KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 W dniu 19.12.2023 o 23:53, Paolo1986 napisał: Gram sobie od kilku dni na PS5 i zaczynam się poważnie wkręcać w tę zajebistą gierkę Lubię generalnie klimaty postapokaliptyczne i gry o zombiakach. Miodzio jest po prostu, zwiedzam sobie to miasteczko i przypominam zombie, że powinny być martwe Jak to zwykle u mnie bywa, zanim ruszę z fabułą, zaliczam poboczne zlecenia i zabezpieczam sobie miejscówki, gdzie zombiaki mnie nie dopadną Kilka screenów Dobra gierka, ograj potem The Following, zupełnie inny feeling, kolejne nadDLC od Polaczków :). 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 (edytowane) Na razie sobie zwiedzam miasteczko, zabezpieczyłem już większość "bezpiecznych stref", tj. tych czerwonych domków. Została mi chyba jedna taka miejscówka na mapie, ale było już trudniej. Miałem do czynienia Spoiler z wielkim mutantem z młotem i dwoma zombiakami w żółtych skafandrach. Jak uszkodziłem im zbiorniki na plecach, to efektownie wybuchały, ale zaraz zlatywały się biegacze z okolicy i zaliczyłem w sumie 2 zgony pod rządMuszę chyba zmienić taktykę i spróbować tę ekipę wywabić najpierw z tej miejscówki Znalazłem też miejsce, które nazywa się "strefą kwarantanny", ale nie wiem, czy warto na razie tam wchodzić Edytowane 28 grudnia 2023 przez Paolo1986 Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 Te strefy chyba są chyba na późniejszy etap, ale głowy nie dam. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 28 grudnia 2023 Opublikowano 28 grudnia 2023 (edytowane) No takie wrażenie mam, że lepiej poczekać z tymi strefami na później. Znaczek wyraźnie to sugeruje Edit: miałem właśnie pierwszy nocny pościg mutantówAle udało się dotrzeć do celu Edytowane 28 grudnia 2023 przez Paolo1986 Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 Strefy kwarantanny to powtarzalne zamknięte lokacje z lepszym lootem do zgarnięcia ale trzeba się liczyć z przemieńcami w środku. Zazdroszczę ogrywania tej gry po raz pierwszy Udźwiękowienie w tej grze to poezja. Pamiętam jak ogrywałem demo to zesrany rozglądałem się dookoła jak włączał się odgłos przewracanej butelki. Przy dźwięku wrzasków i wywarzanych drzwi spieprzałem w podskokach. A nocą... Nocą to ja z kryjówki nosa nie wystawiałem. Potem to już wiadomo zabawa z mięsem ale noc potrafiła podnieść adrenalinę. 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 Oj tak, nocna ucieczka przed tymi mutantami podniosła mi poziom adrenaliny Wpierw myślałem, że wystarczy uciec do najbliższej bezpiecznej strefy i przeczekać noc. Ale gra wyraźnie kazała mi wrócić w konkretne miejsce. No więc miała miejsce powtórka z rozrywki Można zauważyć tu istotną różnicę: w dzień polujemy na zombiaki, a w nocy sami stajemy się zwierzyną I zgadzam się, udźwiękowienie robi robotę, szczególnie jak gra się na słuchawkach Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 30 grudnia 2023 Opublikowano 30 grudnia 2023 Pamiętam że na którymś dachu (niedaleko naszego "hotelu") był "pokój", do którego można było wbić i tam spędzić noc, bo zombiaki tam nie mogły wbić. Było coś chyba za spędzenie całej nocy nie wchodząc do bezpiecznych stref. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Po skończeniu dwóch części Dead Island mogę się skupić już tylko na Dying Light. Kolejnych kilka godzin za mną, zabezpieczone wszystkie bezpieczne strefy. Zająłem się więc kolejnym questem głównym, po czym... wsiąknąłem w poboczne Dają ciekawy obraz tej całej historii. Póki co, questy robię za dnia, ale teraz czeka mnie nocna podróż na drugi koniec mapy po jakieś świecące rośliny Btw: czy z tymi nocnymi "koszmarami" można będzie później walczyć jak równy z równym? Spoiler A nie tylko spierdalać? Cytuj
KarolJanuszGejmingu 480 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Ja zawsze od nich uciekałem, jedynka ma świetny klimat, muzyka te slumsy coś pięknego. Fizyka tych zombie do dzisiaj robi wrażenie. Szkoda,że kolejna część jest tak słaba. 1 Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Jedynka to top3 gier z zombie. Szkoda, że dwójka taka kloaka. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Mi bardzo podoba się ten klimacik, który tu jest. A w nocy naprawdę czuję się jak zaszczute zwierzę No i właśnie się zastanawiałem, czy z tymi szybkimi nocnymi kreaturami da się jakoś skutecznie walczyć Póki co będę starał się ich unikać. Cytuj
LukeSpidey 939 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Z tego, co pamiętam dostaje się latarkę UV, ale to bardziej do odstraszania ich, niż bezpośredniej walki. Z drugiej strony byłoby trochę bez sensu, jakby się dało z nimi walczyć. Cały ten dreszczyk niepokoju i zagrożenia by wtedy zniknął. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego (edytowane) Latareczkę UV mam właśnie. Zobaczę później, jak bardziej rozwinę postać, może jakieś perki przydatne się odblokują. Na razie w przypadku bezpośredniego spotkania jest wielka ucieczka Raz akurat miałem szansę uruchomić też pułapki świetlne po drodze, dzięki czemu zwiałem Edytowane 9 lutego przez Paolo1986 Cytuj
sprite 1 798 Opublikowano 9 lutego Opublikowano 9 lutego Da się z nimi spokojnie walczyć pod koniec gierki. Z kumlem w coopie całe grupy wyrzynaliśmy for fun. 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Zakupiłem łuk, więc zobaczę, czy da się na nich zapolować w nocy Zauważyłem też (a może to tylko takie wrażenie) że czas w nocy upływa znacznie szybciej niż w dzień. Wiem, że od 21 do 6 to raptem 9 godzin, ale jakoś to mija błyskawicznie Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego To jak dobrze pamiętam zależy od poziomu trudności. Na easy/normal noc jest krótsza, na hardzie wydłużona. Roślinki warto zbierać bo można fajne wspomagacze z nich robić. Łuk cacy. Kilka rodzajów grotów. Z dlc można nowy schemat zgarnąć. Polecam poszperać i znaleźć schemat na maczetę Korka, excaliber (czy jakoś tak) i granat Czesia. Ten ostatni sprawił mi sporo radości z użytkowania. No i koniecznie łykaj dlc The following 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 10 lutego Opublikowano 10 lutego Szczerze, to nie pamiętam już, czy był w ogóle wybór poziomu trudności. Zaczynałem grę już ponad rok temu Ale biorąc pod uwagę to, co mówisz, to pewnie mam normal ustawiony. Roślinki zbieram przy każdej okazji, mam trochę wspomagaczy uwarzonych Na początku gry znalazłem ten miecz, o którym wspomniałeś. I nawet schemat do wytworzenia go. Trochę sprawił frajdy na początku, ale w końcu się zepsułTylko póki co, nie mam wszystkich materiałów do wytworzenia nowego Spoiler Tkanki sprintera DLC zostawię sobie na koniec Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego (edytowane) Jestem już po kilku godzinach spędzonych na Starym Mieście i jeszcze bardziej zauroczyła mnie ta gra Parkour daje teraz jeszcze więcej frajdy: bieganie i skakanie po dachach wysokich budynków, często z użyciem kotwiczki. Tak naprawdę praktycznie w ogóle nie poruszam się po ziemi Dużo jest możliwości skopywania zombiaków z dachów Kilka kolejnych stref odkrytych i zabezpieczonych. No i przytrafiło się trochę strzelanka z tymi zbiramiPoczułem się jak w farkrajach Takie gry to ja lubię Edytowane 22 lutego przez Paolo1986 1 Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego @Paolo1986 Jak zaczniesz Following i dostaniesz buggy, to dopiero klimaty FC wlecą. 2 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 9 godzin temu, PiotrekP napisał: @Paolo1986 Jak zaczniesz Following i dostaniesz buggy, to dopiero klimaty FC wlecą. @PiotrekPpewnie klimaty FC5 najbardziej Grałem i lubiłem Cytuj
KrYcHu_89 2 370 Opublikowano 23 lutego Opublikowano 23 lutego 2 godziny temu, Paolo1986 napisał: @PiotrekPpewnie klimaty FC5 najbardziej Grałem i lubiłem The Following jest zdecydowani lepsze niż podstawka, jeszcze ten fajny wiejski klimacik i lepszy główny wątek. 1 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego @KrYcHu_89Dodatek zostawię sobie na deser, czyli po ukończeniu podstawki Na razie zwiedzam to Stare Miasto, robiąc głównie misje poboczne i zabezpieczając kryjówki. Zdobyłem jakiś legendarny łuk, który po maksymalnym ulepszeniu zadaje prawie 600 damage, więc postanowiłem zapolować nim na nocnych łowców No więc usadowiłem się na dachu tuż przy wejściu do kryjówki, coby w razie potrzeby szybko się wycofać. Łażą sobie po ulicy, więc z góry ich po cichu ostrzeliwuję. Ale od razu mnie zauważająPadają co prawda od dwóch strzał i upolowałem tak 2 sztuki. Ale okazuje się, że skubańce potrafią też pluć czymś na odległośćDobrze, że byłem tuż przy kryjówce. Następnej nocy musiałem udać się po jakieś rośliny, więc idę po dachach i akurat wpadam na jednego z nich. Odstraszyłem go latarką, ale drugi z tyłu na mnie skoczył i bye bye Widać jednak, że jakakolwiek konfrontacja może skończyć się szybkim zgonem. 1 Cytuj
PiotrekP 1 863 Opublikowano 24 lutego Opublikowano 24 lutego Tutaj są te śmieszki co potrafili "wyrywać" ziemię i rzucać nią, co zabierało nam hp i mogło nas zrzucić np z dachu? Chyba w Following byli. Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 14 kwietnia Opublikowano 14 kwietnia (edytowane) Zaliczyłem sobie 2 strefy kwarantanny w slumsach. Jak rozumiem, można się do nich wybrać ponownie? Czy przy każdym wejściu odnawiają się te zrzuty, czy może tylko loot, który znajdę w skrzyniach (no i zombiaki do ubicia)? Edytowane 14 kwietnia przez Paolo1986 Cytuj
Paolo1986 793 Opublikowano 16 kwietnia Opublikowano 16 kwietnia (edytowane) Kurde, ta gierka naprawdę ma w sobie coś takiego, że chce się do niej wracać regularnie Zaliczyłem wczoraj wszystkie strefy kwarantanny. Zauważyłem przy tym, że te zrzuty, jak już je dostarczymy do kwatermistrza, dają naprawdę sporo PD przetrwania. W jednej z tych stref nadziałem się też na przemieńców (w sumie 3 sztuki), ale na tym etapie, przynajmniej w walce 1:1 szybko już jestem w stanie ich ubić Wciąż czeka jeszcze sporo innych aktywności, no i The Following Z tym poczekam jednak, aż wymaksuję przynajmniej drzewko przetrwania, mam obecnie 24 poziom. Edytowane 16 kwietnia przez Paolo1986 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi