Skocz do zawartości

Targi: E3, GC, TGS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Orzeszek
Opublikowano

nie chce mi sie wierzyć że tak duże korporacje jak nintendo, sony czy ms nie znają swoich planów na najbliższe lata i specyfikacje sprzętów. To nie są kody aktywacyjne pocisków jądrowych.

Opublikowano

Te targi to prawie zmierzch gier nastawionych na czysty single-player, z wyjątkiem Sony i Bethesdy wszystko nastawione na co-op, multi.

To widać od dobrych kilku lat, że każdy bardzo chce mieć moby i fpsy nastawione na multi, ale skoro mikrotransakcje przynoszą takie zyski to nie ma co się dziwić. Dlatego jesli dla kogos ważna jest przyszłość gier w 'starym stylu' lepiej żeby wspomógł twórców gier pokroju The Last Guardiana czy Dishonored 2 bo szacun, że im się chce a obaj wydawcy ładują w to nadal kase.

Konfa MS jak co roku solidna bez fajerwerków, Sony jak zwykle wygrywa konferencją (w sensie od 3 lat) i fajnie, że bez przecieków. A co z tym Take Two czy innym 2K miały być jakieś gry od nich a tutaj cisza wie ktoś ocb?

Opublikowano

A co z tym Take Two czy innym 2K miały być jakieś gry od nich a tutaj cisza wie ktoś ocb?

też o to pytałem

take-two miało być na targach. wiadomo coś czy byli? internet nie wybuchł więc chyba jednak nie  :/

Tak naprawdę to dzisiaj się zaczyna E3 więc spokojnie, może coś będzie.  ;)

Opublikowano

Jestem ciekawy jaka będzie odpowiedź niebieskich na Scorpio. Mam nadzieję, że Sony nie będzie ścigać się z M$ na teraflopy, a Neo będzie lekko podrasowaną konsolą, której moc pozwoli odpalać gry w 1080p i 60 klatakch. Bez 4k w grach i innych bajerów i w rozsądnej cenie (2-3 tys).

Opublikowano

nie chce mi sie wierzyć że tak duże korporacje jak nintendo, sony czy ms nie znają swoich planów na najbliższe lata i specyfikacje sprzętów. To nie są kody aktywacyjne pocisków jądrowych.

No na bank ktoś inny ma wgląd jak wyglądają owoce pracy innych korporacji. 

Opublikowano

Jeśli Sony nie zapowie do końca roku Neo to nieźle zrobią w chooya MS, który pewnie pod wpływem tych przecieków zapowiedział wcześniej Scorpio. A na dodatek znowu obrywa się MS za kilka wersji konsol czy skracanie życia tej generacji, a nie Sony. Jak dla mnie pijarowe mistrzostwo świata.

Opublikowano

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-xbox-one-project-scorpio-spec-analysis

Digital Foundry twierdzi ze Sony sie u(pipi)lo z Neo bo nie maja szans już zrobić jej mocniejszej od Scorpio - musieliby albo spuścić w kiblu cały projekt (łącznie z hajsem jaki na to poszedł - unlikely) albo podkręcić procek a i tak nie zbliży to Neo do Scorpio wydajnościowo.

Zachłanność Sony ich zgubiła  :reggie:

Opublikowano

Też się dziwię, prezes Take 2 jakiś czas temu zapowiadał jaką to mocną obecność na E3 będą mieli - tymczasem liczba gier od nich: 0

Mafia 3 należy do 2K, a 2K to Take 2 więc w sumie jedną mają. :P

Opublikowano (edytowane)

No tak, chociaż bardziej chodziło mi o obecność konferencyjną - ale to moja wina, niepotrzebny skrót myślowy w poprzednim poście. No i najwięcej materiałów mamy z IGN First jeśli chodzi o Mafię :v  

Nawet zwyczajowego NBA 2K nie było (jeszcze).

Edytowane przez Hendrix
Opublikowano

Trochę mnie to zasmuciło, że nowy "xbox scorpion" będzie taki mocny. Bo planowałem kupić PS4K neo i to miał być u mnie najlepszy sprzęt do grania.

A tu trochę klops - Sony siedzi cicho, bo ich konsola okazała się słabsza. I już widzę jak na YT będa wyskakiwać filmy porównawcze gierek: Scorpion vs Neo, z niekorzyścią dla tej drugiej:/

Opublikowano (edytowane)

Nie sądze, zeby Microsoft potrafił wykrzesać jakieś kosmosy z tego Scorpio, nie ma aż tak dobrych developerów. Zobacz, co teraz robi Naughty Dog czy Sony Santa Monica albo Guerilla Games z PS4. Nawet nowy Spider Man od Insomniac czy Days Gone od Sony Bend wygląda oszałamiająco na sprzęcie 3x słabszym od Scorpio. 

W zasadzie Microsoft ma gigantycznego asa w rękawie w postaci Playground Games - gości od Forzy Horizon.

Edytowane przez Maciomaniak
Opublikowano

Myślę, że 343 oraz Coalition z mocnym sprzętem mogą zrobić piękną ku,rwa grafike - tak jak chociażby było w przypadku Halo 4, które graficznie pozamiatało. Także spokojnie. 

Opublikowano

Pytanie dnia jest takie czy Scorpio będzie musiało mieć obligatoryjnie 4K w każdej grze - jeśli tak to IMO 1080p@60fps w neo > 4k@30fps w scorpio. 

Poza tym nie wiem czy do końca już to wyjaśnili, ale jeśli potwierdzą się informacje, że Scorpio będzie kompatybilne w dół (czytaj - nie będzie robionych gier tylko pod Scorpio) to w żaden sposób nie wykorzystają w 100% potencjału. 

Opublikowano

Sony raczej się nie martwi o to, zbyt duża przewaga na rynku, to MS musi walczyć tak naprawdę o klienta - poza tym jeśli celują w high-end VR, to muszą mieć mocniejszą konsolę. Occulus jest właśnie takim urządzeniem.