Opublikowano 31 stycznia 20223 l @Boomcio - łap parę screenów z mojego powrotu do Harran w wersji PS4 Kurde, ale ta gierka wciąż robi wrażenie rozmachem i ogromem możliwości. Fantastycznie wykreowany świat, który jest jednym wielkim placem zabaw dla gracza. Niedawno kupiłem łuk i zajebiście się bawię, sadząc zgniłkom headshoty - jak grałem na premierę to tego nie było. Od dawna miałem wrócić i ponownie przejść fabułę, żeby wreszcie w The Following zagrać, no i nahajpowany zapowiedziami dwójki wreszcie realizuję mój plan. Bawię się przy tym niesamowicie i sorry Days Gone czy The Last of Us, ale jednak Techland robi najlepsze zombiaczki Jasne, że tamte fabularnie są lepsze i wiele rzeczy bardziej mi tam pasuje, ale całościowo i przede wszystkim jako gierka, taka do grania i czerpania frajdy, to Dying Light jest absolutnym numerem jeden jeśli chodzi o zombie-post-apo.
Opublikowano 31 stycznia 20223 l Ja znowu odbiłem się od tej gry z dwa razy.. Ale nadal czasem korci żeby wrócić, bo w sumie klimat jest naprawdę dobry w tej grze. Pamiętam że najgorzej mi szło to uciekanie w nocy przed tymi zjebami, strasznie się irytowałem i odpuściłem
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 14 minut temu, drozdu7 napisał: Pamiętam że najgorzej mi szło to uciekanie w nocy przed tymi zjebami, strasznie się irytowałem i odpuściłem To bywało trudne, zawsze trzeba mieć na oku jakiś dach do skitrania się i zmyłki pościgu. 40 minut temu, Wredny napisał: w wersji PS4 Wersja ps4 jak nadal wygląda Na screenie jest "left4bread"
Opublikowano 31 stycznia 20223 l 1 godzinę temu, drozdu7 napisał: Pamiętam że najgorzej mi szło to uciekanie w nocy przed tymi zjebami, strasznie się irytowałem i odpuściłem 1 godzinę temu, Boomcio napisał: To bywało trudne, zawsze trzeba mieć na oku jakiś dach do skitrania się i zmyłki pościgu. Na początku tak, potem można się już lać ze zwykłymi na spokojnie. Najbardziej przejebane są Alpha Volatilesy(3-4 poziom pościgu). Wykokszoną postać potrafią ściągnąć na dwa hity. Bez op broni i resistance boosterów nie ma co startować. Za to loot z nich jest konkretny.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Drugie podejście do tej gry. Tym razem na PC. Na jakim poziomie trudności polecacie grać, by gra nie była tylko kolejnym symulatorem chłopca na posyłki i nie zabiła nudą?
Opublikowano 7 lutego 20223 l Dla mnie klimat tutaj jest tak gęsty, że nie ma nudy i Normal wydaje mi się dobrze wyważonym poziomem trudności. Mam 90% story na chwilę obecną i skille w okolicach 15. levelu, a nadal nie czuję się przepakowany i noc wciąż serwuje niezapomniane emocje.
Opublikowano 7 lutego 20223 l W dniu 30.10.2021 o 11:24, Figuś napisał: Czyli pewnie patch pod nextgeny bez natywnej wersji, oby chociaż rozdziałkę podbili jeszcze Na PS4/PS5 śmiga już w 60 fps? Ten patch co miał wyjść to wersja Platinum Edition? No i jak się okazało zamiast prostej podbitki fps czy rozdzielczości to wepchnęli jakieś duperele i jednak każą za to płacić. Jak czas ich zweryfikował.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Kurde, załatali exploit z linką w Parkour Fever Chyba jednak nie zobię 100% trofeów...
Opublikowano 7 lutego 20223 l Patch na 60 fps ma wyjśc w tym samym dniu, co patch do Wieśka 3 i Snowrunnera.
Opublikowano 7 lutego 20223 l 4 godziny temu, Wredny napisał: Kurde, załatali exploit z linką w Parkour Fever Chyba jednak nie zobię 100% trofeów... Nie zrobisz trofeum polimorfia. Najbardziej głupie trofeum, na które miesiąc się umawiałem, by mieć full lobby. Ciężko zmówić się w kilka osób, gdy większość pracuję itd itp. A tu jeszcze trzeba 30 minut misję robić. Edytowane 7 lutego 20223 l przez czarek250885
Opublikowano 7 lutego 20223 l 4 godziny temu, Wredny napisał: Kurde, załatali exploit z linką w Parkour Fever Chyba jednak nie zobię 100% trofeów... Co to był za exploit? Ale platyna nie jest w żaden sposób zablokowana? Jakiś update mi się zassał ale z bonusowym contentem więc na 60fps nadal trzeba poczekać.
Opublikowano 7 lutego 20223 l 52 minuty temu, czarek250885 napisał: Nie zrobisz trofeum polimorfia. Najbardziej głupie trofeum, na które miesiąc się umawiałem, by mieć full lobby. Ciężko zmówić się w kilka osób, gdy większość pracuję itd itp. A tu jeszcze trzeba 30 minut misję robić. Platynę, a zatem również i to trofeum ("Poliamoria" z tego co pamiętam), mam już od kilku lat. Poza tym nie jest ono takie trudne, no i żadne 30 minut. Wystarczy żebyś miał 5 questów (najlepiej tych fedexów typu "przynieś dzieciom 5 pudełek z kredkami") zrobionych w 90%, żeby zostało Ci tylko je oddać zleceniodawcy. Wtedy zapraszasz kumpli, w 5 minut oblatujecie miejsca zdania questów i wpada trofeum. @SebaSan1981 w tych challenge'ach nie można używać linki, ale był sposób z jakimś szybkim wciskaniem innego przycisku i gra nie orieentowała się, że tej linki użyłeś. Podobno w 2017 to załatali. To jest z darmowego update'u, więc na platynę nie ma wpływu.
Opublikowano 7 lutego 20223 l 9 minut temu, Wredny napisał: Platynę, a zatem również i to trofeum ("Poliamoria" z tego co pamiętam), mam już od kilku lat. Poza tym nie jest ono takie trudne, no i żadne 30 minut. Wystarczy żebyś miał 5 questów (najlepiej tych fedexów typu "przynieś dzieciom 5 pudełek z kredkami") zrobionych w 90%, żeby zostało Ci tylko je oddać zleceniodawcy. Wtedy zapraszasz kumpli, w 5 minut oblatujecie miejsca zdania questów i wpada trofeum. @SebaSan1981 w tych challenge'ach nie można używać linki, ale był sposób z jakimś szybkim wciskaniem innego przycisku i gra nie orieentowała się, że tej linki użyłeś. Podobno w 2017 to załatali. To jest z darmowego update'u, więc na platynę nie ma wpływu. Źle przeczytałem twojego posta. Myślałem, że ty dopiero platyne robisz, a teraz byłoby to trudne. Szacun, że chcesz resztę wbić, mi jakoś zabrakło motywacji.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Gram przede wszystkim, żeby wreszcie Following ograć, bo nigdy nie grałem. Do tego niestety (choć teraz się cieszę, bo mam mega frajdę) muszę przejść fabułę i dopakować Crane'a. Mój save z chmury niestety jest niekompatybilny, bo platynowałem podstawkę w wydaniu francuskim (później musiałem sprzedać wraz z konsolą), a jak kupiłem znowu to już Enhanced Edition z naszej dystrybucji i dupa. Od dawna nosiłem się z zamiarem powtórki, ale nigdy nie było czasu. Teraz, na fali dwójkowego hajpu, naszła mnie ochota i zaraz kończę historię.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Ja ten dodatek zaliczyłem, miłe uzupelnienie podstawki i bardzo podobał mi się motyw ulepszania pojazdu. Ogólnie został mi bozak i Parkour.
Opublikowano 7 lutego 20223 l Tą poliamorię to za jakiś czas możemy wbić wspólnie bo mam kilka rozgrzebanych sidequestów do dokończenia. Zatem jak coś to można się kiedyś ustawić, choć teraz pewnie wszyscy łupią w dwójkę. Sam też w DL2 zagram ale troszkę poźniej, najpierw backlog, którego nie zostało już zbyt wiele.
Opublikowano 9 lutego 20223 l Kupiłem wersję platynową na CDkeys za jakieś grosze: £3.99 Na ps4 nie dałem rady z tym framerate, ale na PC kozak ta gra wygląda. Zacząłem grać na nightmare/koszmar, bo bałem się, że będzie za łatwo i będę tylko biegał jak chłopak na posyłki. Na początku lipa, bo te rurki i deski nic nie robią. Dwa zombiaki max można zabić, zanim się połamie rurka metalowa. Pierwszy sidequest z bandą zbirów i wszystkie bronie na nich połamałem i wypstrykałem się z apteczek. Słabo. Zrobiłem sobie jednak najtańszy łuk i kilka najtańszych strzał i prawie wszystko biorę na jednego headshota. Nawet pierwszy boss padł po jednym strzale na najwyższym stopniu trudności. Do tego strzały można wyjąć z trupa i nie trzeba się martwić naprawianiem broni. Z frustrująco trudnej gry zmnieniłem sobie na łatwą. Na szczęście te headshoty dają satysfakcję.
Opublikowano 11 lutego 20223 l Pierwsze wydanie gry było pozbawione łuku z tego co pamiętam. Grałem wtedy chyba na normalu i wcale nie było za łatwo. Przynajmniej jak dla mnie
Opublikowano 11 lutego 20223 l Łuk doszedł chyba z hordą Bozaka, ale za to w nocy zwykłe gryzaki zmieniają się w tych wkurwiających biegaczy i jest jeszcze trudniej.
Opublikowano 14 lutego 20223 l Noc jest faktycznie straszna i nawet z linką jest ciężko przetrwać. Łuk jest mega ułatwieniem na początku, ale później można mieć pistolet, karabin i strzelbę. Głośne i nie zawsze optymalne, ale do wykonania najtrudniejszych zadać dobre.
Opublikowano 21 lutego 20223 l W dniu 7.02.2022 o 21:12, SebaSan1981 napisał: Tą poliamorię to za jakiś czas możemy wbić wspólnie bo mam kilka rozgrzebanych sidequestów do dokończenia. Zatem jak coś to można się kiedyś ustawić, choć teraz pewnie wszyscy łupią w dwójkę. Sam też w DL2 zagram ale troszkę poźniej, najpierw backlog, którego nie zostało już zbyt wiele. Jakby co to chętnie bym się wprosił na to trofeum - tylko to mnie dzieli od platyny a przed kupnem DL2 chętnie bym je wbił - jakieś tam zadania mam na 90% porobione ale nie wiem czy 5 będzie
Opublikowano 21 lutego 20223 l 2 godziny temu, MrE0605 napisał: Jakby co to chętnie bym się wprosił na to trofeum - tylko to mnie dzieli od platyny a przed kupnem DL2 chętnie bym je wbił - jakieś tam zadania mam na 90% porobione ale nie wiem czy 5 będzie To chyba ostatni gwizdek. Ciężko będzie mieć pełne lobby, ale powidzenia, w sumie najgorsze trofeum w tej grze. Trochę dyskryminują graczy single player wymuszonymi trofkami multi.