :) aczkolwiek teraz jak patrze na listę dodatkowych misji to pewnie drugie tyle zejdzie. Świetny jest ten duży most, można podpłynąć od dołu i pozwiedzać a potem wejść na górę i skoczyć do wody za co zresztą jest też pucharek :)

Ja mam gdzieś 70% gry i grubo ponad 30h, robie wszystko, więc poboczne misje zajma zdecydowanie więcej niż 9h. Najważniejsze,że nie ustępują tym z głównej fabuły.

Edytowane przez easye
Opublikowano (edytowane)

nie lekcewazcie misji pobocznych, niektore sa lepsze od misji z watku glownego (poza tymi pokroju "zbierz lawende")

Edytowane przez kermit
Opublikowano (edytowane)

Recenzja Angry'ego Joe:

No rzadko sie zdarza zebym sie z jego opinia nie zgadzal, tutaj wg mnie wyszedl z niego wewnetrzny Janusz co placze ze mapa mu nie pokazuje gdzie isc.

Ta recka bardziej mi sie podobala:

https://www.youtube.com/watch?v=-VBw-UVLDRo

Po 50 godzinach z gra zdanie podtrzymuje, przeogromne zaskoczenie i mega przyjemny szpil, chce druga czesc. A jak ktos sie jeszcze zastanawia nad kupnem, niech przestanie, bierze w lape portfel, klucze i wynocha do sklepu.

Edytowane przez Bansai
  • Plusik 1