Skocz do zawartości

Targi: E3, GC, TGS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nintendo i Sony niestety nie dostarczyły zapowiedzi nowych gier, ale mimo tego jestem bardzo zadowolony z tegorocznego TGA. Pokazali sporo rzeczy, na które czekam:

- data premiery Tunic

- trailer Homeworld 3

- oficjalne potwierdzenie Star Wars Eclipse od Quantic Dream i to w czasach High Republic

- zapowiedź Wonder Woman 

- grywalne demo technologiczne UE5 (Matrix Awakens) i..

- ..inne gry, które pokazują potencjał nowych konsol (Hellblade, Plague Tales, Arc Raiders)

- Dune Spice Wars

- zwiastun serialu w uniwersum Halo

Sporo osób ucieszyło też pewnie Alan Wake 2, konkrety o Forespoken czy DLC do Cuphead. 

To chyba całkiem niezły zbiór nowości 

Opublikowano
8 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Brak jakiejkolwiek nagrody dla Psychonauts 2 to ponury żart.

Mam wywalone w te nagrody ale jednak ogarnął mnie smuteczek widząc Tima Shafera na widowni jak nie dostał nic za Psycho2 a taki Deathloop kilka nagród xD

Opublikowano

Coś z tą nasza branżą jest nie tak jeśli taka gra jak Psychonauts 2, nie dostaje żadnej nagrody na największej growej gali.

Opublikowano

Saber Interactive December 2021 Showcase - jak by komuś nie chciało się oglądać całego to wykupili 4A Studios, a od 11:30 do 15:30 lecą trailery:

Dakar Desert Rally (mocne skojarzenia z FH), Redout 2 i Circus Electrique (cyrkowy Darkest Dungeon?)

Opublikowano

TGA 2021 zostało przyzwoicie zorganizowane, to trzeba organizatorom przyznać.

Ale oprócz tych zapowiadanych hucznych zapowiedzi tylko Alan Wake 2 ucieszył mą osobę, a reszta, tak średnio, bym powiedział.

Co do zwycięzcy, na moje dobry wybór. Wygrała produkcja, w którą naprawdę gramy, a nie przyciskamy guzik raz na jakiś czas, jak w większości tych dzisiejszych interaktywnych produkcjach zwanymi potocznie filmowymi doznaniami.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla nas to i tak bez znaczenia. Konferencje i tak odbywają się online, więc to mała strata czy to będzie z brandingiem E3 czy bez. Jedyny minus to nie wiadomo czy w tym roku odbędą się w tym samym terminie. E3 było fajnym, skondensowanym doświadczeniem, gdzie w przeciągu kilku dni było wiele prezentacji. Teraz może się to trochę rozwlec na całe lato.

Opublikowano

W sumie smutna chwila dla całego gamingu, jako gówniarz z wypiekami czytałem relacje i oglądałem zdjęcia hostess (hehe) w magazynach gierkowych i marzyłem że kiedyś może sam wybiorę się za ocean i zobaczę te olbrzymie hale i ogromne stoiska na własne oczy.

Teraz to wszystko odchodzi do historii, a trwająca pandemia tylko przyśpieszyła ten proces. Wydawcom bardziej opłaca się nagrać krótkie dema i wrzucić na YT niż wykupować stoiska i przygotować grywalne wersje gier. Takie czasy.

E3 [*]

Opublikowano

Trochę szkoda a trochę wyjebongo bo te kilka ostatnich e3 to była masakra, wszystko się kiedyś kończy a te event od trójcy są bardzo fajne bo nie ma dupienia niepotrzebnego tylko same gry. No i nie oszukujmy się, najlepsze konfy to były te gdzie zapowiedzieli milion gier ale później wychodziły przez całą generacje i pokazywali je na e3 co roku. Jednie wpadek na scenie będzie brakować :smutas: konfa z zapowiedzią xboxa one na zawsze w serduszku :xboxssie:

• Plusik 1
Opublikowano

E3 do piachu i dobrze, MS niech ogarnie coś na wzór SoT Sony i Directów Nintendo i będzie git. Gamescom ma się dobrze z Geofem i TGA + jakieś większe osobne eventy od każdego z osobna jak będą mieli co ogłaszać i elo

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał:

konfa z zapowiedzią xboxa one

to akurat nie było na E3 tylko któryś tydzień przed z TVTVTV, na E3 to była cena 499$

Teraz, Bzduras napisał:

Coś na wzór Sea of Thieves to raczej MS niech już nie ogarnia :asax:

Widzisz jak się wryła ta propaganda Asaxa, ja jebie dobrze że R&C będzie dzisiaj na sonce grane