Mejm 15 329 Opublikowano 17 czerwca 2021 Opublikowano 17 czerwca 2021 Fajny maja ten tv sony. Strzelam, ze medyczny. Najlepsze do retro. Cytuj
Ukukuki 7 024 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 9 godzin temu, lpcl napisał: Ale czy quake 2 na psx działa na engine z pc? Jest mocno pocięty na małe levele połączone loadingami, tak samo jak half life. Akurat pamiętam m. in. shadow mana na psx i nie był to tytan płynności, w tamtym czasie jakoś się przymykało na to oko w wielu grach. Nie będę nawet wspominał gierek na n64 jak super Mario czy właśnie quake i ich klatkażu. I tak jest to imponujące, że na Saturnie w ogóle wiele tych gier w miarę dobrze działało uwzględniając dodawany w pośpiechu ten drugi proc. Zresztą jeśli miałeś Saturna to sam wiesz, że taki vf2 wyglądał i działał naprawdę imponująco i wiele osób wtedy nie wierzyło, że ten port jest w ogóle możliwy. Tutaj jeden z moich ulubionych przykładów dobrze zrobionej gierki na Saturna exhumed, tak od 8.50. I nie mam, zamiaru nikogo przekonywać, że saturn wykazywał jakąś supremację w kwestii grafiki 3d ale miał swoje momenty i imo taki port ff7 byłby jak najbardziejna, niego możliwy (bo to zaczęło tą dyskusję), skoro nawet taki re był. Oczywiscie ,że nie używa PCtowego silnika, kompy wtedy o wiele mocniej korzystały z CPU. Jednak Quake 2 trzyma 30 klatek na PSX. Z tego co kojarzę to saturnowy port Quake 1 działa właśnie na silniku Exhumed. Co do portów, każdy port z PSXa był możliwy na Saturna. Jednak jeśli chodzi o porty gier 3D każdy będzie o wiele gorszy. Jedynie Sega w miarę ogarniała pisanie gier 3D na Saturna i nie była w tym temacie zbyt transparenta w przeciwieństwie do Sony. Chociaż nawet Sega miała problem z gierkami 3D, Panzer Dragon 2 dopiero celował w 30 klatek. Jedynka nie trzymała 20. VF 1 i 2 to sztosik gierki, w mojej opinii o wiele ciekawsze gierki niż Tekken 3. Cytuj
Mejm 15 329 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 3 godziny temu, Ukukuki napisał: VF 1 i 2 to sztosik gierki, w mojej opinii o wiele ciekawsze gierki niż Tekken 3. Zgodzilbym sie do T1, no moze do T2 jeszcze, ale T3 to virtuom odjechal daleko. Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 1 minutę temu, areka napisał: Quake 2 w ogóle był na PSX? Był, miał nawet całkiem ok tryb multiplayer. Cytuj
Bzduras 12 612 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Ba, multik w Q2 pozwalał na zabawę we czwórkę jeśli miało się multitapa. Bardzo fajny był ten porcik. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 A był i miał split na 4 graczy :))) Graliśmy we 4 na 14calowym tv Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Quake 2 - damn, moje wspomnienia z wersją na PSX, to no, ojciec speedrunujący go na najwyższym poziomie trudności (skubany, nie żartuję, przeszedł go minimum 100 razy, dosłownie na pamięć znał rozkład każdego przeciwnika na planszy). Podobnie miał z Black na PS2 xDDD Cytuj
łom 1 980 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 Niestety nie miałem multitapa, na 2ch na splitscreenie tylko się pograło. Na PS1 jeśli chodzi o strzelanki na split screen rządził u mnie Vigilante 8 (i 2nd Offense), a FPSy dopiero od ery PS2, w szczególności TimeSplitters 2 i 3. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 59 minut temu, Hendrix napisał: Quake 2 - damn, moje wspomnienia z wersją na PSX, to no, ojciec speedrunujący go na najwyższym poziomie trudności (skubany, nie żartuję, przeszedł go minimum 100 razy, dosłownie na pamięć znał rozkład każdego przeciwnika na planszy). Podobnie miał z Black na PS2 xDDD Niezły kot. xd 5 godzin temu, Ukukuki napisał: Oczywiscie ,że nie używa PCtowego silnika, kompy wtedy o wiele mocniej korzystały z CPU. Jednak Quake 2 trzyma 30 klatek na PSX. Z tego co kojarzę to saturnowy port Quake 1 działa właśnie na silniku Exhumed. Co do portów, każdy port z PSXa był możliwy na Saturna. Jednak jeśli chodzi o porty gier 3D każdy będzie o wiele gorszy. Jedynie Sega w miarę ogarniała pisanie gier 3D na Saturna i nie była w tym temacie zbyt transparenta w przeciwieństwie do Sony. Chociaż nawet Sega miała problem z gierkami 3D, Panzer Dragon 2 dopiero celował w 30 klatek. Jedynka nie trzymała 20. VF 1 i 2 to sztosik gierki, w mojej opinii o wiele ciekawsze gierki niż Tekken 3. W ogóle szkoda, że saturn zszedł przedwcześnie, bo jeszcze sporo fajnych gierek mogło na niego wyjść. Sytuacja nawet gorsza potem powtórzyła się z dreamcastem. Damn ta konsola to było sztosiwo. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 3 minuty temu, lpcl napisał: Niezły kot. xd A weź tylko przy nim zagraj w Q2, to ci kurna będzie backseatował całą grę ( dobrze, że skończyłem przed nim, mój brat nie miał takiego szczęścia). W sumie rodzice lubili grać od kiedy pamiętam, dlatego jakimś cudem dostawaliśmy z bratem konsole, mimo, że generalnie no, finansowo to nie było najlepiej u nas, delikatnie mówiąc :v Stare czasy, damn, ilość sprzętu do grania jaki przewinął się u mnie w domu... no była to całkiem imponująca liczba, patrząc na to z obecnej perspektywy. Jakoś w życiu wyszło też, że generalnie wśród znajomych bliższych i dalszych, generalnie wszyscy grają, niezależnie od płci i wieku (przyszły teść lubi sobie nockę zarwać grając w Total Wary, w przerwach od tłumaczenia komiksów i sprawdzania prac studentów :v). 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 18 czerwca 2021 Opublikowano 18 czerwca 2021 2 minuty temu, Hendrix napisał: A weź tylko przy nim zagraj w Q2, to ci kurna będzie backseatował całą grę ( dobrze, że skończyłem przed nim, mój brat nie miał takiego szczęścia). W sumie rodzice lubili grać od kiedy pamiętam, dlatego jakimś cudem dostawaliśmy z bratem konsole, mimo, że generalnie no, finansowo to nie było najlepiej u nas, delikatnie mówiąc :v Stare czasy, damn, ilość sprzętu do grania jaki przewinął się u mnie w domu... no była to całkiem imponująca liczba, patrząc na to z obecnej perspektywy. Jakoś w życiu wyszło też, że generalnie wśród znajomych bliższych i dalszych, generalnie wszyscy grają, niezależnie od płci i wieku (przyszły teść lubi sobie nockę zarwać grając w Total Wary, w przerwach od tłumaczenia komiksów i sprawdzania prac studentów :v). No i dobrze. Przynajmniej dało ci to pogląd na różne maszynki i nie wyrobiło nawyku umierania za plastik. Staruszek Hendrixa. Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 19 czerwca 2021 Opublikowano 19 czerwca 2021 20 godzin temu, Hendrix napisał: Quake 2 - damn, moje wspomnienia z wersją na PSX, to no, ojciec speedrunujący go na najwyższym poziomie trudności (skubany, nie żartuję, przeszedł go minimum 100 razy, dosłownie na pamięć znał rozkład każdego przeciwnika na planszy). Podobnie miał z Black na PS2 xDDD Twój stary to niezły wariat. Quake 2 na PSX-a nie miał backpacka, więc nie mogłeś stack'ować Quad Damage. Stąd walka z Makronem (ostatni boss) to był niezły RNG, bo typ mógł z dupy walnąć dwie kulki BFG i już po speedrunie. Pamiętam, jak pierwszy raz przechodziłem, to ustawiałem go specjalnie by w razie BFG był twarzą do ściany i sam siebie splashem uszkadzał. No i to nadal była gierka, gdzie dla dzisiejszego gracza obłożenie analogów do abnominacja. Choć Q2 na PSX-a obsługiwał również myszkę Cytuj
ASX 14 665 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Wg firmy analitycznej konferencja Xboxa i Bethesdy wywołała największe poruszenie w sieci, przebijając nawet Nintendo https://wccftech.com/xbox-conference-and-among-us-top-social-mentions-charts-at-e3-2021/ Cytuj
Paolo de Vesir 9 131 Opublikowano 21 czerwca 2021 Opublikowano 21 czerwca 2021 Bez zaskoczenia. Cytuj
ASX 14 665 Opublikowano 22 czerwca 2021 Opublikowano 22 czerwca 2021 13 godzin temu, Figuś napisał: Halo na czwartym miejscu i przed Godrizonem widać że to wciąż potężna marka Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 22 czerwca 2021 Opublikowano 22 czerwca 2021 Pytanie co tweetowali, może nie były to przychylne opinie i nie ma się z czego cieszyć. 5 Cytuj
ASX 14 665 Opublikowano 22 czerwca 2021 Opublikowano 22 czerwca 2021 to o każdej grze można powiedzieć Cytuj
Kmiot 13 695 Opublikowano 23 czerwca 2021 Opublikowano 23 czerwca 2021 Ważne, że gadają. Tylko ten batelfild mnie tam razi, bo na niego to bym nawet nie splunął. Widać też jakie ciśnienie czuje Nintendo, bo ich Directy zazwyczaj koncentrują się na najbliższych miesiącach, a jednak chyba chcieli sprostać oczekiwaniom, skoro sklecili coś na szybko z nowej Zeldy, która i tak zapewne wejdzie dopiero w 2023. To wystarczyło, by ponownie rozpalić wyobraźnię nintendowców, chociaż jak dla mnie ten materiał był mocno przeciętny. Cytuj
ASX 14 665 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 Dzisiaj o 23:00 kolejne State of Play. Nie miałbym jednak zbyt dużych oczekiwań, ponieważ nie ma co sie spodziewać prezentacji Horizona 2 czy God of Wara, a gwiazdą wieczoru będzie najprawdopodobniej nowe IP od Bethesdy i Microsoftu czyli Deathloop Cytuj
Paolo de Vesir 9 131 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 Będzie Silent Hill od Kojimy. Tym razem na pewno. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 To jest ta szumnie zapowiadana odpowiedź na E3 MSu? Cytuj
Paolo de Vesir 9 131 Opublikowano 8 lipca 2021 Opublikowano 8 lipca 2021 I Killzone shadow fall w plusie Cytuj
ASX 14 665 Opublikowano 15 lipca 2021 Opublikowano 15 lipca 2021 Pełna lista 505 Games Activision Aerosoft Assemble Entertainment astragon Entertainment BANDAI NAMCO Entertainment Bethesda Softworks Electronic Arts GAMEVIL COM2US Europe Headup Indie Arena Booth Koch Media NExT Studios (Tencent Games) SEGA Europe Team17 Thunderful Games Ubisoft Wargaming Xbox Targi odbędą się w dniach 25 -27 sierpnia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi