Skocz do zawartości

Fable: Anniversary

Gość Soul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

pierwsza czesc fable, to najlepsza czesc serii.

ja czekam z niecierpliwoscia i mam nadzieje ze bedzie to wersja Lost Chapters, a moze i z jakims nowym contentem.

Edytowane przez basbot11
Opublikowano

Warto zaznaczyc ze F:A bedzie zawieral The Lost Chapters

W jedynke nie gralem wiec pewnie sie skusze :)

Na fotkach wyglada nad wyraz dobrze a do tego:

"The graphics are substantially updated with new lighting, textures, models, facial and cut scene animations, and more, all in 1080p HD resolution"

Opublikowano

Heh pamiętam "Project Ego" był o wiele lepszą grą od Fable :D

A propo tych obietnic, coś znalazłem :)

http://games.slashdot.org/story/04/10/01/1651219/peter-molyneux-apologizes-for-fable

Najlepsze:

I have come to realise that I should not talk about features too early so I am considering not talking about games as early as I do. This will mean that the Lionhead games will not be known about as early as they are, but I think this is the more industry standard.
Opublikowano

Taka zapowiedź prawie na pewno zwiastuje przygotowywanie sobie gruntu pod Fable IV na Xbone. Trochę lipa, chyba większość z Was wolałaby nowe, bardziej dorosłe RPG.

Co do Fable 1 to bardzo miło wspominam, kilka razy przeszedłem, ale w sumie już niewiele pamiętam to może kiedyś zagram w ten rimejk.

Opublikowano

ja tam lubię się cofać emocjonalnie przy wszystkich fable i z radością postawię na półce czwórkę obok poprzednich części. Jedna z serii, które mi dostarczyły sporo frajdy. Tymczasem  anniversary na pewno sprawdzę.

Opublikowano

Jedynka była spoko, ale moim zdaniem to dwójka jest najlepszą częścią serii. Mimo, że jedyneczkę kończyłem jakieś 8 razy na pierwszym Xboxie i kilka razy na PC ;P Strasznie mi podeszła ta gierka. Czekam na remake.

Opublikowano

prócz grafy mogliby stopień trudności też podnieść

Nie ma co liczyć, po pierwsze Fable ma raczej taki charakter dosyć łatwej gry. Po drugie, gry ciągle idą w stronę upraszczania, więc nie sądzę żeby podnieśli poziom trudności Fable'a w edycji Anniversary.

Opublikowano

Ciagle odkladam nadrobienie Fable na kiedy indziej. Mam 1ke na PC ale jakos jeszcze nie ruszylem. Chyba zaczekam na F:A i nadrobie wszystkie 3 czesci. Mila wiadomosc.

Opublikowano

Byłbym przeciwny ewentualnemu zwiększeniu poziomu trudności. Fable, jak sama nazwa wskazuje jest bajką i jako taką należałoby ją odbierać a nie robić z niej "przejścia gears of war na insane..."  :)

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy grałeś w jedyneczkę, ale tu nie chodzi o robienie z gry "gears of war na insane". Po prostu w tej grze nie da się zginąć. Jak padniemy to automatycznie za nas używa się miksturka wskrzeszająca, których jest od (pipi)ia. Jak nie masz miksturki to postać pada i zaraz wstaje, tyle że nabywa bliznę gdzieś na ciele (o ile dobrze pamiętam).

Tu się po prostu nie da przegrać.

Ja bym chciał, żeby ciuszki Jacka były do kupienia ;)

Edytowane przez estel
Opublikowano

Taka zapowiedź prawie na pewno zwiastuje przygotowywanie sobie gruntu pod Fable IV na Xbone. Trochę lipa, chyba większość z Was wolałaby nowe, bardziej dorosłe RPG.

lol, takie pisanie to jak proszenie o jeszcze więcej klonów CODa w świecie fpsów.

Fajnie że MS obok Halo1 robi kolejnego prawdziwego rimejka a nie tylko podbicie do HD i dymanie graczy jak to robi takie $ony. Z drugiej strony F1 aż tak mocno jak H1 się nie zestarzało, ciekawe czy będzie taka sama opcja przełączania się między starą a nową wersją podczas gry.

• Plusik 1
Opublikowano

Nie wiem czy grałeś w jedyneczkę, ale tu nie chodzi o robienie z gry "gears of war na insane". Po prostu w tej grze nie da się zginąć. 

Grałem we wszystkie trzy części (w dwie ostatnie kilkukrotnie) i w każdej raczej trudno zginąć  :good2:  I to jest jeden z uroków tej gry. Nie mam zamiaru prowadzić walk biegnąc od osłony do osłony lecz zwiedzać Albion ...

• Plusik 1