Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 no takie wypranie mózgu w stylu korporacji, cudownie, że pokazali minikrafta ch,uj, że nas to gów.no obchodzi ale MS zarobił dużo pieniązka Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Przecież napisałem że dla nas była słaba. Ale Microsoft nie ocenia swojej konferencji patrząc na to czy milan na forum psxetreme.info był zadowolony tylko patrzy globalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Przestań już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Tylko pewnie nikogo z nas nie obchodzi tutaj sony, micro czy inne ubisofty, asax. Chcemy tylko oglądać fajne konferencje a ta microsoftu nie była zbyt fajna Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 wyjaśniłem tylko milanowi dlaczego Microsoft jak to milan napisał "czuł się sobą zachwycony", a korporacja czuje się zachwycona kiedy zarabia dużo pieniążków i dlatego właśnie pokazują tego Minecrafta co roku i w tym roku też go pokażą. Tylko tyle i powtórzę jeszcze raz, też czułem się zawiedziony konferencją i uważam ją za słabą. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Akurat mi nic nie wyjaśniłeś, ponieważ g,owno mnie interesuje ze micro było zadowolone bo wiedziało ze sprzeda dzieciakom minekrafta. Nie jestes graczem, jesteś niewolnikiem Microsoftu, zamiast reagowac jak gracz na ch,ujową konferencje, zachowujesz sie jak rzecznik PiSu który przekonuje ze sady beda teraz orzekac w 5 minut. tym temacie wystarczy ze skonczysz swoją wypowiedz na zdaniu ze nie byłeś zachwycony konferencją microsoftu, co zgadza sie z tym co ja napisałem. Te biznesplany, pomysly jak wcisnac frajerom glupie gry zostaw na inny temat, najlepiej torpeduj mendrka, on mocno w tym siedzi. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 konferencja wygladala jak zorganizowana przez sony na złość, gimbo garaż i pokaz mocy koxa w super duper 4k dlc do minecrafta ciekawe czy ogarną dupe na ten rok, boje sie tego samego ale w poteznej sali z koncertem jayz i wjazdem 3 aut na scene Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 9 minut temu, Pupcio napisał: Tylko pewnie nikogo z nas nie obchodzi tutaj sony, micro czy inne ubisofty oj no nie wiem, dobro firmy matki to na forum psx extreme nie raz, nie dwa jest dość poważna sprawa btw czy mi się wydaje czy milan już spędził więcej czasu na pisaniu o xboksie i jego grach na forum niż na faktycznym graniu w gry w ostatnim roku Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 No i tu jest clue, nieważne ile będą mieć miejsca, wazne by zmienili podejście. Sony zaprasza orkiestrę by wpie,rdolic motyw pod nowy trailer GOW, micro szczery ryja bo pokazali minekrafta 4k, niech w koncu dorzuca do pieca mnostwem zapowiedzi, i zmiotą sony. 1 minutę temu, raven_raven napisał: oj no nie wiem, dobro firmy matki to na forum psx extreme nie raz, nie dwa jest dość poważna sprawa btw czy mi się wydaje czy milan już spędził więcej czasu na pisaniu o xboksie i jego grach na forum niż na faktycznym graniu w gry w ostatnim roku Tak, pisałem ze wole forum od gier ;] Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 to niedobrze, gry wideo są fajne Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Jak mam zbierac roslinki w horizonie, to wole polowac na asaxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 MS przynajmniej pokazał dobrą konsolę. Kumpel z PS4 dzień później do mnie pisał, że mógł w ogóle konferencji Sony nie oglądać, bo widział ją już rok wcześniej XD Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 2 minuty temu, milan napisał: niech w koncu dorzuca do pieca mnostwem zapowiedzi akurat nie chce by zapowiadali gry które wyjdą za ponad rok, niech pokaza mniej ale na najbliższy czas Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 No ale chyba po takim czasie to powinni conajmniej 3 killery miec juz prawie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) 4 minuty temu, kermit napisał: akurat nie chce by zapowiadali gry które wyjdą za ponad rok, niech pokaza mniej ale na najbliższy czas Same. Ja bym radził każdemu kto jara się zapowiedziami na wyrost żeby się mocno w głowę puknął. Gry powinny być zapowiadane MAX rok przed premierą. Idealnie jest tak jak to robi Bathesda - zapowiadają i gra wychodzi w ciągu 6 miesięcy. Wtedy już wiedzą czy zdążą czy nie, bo w połowie produkcji to może zdarzyć się wszystko. Edytowane 15 marca 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 No mówili że się ogarną z tymi zapowiedziami, za 3 miesiące zobaczymy czy nas nie oszukali Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 (edytowane) 56 minut temu, milan napisał: Akurat mi nic nie wyjaśniłeś, ponieważ g,owno mnie interesuje ze micro było zadowolone bo wiedziało ze sprzeda dzieciakom minekrafta. Nie jestes graczem, jesteś niewolnikiem Microsoftu, zamiast reagowac jak gracz na ch,ujową konferencje, zachowujesz sie jak rzecznik PiSu który przekonuje ze sady beda teraz orzekac w 5 minut. tym temacie wystarczy ze skonczysz swoją wypowiedz na zdaniu ze nie byłeś zachwycony konferencją microsoftu, co zgadza sie z tym co ja napisałem. Te biznesplany, pomysly jak wcisnac frajerom glupie gry zostaw na inny temat, najlepiej torpeduj mendrka, on mocno w tym siedzi. wydaję mi się że piszemy na tym forum bo lubimy gry a to wiąże się z tym jak działają (albo wydaje mi się że działają) pewne mechanizmy w branży które odpowiadają potem za kształt gier. Staram się od czasu do czasu reagując na twoje posty jak najrzetelniej jak najbardziej obiektywnie coś Ci wyjaśnić nie oceniając czy korpo robi dobrze czy źle ale widzę że wolisz funkcjonować na innym płytkim poziomie świadomości. Okej w porządku twój wybór. Ale moim zdaniem trzeba umieć oddzielić perpektywę gracza od perpektywy korporacji, bo kiedy te dwie sfery się spotykają prowadzi to do tragicznych rezultatów i naprawdę daruj sobie teksty o niewolniku @milan BTW jak mam reagować na to że pokazali słabą konfernecje? mam sprzedać konsole i obrazić się na Microsoft bo pokazali za mało filmików na scenie? Chyba zbyt infantylnie to wszystko traktujesz 45 minut temu, Pupcio napisał: No mówili że się ogarną z tymi zapowiedziami, za 3 miesiące zobaczymy czy nas nie oszukali od razu ostrzegam, że Spencer mówi że nie chcę zapowiadać tytułów za wcześnie........... ale nowe IP, czy jakieś rebooty mogą być zapowiadane wcześniej bo potrzebują więcej czasu aby przebić się do świadomości graczy Edytowane 15 marca 2018 przez asax Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Ludzie grający na konsolach tylko jednej firmy powinni generalnie darować sobie wycieczki w stylu "niewolników" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 No ale konferencje trzeba czymś wygrywać, jak nie pokażą gier widmo to skąd wiadomo czy będzie zaorane? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 1 minutę temu, _Be_ napisał: No ale konferencje trzeba czymś wygrywać, jak nie pokażą gier widmo to skąd wiadomo czy będzie zaorane? spokojnie wejdziesz na forumek i od razu będziesz wiedział kto wygrał i zaorał, nie trzeba nawet tracić czasu na oglądanie konferencji Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 3 minuty temu, _Be_ napisał: No ale konferencje trzeba czymś wygrywać, jak nie pokażą gier widmo to skąd wiadomo czy będzie zaorane? szony pokazuje fajniejsze multiplatformy. Chociaż w tym roku u micro pewnie pokażą cyberpunka więc mogą n a m i e s z a ć Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 Multiplatformami się nie ora a grami widomo jak FF 7 czy innym Shenmue hello Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 48 minut temu, Pupcio napisał: Chcemy tylko oglądać fajne konferencje a ta microsoftu nie była zbyt fajna Ja tam co roku dobrze się bawię na konferencjach Microsoftu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 2 minuty temu, Pacquiao napisał: Same. Ja bym radził każdemu kto jara się zapowiedziami na wyrost żeby się mocno w głowę puknął. Gry powinny być zapowiadane MAX rok przed premierą. Idealnie jest tak jak to robi Bathesda - zapowiadają i gra wychodzi w ciągu 6 miesięcy. Wtedy już wiedzą czy zdążą czy nie, bo w połowie produkcji to może zdarzyć się wszystko. Nigdy się z tym nie zgodzę i nie mam zamiaru się pukać w głowę. Za to analogicznie zapytam - jaka jest różnica między wiedzą o tym, że dany dev nad czymś pracuje, a jej brakiem? Nie sprawi to, że gra będzie inna, nie sprawi to, że dev nagle nad czymś innym będzie pracował, ani nie sprawi, że gra będzie krócej robiona. Powiem więcej, ta wiedza pozwala łatwiej oszacować jak będzie wyglądał kalendarz wydawniczy w całej generacji, co mi jako potencjalnemu klientowi pasuje. Uwielbiam przykład Bethesdy - jaka jest różnica w zapowiedzeniu F4 6 miesięcy przed premierą skoro było wiadomo, że prace zaczęły się po skończeniu Skyrima? Dla mnie żadna. Jakości gry to nie zmieniło. Dodatkowo większość podobnych krótkich okresów zapowiedź-premiera, to gry związane z już istniejącą marką (jak nowy Tomb Raider - i znowu, o powstawaniu gry było wiadomo jeszcze przed premierą poprzedniej części). W przypadku nowych IP AAA, to po prostu nie działa. Jeszcze nigdy w życiu nie przeczytałem rozsądnego argumentu na rzecz takiego sposobu wydawania. Tak naprawdę jedyne co to zmienia, to skoncentrowany wysiłek reklamowy wydawcy, czyli coś co mnie jako klienta mało obchodzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 marca 2018 @Hendrix Są ludzie, którzy napalają się na jakąś grę i jak wiedzą, że gra ma wyjść za rok, dwa a po drodze jeszcze trafiają na opóżnienia to po prostu są tym faktem wkur,wieni. Simple as that. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi