Gość Opublikowano 25 stycznia 2014 Opublikowano 25 stycznia 2014 Za namową easye'a, wziąłem sobie Rivals na PS4 i kompletnie przepadłem. Kosmos! Mega grywalne ©arcade, zayebista oprawa A/V i wyebujacy z papci gameplay! Tak jak ostatnie NfSy od Criterion już coraz bardziej przypominały genialnego Burnouta Paradise, ale ciągle była to tylko domieszka burnoutowego feelingu, tak Rivals mogłoby by zamiast "Need for Speed" mieć właśnie "Burnout" w nazwie. Czuć tu tę szybkość, klimacik, samochodowe zbieractwo no i po prostu ten klimat Burnouta tak mocno jak nigdy do tej pory. Do tego nextgenowa grafika jak dla mnie wymiata, przez pierwsze godziny z grą, aż do teraz po kilkunastu, nieraz jestem zachwycony tym, jak genialnie to wygląda. Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 30 stycznia 2014 Opublikowano 30 stycznia 2014 Gra się wyśmienicie - nie mam większych zastrzeżeń, tylko bardzo denerwujące jest pojawianie się w trakcie wyścigów znikąd pojazdów. Szczególnie widać to w ostatnim zadaniu dla rajdowca, te losowe spawny policji... Czasami mam też problem z jazdą w nocy, mało co widzę i oślepiają mnie światła policyjne. W tej grze generalnie dziwa jest ta cała policja, kontynuują pościg nawet jak jesteśmy w zupełnie innej części mapy oddaleni o kilka km. Poza tymi rzeczami nowy nfs to kawał dobrego kodu, świetny arcadowy gameplay, dobra muzyka (choć w poprzednich nfs'ach było więcej ciekawych kawałków) i bardzo dobrze oddane poczucie szybkości. Ciekawe jest też odblokowywanie dodatkowych zadań/ fur/ wyglądu dla samochodów, poprzez granie i wykonywanie misji przez przeglądarkę. PS - pomógłby mi ktoś w wykonaniu 2 trofeów za złapanie i ucieczkę przed znajomym? Nie mam z kim tego zrobić, bo nikt ode mnie nie ma tej gry... Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 1 lutego 2014 Opublikowano 1 lutego 2014 http://www.pssite.com/news-30848-electronic_arts_zwalnia_pracownikow_i_kasuje_kolejna_odslone_need_for_speed.html Kompletnie tego nie kumam. Wyszło Rivals, które było (i jest) naprawdę świetną grą i nagle okazuje się, że EA kasuje kolejną odsłonę? Ciekaw jestem co dalej, aż nie wierzę, że nagle zrezygnują z Need for Speeda. Cytuj
Tidek 36 Opublikowano 1 lutego 2014 Opublikowano 1 lutego 2014 Rivals jest grą nastawioną dla casuali, połączenie multi/coop/singla kompletnie im nie wyszło i płynność oraz ilość błędó też nie jest zbyt zadowalająca, ale ma parę mocnych stron. Pewnie wrócą do Undergrounda i zadowolą tych ich wiernych fanów którzy kochają neony i walldriving, szkoda, bo taki nfs to dla mnie strata kasy. Criterion przywróciło świetność wprowadzając HP 2010 a potem było już tylko coraz gorzej. Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 1 lutego 2014 Opublikowano 1 lutego 2014 (edytowane) na PS3 może i ma bledy i problemy z plynnoscia, na nextgenach już nie. Dla mnie to jedna z najlepszych części, neonow, wyscigow w nocy i ciagly drift jakos do mnie nie przemawia, wiec kolejna czesc pewnie znowu odpuszczę. Edytowane 1 lutego 2014 przez easye Cytuj
CELL7777 1 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 potrzebuję pomocy z ostatnią torfką "złap 10 kolesi w mustangu" psn id ---sylwester78 dzisiaj wymęczyłem 500 000 Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 2 lutego 2014 Opublikowano 2 lutego 2014 (edytowane) Właściwie to ja zrobiłem to w taki sposób, że wziąłem policyjnego Forda Shelby i jeździłem po całej mapie szukając rajdowców w Mustangach, aż wreszcie trofeum wpadło. Nie możesz zrobić tego przez sieć, bo już próbowaliśmy z easye, ale nie wpadło - niestety byłoby chyba zbyt łatwo Trzeba się namęczyć, pojeździć i poszukać. Zajęło mi to koło 2 godzin, ale do zrobienia Edytowane 2 lutego 2014 przez Maciomaniak Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 6 lutego 2014 Opublikowano 6 lutego 2014 Eee... mi to wpadło jak jeździłem po prostu Shelbym i łapałem kogokolwiek, "złap w mustangu...." czyli prowadząc mustanga. Więc wystarczy byle kogo złapać prowadząc mustanga - potwierdzone bo sam tak to zrobiłem. Mogę kogoś z Was dodać, żeby zrobić 2 trofea online? Bo tylko tych mi brakuje Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 13 lutego 2014 Opublikowano 13 lutego 2014 Wydaje mi się, że miałeś farta, albo łapałeś wiele osób i miałeś to w (pipi)e - ale ja najpierw łapałem byle kogo prowadząc Mustanga i za cholerę nie wpadało. Dopiero jak się przyłożyłem i łapałem gości w Mustangach to trofeum wskoczyło. Cytuj
zagul 326 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Kto by pomógł wbić trofea "Wyścig towarzyski" i "Hycel" ? Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 15 lutego 2014 Opublikowano 15 lutego 2014 Wydaje mi się, że miałeś farta, albo łapałeś wiele osób i miałeś to w (pipi)e - ale ja najpierw łapałem byle kogo prowadząc Mustanga i za cholerę nie wpadało. Dopiero jak się przyłożyłem i łapałem gości w Mustangach to trofeum wskoczyło. Możliwe... możliwe... jednak na ps trophies z tego co czytałem, to nie ma wymogu, żeby łapać "tych w mustangach". "Once the Mustang Shelby GT500 is unlocked, equip it and do a few Hot Pursuit events. EASY Hot Pursuits have 3 takedowns for gold, MEDIUM ones have 4 and HARD ones have 5. It's a lot faster than trying to find 10 random racers on the map to chase and take down." @Zagul - kurde odpisałem Ci, że możemy się ustawić na te trofea, jednak ja gram na PS4. Więc ponowiam prośbę Zagula jednak na ps4 Cytuj
zagul 326 Opublikowano 18 lutego 2014 Opublikowano 18 lutego 2014 Ponawiam prośbę o wbicie 2 trophy, mam wersję PS3 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 20 lutego 2014 Opublikowano 20 lutego 2014 Jak sprawdzić które "eventy" mam przejechane na złoto? Przechodząc karierę nie chcę powtarzać tych wyścigów w których już zdobyłem, tylko brać się za inne. Cytuj
flaczki 66 Opublikowano 20 lutego 2014 Opublikowano 20 lutego 2014 Na mapie poszukać musisz najezdzajac na wyscig i powinno pokazac kolor pucharka,ułatwiajac sobie szukanie odpodwiednimi filtrami ofc Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 OK dzięki już to obczaiłem. Z garażu wchodzę na mapę i tam szybką podróżą włączam wyścig który mnie interesuje. A co do samej gry- cisnę na PS4 (idealny tytuł startowy jak dla mnie żeby przyzwyczaić się do nowego pada i testować żyletę pod kątem technicznym). Tu nie ma tych błędów graficznych o których wspominał Tidek, więc rozgrywka jest płynna i dynamiczna. Jak dla mnie nawet zbyt dynamiczna, trochę za dużo "szumu", napisów i HUD przesadnie rozbudowany, ale idzie się przyzwyczaić. Dostałem to czego się spodziewałem czyli Hot Pursuit 2 tylko jednak słabszy od poprzednika. Jest zdecydowanie zbyt łatwo- złotka wchodzą jedno za drugim. Tak jak pisał Tidek- gra dla casuali i tylko dla casuali czyli wbić platynę i zapomnieć, ale i dobrze się przy tym bawić. 8/10 to chyba sprawiedliwa ocena. No i ranking trzech najlepszych arcade racer'ów (czyli NFS'ow; nie licząc Wipka) to jak dla mnie: 1. Hot Pursuit 2. Most Wanted 3. Rivals Cytuj
CELL7777 1 Opublikowano 21 lutego 2014 Opublikowano 21 lutego 2014 jest nowa łatka ktos obczaił jakie wnosi zmiany ??? i jakies dodatki...macie info ??? Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 27 lutego 2014 Opublikowano 27 lutego 2014 (edytowane) bez neta nie pogram? dzis mam awarie sieci chcialem pograc w nfs i od dziesieciu minut gra mi wisi w menu:/ edyta: odpalio...kluczem okazalo sie kompletnie wylogowac z PSN (mimo ze akurat mi net nie dzialal)..bez sens powinno wykryc ze nie ma netu i skipowac probe polaczenia z serwerami EA Edytowane 28 lutego 2014 przez danielskii Cytuj
fredybizkit 99 Opublikowano 2 marca 2014 Opublikowano 2 marca 2014 "Wyścig towarzyski" i "Hycel" na PS4 ktoś pomoże lub też nie ma i chętnie wbije? PSN id : Adam89_PL Cytuj
BartIrlandia 2 Opublikowano 11 marca 2014 Opublikowano 11 marca 2014 (edytowane) również szukam kogoś kto pomoże przy dwóch pucharkach - Wyścig towarzyski i Hycel Gram na PS4 psn id mksbart1948 EDIT: Niektualne, platynka jest Edytowane 16 marca 2014 przez BartIrlandia Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 21 marca 2014 Opublikowano 21 marca 2014 Świetny model jazdy i piękna graficznie ( o dziwo na początku gra wygląda jak kupa, dopiero później przy zmiennych warunkach pogodowych pokazuje pazurki) a jednocześnie tak nudna że szkoda gadać. Niby jest jakaś fabuła czy coś, ale nie ma żadnej motywacji by przechodzić te wszystkie speedlisty. Jeszcze te irytująca policja przy karierze rajdowca. No (pipi)a tak upartych cfeli dawno nie było, nawet jak zaliczysz kraksę to oni muszą w ciebie przypyerdolić. Dodatkowo brak normalnej pauzy czy zrestartowania wyścigu dopóki masz policję na karku. Spodziewałem się mimo wszystko czegoś innego. Most Wanted czy Hot Pursuit Rivals niestety nie pobiło, a szkoda. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 24 marca 2014 Opublikowano 24 marca 2014 Ktoś chce wbić "Wyścig towarzyski" i "Hycel" na PS4 ? Jak coś to PM Cytuj
gamerTHC 185 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Opublikowano 24 kwietnia 2014 Witam, od pewnego czasu zauważyłem ze podczas rozgrywki w NFS pojawia się pewny błąd. Mianowicie ikonki nad eventami są jakby spikselowane ( z góry przepraszam za jakość, ale poprzez SHARE wyglądało to jeszcze gorzej): Normalnie wygląda to tak - Natomiast po pewnym czasie* tak - * wysypuje to w rożnym przedziale raz po 5h grania, raz po chwili W w związku z zaistniałą sytuacją mam pytanie czy to błędy w grze czy GPU w moim PS się popier... styki ze tak powiem?. Druga sprawą jaką chciałbym poruszyć to skoki. W aplikacji NFS Network mam zaliczone wszystkie 77 a w grze z kolei 76 na 77 wszystkich dostepnych. Jak rozwiazac ten problem?. Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 17 lipca 2014 Opublikowano 17 lipca 2014 Kto pomorze wbić trofea "Friendly Race" i "Buddy Bust" na PS4? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi