Skocz do zawartości

Targi: E3, GC, TGS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo mi się podobała ta konfa, MS to nawet połowy z tego nie był tak fajny. Wybór kupna Switcha okazał się dla mnie bardzo trafny. MH Stories 2, te Mario Party Stars, SMT V, Advance Wars... Wszystko w moje gusta chyba trafiło, nawet przy BOTW 2 zabiło mocniej serducho, a nienawidzę Zeldy. Może warto ten Skyward Sword HD skosztować, skoro to prequel? Nawet Mario Golf ten nowy wygląda ciekawie. Nintendo jak dla mnie konfa 8/10 ;)

• Plusik 1
  • Haha 1
Opublikowano
44 minuty temu, Kmiot napisał:

MFS to jest nisza. Fajnie, że takie gry powstają, jednak jest szalenie specyficzna i mało kto zostanie przy niej na dłużej. Lubię takie gry, ale czasami widzę jakiś gameplay na Twitchu i to jest dobry tytuł do interakcji z widownią, bo można lecieć prosto kilkanaście minut i bezstresowo pogadać z czatem. Trudno mi sobie wyobrazić wysoką popularność tej gry.

Myślę, że trochę mniej korzystnie ta prezentacja wypada jeśli weźmiemy pod uwagę, że w sumie były to połączone konferencje MS+Beth. Firmy, które wcześniej potrafiły zrobić dwie solidne i osobne prezentacje, teraz połączyły siły, ale w sumie niewiele z tego wynikało. Starfield to wiadomo - nikogo nie zagrzał ten filmik, podobnie jak CGI od Arkane, a poza tym co tam Bethesda pokazała? Optymalizację starych gier pod nową konsolę. Podejrzewam, że po prostu nie pokazali niczego multiplatformowego (bo nad czymś więcej przecież pracują, prawda?), a na większą dawkę exów jest jeszcze za wcześnie. Gdyby rozbić prezentacje to MS na plus, Beth na minus. Więc w sumie średnio.

Zabrać ten prezentacji Forzę i byłaby beka i indie-fest. Wałkowane wielokrotnie Halo i SoT, które mocniejszego bicia serca już nie wywołują, nie ma co się oszukiwać. Forza i Stalker ratują i świecą najjaśniej.

MS jest uzbrojony po zęby, ale zacznie solidnie strzelać dopiero w 2023?

To co miała bethesda pokazywać? Deathloopa i tokyo ghost wire? A, reszta gierek w powijakach, może oprócz Wolfa 3, który już powinien być w miarę zaawansowany. 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Tylko 3DS mordeczki. 

Klawa konsola i doznań z niej nie sposób przeportować na żadną inną platformę, więc Nintendo pewnie samo siebie nienawidzi, bo nie ma jak na tamtych grach zarobić podwójnie poprzez remastery na Switcha xd

• Plusik 1
Opublikowano

Wspaniała konfa MS i po sezonie ogórkowym od stycznia do czerwca, zaczyna się bombardowanie grami

E3xWzplVoAIMmhS?format=jpg&name=900x900

Reszta? Nintendo leży i kwiczy, ponad 80mln konsol a gierki jak z losowego generatora do tworzenia w androidze, jedyny plus nowa Zelda za dwa lata.

Opublikowano

W ogóle swoją drogą, Sony to też taka miernota pizdowata, co im szkodziło zrobić State of Play po konferencji MS, czy tam Nintendo. 

Opublikowano
3 minuty temu, lpcl napisał:

To co miała bethesda pokazywać? Deathloopa i tokyo ghost wire? A, reszta gierek w powijakach, może oprócz Wolfa 3, który już powinien być w miarę zaawansowany. 

No ja się domyślam dlaczego nie pokazywała niczego więcej i to napisałem. Wolfa 3 może jeszcze nie obejmować umowa o wyłączność, więc możliwe, że się wstrzymali. Na więcej jest jeszcze za wcześnie.

2 minuty temu, Daddy napisał:

Nintendo leży i kwiczy, ponad 80mln konsol

Wypuści Pro i kolejne 80 mln puści xd

Magia.

Wielu chciałoby tak leżeć i kwiczeć.

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

a Sony nie ma już zaklepanej konferencji na najbliższy czas?

Jakieś tam plotki były o pokazie pod koniec czerwca, ale ja bym obstawiał lipiec dopiero.

Opublikowano
Teraz, Faka napisał:

W ogóle swoją drogą, Sony to też taka miernota pizdowata, co im szkodziło zrobić State of Play po konferencji MS, czy tam Nintendo. 

xDDDDD

Ale wiesz, że takie rzeczy to kilka miesięcy planowania?

Opublikowano (edytowane)

2 minuty temu, Ukukuki napisał:

Mhm przy Wii U też byli pewni swego a konsola ich prawie utopiła xd 

Ale teraz koszą hajs za lekko przypudrowane gry z WiiU, więc nie ma tragedii xd

Edytowane przez Kmiot
Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał:

Jakieś tam plotki były o pokazie pod koniec czerwca, ale ja bym obstawiał lipiec dopiero.

Tak czy inaczej z przyjemnością zobaczyłbym jakiś większy event od Sony na ten rok - jakby nie patrzeć wciąż mają Ghostwire Tokyo i Deathloopa do zaprezentowania. Swoją drogą, wciąż cisza o Silksong. :smutas: 

Opublikowano
4 minuty temu, Square napisał:

Jeśli miałbym obstawiać, to albo koniec czerwca albo wrzesień, lipiec jest zwykle martwym sezonem informacyjnym (lato/wakacje).

Opublikowano

Nintendo znowu bardzo plusuje tym, że wrzuca takiego Metroida 2d (już pomijając jego jakość czy zaawansowanie technologiczne), o którym wcześniej nie było wiadomo i pokazuje obficie gameplay, bo gra jest w zasadzie gotowa i za 3-4 miesiące premiera. No, ale to już taka miła tradycja Directów.