Figaro 8 305 Opublikowano 7 marca 2019 Opublikowano 7 marca 2019 Ta konferecja właśnie trwa i zapowiedzieli na razie z 6-7 gierek, z czego 3 bardzo interesujące. Czekamy na Lost Aside. Wspaniała sprawa, że wszystko to nowe IP. link do trwajacej konfy: https://live.bilibili.com/21017005 Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 8 marca 2019 Opublikowano 8 marca 2019 EA w tym roku również rezygnuje z konferencji na E3. https://www.gamasutra.com/view/news/338231/EA_isnt_hosting_a_press_conference_at_E3_2019.php Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 10 marca 2019 Opublikowano 10 marca 2019 Nowe ploty o potencjalnej konsoli/usłudze od Google: Z ResteEra: Spawn Wave put up a video about the Google rumors. I'll update this post with anything interesting. Screenshot of the UI from a dev kit (we knew this already) Two pillars: streaming and a traditional home console, codename Metallurgy Exclusive games using known IPs, funded by Google Designed so games developed for the console will translate easily to streaming service Streaming service will launch before the hardware Currently planning two consoles, one weaker ("Steel") and one stronger ("Titanium") "Steel" could be dropped because of production costs "Titanium" is more powerful than Xbox One X Sleep mode Developers supporting the Google console: Ubisoft SEGA (major revivals) Google's own first-party Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 I za wiele nie pokazali - więcej 19 marca: Join us March 19, 2019 10AM PDT live at https://g.co/gdcreveal19 as we unveil Google’s vision for the future of gaming. Cytuj
creatinfreak 3 859 Opublikowano 12 marca 2019 Opublikowano 12 marca 2019 Jestem bardzo ciekaw co tam google kombinuje. Moim zdaniem jedyne firmy, które mają możliwość konkurowania z sony/ms/niny to właśnie google i ewentualnie apple Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 13 marca 2019 Opublikowano 13 marca 2019 Do gamingowego zespołu Google dołączyła Jade Raymond. Robi się ciekawie. Cytuj
creatinfreak 3 859 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 (edytowane) No już się nie mogę doczekać co te google dziś pokaże. Rewolucji może się nie spodziewam (chociaż project stream ma bardzo pozytywne opinie), ale np usb/hdmi stick + kontroller, albo sam kontroller podłączany do telefonu i grać w duże gry bez laga. No i ciekawe czy pokażą konsole z prawdziwego zdarzenia aby konkurować z sony i ms. Coś mi zostało z pecetowca i jaram się zawsze na zapowiedź nowego hardware. Edytowane 18 marca 2019 przez creatinfreak Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Jutro o 18. Szczerze to wątpię, że google pójdzie w hardware. Skończy się pewnie na usłudze streamingowej. Chodzą ploty, że crystalsi mają się pojawić, więc może chociaż w końcu tych avengersów zobaczymy. Cytuj
Mejm 15 364 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Nie wiem, ja mam dziwne przeczucie ze to bedzie konsola do grania w gierki z google store na tv. Cytuj
creatinfreak 3 859 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Mnie by zadowolił pad z uchytem na telefon i streaming bez laga (niby assassyn na chromie działa bardzo przyzwoicie) jako uzupełnienie do normalnego grania na konsoli. Dlatego też czekam na xcloud (ale ten ostatni polaz z forza słabo wyszedł). Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 1 godzinę temu, Mejm napisał: Nie wiem, ja mam dziwne przeczucie ze to bedzie konsola do grania w gierki z google store na tv. Dlatego by sciągali Phila Harrisona, Jade Redmond i zapowiadali, że UBI i Sega ma z nimi współpracować? Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 według plot droższa wersja konsoli ma być mocniejsza od KOXa Cytuj
Paolo de Vesir 9 234 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Zastanawiam się co miałoby być wyznacznikiem tej większej mocny. Na dobrą sprawę X1X reklamowany jest jako konsola do 4K (jak i PROsiak z resztą). Czym w takim razie miałyby zaskoczyć nowe bestie? Na 4K/60 nie ma oczywiście co liczyć, ale co w takim razie? 4K/30 mid i 4K/30 ultra? Albo, o zgorozo, wersja droższa będzie tą bez reklam w grze? Dyskutujmy. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 45 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Zastanawiam się co miałoby być wyznacznikiem tej większej mocy Nie jestem specem, ale wydaje mi się, że może chodzić o więcej ramu, lepszy procek czy wydajniejszą kartę graficzną. A jak to zostanie wykorzystane (czy rozdzielczość, czy efekty, czy fps) to już raczej zależy od deweloperów gier. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Godzinę temu, Daddy napisał: według plot droższa wersja konsoli ma być mocniejsza od KOXa Przecie to będzie na bank tylko pudełko pod streaming Cytuj
Mejm 15 364 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 1 godzinę temu, _Be_ napisał: 3 godziny temu, Mejm napisał: Nie wiem, ja mam dziwne przeczucie ze to bedzie konsola do grania w gierki z google store na tv. Dlatego by sciągali Phila Harrisona, Jade Redmond i zapowiadali, że UBI i Sega ma z nimi współpracować? No wiem. Ale mimo to ciezko mi zaufac na ten moment google jako firmie stawiajacej wyzwanie s i ms. Zreszta tak mocno nie sledze przeciekow. Slysze google + gierki mysle mobile. Cytuj
Daddy 4 243 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 1 godzinę temu, Starh napisał: Przecie to będzie na bank tylko pudełko pod streaming niby pudło do streamingu i tradycyjna mocna konsola ale kto ich tam wie, plotkuje się też że Google zainwestowało w kilka znanych IP jako exy (ubi, sega, id software). 1 Cytuj
Ukukuki 7 110 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 Sklepu Play nie ogarnęli przez tyle lat więc wątpię żeby z tego wyszło coś więcej niż platforma typu zapomnianego on live. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 2 godziny temu, Daddy napisał: niby pudło do streamingu i tradycyjna mocna konsola ale kto ich tam wie, plotkuje się też że Google zainwestowało w kilka znanych IP jako exy (ubi, sega, id software). Jestem ciekawy co zrobi Sony jeśli te płoty się potwierdza o mocy tej konsoli od Google. Będą mieć wtedy najsłabszy sprzęt na rynku. Z obozu MS również ma spłynąć bardzo dużo informacji podczas tych targów. Sony się zapewne teraz przygląda temu z bliska, na spokojnie - oni by chcieli aby ta generacja trwała jak najdłużej, ale mogą być zmuszeni do szybszej premiery niż zakładali. Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 5 minut temu, Starh napisał: Sony się zapewne teraz przygląda temu z bliska, na spokojnie - oni by chcieli aby ta generacja trwała jak najdłużej, ale mogą być zmuszeni do szybszej premiery niż zakładali. Nie powiedziałbym. Sony jak mało komu zależy właśnie aby następna generacja zaczęła się jak najszybciej bo zarząd potrzebuje i wyczekuje solidnego kopniaka finansowego. Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 1 minutę temu, ASX napisał: Nie powiedziałbym. Sony jak mało komu zależy właśnie aby następna generacja zaczęła się jak najszybciej bo zarząd potrzebuje i wyczekuje solidnego kopniaka finansowego. A mi się właśnie wydaję, ze sprzedaż ps4 ich zadowala + większa liczba $ z usług. Po co im już teraz nowa generacja, skoro w obecnej nikt im nie zagraża, a ps4 sprzdaje się nadal świetnie. Pewnie na za jakiś czas obniża cenę amatora i pro i sprzedaż poszybuje znowu do góry. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 (edytowane) 9 minut temu, ASX napisał: Nie powiedziałbym. Sony jak mało komu zależy właśnie aby następna generacja zaczęła się jak najszybciej bo zarząd potrzebuje i wyczekuje solidnego kopniaka finansowego. Zarzad musi byc wsciekly na PS4, ze pcha cale korpo do gory i kreci rekordowe wyniki, porownywalne z MS/Switch lacznie, a PS Store ma większy obrot niż calosc Nintendo. I na pewno sa bardzo zadowoleni z nadejścia PS5, bo juz CEO Sony powiedzial przecież ze to bedzie wyzwanie finansowe. Edytowane 18 marca 2019 przez aphromo Cytuj
Starh 3 174 Opublikowano 18 marca 2019 Opublikowano 18 marca 2019 1 minutę temu, aphromo napisał: Zarzad musi byc wsciekly na PS4, ze pcha cale korpo do gory i kreci rekordowe wyniki, porownywalne z MS/Switch lacznie, a PS Store ma większy obrot niż calosc Nintendo. I na pewno sa bardzo zadowoleni z nadejścia PS5, bo juz CEO Sony powiedzial przecież ze to bedzie wyzwanie finansowe. Będzie wyzwanie, bo konsola na bank będzie droższa o jakieś 100 backsow + znowu pewnie będą dopłacać z 50$ do sztuki jak w przypadku ps4 i zarabiać dopiero na grach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi