Fanek 669 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 (edytowane) 16 minut temu, aphromo napisał: PS5 i nowy Xbox będą chipletami od AMD na Navi/Ryzen, z obsluga SSD i PCI4 itp. , rynek PC tez zmierza w tym kierunku. Już teraz konsole sa bliźniaczo podobne, w next genie będą imo bliskie identyczności. No zgadzam się, ale poczekajmy na oficjalne info. Nawet mając zbliżone bebechy będą różniły się systemem operacyjnym i futersami. A tam YETI, na pewno nie będą stratni przy sprzedaży na starcie, będą zarabiać na każdej sztuce tak jak przy PS4, już sami o to zadbają. It's print money Jest już tych wróżbitów jest http://hardwareblitz.com/8k-gaming-ray-tracing-and-ssd-what-you-need-to-realize-about-ps5-admist-hype/ https://www.thesixthaxis.com/2019/04/17/the-playstation-5-sounds-amazing-but-will-it-cost-a-fortune/ https://www.trustedreviews.com/news/xbox-2-beat-playstation-5-ps5-3698095/amp tu dla jednego nawet zawód, że konsola będzie droższa niż 399$ XDDD Edytowane 19 kwietnia 2019 przez Fanek Cytuj
Ukukuki 6 991 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Mi tam nie przeszkadza ,że sprzęty będą bliźniacze, konsole kupuje się dla gierek. Na premierę chciałbym jedną słabszą wersję a drugą mocniejszą dla bardziej wymagającego odbiorcy. Chcę n tej mocniejszej mieć 60 klatek w każdej grze gdzie na podstawowej będzie 30. Nierealne ale chcieć zawsze można. Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 (edytowane) 60fps nigdy nie będzie standardem, nawet jak będzie 20terafankow. Grafika min. sprzedaje gry, fps? 3/4 jankow nawet nie wie co to jest. Lepszy Uncharted w 30fps, z grafiką jak z kosmosu, niż plynnieszy, ale w już tak nie robiący wrażenia. W sumie najlepsze rozwiązanie, to możliwość wybory, płynność, czy graficzka, mam nadzieję, że większość gier na PS5 i nowego xboxa będzie miało taki wybór. 33 minuty temu, aphromo napisał: Pytanie brzmi - czy można zrobić dużo potężniejszy sprzet i wydac go w 2020, moim zdaniem nie. Czemu nie, chyba wszystko rozbija się o cenę, a nie podzespoły. Edytowane 19 kwietnia 2019 przez YETI Cytuj
Faka 3 992 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Kupi się najmocniejszą wersję PS5 i najsłabszą wersję xboxa i człowiek będzie zadowolony. Jeszcze tylko Google Stadia jak ruszą coś w Polsce. Nintendo? A wystarczy switch, bo indyki zaraz i tak nie będą zarzynać konsolki. Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 (edytowane) 44 minuty temu, Ukukuki napisał: Mi tam nie przeszkadza ,że sprzęty będą bliźniacze, konsole kupuje się dla gierek. Jasne, po prostu kazda generacja miała swój wyrazisty punkt który był swoistym novum, bo nawet PS4 dostalo VR, tutaj zas będzie prosty upgrade. Kiedys wybrać konsole to naprawdę była lamiglowka,teraz to jest jeden diabel. 44 minuty temu, Ukukuki napisał: Na premierę chciałbym jedną słabszą wersję a drugą mocniejszą dla bardziej wymagającego odbiorcy. Chcę n tej mocniejszej mieć 60 klatek w każdej grze gdzie na podstawowej będzie 30. Nierealne ale chcieć zawsze można. Możliwe, rynek lyknal mid geny, i takie postawienie sprawy imo jest uczciwsze. Pytanie brzmi, czy to będzie sensowne biznesowo, bo na premiere raczej nikt zarabiać nie będzie. Chociaz niczego nie można być pewnym, bo jedni i drudzy się odgrazaja ze będą najlepsi, to może nakrecic wyścig zbrojen do niespotykanego poziomu. 28 minut temu, YETI napisał: Czemu nie, chyba wszystko rozbija się o cenę, a nie podzespoły. Xbox będzie raczej na tej samej architekturze, wiec zauważalnie wieksza moc będzie wyzwaniem. Jak tak patrze na ta specyfikacje PS5, to pobor pradu i tak jest już astronomiczny. Edytowane 19 kwietnia 2019 przez aphromo Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 (edytowane) I cyk informacje juz zdementowane wiec edytuje posta aby nie wprowadzac w blad Edytowane 19 kwietnia 2019 przez ASX Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 1 godzinę temu, YETI napisał: 60fps nigdy nie będzie standardem, nawet jak będzie 20terafankow. brak 60klateczek w standardzie bedzie kurla jakas porazka, ile mozna dawac sie dymac Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 A yeti to jakis profesor? Cytuj
YETI 10 994 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 59 minut temu, ASX napisał: I cyk informacje juz zdementowane wiec edytuje posta aby nie wprowadzac w blad Jakie informacje? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 3 godziny temu, Fanek napisał: @creatinfreak a Ty co wybierasz w nowej generacji? pamiętam dobrze żonglowałeś w tej teraz Na dzień dzisiejszy ps5 bo jednak od szaraka jestem z sony, do tego zapowiedź wstecznej co przy przejściu generacji będzie zbawienne. Gearsy czy halo będzie można ograć na xcloud lub kupić słabszą wersje xboxa. Ale po e3 może spancer roz pier doli mi czaszkę 48 gb ram, 20 terafankami i multum gier od nowych studiów trafiajacych w mój gusta, że ulegne pokusie znowu przejścia do zielonych. Ale i tak prędzej czy później ps5 będzie obowiązkiem kupić. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 8 godzin temu, ASX napisał: Zwłaszcza że przyszłośc wirtualnej rzeczywistości wciąż maluje się niejasnych barwach. Sprzęt jest drogi, nieergonomiczny, co przekłada się na znikome zainteresowanie konsumentów, a PSVR sprzedaje się o wiele gorzej niż w analogicznym okresie Kinect. Nie wiem jaką miałeś styczność z VR ale jest to naprawdę kozacki z sprzęt. Miałem kinecta i nawet nie śmiał bym zestawiać tych dwóch tematów. VR to świetne dopełnienie normalnego grania, mega imersja oraz efekt wow, przy tym także normalne gierki i gejming. Mam nadzieję, że w następnej generacji jeszcze bardziej go dokręcą. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 19 kwietnia 2019 Opublikowano 19 kwietnia 2019 2 minuty temu, balon napisał: Nie wiem jaką miałeś styczność z VR ale jest to naprawdę kozacki z sprzęt. Miałem kinecta i nawet nie śmiał bym zestawiać tych dwóch tematów. VR to świetne dopełnienie normalnego grania, mega imersja oraz efekt wow, przy tym także normalne gierki i gejming. Mam nadzieję, że w następnej generacji jeszcze bardziej go dokręcą. Wierze Ci na słowo że VR jest super i na pewno pod względem wrażeń z grania ma o wiele wiekszy potencjał niż Kinect. Ale mój post nie odnosił się do tego, pisałem o ogólnej sytuacji w jakiej znajduje się rynek wirtualna rzeczywistość. Samej technologii życze jak najlepiej i mam nadzieje że uda się jej rozkwitnąć 23 minuty temu, YETI napisał: Jakie informacje? Jakies plotki o BR w nowym Halo xd Frankie już zdementował Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 (edytowane) nowi developerzy Xbox Game Studios na E3, ciekawe Edytowane 25 kwietnia 2019 przez ASX Cytuj
Square 8 605 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Zapewne chodzi o tych nabytych w tamtym roku. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Chuy ze studiami, niech gry pokażą. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 (edytowane) To chyba najbardziej prawdopobne, bo wątpie by zakuione w tym roku studio/studia pojawiły się w tym rokj na e3 ze swoimi grami i podobno nowy wygląd Kait, wygląda na jakiś concept art Edytowane 25 kwietnia 2019 przez ASX Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Ten art ma chyba związek z nową książką GOW która wyszła a nie grą ale Kait wygląda tutaj lepiej. Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 5 godzin temu, ASX napisał: To chyba najbardziej prawdopobne, bo wątpie by zakuione w tym roku studio/studia pojawiły się w tym rokj na e3 ze swoimi grami i podobno nowy wygląd Kait, wygląda na jakiś concept art wygląda jak siostra Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Opublikowano 25 kwietnia 2019 Czyli jest potencjał na jeszcze lepszą gierkę Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 najtańsza i najmocniejsza konsola nowe generacji? Brzmi jak plan. Jeśli to prawda to MS pójdzie na całość Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Myślicie, że taka taktyka wyjdzie M$ na dobre? Bo jeśli hipotetycznie sytuacja będzie się przedstawiać mniej więc w taki sposób: - lockhart - najmniejsza moc, ale i najtańszy - ps5 - średnia moc i cena - anaconda - największa moc, ale i najdroższy to w sprzedaży raczej i tak będzie królować średnia półka. Przy okazji Sony potwierdziło, że w ciągu najbliższych 12 miesięcy nie zamierza wydawać nextgena. Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Jeśli już będzie trzeba szarpnąć się na nowy sprzęt to patrząc na obecną generację nie ma co bawić się w półśrodki, tylko od razu iść w największego overkilla. Cytuj
ASX 14 654 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Na papierze plan z dwiema konsolami brzmi sensownie, ale nie ma pojęcia czy wypali bo nikt tego wcześniej nie próbował. Ja sam poczekam przed wyborem poczekam na końcowe specyfikacje i przede wszystkim gry Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 widac pasuje im polityka jak teraz z koxem i eska Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 A jeżeli jedna lub obie firmy zrobią taki myk, to czy to nie będzie wstrzymywac jakości gier? Przepraszam że to wspominam, ale czy twórcy gier ciesza się ze muszą downgradeować gry pod x one i może ps4? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi