Opublikowano 25 maja 20213 l Przecież X360 to mega sukces MSu, a na pewno większy niż pierwszy X. Dobra sprzedaż konsoli, hardware który mimo wydania rok wcześniej radził sobie z konkurencją, masa gier, rozrost Xbox Live (a co za tym idzie jak ktoś chciał pograć w multi przez neta to nie przerabiał konsoli). Gdyby w połowie generacji MS pakował by więcej kasy w kolejne duże gry a nie Kinecta to pewnie nie został by wyprzedzony przez PS3.
Opublikowano 25 maja 20213 l Sprzedażowo to świetny wynik, ale finansowo obie firmy wolą zapomnieć czasy PS3/X360, prawdę mówiąc, MS w przypadku Xbox One pierwszy raz wyszedł na czysto (X OG i X360 - na obu stracili dużo $$) - pod względem biznesowym to ich najlepsza generacja. X360 jest za to ważny w kwestii rozpoznawalności marki, wynik finansowy X1 nie byłby możliwy bez wyników sprzedażowych z poprzedniej generacji.
Opublikowano 25 maja 20213 l to prawda że ludzie lubią postrzegać Xboxa One jako katastrofę i porażkę, stawiając go w kontrze do Xboxa 360, ale prawda jest trochę inna i nieco bardziej skomplikowana xd
Opublikowano 25 maja 20213 l Sam miałem (mam nadal) obie konsole i pod koniec (rok czy dwa ostatnie lata) czekałem aż tamta generacja zdechnie już. To wszystko już za bardzo odstawało od pc, za dużo kompromisów było i jeszcze te całe ruchowe badziewia dla casuali. Wiele świetnych gier ale niektóre serie zaczynały wpierdalać własny ogon. Stąd obecnie dużo narzekania na halo, Forza i gearsy, marki za bardzo wyeksploatowane. Ms wtopił potężną kapuchę na rrodach i piratach. Wiadomo, że og nie ma co sprzedażowa porównywać ale pamiętam jak premiera była to było he he konsola od ms, pewnie będą zwiechy jak w windzie. Albo po co komu twardy dysk? Memorka wystarczy. W mojej pamięci to og jest, było lepszą konsolą, tylko ten badziewiasty pad. Ale wiadomo, że og to raczej ciekawostka u nas była bo tu rządziło i nadal rządzi ps. Edytowane 25 maja 20213 l przez lpcl
Opublikowano 25 maja 20213 l hmmmmmmmmmmmm MS zawsze miał konfę w niedzielę, ciekawe kiedy mogliby zrobić tym razem?
Opublikowano 26 maja 20213 l Co sie stalo, że nagle niektorzy chcą pokazac gierki przed e3? Jutro horizon, dying light 2, z samego rana bedzie jakis dragon quest event, pojutrze far cry 6 etc. Edytowane 26 maja 20213 l przez 20inchDT
Opublikowano 26 maja 20213 l 2 minuty temu, Figuś napisał: Bo te E3 to nie będzie takie samo E3 jak przed 2020. No wtedy to były przecieki przed a teraz sami pokazują. Co za czasy.
Opublikowano 26 maja 20213 l z opisu wynika że będą 3 rzeczy: - gry - nowe zapowiedzi - i nowe tytuły w Passie jak dla mnie więc zapowiada się całkiem spoko
Opublikowano 26 maja 20213 l Niestety ale MS zawsze hajpuje że będą cuda a potem wychodzi jak wychodzi.
Opublikowano 26 maja 20213 l Czy ms miał kiedyś dobrą konfe na e3? Niby ta z kijano była spoko do oglądania no ale swoich gier to oni tam chyba pokazali tyle co kot napłakał xD
Opublikowano 26 maja 20213 l 34 minuty temu, Pupcio napisał: Czy ms miał kiedyś dobrą konfe na e3? No ja bardzo lubię konfę z E3 2018. Były gry, gry gry. Exy, third party, indyki. Nie jest to co prawda petarda jak u Sony z E3 2016 no ale oglądało się bez żadnego zgrzytu. I jeszcze ten Cyberpunk na koniec? No panie, internet wybuchł wtedy przecież.
Opublikowano 27 maja 20213 l 5 godzin temu, Pupcio napisał: Czy ms miał kiedyś dobrą konfe na e3? Niby ta z kijano była spoko do oglądania no ale swoich gier to oni tam chyba pokazali tyle co kot napłakał xD Proszę nie pisać historii na nowo i nie robić fałszywej propagandy Pupcio, Wikipedia mówi że w 2019 pokazali 60 gier w tym 13 było od nich. Cytat Xbox Game Studios Age of Empires II: Definitive Edition (PC / Xbox One) Battletoads (PC / Xbox One) Bleeding Edge (PC / Xbox One) Forza Horizon 4: Lego Speed Champions (PC / Xbox One) Gears 5 (PC / Xbox One)[93] Gears Pop (Android / iOS) Halo Infinite (PC / Scarlett / Xbox One)[94] Halo: The Master Chief Collection (PC / Xbox One) Microsoft Flight Simulator (PC / Xbox One) Minecraft Dungeons (PC / PS4 / Switch / Xbox One) Ori and the Will of the Wisps (PC / Xbox One) Psychonauts 2 (PC / PS4 / Xbox One)[52][95] State of Decay 2: Heartland (PC / Xbox One)
Opublikowano 27 maja 20213 l ASX, połowa tej listy jest do zaorania, gears pop, dlc do forzy i sot2 xD
Opublikowano 27 maja 20213 l 20 minut temu, Daddy napisał: ASX, połowa tej listy jest do zaorania, gears pop, dlc do forzy i sot2 xD gears pop to rzeczywiście popierdółka na komórki ale żeby być uczciwym to zacytowałem wszystko z wikipedii. Poza tym dodatki do Godrizona i State of Decay 2 są akurat spoko i nie wiem dlaczego to źle że Xbox długo rozwija i wspiera swoje gry. Nie o wszystkich wydawcach można to powiedzieć
Opublikowano 27 maja 20213 l 2 godziny temu, ASX napisał: Age of Empires II: Definitive Edition (PC / Xbox One) AoE2 DE wyszło na xboxa?
Opublikowano 27 maja 20213 l 1 minutę temu, Ukukuki napisał: AoE2 DE wyszło na xboxa? to błąd na wikipedii
Opublikowano 27 maja 20213 l 8 godzin temu, Pupcio napisał: Czy ms miał kiedyś dobrą konfe na e3? Niby ta z kijano była spoko do oglądania no ale swoich gier to oni tam chyba pokazali tyle co kot napłakał xD Ta z metrem exodus była niezła.
Opublikowano 31 maja 20213 l Na pokaz Kingdom Come: Deliverance 2 to bym się nie obraził Bo na nową grę od 4A to raczej za wcześnie, już nie mówiąc o takim timesplitters (gdzie dopiero studio na nowo uformowali).
Opublikowano 31 maja 20213 l Oj tak - KC2 tylko że trzeba byłoby kupić rok po premierze jak wyjdą już patche i dlc.
Opublikowano 31 maja 20213 l Ostatnie E3 by MS, była fajne, mało gadania, dużo gier, szkoda, że zawsze brakowało tego czegoś jakiś prawdziwych bomb, takiej wisienki na torcie. Ostatni konfa Sony na E3 z tym gościem grającym na flecie była tak żenua, że głowa mała... Edytowane 31 maja 20213 l przez Lord Protector
Opublikowano 31 maja 20213 l 6 minut temu, Lord Protector napisał: O której godzinie MS ma tą konferencje? 19.00 https://www.xbox.com/pl-PL/xbox-bethesda-games-showcase Edytowane 31 maja 20213 l przez lpcl