Opublikowano 26 maja 20204 l Po części się z opinią standbaja zgadzam bo walka przynajmniej na początku jest słaba i wręcz odpychająca bo walisz tego zombiaka rurką przez 15 sekund, żeby w końcu padł na amen. Potem jak się zdobywa lepsze bronie, szczególnie te z samym ostrzem to siekanie zombiaków jest o wiele lepsze chociaż dalej nie tak przyjemne jak w Dead Island. Parkour jest świetny a jak się dostaje linkę to w ogóle poezja aczkolwiek zdarzają się momenty gdzie postać ma problemy z wdrapaniem się gdzieś lub zejściem ale miałem dosłownie kilka takich sytuacji na całą grę. Misje, ich konstrukcja, cele czy fabuła to śmiech na sali i nie da się tego obronić. Owszem, odwiedzamy fajne lokacje czy robimy je nocą, ale w kwestii samego projektu spodziewałem się czegoś znacznie, znacznie lepszego niż przerzucenie materiału żywcem z Dead Island z drobnymi zmianami. Ja tam się dosyć mocno zawiodłem po tych wszystkich pozytywnych opiniach graczy.
Opublikowano 27 maja 20204 l Tak, samo miasto, lokacje, pladrowanie itd jest naprawde spoko. Twórcy zawalili jednak klimat debilna fabula i brakiem zdecydownia czy ma to byc horror czy jednak gra akcji.
Opublikowano 27 maja 20204 l To raczej ich wlasna definicja gatunku, do jakiego przynależy gra. Parkour - zombie - open world game. Przed premierą Dead Islandia też określali grę swoim terminem. Wtedy było to "RPG zombie slasher". DL to po prostu kolejna gatunkowa hybryda.
Opublikowano 27 maja 20204 l DL to po prostu kolejny (bardzo udany zresztą) klon Far Cry, tyle że nastawiony na walkę wręcz i przemieszczanie się na własnych kończynach. Jak na tytuł tego typu to zarówno fabuła, jak i zadania były naprawdę powyżej średniej (a porównując je do Dead Island to już w ogóle inna liga). Jedyne, czego po Dead Island mi w DL brakowało, to ten system wywijania żelastwem za pomocą prawej gałki, ale rozumiem - dużo bardziej rozbudowana klawiszologia, bieganie, skakanie...
Opublikowano 27 maja 20204 l Jak sandboxami a w szczególności tych od Ubi gardzę tak DL był jednym z moich lepszych doświadczeń na tej generacji. Spoiler Ale przyznam, że na padzie nieraz się zayebałem na tym parkourze
Opublikowano 27 maja 20204 l DLC fabularnie było bardzo dobre, no i granie z kimś w coopie to czysty miód
Opublikowano 27 czerwca 20204 l Pysznie. Ciekawe jaka będzie cena, ale z chęcią pobiegam po lochach krojąc szkielety
Opublikowano 14 sierpnia 20204 l Mogliby to wydać jako stand alone dlc. Nie mam już dying light (dodatkowo ogrywałem na innej platformie niż mam obecnie...) i kupowanie gry sprzed wieeelu lat aby zagrać w dlc. Słaby pomysł ...
Opublikowano 14 sierpnia 20204 l To zależy dla kogo. Dla działu sprzedaży to pewnie był dobry pomysł a grę można kupić za grosze. Ostatnio na promce na Steam zakupiłem wraz ze wszystkimi dodatkami za 47,99 zł. Nie nastawiałem się na ten dodatek, chciałem ograć Following. Z tego co widzę to twórcy prężnie rozwijają grę wypuszczając co jakiś czas nowe mniejsze dodatki albo organizując eventy dla graczy. I myślę, że głównie ten DLC skierowany jest do tych co już mają podstawkę i dalej w nią grają. Na serwerach można spotkać innych graczy dzięki czemu gra się ciekawiej. Mniej ciekawiej jest jak przychodzi noc i gramy 1 vs 1 z zoombie sterowanym przez innego gracza Skończyłem podstawkę i zacząłem grać w Following jednak przyszło do mnie TLoU 2 więc teraz je ogrywam. Ten nowy dodatek może kiedyś sprawdzę jak będzie na jakiejś promocji, no i zobaczymy co powiedzą inni gracze.
Opublikowano 21 grudnia 20204 l Może niech te 3 osoby które robią to gówno przekierują do teamu od 2 części żeby w końcu wyszła ta gra
Opublikowano 21 grudnia 20204 l Kolejna gra po nowym Wampirze Maskaradzie, która wpadła w jakieś limbo. Może Dead Island 2 wyjdzie szybciej.
Opublikowano 21 grudnia 20204 l W sumie na obie czekam tak samo - tęskie spoglądając na horyzont wydawniczy.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Ale dwójka musi być głęboko w dupie, że dalej robią te evenciki do jedynki.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l Jakiś czas temu dzięki promocji na steam wróciłem do pierwszej części i z tego co widzę to tam cały czas są organizowane jakieś eventy, a gra nadal jest wspierana. Moim zdaniem dobrze to świadczy o wydawcy. Nie wiem czy oznacza to, że druga część jest jeszcze daleko w tyle. Premiera miała odbyć się w pierwszym kwartale 2020 r. ale została przesunięta. Bardzo możliwe, że przed covid, a jeżeli miała jakieś duże braki to po reakcjach graczy na Cyberpunka wydawca pewnie dwa razy się zastanowi zanim wyda produkt nie spełniający wszystkich pokładanych w nim nadziei. Zwłaszcza, że Techland też planuje wejść na giełdę.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 2 godziny temu, Elitesse napisał: Bardzo możliwe, że przed covid Bardzo też możliwe że przez całą drakę z Avellone i ogólnie podobny burdel z zarządzaniem jak w cedepie
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 2 godziny temu, Bartg napisał: Ale dwójka musi być głęboko w dupie, że dalej robią te evenciki do jedynki. Są tak w czarnej dupie, że bardziej już się nie da. Oni na dzień dzisiejszy jeszcze nawet DirectX 12 nie zaimplementowali, a co mówić o RT albo innych bajerach.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 51 minut temu, Figuś napisał: Bardzo też możliwe że przez całą drakę z Avellone i ogólnie podobny burdel z zarządzaniem jak w cedepie Nie znam szczegółów, o co tam chodzi z tym Avellone? 45 minut temu, sprite napisał: Są tak w czarnej dupie, że bardziej już się nie da. Oni na dzień dzisiejszy jeszcze nawet DirectX 12 nie zaimplementowali, a co mówić o RT albo innych bajerach. Poważnie jest aż tak źle? W takim razie może to i lepiej, że przełożyli premierę.
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 6 minut temu, Elitesse napisał: Nie znam szczegółów, o co tam chodzi z tym Avellone? Poważnie jest aż tak źle? W takim razie może to i lepiej, że przełożyli premierę. Ostatnia strona tematu
Opublikowano 22 grudnia 20204 l 14 godzin temu, Pupcio napisał: Może niech te 3 osoby które robią to gówno przekierują do teamu od 2 części żeby w końcu wyszła ta gra Tak jest, a potem płacz i refundy bo gra nayebana glitchami i agresywną policją. Wolałbym już nie zobaczyć tej gry wcale aniżeli męczyć się w zepsuty kod. Mają burdel i średnio wierzę, że dadzą radę wydać grę w przyzwoitej formie nawet w 2021. Jedynka to dla mnie sztosik (chociaż dopiero demo mnie przekonało do zakupu), a koncepcja walki z frakcjami za dnia i "survival" z zombiakami nocą niespecjalnie mi podchodzi jeżeli chodzi o DL2.