Skocz do zawartości

Dying Light

Kre3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da się grac od razu w dodatek ? ( jakaś opcja wyboru ) bo nie wiem, czy sejva nie wywaliłem z konso po skonczeniu podstawki.

Bardziej mnie obchodzi czy sejwy z podstawowej wersji będą działać z edycją rozszerzoną.

Sprawdź w chmurze czy Ci nie zostały, skoro tylko z konsoli wyrzuciłeś.

• Plusik 1
Gość Kasias
Opublikowano

Eurogamer napisał w recenzji, że aby odpalić The Following, trzeba posiadać podstawkę. Ale wszędzie indziej dodatek opisywany jest jako "standalone". To jak to w końcu jest?

Opublikowano

Eurogamer napisał w recenzji, że aby odpalić The Following, trzeba posiadać podstawkę. Ale wszędzie indziej dodatek opisywany jest jako "standalone". To jak to w końcu jest?

Nie jest standalone

Opublikowano

Za każdym razem była mowa ze potrzebna jest podstawka. Może pomyliło Ci się z tym, ze mówiono także ze to mógłby być dodatek "standalone" albo nawet sequel.
Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam się. Czy jak rozpocznę The Following i odblokuje mi się wieś to czy będę mógł cały czas wrócić do miasta i wykonywać misje poboczne, które tam jeszcze mam itd. Mam nadzieję, że chłopaki z Techlandu to przewidzieli. :)

Edit: Sprawa wygląda tak, że przez menu główne możemy sobie skakać między podstawką a The Following. Między wsią a Harran nie da się co prawda skakać jak pomiędzy Starym Miastem a Slumsami ale jest ok. Ten sam save, ta sama postać rozwijana jakby w dwóch kampaniach.

Edytowane przez Voytec
  • Plusik 1
Opublikowano

Po reckach tego dodatku naprawde nabrałem ochoty na zaliczenie DL. I teraz pytanie, drodzy ekoledzy. Czy podstawkę da sie przejść  w stylu na Rambo, strzelając siekając etc. Czy jednak trzeba pamiętać o skradaniu się, unikaniu  i parkourze. Bo co innego mówią mi recki, które sobie odświeżyłem a troche co innego jednak opinie graczy w necie. Jak to jest? Bo skradania się i unikania walki to ja w grach za bardzo nie lubię.

Opublikowano

Zależy. Sama kampania stara się wykorzystać całą mechanikę jaką DL ma do zaoferowania ale skradania się nie musisz się obawiać. Jak będziesz miał amunicję i nie przeszkadza Ci, że strzelając z broni palnej przywołujesz zainfekowanych biegaczy (najbardziej irytujące skurczybyki w grze) to spoko, dasz radę zagrać Rambo style. Ale parkouru to nie unikniesz, to 90% gry :)