Kalinho_PL 334 Opublikowano 26 czerwca 2013 Opublikowano 26 czerwca 2013 Raczej po skończeniu 12 tygodnia hiehie pewnie właśnie w tym tkwi problem. thx Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 3 lipca 2013 Opublikowano 3 lipca 2013 mala rada jak robicie zadania latwe typu oznaczanie przeciwnika, egzekucje, wreczanie prezentow, obalenia z preferowanej przez was broni zostawcie sobie na koniec bo wtedy jest najwiecej zadan gdzie mozna stracic 100% klanu. np robcie takie ktore dla was sa najtrudniejesze np dla mnie bylo to obalanie z daleka czy specjalna egzekucja najwyzej dostaniecie mniej nowych do klanu etc. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 lipca 2013 Opublikowano 4 lipca 2013 Ominąłem dwoje drzwi do wyłamania w Rozdziale 4. Czy jak skończę grę, wczytam rozdział i zaliczę te drzwi to trofik wpadnie? Czy jest z trofikami tak jak w Uncharted, że wchodzę, robię to co trzeba i wychodzę? Cytuj
MEVEK 3 548 Opublikowano 5 lipca 2013 Opublikowano 5 lipca 2013 własnie skończyłem te cudowna podróż i potwierdzam, ze trofki wpadły, tak jak powinny(łatwy, normalny, wysoki). teraz czas na multi Igor - dodaje Cie do listy, oki ? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 7 lipca 2013 Opublikowano 7 lipca 2013 LOL Gram sobie, jestem pod koniec, podnoszę koniec i....dostaję puchar za ZEBRANIE WSZYSTKIEGO, chociaż brakuje mi artefaktów, komiksu i nieśmiertelnika. xD Tak samo trofiki, za wszystko wpadł, a za poszczególne nie, bo jeszcze ich nie zebrałem. Niezła beka, teraz boję się czy inne wpadną. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 7 lipca 2013 Opublikowano 7 lipca 2013 Miałem to samo także spoko - dostaniesz. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 lipca 2013 Opublikowano 8 lipca 2013 Skończyłem grę drugi raz, grało mi się równie dobrze co za pierwszym razem. Teraz zacząłem 3 raz na easy, żeby ulepszyć ostatnią broń, niestety muszę dojść aż do jesieni. I jak tak sobie myślę, że czeka mnie jeszcze 2 przejścia na Survival i S+ to chyba mnie uj strzeli. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że lato jest tak w ch.uj nudne, że robi mi się niedobrze. Na szczęście mam już porobione wszystkie znajdźki, drzwi i opcjonalne rozmowy. Także teraz tylko bronie, 2x game na Survival i multi no i platynka. ;] Aczkolwiek nie wiem czy Survivala nie odłożyć sobie na sierpień, żeby nie obrzydzić sobie gry, no ale trzeba ją skończyć przed GOTG. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 8 lipca 2013 Opublikowano 8 lipca 2013 Skończyłem grę drugi raz, grało mi się równie dobrze co za pierwszym razem. Teraz zacząłem 3 raz na easy, żeby ulepszyć ostatnią broń, niestety muszę dojść aż do jesieni. I jak tak sobie myślę, że czeka mnie jeszcze 2 przejścia na Survival i S+ to chyba mnie uj strzeli. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że lato jest tak w ch.uj nudne, że robi mi się niedobrze. Na szczęście mam już porobione wszystkie znajdźki, drzwi i opcjonalne rozmowy. Także teraz tylko bronie, 2x game na Survival i multi no i platynka. ;] Aczkolwiek nie wiem czy Survivala nie odłożyć sobie na sierpień, żeby nie obrzydzić sobie gry, no ale trzeba ją skończyć przed GOTG. Jak dobrze, że nie zbieram tych pucharków, pomyśleć, że bym miał może podobne dylematy, żeby te cudo przechodzić po kilka razy, czasami aż wręcz na siłę dla zdobycia kilku osiągnięć.... Ja sobie za jakiś czas na spokojnie przejdè na survival, będę się babrał resetował itp. Wszystko ma spokojnie bo już fabułę znaju i nie będzie mnie kusić. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 8 lipca 2013 Opublikowano 8 lipca 2013 Też z reguły nie zbieram pucharków, ale skoro grę mam już na zawsze(bo z PSN), nie ma obecnie żadnych gier na horyzoncie aż do czasu GOTG więc wyciskam ostatnie soki z TLOU. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Skończyłem grę drugi raz, grało mi się równie dobrze co za pierwszym razem. Teraz zacząłem 3 raz na easy, żeby ulepszyć ostatnią broń, niestety muszę dojść aż do jesieni. I jak tak sobie myślę, że czeka mnie jeszcze 2 przejścia na Survival i S+ to chyba mnie uj strzeli. To po co przechodzisz grę tyle razy? Nie lepiej było przejść raz, potem na survival (albo od razu na survival+) i ew. jeszcze dobić te bronie na easy? Wtedy by Cię uj nie strzelał. 1 Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Nie lubię mieć czegoś do zrobienia dodatkowo gdy przechodzę grę na najwyższym poziomie trudności. Nie lubię martwić się czy dam radę ulepszyć czy nie. A teraz już prawie skoczyłem mój cel i w całości będę mógł się skupić tylko na survivalu, zwłaszcza, że grę teraz znam praktycznie na pamięć. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Daras ma rację. Mogłeś, a nawet powinieneś był zacząć Survivor zaraz po Normalu (bądź Hard'zie) i spokojnie byś dozbierał resztę pucharków. Jest nawet lepiej bo musisz koniecznie zbierać surowce, a do tego lizanie ścian jest nieodzowne więc współgra z kompletowaniem znajdziek, ulepszeniami broni czy opcjonalnymi dialogami. Cytuj
KOŁD 1 097 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 No i platyknka wpadła całkiem przyjemnie sie nabijało. A najgorszy trofik to chyba z opcjonalnymi rozmowami bo nigdzie nie jest zaznaczone ile juz mamy wykonanych przez co musialem jeszcze raz cisnac 8 rozdziałów ale poszło Teraz tylko czekac na dodatki z Season Passa. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Są zaznaczone w statystykach ile wykonaliśmy łącznie, natomiast nie ma tego wyszczególnionego przy wyborze rozdziału. Mi brakowało 7 to wczytałem save z 100%, wybierałem rozdziały i wykonywałem rozmowy. Cytuj
agst 131 Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 Chyba nadal trofea są zglitchowane. Przed chwilą wpadł mi puchar za wszystkie znalezione przedmioty mimo tego, że nie zdobyłem jeszcze wszystkich naszyjników Świetlików i tych podręczników szkoleniowych. Mam nadzieję, że jak już zdobędę naszyjniki i podręczniki, to pucharki mi za to wpadną... Cytuj
Gość suteq Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 Miałem to samo. Reszta trofików wpadła bez problemu. Cytuj
agst 131 Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 (edytowane) Miałem to samo. Reszta trofików wpadła bez problemu. Widzę, że u mnie tez za to co pisałem wyżej wpadło już, czyli to jest ok. Gorzej tylko, że za rozmowy mi nie wpadło. Nic, i tak będę jeszcze raz grał, to może w końcu wpadnie. Edit: Pytanie - jeśli jedne drzwi opuściłem na "przetrwaniu"(nie miałem ostrza), to żeby wpadł puchar za drzwi muszę otworzyć tylko te co wcześniej ominąłem ? Czy wszystkie? Edytowane 18 lipca 2013 przez agst Cytuj
Gość suteq Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 (edytowane) Rozmów jest 37. Na pewno zrobiłeś je wszystkie? Niektóre nie zaczynają się znanym dymkiem, ale są liczone jako rozmowy. Jak np. głaskanie psa w hydroelektrowni czy żyrafa Edytowane 18 lipca 2013 przez suteq Cytuj
agst 131 Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 Rozmów jest 37. Na pewno zrobiłeś je wszystkie? Niektóre nie zaczynają się znanym dymkiem, ale są liczone jako rozmowy. Jak np. głaskanie psa w hydroelektrowni czy żyrafa Głaskanie psa? Tego chyba nie robiłem, w ogóle sprawdziłem filmik z rozmowami i wygląda jakbym zrobił wszystkie(nie ma tam tego psa). Cytuj
Gość suteq Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 Jak idziesz z Tommym to po przed wejściem do budynku po prawej leży pies przy ścianie. Nie da się tego nie zauważyć. Poza tym ja korzystałem z tego: http://www.youtube.com/watch?v=gk1M3dr7OjM&feature=player_embedded I zaliczyło bez problemu. Nawet brakowało mi 7 to wczytywałem rozdziały, odbywałem rozmowę i wychodziłem. Cytuj
agst 131 Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 Też oglądałem ten filmik i nie ma tam tego psa, o którym mówisz. Bardzo możliwe, że go przeoczyłem więc cofnę się do tego rozdziału i nadrobię. Dzięki. Cytuj
Luk248 104 Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 (edytowane) O jakim kundlu ty gadasz? Jak zrobic spojler Edytowane 18 lipca 2013 przez Luk248 Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 O jakim kundlu ty gadasz? Jak zrobic spojler [ spoiler ] Tutaj wpisujesz tekst otagowany spoilerem [ /spoiler ] tylko usuń spacje w nawiasach. lub w menu na edytorze tekstu wybierasz - zaznaczasz tekst i wybierasz Specjalne BBCode - z listy - spoiler - od lewej u góry 3 opcja (między Usuń formatowanie a Czcionką). Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 18 lipca 2013 Opublikowano 18 lipca 2013 Też na pewno jednych drzwi nie otworzyłem, bo zabrakło mi ostrza, mam nadzieję, że wystarczy wczytać rozdział i wpadnie trophy. Oraz wydaje mi się, że jednej rozmowy nie odbyłem- w 4 chapterze nie pojawił się trójkąt nad Ellie przy truposzu wystającym z samochodu. Ale nic to gram dalej- jestem pod koniec 5 chapteru i gram niby na survival+ (od razu po normal) więc nie mam pewności czy wszystkie trophy za skończenie gry wpadną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi