Homelander 2 208 Opublikowano piątek o 04:04 Opublikowano piątek o 04:04 GOTY - Astro Bot!!!!!! Tak jest!!! W sumie 4 nagrody, w tym za GOTY! Super zasłużenie! Brawo, takie GOTY daje nadzieje, że branża nie jest totalnie spierdolona Cytuj
Observer 10 515 Opublikowano piątek o 04:08 Opublikowano piątek o 04:08 Jeszcze Nintendo hołdzik oddali odbierając nagrodę, co za piękny wieczór. Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano piątek o 04:12 Opublikowano piątek o 04:12 (edytowane) Świetna impreza. Dzięki Panowie za wspólne oglądanie. Wiedźmin 4, Onimusha, Okami, gra od Uedy. No i Intergalactic całkowicie pozamiatał, to będzie absolutna bomba. Szkoda, że zapewne wszystkie one 2026. A na deser dla mnie TLoU2 na PC. Edytowane piątek o 04:15 przez Homelander Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano piątek o 04:16 Opublikowano piątek o 04:16 Dużo pozapowiadano, ale w sumie niewiele na 2025. Cytuj
Observer 10 515 Opublikowano piątek o 04:16 Opublikowano piątek o 04:16 7 minut temu, Gregorius napisał(a): Najlepsza konfa od zamierzchłych czasów. Widać co prawda jeszcze pośmiertne drgawki po Concordzie, w niektórych tytułach, ale bomby przykryły to z nawiązką. Tak zarwać nockę to jak wygrać - pięknie zainwestowane 3.5h Prawda, od lat nie było tak dobrej konfy. Człowiek się spodziewał że znowu jakieś same gaasy i kopie fortnajta bedą i może jedna dwie zapowiedzi warte uwagi... a pokazali masę gier na które warto czekać, setki jak nie tysiące godzin się przy nich spędzi łącznie. Można z nadzieją patrzeć w przyszłość. Cytuj
Homelander 2 208 Opublikowano piątek o 04:28 Opublikowano piątek o 04:28 2025 w sumie jest całkiem dobrze obsadzony. Teraz i 2026 zapowiada się rewelacyjnie. Do tego każdy ma tam jakieś zaległości, czy coś co by chciał przejść ponownie. Nie no, branża ma się bardzo dobrze, gry dla pojedynczego gracza mają się bardzo dobrze. Nie ma opcji, żeby któreś z tych gier zbombiły. Fakt, było trochę tych genshinopodobnych gierek i jakiś gaasów, ale to jak one odstawały jakością od megaton dla pojedynczego gracza jest niemalże epickie. Trailer Intergalactic oglądałem chyba z 10 razy i ta stylistyka wgniata mnie w fotel. Capcom dostarczy na pewno, Wiedźmin to samo. Ueda słabej gry też nie zrobił. Tak samo Mafia na pewno też dowiezie. Nie no, mega jestem zadowolony jako gracz Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano piątek o 04:41 Opublikowano piątek o 04:41 Człowiek rano sobie zajrzał z ciekawości co zapowiedzieli, a teraz już nie zasnę :o Cytuj
KrYcHu_89 2 366 Opublikowano piątek o 05:46 Opublikowano piątek o 05:46 Całkiem dobre TGA, w sumie najlepsze, jak przystało na 10cio lecie, wiadomo większość to tylko zajawki na 2027, ale i tak 10x lepsze niż rok i dwa temu. Karny kutas za napierdalanie ciągle tym Eldenem, zrobili z tego jakąś Fifę, Miyazaki ty mendo. Cytuj
Bzduras 12 758 Opublikowano piątek o 05:58 Opublikowano piątek o 05:58 Wstałem jak co dzień rano i się okazało, że dżoffa pojebało Po liście obecnych - genialna imprezka, teraz kawka i oglądamy. Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano piątek o 06:21 Opublikowano piątek o 06:21 Przeglądam zwiastuny i konkret za konkretem. Coś się czuło, że będą spadać bomby, no i spadły. Nie wierzyłem, że zobaczę zwiastun nowej gry Fumito Uedy, a tu proszę. Premiera pewnie daleko, ale ważne, że coś już widać. Geoff Ty wariacie. Cytuj
drozdu7 2 864 Opublikowano piątek o 06:28 Opublikowano piątek o 06:28 Chyba tylko gra od ND to typowy ex, reszta wszystko multiplatformy nie ? Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano piątek o 06:36 Opublikowano piątek o 06:36 tak, największe zaskoczenie to chyba to że nawet nowa gra Fumito Uedy wyjdzie na Xboxa Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano piątek o 07:11 Opublikowano piątek o 07:11 Jeśli dobrze pamiętam kiedy Ueda zakładał nowe studio to mówiono o pełnej multiplatformowości. Cytuj
SnoD 2 339 Opublikowano piątek o 08:22 Opublikowano piątek o 08:22 Największe zaskoczenie to stan zaawansowania prac nad Outer Worlds 2 w Obsidian. Cytuj
Pupcio 18 601 Opublikowano piątek o 08:52 Opublikowano piątek o 08:52 To była naprawdę bardzo fajna konfa, już nie pamiętam kiedy się nie zawidołem zagrajmerskim eventem a tutaj takie miłe zaskoczenie, mnóstwo gier na które czekam a nie takie które "o, na promce/z gejpassa się ogra) no jednak nie ma co odkładać pada do szafy bo gejming jeszcze pożyje kilka lat. No i Kamiya z okemi dał mi powód do tego żeby nie umierać przed 2040 Cytuj
KrYcHu_89 2 366 Opublikowano piątek o 09:12 Opublikowano piątek o 09:12 Lista zwycięzców Game of the Year: Astro Bot Players' Voice Award: Black Myth: Wukong Best Game Direction: Astro Bot Best Narrative: Metaphor: ReFantazio Best Art Direction: Metaphor: ReFantazio Best Score and Music: Final Fantasy VII Rebirth Best Audio Design: Senua's Saga: Hellblade II Best Performance: Melina Juergens as Senua (Senua's Saga: Hellblade II) Games for Impact: Neva Best Ongoing Game: Helldivers 2 Best Independent Game: Balatro Best Mobile Game: Balatro Best Community Support: Baldur's Gate 3 Innovation in Accessibility: Prince of Persia: The Lost Crown Best VR/AR Game: Batman: Arkham Shadow Best Action Game: Black Myth: Wukong Best Action/Adventure Game: Astro Bot Best Role Playing Game: Metaphor: ReFantazio Best Fighting Game: Tekken 8 Best Family Game: Astro Bot Best Sim/Strategy Game: Frostpunk 2 Best Sports/Racing Game: EA Sports FC 25 Best Multiplayer Game: Helldivers 2 Content Creator of the Year: Caseoh Best Debut Indie Game: Balatro Best Adaptation: Fallout Most Anticipated Game: Grand Theft Auto 6 Best Esports Game: League of Legends Best Esports Athlete: Faker Best Esports Team: T1 TGA Game Changer: Amir Satvat 1 Cytuj
Czoperrr 5 238 Opublikowano piątek o 09:16 Opublikowano piątek o 09:16 Karcianka i jakaś chińska podróbka chińskiej słabej Persony tyle nagród 1 1 2 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 366 Opublikowano piątek o 09:17 Opublikowano piątek o 09:17 Astro 4, Metaphor 3, Balatro 3 - najlepsze gry roku Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano piątek o 09:19 Opublikowano piątek o 09:19 Nie no, spoko, ale trzeba poczekać na faktycznie istotną galę. Swoją drogą, hype na Turoczka opadł natychmiastowo jak okazało się, że to TPP. Cytuj
messer88 6 574 Opublikowano piątek o 09:45 Opublikowano piątek o 09:45 Czekamy na forumowe GOTY nasze polskie a nie jakieś zagraniczne Cytuj
KrYcHu_89 2 366 Opublikowano piątek o 09:50 Opublikowano piątek o 09:50 Właśnie, Silencik, tyle nominacji i 0 nagród. No cóż, szkoda. Cytuj
Paolo de Vesir 9 215 Opublikowano piątek o 09:52 Opublikowano piątek o 09:52 Odkuje się na forumowym GOTY, szermac zagłosuje 22 razy na GOTY. Cytuj
Kmiot 13 836 Opublikowano piątek o 10:14 Opublikowano piątek o 10:14 Ech, nie spodziewałem się, że będę mógł to napisać rano, ale warto było zarwać nockę. Całkiem intensywne 3,5 godziny, nawet półgodzinne preshow dość solidnie dostarczyło zapowiedzi. Było w sumie tyko pół godziny zauważalnego przestoju tuż przed mocnym finiszem na zakończenie gali. Co nie zmienia faktu, że gdyby poupychać kolanem zawartość, to i tak wyszłyby ponad dwie godziny fajnego contentu. Imponujące. Kilka zapowiedzi przyprawiło nawet o mocniejsze bicie serca (nowy Ueda, Okami 2), choć ekscytację studzi brak jakichkolwiek dat. Osobiście podjarany jestem też oczywiście nową frakcją w Helldivers 2, bo mówiło się o niej od pół roku i teraz był najlepszy moment na jej spektakularne wprowadzenie. W takiej sytuacji jestem w stanie wybaczyć twórcom prawie miesiąc milczenia w kwestii nowej zawartości. Gotowali w spokoju i ciszy. No i Best Multiplayer + Ongoing Game do postawienia w gablocie to też nagrody nie w kij dmuchał. Nagrody? Astro Bot jako GOTY to w sumie zaskoczenie, spodziewałem się silnego lobby chińskiego. Ale to w sumie miły gest i celebracja radości z grania. Mocno uniwersalny wybór i gra, która dzięki temu może trafi do jeszcze szerszej publiki, jak również da nieco do myślenia osobom decyzyjnym, że platformówki wciąż mają potencjał? Naiwna nadzieja, ale chuj. Trochę szkoda braku jakiejkolwiek statuetki dla SH2, bo udźwiękowienie i James są TOP. Senua z kolei drugi raz nagrodzona za to samo i w sumie można było docenić obie gry dzieląc nagrody, no, ale trudno. Balatro niby trzy nagrody, ale w sumie jakby jedna - niekwestionowany król indie (choć kocham też Animal Well i Lorelei, mocna kategoria w tym roku), a mobilki to trochę trędowata kategoria wśród PRAWDZIWYCH GRACZY. Niemniej sama nominacja do GOTY pośród największych gier jest niczym nagroda i być może wiatr zmian na kolejne lata. TGA w tym roku niezwykle miło zaskoczyło graczy. 2 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano piątek o 10:21 Opublikowano piątek o 10:21 Okemi 2 i gierka od Uedy. Reszta mogla by nie istniec bo po obejrzeniu trailerow ma sie wrazenie, ze sie juz w to gralo. Wszystko jest teraz TPP, nawet Turok i az prosilo sie zeby zrobic z tego FPP skoro kolejny raz rebootuja. Sequel na sequelu spinoffem pogania. Woke gowna jedynie mniej, ale to miejsce wypelni zapewne W4 bo juz jakies zes.ransko w stausach widzialem. Ta branza zjada wlasny ogon i niedlugo bedzie juz tak blisko dopy, ze sama sobie bedzie sr.ac do ryja. Cytuj
Josh 4 768 Opublikowano piątek o 10:29 Opublikowano piątek o 10:29 Szkoda, że na VGA zabrakło kategorii "Najbardziej progresywnie wyglądająca postać z nadchodzącej gry". Chyba wybrałbym Snake'a Plisskena Ogólnie jednak pomijając ten lewacki kunszt character designu + kilka małych rozczarowań, to gala naprawdę udana i trochę szkoda, że odbyła się tak późno, bo chętnie obejrzałbym na żywo. Bardzo dobre gry wygrały w najważniejszych kategoriach, cieszy tyle wyróżnień dla Metaphorka, no i Astro bocik zasłużone GOTY (osobiście dałbym co innego, ale nie mam żadnego problemu, że robocik zwyciężył), do tego kilka potężnych zapowiedzi jak Onimusha, Wiedźmin 4 czy ta nowa produkcja twórców Yakuzy. To pierwszy tak duży pokaz, który nie rozczarował. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi