Opublikowano 4 lutego 200916 l Autor ŻEBY NIE BYŁO SYFU W TEMACIE - NIE KOMENTUJEMY CZYICHŚ WYBORÓW, CHOĆBY NAWET BYŁ TO MGS4 ALBO GOW.
Opublikowano 4 lutego 200916 l Zastanawiam się od jakiegoś już czasu nad felietonem na temat "gier na 7". To specyficzny rodzaj gier. Większość uzna ocenę "7" za dobrą i tak też oceni tą grę. Z drugiej strony w obliczu sytuacji przeciętnego polskiego gracza i innych gier na 8-9 (czy nawet 10), ocena "7" może oznaczać praktycznie śmierć takiej gry i zaleganie na półkach. Kupienie takiej gry to bardziej fanaberia, lub efekt braku gier tego typu (gracze DS-a musieli się do takich ocen przyzwyczaić). Dla mnie taką niedo(o)cenioną grą jest Untold Legends: BooS na PSP, który jest bardzo dobrym h'n's w czystej postaci. Nie jest jakoś specjalnie rozbudowany, ambitny nie jest też, ale zapewnia dużo rozrywki.
Opublikowano 4 lutego 200916 l The Getaway – do tej pory potrafię ją odpalić i świetnie się bawić.(10/10) DRiV3R – klimat i doprowadzający do szału poziom trudności. (9/10 oczko niżej za uszczerbek na zdrowiu psychicznym)
Opublikowano 4 lutego 200916 l niektórzy chyba nie zrozumieli idei tego tematu- gry nisko oceniane gdzie Need for speed: most wanted był nisko oceniany? popatrz sobie jaka jest średnia jego ocen z różnych serwisów na świecie. to samo SW- Force unleashed. 7ki i 8ki to nie są niskie oceny. Nie czytuję serwisów internetowych i sugeruję się tylko ocenami w PE. A wg. mnie poniżej siódemki to niska ocena :closedeyes:
Opublikowano 4 lutego 200916 l Zastanawiam się od jakiegoś już czasu nad felietonem na temat "gier na 7". To specyficzny rodzaj gier. Większość uzna ocenę "7" za dobrą i tak też oceni tą grę. Z drugiej strony w obliczu sytuacji przeciętnego polskiego gracza i innych gier na 8-9 (czy nawet 10), ocena "7" może oznaczać praktycznie śmierć takiej gry i zaleganie na półkach. Kupienie takiej gry to bardziej fanaberia, lub efekt braku gier tego typu (gracze DS-a musieli się do takich ocen przyzwyczaić). debil albo prawdziwe prowo Co do slabo ocenianych gier - pamietam jeszcze za czasów szaraka, gdy dossałem się do gry zwanej "Team Buddies" zrobionej przez kolesi od Wipeouta. Rozpierducha na 4 graczy i długa, baaardzo trudna kampania skutecznie nie pozwalały odejść od konsoli. O ile w PE gra dostała coś w stylu 7 tak miałem niezłe zdziwko, gdy zobaczyłem, że sporo zachodnich mediach przyznało tej grze bardzo niskie noty, coś w stylu 4 - 5 na 10. Jak dla mnie to mocne 8, zresztą taki IGN się ze mną zgadza 8) Polecam kto nie grał jeszcze. inna sprawa, ze dorwac teraz oryginala, to prawie jak Suikodena jedynke;f
Opublikowano 4 lutego 200916 l Nie ma liczniaka postow Mendrek - spojrz na temat KZ2 - posiadacze konsoli oceniaja te gre na 11/10 wiekszosc nawet z nich nie zagrala poza byc moze beta multi. Pojawia sie ocena 9.4 - i posty ze cienka ocena na taka gre, gra powinna miec we wszyskim 10... W mojej ocenie slaba gra to poziom 5, gry na 6 tez sa dobre jak sie pominie ze jest zbugowana, wkurzajca ale ma pare pewnych rzeczy ktorych nie bylo w zadnej innej grze. Np. True Crime (obie czesci), Jericho czy Airborne
Opublikowano 4 lutego 200916 l Zastanawiam się od jakiegoś już czasu nad felietonem na temat "gier na 7". To specyficzny rodzaj gier. Większość uzna ocenę "7" za dobrą i tak też oceni tą grę. Z drugiej strony w obliczu sytuacji przeciętnego polskiego gracza i innych gier na 8-9 (czy nawet 10), ocena "7" może oznaczać praktycznie śmierć takiej gry i zaleganie na półkach. Kupienie takiej gry to bardziej fanaberia, lub efekt braku gier tego typu (gracze DS-a musieli się do takich ocen przyzwyczaić). Tak, lepiej jest z PSP, które to dostaje albo wyłącznie crapy, albo gry przeciętne, natomiast bardzo dobrych ze świecą szukać (w przeciwieństwie do DS-a). Coś Ci jest Mendrek, że musisz w co drugim temacie rozpoczynać wojenkę PSP vs DS? Ja jestem zdecydowanie za DRIV3R. O i ile w PE dostał sprawiedliwą ocenę (7+/10), tak na najpopularniejszych serwisach internetowych aż patrzeć się nie chce na żenadę jaką wyprawiają.
Opublikowano 5 lutego 200916 l Ktos tu wpsomnial o Driv3rze i nie moglem sie powtrzymac, zeby nie poprzec tej kandydatury na najbardziej niedoceniona gre. Ja nie wiem czemu media tak ja ostro potraktowaly, owszem, byla masa bledow, ale fun z jazdy (czyli miesko gry) byl ogromny. Az mam ochote wlaczyc sobie teraz gre i poscigac sie po miescie z policja. Daje 9/10, tak jak w recenzji. Popieram zdanie Hiva. Przypomnalo mi sie jeszcze - z popoprzedniej generacji. Motorhead na PSone. To byl niezly kod. Taki wipeout na kolach, a ta muzaaaa! O jaaaa. Rewelka byla. Oceny mediow okolo 5/10. Ja dalbym temu 9+ (w PE dostalo 9). Ile nocy w to gralismy z Magda, muzy sluchalem chyba z 5 lat w aucie. Moja kultowa gra z dekady PSone. sciera
Opublikowano 5 lutego 200916 l Dokladnie - najfajniejszym elementem w Driv3rze byla jazda bo misji nawet nie robilem
Opublikowano 9 lutego 200916 l Autor Dokladnie - najfajniejszym elementem w Driv3rze byla jazda bo misji nawet nie robilem Szczególnie ciekawe było zabieranie ciągnikiem siodłowym naczepy i szaleństwa po mieście.
Opublikowano 9 lutego 200916 l Dzisiaj raczej trzymam się z dala od gier na "6" i niżej, ale kiedyś, jeszcze za czasów psx'a zagrywałem we wszystko jak leciało: Pitfall 3D, Jersey Devil, wszelakie Disnejowe średniaczki zaliczałem na 100%, ba! nawet w serię Army Men łupałem jak głupi Niedawno odświeżyłem sobie Countdown Vampires (średnio udany klon Residenta, jeszcze na szaraka), grało mi się przezarąbiście.
Opublikowano 9 lutego 200916 l Zdecydowanie Dynasty Warriors 3. Gra oparta na epoce Trzech Królestw w starożytnych Chinach, sprawiła ze nie wyłączałem PS2. Kupiłem nawet książki z USA opisujące ten okres.
Opublikowano 9 lutego 200916 l Jersey Devil Jersey Devil było nisko oceniane? Ja tam się dobrze bawiłem z tą platformówką.
Opublikowano 10 lutego 200916 l seria Dynasty Warriors, systematycznie zalicza oceny w rejonach 6, zmiany są dla szarego usera niezauważalne a dla fana wręcz przeciwnie po prostu uwielbiam wycinać te małe żółte ludki
Opublikowano 11 lutego 200916 l The Legend of Dragoon - gra dostawała oceny rzedu 6-7, a według mnie jest to jeden z najlepszych jrpg na PSX-a. System walki jechany w reckach za swoja prostotę jest dla mne najlepszym takim systemem jaki spotkalem w japonskich "erpegie". Z sentymentem wspominam melodię z menusów, ehhhh... Dla mnie to 9+/10!
Opublikowano 11 lutego 200916 l Powiem tak - w moim dzieciństwie zawsze będę pamiętać jak szedłem do kolegów grać w Driver-a na psx-a. Gra niedoceniana a do dziś pamiętam jak w to katowaliśmy na 2pady Miód
Opublikowano 20 lutego 200916 l GUN. jedyna gra slabo oceniana (albo raczej kiepsko przyjeta) ktora jest genialna. Wiele bym dal za kontynuacje, albo chociaz konwersje na PS3, na ktorego sie przesiadlem z X360.
Opublikowano 20 lutego 200916 l GUN. jedyna gra slabo oceniana (albo raczej kiepsko przyjeta) ktora jest genialna. Wiele bym dal za kontynuacje, albo chociaz konwersje na PS3, na ktorego sie przesiadlem z X360. Zgadzam się. To jest mój osobisty, duchowy następca wiekowego Outlaw. Fantastyczny wręcz klimat, wrzucająca na skórę ciary scieżka dźwiękowa, nie przegięty free roaming, ciekawe sub-misje... mógłbym tak wymieniać. Dziki zachód to niezwykle niedoceniony temat w świecie gier, a szkoda. Trzymam kciuki za Red Dead Redemption, przygotowywaną przez Rockstar na silniku GTA 4.
Opublikowano 20 lutego 200916 l Nie wiem jak gra została oceniona ale napewno nie jest wielkich hiciorem a mnie zassała na maxa. Mowa o Die Hard Vendetta na ps2. Gra straszyła słaba grafika ale gameplay to była czysta miazga. Fps bez jakis udziwnień nastawiony na czystą akcje.
Opublikowano 21 lutego 200916 l A ja? A ja powiem tak - Digimon World 2. Gra na PSOne, czysta magia. Łapanie stworków, ewoluowanie ich, łączenie ze sobą itp. tak aby mieć swoją złotą trójcę - to była ostra jazda. A propos jazdy - poruszanie się po labiryntach odbywało się specyficznym czołgiem z określonym paliwem. Dokupowanie większego baku czy lepszego pancerza - kolejna magia. Nabite miałem 240 h, nabiłbym więcej, kurde, chyba nawet zacznę grać w tej chwili... Stawiaj dychę, nawet dwie dychy. Kolejny niedoceniony tytuł przez wielu to SkullMonkeys. Też na PSOne. Przygody Klaymen'a były prześwietne, a ta muzyczka, klimat i długość giery! Damn, a widzę, że średnio gra podostawała oceny 5. Dla mnie to bite 8. Za ten humor i za tą przygodę.
Opublikowano 28 lutego 200916 l Z obecnej generacji - za najbardziej niedoceniona gre uwazam SOF Payback. Kawal porzadnego shootera, z porzadna grafika oraz gameplayem, do ktorego caly czas mam ochote wrocic. Nie ma w tej grze absolutnie NICZEGO, co by tlumaczylo srednia 50 na metacritics. Jasne, AI szwankuje, ale we produkcjach na 7-10 rowniez [a w najbardziej przereklamowanych shooterach na swiecie - serii Call of Duty - sztcznej inteligencji w ogole nie ma].
Opublikowano 28 lutego 200916 l Z obecnej generacji - za najbardziej niedoceniona gre uwazam SOF Payback. Kawal porzadnego shootera, z porzadna grafika oraz gameplayem, do ktorego caly czas mam ochote wrocic. Nie ma w tej grze absolutnie NICZEGO, co by tlumaczylo srednia 50 na metacritics. Jasne, AI szwankuje, ale we produkcjach na 7-10 rowniez [a w najbardziej przereklamowanych shooterach na swiecie - serii Call of Duty - sztcznej inteligencji w ogole nie ma]. idiotyczne ai (biegnę tam gdzie mi skrypt każe, co z tego że zaraz zginę / schowam się za beczkami z paliwem, na pewno nic mi się nie stanie), etapy na modłę rynien, zrąbany balans broni i żenujące potyczki z "bossami" nie, ta gra nie ma większych wad, poza taką że nie ma żadnych zalet
Opublikowano 28 lutego 200916 l Z obecnej generacji - za najbardziej niedoceniona gre uwazam SOF Payback. Kawal porzadnego shootera, z porzadna grafika oraz gameplayem, do ktorego caly czas mam ochote wrocic. Nie ma w tej grze absolutnie NICZEGO, co by tlumaczylo srednia 50 na metacritics. Jasne, AI szwankuje, ale we produkcjach na 7-10 rowniez [a w najbardziej przereklamowanych shooterach na swiecie - serii Call of Duty - sztcznej inteligencji w ogole nie ma]. Ja ma pare fajnych zalet - fun plynacy podczas grania - latajace glowy, rece,itp - pokazy arsenal + upgrejdy - grafika ok (gralem na PC) Malo wymagajacy dosc dobry szuter ktorego nie mozna porownac do MOH, COD, czy innego FPP
Opublikowano 28 lutego 200916 l "Powiem tak - w moim dzieciństwie zawsze będę pamiętać jak szedłem do kolegów grać w Driver-a na psx-a. Gra niedoceniana a do dziś pamiętam jak w to katowaliśmy na 2pady Miód " Driver niedoceniany?! Ta gra była w swoim czasie bardzo doceniana.To,że wyszły słabsze Driver 3 i Parallel Lines spowodowało,że większość graczy zapomniała o tej grze,co nie znaczy,że jedynka uważana była za słabą.