Skocz do zawartości

Targi: E3, GC, TGS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gier tyle co kot napłakał to jeszcze nawet zapowiedzi nowych nie będzie w drugim roku życia konsol?? No muszę przyznać że SZTYWNIUTKA generacja :)

Opublikowano

Przestań, dostaniesz remaster RDR i będzie zajebiście :)

Branżunia w 2022? Z nielicznymi wyjątkami zasługuje tylko na naplucie w ryj i oszczanie, tak samo jak raz za razem plują nam w ryj i szczają na nas.

• Smutny 1
Opublikowano
43 minuty temu, Bzduras napisał:

Przestań, dostaniesz remaster RDR i będzie zajebiście :)

Branżunia w 2022? Z nielicznymi wyjątkami zasługuje tylko na naplucie w ryj i oszczanie, tak samo jak raz za razem plują nam w ryj i szczają na nas.

Sam Elden Ring wystarczy, żeby nazwać rok 2022 genialnym, więc nie rozumiem o czym Ty do nas rozmawiasz.

Opublikowano

Cieszę się Czarek, że Ci się Elden Ring podoba i jedna gra robi z roku genialny, kasując przy okazji wszystkie remasterki robione po kosztach i na szybko, wyciskacze kasy z MTX, pchanie blockchaina z NFT do gierek gdzie się da i tytuły od największych tuzów branży, które nie dowiozły i zawiodły oczekiwania. Mi niestety zaczyna to brzydnąć pomału.

Opublikowano

Przesadzasz bzduras. Wiadomo, rozne delaye ssą pałę, ale w 2022 wyszło sporo fajnych gier i jeszcze przed nami np. xenoblade 3, gow ragnarok, plagues tale czy callisto protocol. Ogólnie strasznie zrzędliwi ludzi na forum się zrobili. Ja widzę szklankę do połowy pełną, a 2023 zapowiada sie jeszcze lepiej.

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

Cieszę się Czarek, że Ci się Elden Ring podoba i jedna gra robi z roku genialny, kasując przy okazji wszystkie remasterki robione po kosztach i na szybko, wyciskacze kasy z MTX, pchanie blockchaina z NFT do gierek gdzie się da i tytuły od największych tuzów branży, które nie dowiozły i zawiodły oczekiwania. Mi niestety zaczyna to brzydnąć pomału.

Oprócz ER zagrałem w końcu w poprawioną wersję Cybera i naprawdę bardzo mi się ta szpila spodobała. Mam po skończeniu Cybera jeszcze Horizona 2 na tapecie i inne pomniejsze gierki, a pod koniec roku wejdzie Callisto oraz nowy CoD od IW i doprawdy musiałbym się wykazać bardzo złą wolą, aby uznać rok 2022 za nieudany...

Opublikowano

2022 na pewno zapowiadał się znacznie lepiej, ale i tak mając m.in. takie gry:

- Elden Ring

- Horizon Forbidden West

- Dying Light 2

- Total War Warhammer 3

- Gran Turismo 7

- Pokemon Legends Arceus

- Kirby and the Forgotten Land

Nie mówiąc o już wydanych, małych perełkach jak Sifu, Tunic, czy Citizen Sleeper.

+ na horyzoncie Marvel Midnight Suns, The Quarry, God of War Ragnarok, Xenoblade 3, Splatoon 3, Bayonetta 3, Mario Strikers, Plague Tale, Callisto Protocol, Hogwarts Legacy, Saints Row, Gotham Knights, nowy Cuphead. Z szansą, że w tym i następnym tygodniu pokazane zostaną kolejne tytuły, które mogą zdążyć na 2022.

A jeśli ktoś gra na PC, to dostał do tej pory również bardzo dobre King Arthur: Knight's Tale, Warhammer 40k: Chaos Gate - Daemonhunters oraz V-Rising.

No nie widzę tutaj NFT, wysypu mikrotransakcji albo remasterów. Wszystko to oczywiście gdzieś tam jest - zależy gdzie się patrzy i na czym się skupia. ;) 

12 minut temu, Czoperrr napisał:

Co do Calisto to myślę, że przesuną premierę na 2023 i nie jestem aż tak super pewny co do jakości tej gry. Oby nasze oczekiwania nie przerosły tego co faktycznie otrzymamy. 

W czwartek zobaczymy konkretny gameplay, ale jeśli miałbym komuś ufać, że zrobi horror jak należy, to właśnie Glenowi Schofieldowi. ;)

• Plusik 5
Opublikowano

2023 to przede wszystkim szansa na odcięcie tych zabytków technologii i zobaczenie w końcu true next gen gier. Nie liczę tych kilku tytułów, jak Ratchet, bo to zaledwie podchody. Ładne, ale jednak. 

Opublikowano

Byłoby fajnie, wiem że organizator czyli ESA ma swoje za uszami, a sam nigdy nie byłem w Los Angeles. Ale E3 to jednak E3, kawał gierkowej historii i tradycji. 

Opublikowano
1 minutę temu, Bzduras napisał:

Dzisiaj ta ceremonia otwarcia z trailerami czy to jakiś pre-show?

normalny pokaz z trailerami, żaden odmieniec

osobiście liczę na datę premiery God of War (oby wyszedł w tym roku) i zapowiedź remake TLOU

• Dzięki 1
Opublikowano

Kurła, nawet nie wiedziałem. No to wieczorkiem herbatka, kapcioszki, kocyk i zobaczymy, co tam złotousty Grzęgorz przygotował. Oby jak najmniej reklam mikrotransakcji do mobilek, a jak najwięcej mięska

Opublikowano
21 minut temu, ASX napisał:

zapowiedź remake TLOU

Obok GTA5 to najbardziej niepotrzebne remaki/remastery w branży. TLoU był już na siódmej i ósmej generacji, a teraz jeszcze dorzucają na kolejną?

Ale i tak się obejrzy.

A Microsoft w niedzielę o której ma pokaz?

Opublikowano
5 minut temu, Kmiot napisał:

A Microsoft w niedzielę o której ma pokaz?

o 19

5 minut temu, Kmiot napisał:

Obok GTA5 to najbardziej niepotrzebne remaki/remastery w branży. TLoU był już na siódmej i ósmej generacji, a teraz jeszcze dorzucają na kolejną?

to trochę nie fair, porównywać pełny remake gry która wyszła 9 lat temu, do chamskiego skoku na kasę jakim jest kolejny remaster GTAV.

• Dzięki 1
Opublikowano

tak już rozkminiając to TloU ma już 9 lat, jakiś czas temu grałem w remaster i ratowało tą grę głównie 60FPSów bo mimo wszystko widać że jej korzenie są w 7 generacji.

Ja w Remake mam wyjebane, kiedyś na pewno ogram ale jak będzie w plusie albo mocnej wyprzedaży, bardziej mnie interesuje info o Frakcjach.