Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 ale się graczom w dupach poprzewracało, zapowiedzieli mnóśtwo świetnych gier każdego kalibru i na każdą konsolę, ale oczywiście hurr durr co tak suabo??!? + najlepsze połączenie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 964 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 No sorry bardzo ale chyba każdy się spodziewał że zobaczy gameplay przynajmniej paru gierek które pokażą moc nowych konsol. Z tego co widziałem to tylko FH5 i Stalker 2 wyglądały konkretnie. Trailerów CGI albo z jakimś dopiskiem 'Game footage powered by Snowdrop' nawet nie liczę bo nie pokazują one jak gra faktycznie będzie wyglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Ja czekałem na interesujące gry, bez znaczenia z jaką grafiką. Jako uzytkownik xboxa i gamepassa jestem zadowolony, że za grosze co miesiąc będą wpadać gierki jak stalker, replaced, hades czy forza. U chciwego nintendo też super było: smt5, metroid, króliki 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 10 minut temu, łom napisał: No sorry bardzo ale chyba każdy się spodziewał że zobaczy gameplay przynajmniej paru gierek które pokażą moc nowych konsol. Z tego co widziałem to tylko FH5 i Stalker 2 wyglądały konkretnie. Trailerów CGI albo z jakimś dopiskiem 'Game footage powered by Snowdrop' nawet nie liczę bo nie pokazują one jak gra faktycznie będzie wyglądać. Zobaczyłem mnóstwo gier które mi się podobają, ale ta mityczna moc nowych konsol wciąż nie przestaje bawić. No ale rozumem że kogoś interesować może głównie graficzka to mógł czuć się zawiedzony. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 7 minut temu, 20inchDT napisał: Ja czekałem na interesujące gry, bez znaczenia z jaką grafiką. Jako uzytkownik xboxa i gamepassa jestem zadowolony, że za grosze co miesiąc będą wpadać gierki jak stalker, replaced, hades czy forza. U chciwego nintendo też super było: smt5, metroid, króliki dokładnie, mam czasami wrażenie że niektórzy tak zafiksowali się na punkcie mitycznej "nextgenowości" że przegapiają ile dobrych gier wyszło i będzie wychodzić na wszystkie platformy. Jak np. Hades który z nextgenem nie ma nic wspólnego ale jest przede wszystkim świetnym tytułem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 38 minut temu, Pupcio napisał: Forza, elden ring i zelda reszta to same pierdoły z gamepassa na tych targach xD no nic, może w przyszłym roku zaczną się zapowiedzi nextgenowych gierek Tak na serio to czego tam się spodziewasz po tych next genowych gierkach tj. teraz masz już gry next genowe więc jak do tej pory nic nie wyrwało cię z kapci to nie wiem czy w tej generacji będzie dużo lepiej po tym względem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Spodziewam się po prostu gier. Jak kogoś jara zapowiedź 3 letniego hadesa, nowy statek do sot albo psychonauts który wychodzi od 10 lat to okej, mnie nie bardzo. Czekam na gry o których będzie mówiło się dłużej niż miesiąc po premierze i wydaje mi się że tylko te 3 które wymieniłem wcześniej spełniają ten warunek z tych targów 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Ja czekam tylko na Elden Ring, Zelda i AoE4. Są to gierki day one reszta wywalone i zagram kiedyś tam. Bardziej w tych targach denerwuje mnie branzlowanie się grami które od dawna są na rynku xd E3 to zawsze było miejsce na zapowiedzi nowych gierek. Tak samo zapowiadanie gier rok przed premierą to jest rak tej branży, a Nintendo z tymi zapowiedziami gier to xde. Ja swojego switcha sprzedaje i kupię jak wyjdzie Zelda. Coś czuję ,że premiera tak naprawdę będzie w 2023 wraz ze Switchem 2. Jeszcze nawalone tych indyków w każdej konfie żeby tylko zapchać czas, do tego część gierek się powtarzała. Weźcie sobie otwórzcie starą gazetkę i zobaczcie ile dawniej świetnych gierek pokazywano na E3. Targi też mega tracą przez to ,że nie ma obecnie największego gracza na rynku i Sony chce promować swoje podejście. Może to się zmieni jak wróci widownia na E3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 4 minuty temu, Ukukuki napisał: Targi też mega tracą przez to ,że nie ma obecnie największego gracza na rynku i Sony chce promować swoje podejście Co zmienioby się gdyby Sony w tych targach uczestniczyło poza tym, że by w nich uczestniczyło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Więcej nowych gierek i może by mnie coś jeszcze zainteresowało z tych targów. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Pokazaliby np. god of war ragnarok co pewnie by doprowadził ludzi do szaleństwa tak jak pierwszy trailer gow z 2018. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 No bardziej bym liczył na coś nowego. Nie podoba mi się to nowe podejście do tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 a może pokazaliby Horizona Deathloopa, Tokyo GW i kilka multiplatform Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: a może pokazaliby Horizona Deathloopa, Tokyo GW i kilka multiplatform Wtedy było by rypanko w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 (edytowane) 44 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: a może pokazaliby Horizona Deathloopa, Tokyo GW i kilka multiplatform Może ale tego się nie dowiemy. Pewnym można być, że obecność sony bądź co bądź lidera konsol tej i poprzedniej generacji zwiększyłaby prestiż imprezy. @UkukukiCo do gowa to indywidualne gusta ale globalnie jest to jedna z najbardziej wyczekiwanych gier. Ja też omijam nintendo z daleka ale nie zamierzam się kłócić z faktem, że switch to światowy fenomen. Edytowane 16 czerwca 2021 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Akurat o hi na pewno będzie się mówiło więcej niż miesiąc po premierze ale rozumiem, że to nie gra dla ciebie. Tak samo jak ten Starfield jeśli to będzie moloch jak oblivion. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 4 minuty temu, PanKamil napisał: Może ale tego się nie dowiemy. Pewnym można być, że obecność sony bądź co bądź lidera konsol tej i poprzedniej generacji zwiększyłaby prestiż imprezy. Widać po kilku ostatnich stronach to nie brak świetnie rokujących gier jest dla ludzi problemem (bo tych było mnóstwo), ale sam fakt, że imprezy przeciekają na długo przed, informacje są już ogólnodostępne i E3 straciło przez to swoją elitarność. Obecność czy brak Sony nie zmieniło by statusu tej konferencji, bo E3 jest już reliktem przeszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 964 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Bardziej nad gdybaniem 'co by było...' zastanawia mnie fakt po kiego wała Capcom i w szczególności Namco robiło prezentacje i kto wpadł na pomysł żeby wrzucić filtr wyglądający jak bełt na ekranie do Babylon's Fall (a na stronce tak to tłumaczą 'Game visuals are achieved using a newly developed “brushwork style” to create a unique fantasy setting with a medieval oil painting aesthetic.' xd ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 41 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Widać po kilku ostatnich stronach to nie brak świetnie rokujących gier jest dla ludzi problemem (bo tych było mnóstwo), ale sam fakt, że imprezy przeciekają na długo przed, informacje są już ogólnodostępne i E3 straciło przez to swoją elitarność. Obecność czy brak Sony nie zmieniło by statusu tej konferencji, bo E3 jest już reliktem przeszłości. To swoja drogą. Kiedys jak gry sie robiło rok lub dwa to można było co roku strzelać nowymi zapowiedziamy i targi elektryzowaly. Teraz stworzenie dobrej gry to parę ładnych lat i nie tak łatwo zrobić show. Pamiętam tak jak sony dalo konkretna konfe w 2016 to w 2017 pokazali praktycznie to samo w 90%. Pewnie to jeden z powodów dlaczego ich tam już nie ma i nie chcą aby ktoś im narzucał tempo. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 675 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 (edytowane) No dla mnie też mało ciekawego na tej "imprezie" i trochę bawi mnie jakieś poprawne głoszenie, że "przecież pokazano multum interesujących gier" (tyle, że akurat w 90% z nich nie zagram/odpalę na godzinę, bo dali w GP). Robienie graphic whores z ludzi, którzy ponad pół roku po premierze next genów oczekują łaskawego zaprezentowania jakichś mocnych, pokazujący ich potęgę gier AAA, to też niezłe odwracanie kota ogonem. Nie wiem, czy to efekt wieloletniego, stopniowego przyzwyczajenia środowiska graczy do cieszenia się z byle czego, czy kwestia osobistego podejścia, bo serio nie widzę tu za bardzo powodów do jarania się. Nintendo to od dawna nie moja bajka, no zachowując trochę obiektywizmu nie da się udawać, że BoTW 2 to nie jest mocna zapowiedź. Forza i Halo: podziękuję. Poza tym co? Elden Ring: obiektywnie duży hit, subiektywnie na ten moment widzę tam kolejne DARK FANTASY z rolowaniem i wielkimi, ciężkimi bossami, tyle, że tym razem w otwartym świecie, wow. No ale może From mnie pozytywnie zaskoczy i będzie tam trochę więcej dynamiki i "ruchomości" z Sekiro. Starfield: jeden z niewielu tytułów, który autentycznie mnie interesuje, ale: a) nie wierzę, że Todd i spółka będą w stanie zerwać ze stylem gameplay'u i przedstawiania historii, który serwują nam od lat, i w zasadzie nie miałbym z tym aż dużego problemu, ale zwyczajnie rewolucji się nie spodziewam, a na dłuższą metę gra może zmęczyć po pierwszych kilku-kilkunastu godzinach zachwytu; b) to tylko teaser, data zapowiedzi mocno odległa, a i tak niepewna E3 od dawna nie wywoływało u mnie przyspieszonego bicia serca, ale przed pandemią przynajmniej mieliśmy te wszystkie konferencje i cringe'owe wydarzenia, przez które udzielała się atmosfera i mimo, że z zapowiedziami też było różnie (albo najgłośniejsze wyciekły wcześniej, albo powtarzały się przez 2-3 lata, vide megatony Sony), to jednak jakiś tam "prestiż" całość miała. No cóż, standardowo trzeba przyjąć postawę "za rok już na pewno będzie lepiej" i grać sobie dalej. Edytowane 16 czerwca 2021 przez kotlet_schabowy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 4 minuty temu, kotlet_schabowy napisał: tyle, że akurat w 90% z nich nie zagram/odpalę na godzinę, bo dali w GP Zdradzisz ten 10%, który jest według ciebie wart odpalenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 675 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 To była figura retoryczna odnosząca się do osób, które się jarają. Mnie bardziej interesują chyba tylko Starfield i Stalker 2, a i to rzutem na taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 222 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 3 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: ale się graczom w dupach poprzewracało, zapowiedzieli mnóśtwo świetnych gier każdego kalibru i na każdą konsolę, ale oczywiście hurr durr co tak suabo??!? + najlepsze połączenie Dokładnie, w liczbach: MS pokazał 32 gry, ok 22 exów, ok. 10 nowych zapowiedzi, 28 premier w XGP. Do pełni szczęścia zabrakło tylko dodatkowego gameplayu gry jak Hellblade 2/Avowed i więcej ze Starfielda. Tłuste lata gierek na xboxa nareszcie zaczynają się od lipca Jedynie co boli po tym E3 to słaba sytuacja devów z KKW, poza Elden Ring, Tales od Arise i Zelda gdzie ta trójka wygląda ok i tyle, to gry jak FF od Team Ninja czy Babylon's Fall to jakiś dramat. Do tego nie wiem po co tam pojawił się Capcom, SE czy Namco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 2 godziny temu, kotlet_schabowy napisał: Nie wiem, czy to efekt wieloletniego, stopniowego przyzwyczajenia środowiska graczy do cieszenia się z byle czego, czy kwestia osobistego podejścia, bo serio nie widzę tu za bardzo powodów do jarania się. Ale zrzędzenie, serio dziwisz się ludzia że jaranaja się np. konferencja Xboxa gdzie pokazali 27 NOWYCH gier od indyków po produkcje AAA, które będą dostępne w abonamencie w abonamencie za kilkadziesiąt złotych? Nie wiem może jestem za młody, ale nie przypominam konferencji która zaoferowałaby lepszą ofertę dla graczy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 16 czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 czerwca 2021 Jakbym nie miał Xboxa też bym zrzędził. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi