TonyFirst 0 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 czekamy czekamy, na innym portalu pisze premiera pazdziernik 2014, ma ktos jakies info ? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Opublikowano 9 sierpnia 2014 Nie... i w (pipi)e już mam tą grę. Obiecywali że gra wyjdzie na 100% pod koniec czerwca tym czasem już sierpień Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Opublikowano 29 sierpnia 2014 Wolałbym datę premiery Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 30 sierpnia 2014 Opublikowano 30 sierpnia 2014 (edytowane) Podobno gra już jest grywalna, ale starają się dopracować interfejs i wsio tak, żeby nie wyglądała jak chamski port z PC (przykładem najbardziej chamskiego portu jest War Thunder, w którym nawet w menusach są informacje o sterowaniu myszką i domyślnych klawiszach "W"). Chcą żeby gra miała feeling konsolowy. Czyli pewnie będzie auto-aim Jeśli chodzi o samą grę to myślę że fajnie by było pograć razem, forumkowo. Do tego trzeba by było wybrać wspólny serwer i frakcje. W dużym skrócie są to: Terran Republic (czerwono-czarni): Broń - Najbardziej przypominająca dzisiejsze pukawki, ze zwykłymi nabojami (szybkostrzelna, więcej pestek w magazynkach), Pojazdy - Czołg jest mobilny i w miarę szybkostrzelny, Jet jest najszybszy, ma najmniejszego hitboxa (jest uniwersalnie smukły z każdej strony) i całkiem zwrotny na boki (podobno nr2, ale niewiele ustępuje najlepszemu). New Conglomerate (niebiesko-żółci): Broń - Niedaleka przyszłość (wolno strzelające, wysoki dmg - Coś jak SCAR-H z Battlefielda), Pojazdy - Czołg jest wolny, wolnostrzelny i dobrze opancerzony, Jet jest wolny, trochę lepiej opancerzony, ale też ma dużego hitboxa i łatwo go trafiać (zdecydowanie najgorsza maszyna z wszystkich frakcji). Vanu Sovereignty (fioletowi): Broń - Lasery, plazma i inne kosmiczne pukawki niczym od kosmitów z Halo (najbardziej stabilna). Pojazdy - Czołg przypomina trochę czołg kosmitów z Halo. Jest takim poduxzkowcem lewitującym nad ziemią, z pojedyńczym działem którym nie można obracać (całkiem mobilny bo lata się trochę nad ziemią i nie wpada w dziury), Jet wygląda trochę jak samolot Batmana (w ogóle najbardziej jetowaty, bo inne wyglądają jak hybrydy z helikopterami) i jest najbardziej zwrotny ze wszystkich. Od przodu prawie niewidoczny, ale z góry i z dołu najłatwiejszy do trafienia (podobno nr.1). Ze względu na największą Battlefieldo-podobność i szybkostrzelne bronie proponował bym Terranów (mimo że odstrasza trochę autorytarne klimaty z piepszeniem o honorze, lojalności... Takie pisowskie klimaty). Niebiescy mają fajny klimat, muzykę kolorki, fajny wygląd pancerzy ale model strzelania broni mi nie odpowiada (model srednio daje rade w bliższych dystansach), no i powolnego jeta z dużą dupą. Vanu mają najlepszego jeta, majestatyczny klimat i muzykę, ale są trochę pedałkowaci w tej swojej fioletowatości. No i dla niektórych lasery itp nie będą do przełknięcia ;] Edytowane 30 sierpnia 2014 przez Drantzell Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 21 września 2014 Opublikowano 21 września 2014 Nowy materiał http://youtu.be/s2aD-WThFFk Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 21 listopada 2014 Opublikowano 21 listopada 2014 PlayStation 4 Update [Official PlanetSide 2 Anniv…: Ehh... Jeszcze troche im brakuje do konca i wolno idzie. Przynajmniej dbaja o detale. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 7 grudnia 2014 Opublikowano 7 grudnia 2014 Zapisy na Betę https://www.planetside2.com/ps2onps4 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Beta startuje dziś, dostał już ktoś kod ? Cytuj
NinjaAssassinPL 5 Opublikowano 23 marca 2015 Opublikowano 23 marca 2015 Wlasnie mialem sie tez zapytac czy juz ktos dostal kod do planetside 2. Albo beta zostala przesunieta. Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 23 marca 2015 Opublikowano 23 marca 2015 przesuneli na 25 marca zdaje sie, ostantio mi znowu spamowali, zapisałem sie już chyba 5 raz Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 24 marca 2015 Opublikowano 24 marca 2015 (edytowane) Ja klucz dostałem właśnie przed chwilą. Dwie wersje - Na Ameryke i International. Gierka się ściąga. Edytowane 24 marca 2015 przez Drantzell Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 24 marca 2015 Opublikowano 24 marca 2015 daybreak@email.daybreakgames.com 1 Cytuj
da$io 110 Opublikowano 24 marca 2015 Opublikowano 24 marca 2015 Ich też pewnie zwolnią z połowę, miała być chwile po premierze. Miło, że ta chwila trwa już półtora roku. Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 25 marca 2015 Opublikowano 25 marca 2015 (edytowane) Sony sprzedaje to studio (SOE - Sony Online Entertainment). Rzeczywiście gierka miała być gotowa prawie na premierę. Później miała się pojawić do końca 2014 roku, ale jak się okazało dopiero 2 miesiące po nowym roku betę zaczęli robić. I to dla ameryki. Jakby się wstrzelili wtedy to gierka miała większe szanse na zagarnięcie trochę graczy. Bo co jak co, ale jest dobra. Po rozegraniu 1-2 godzinki... Na razie średnio. Płynność ssie, sterowanie padem bardzo surowe w stosunku do np. BF'a, czy Destiny. Nie wróże tytułowi sukcesu. Z tego co widziałem, to jednak gierka typowo PCtowa, w której słabą płynność można zrzucić na słabą konfiguracje kompa. Edytowane 25 marca 2015 przez Drantzell Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Kurde liczyłem na ten tytuł niestety widać będzie kupa, szkoda że tylko sam nie mogę się o tym przekonać bo nie mam klucza Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 Pograłem jeszcze chwilę i do sterowania i ogólnego feelengu da się przyzwyczaić. Trzeba tylko pogrzebać w ustawieniach i ustawić se odpowiednią czułość. Domyślne ustawienia ssą. Dziś największym problemem było to, że nie było najzyczajniej z kim grać. Biegałem sobie z jakąś ekipką 12 osobową i zobywaliśmy poszczególne bazy, ale prócz kilku momentów kiedy grupki kilku-osobowe stawiały opór, to praktycznie pustki. Za mało kluczy rozdali na 4 duże planety. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 26 marca 2015 Opublikowano 26 marca 2015 na twiterze piszą że za chwile wyślą kolejną pule kodów Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 marca 2015 Opublikowano 27 marca 2015 Dobra pograłem trochę w betę dzięki kodzie od jednego z usserów za co bardzo dziękuję. Niestety gra która ma tak dużą obsuwę nadal wygląda obrzydliwie a poziom graficzny to PS3. Bo jak to porównać do screenów którymi byliśmy karmieni przez parę miesięcy. Hud niestety żywo wyjęty z PC co niestety nie ułatwia grę, cały hud jest mało przejrzysty i trudno to ogarnąć. Ogólnie gra się fajnie ale niestety kiepsko wróże tej grze a szkoda Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 Jak dla mnie HUD nie przypomina tego z PC'ta. Grałem całkiem sporo w wersje na PC i widzę dużo różnic. Tak czy siak uważam że przez rok pracy nad wersją na PS4 mogli zrobić zdecydowanie więcej. Z grafiką jak z PS3 bym nie przesadzał. Jak na ten rodzaj gry to jest całkiem zacnie. Od początku nie było co się nastawiać na grafikę choćby jak z BF4. Mapy są zdecydowanie większe, więcej ludzi może po nich zasuwać. W ogóle jak dla mnie to jedna z tych gier, w których grafika się mało liczy. Cytuj
NinjaAssassinPL 5 Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) Dostalem drugi kod do bety ten tez moge komus oddac jesli ktos chce pograc w planetside2. Edytowane 29 marca 2015 przez NinjaAssassinPL Cytuj
Drantzell 45 Opublikowano 29 marca 2015 Opublikowano 29 marca 2015 (edytowane) Jak dziś pogrywałem to miałem wrażenie że poprawili płynność rozgrywki. Dużo więcej ludzi grało i grało się jakoś przyjemniej. NinjaAssasin: PW Edytowane 31 marca 2015 przez Drantzell Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 3 kwietnia 2015 Opublikowano 3 kwietnia 2015 Dzis dostałem kodzik do bety, dostał ktoś jeszcze? Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 4 kwietnia 2015 Opublikowano 4 kwietnia 2015 też dostałem ja ktoś chce to pisać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi