Opublikowano 7 czerwca 201311 l http://www.ppe.pl/news-22548-playstation_4___zapowiedziano_pierwszy_psycholigczny_thriller_pod_skrzydlami_atlusa_.html Daylight (nie mylić z Techlandowym Dying Light), to kolejna produkcja zapowiedziana w formie wyłączności na PlayStation 4. Tym razem mamy do czynienia ze swoistym horrorem, który ma sprawić, że narobimy w gacie. Ba, narobią także nasi znajomi z Sieci, a to już coś! Z pierwszych zapowiedzi wynika, że Daylight jest psychologicznym thrillerem szykowanym na PlayStation 4 (grę dostaną jednak także pececiarze). Tytuł śmiga na silniku Unreal Engine 4, producentem jest Zombie Studios, a wydawcą Atlus. Co ciekawe wszystkie poziomy w grze będą generowane losowo, więc za każdym razem nasza przygoda będzie wyglądała nieco inaczej. Przeważać mają oczywiście mroczne lokacje, w tym korytarze opustoszałego szpitala.Historia w Daylight opowiedziana została z perspektywy pierwszej osoby, a zaczyna się po odzyskaniu przytomności w opuszczonej placówce służby zdrowia. W naszym ekwipunku początkowo znajdzie się jedynie telefon komórkowy służący jako źródło światła. Autorzy zapowiadają, że gra skorzysta ze wszystkich nowych funkcji PS4. Gracze będą mogli podzielić się fragmentami z rozgrywki dzięki opcji Share, a za pomocą PlayStation Eye uchwycić najbardziej przerażające momenty, by przestraszyć swoich ziomków z Sieci. Premiera na początku 2014 roku http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UlAZoe0QfgY IMO nie specjalnie od względem graficznym. Klimacik fajny.
Opublikowano 7 czerwca 201311 l Oj tam nie samą oprawą człowiek żyję.Co do tytułu zapowiada się ciekawie i z pewnością będę miał go na oku. Edytowane 7 czerwca 201311 l przez Karas
Opublikowano 11 czerwca 201311 l Nawet nie wiedziałem, że to Atlus podłapał. Znam od czasu filmiku TotalBiscuita z PAX i choć nie jestem miłośnikiem horrorów, to zainteresowało mnie to. Jedyna moja obawa to fabuła. Nie wiem, jak zamierzają pogodzić ją z losowo generowanymi poziomami. Boję się, że może z tego wyjść "straszenie dla samego straszenia", bez specjalnego celu - jak w Slenderze lub gierkach SCP. Niezbyt lubię takie rzeczy, wolę sfabularyzowanie jak np. w Silent Hill. Rozumiem, że jedna z konsol + PC to nadal ekskluzyw na tym forum? Edytowane 11 czerwca 201311 l przez Accoun
Opublikowano 11 czerwca 201311 l Zapowiada się ciekawie, straszących gier nigdy dość. A może akurat wyjdzie z tego jakiś dobry kawałek kodu.
Opublikowano 6 stycznia 201411 l Świeżutki zwiastun, premiera na początku br., czyli pewnie do marca. Będzie dobrze, może nawet bardzo.
Opublikowano 22 lutego 201411 l Gra wyjdzie 8 kwietnia na PC i PS4. Czyli kolejny ex na PS4, conje. I znów horrorek. PS: Gra będzie również w trybie 3D! Edytowane 22 lutego 201411 l przez Figaro
Opublikowano 23 lutego 201411 l Teraz mamy jakąś modę na brak walki w horrorkach. W sumie ciekawy trend ale w poprzednich dekadach udawało się tworzyć legendy gatunku z dużą dawką starć. Oby Evil Within raz na zawsze przywróciło porządek.
Opublikowano 23 lutego 201411 l Teraz mamy jakąś modę na brak walki w horrorkach. W sumie ciekawy trend ale w poprzednich dekadach udawało się tworzyć legendy gatunku z dużą dawką starć. Oby Evil Within raz na zawsze przywróciło porządek. Pokłosie sukcesu Slendra, Amensii czy Outlasta akutalnie
Opublikowano 23 lutego 201411 l Ale to się staje nudne po 1h gry,może nie mogę się wczuć w te gry,ale już bardziej się boje gdy mam mało amunicji i jeszcze nie trafie w stworka,a nie spyerdole pod łóżko biegne dalej i tak przez całą gre.
Opublikowano 24 lutego 201411 l Nowa moda i nawet spoko jeśli ma tchnąć nowe życie w skostniały gatunek survival-horror w grach. Osobiście jednak wolę starą szkołę, i też wolę jednak raz na jakiś czas przyje.bać komuś aniżeli całą rozgrywkę uciekać i kryć się w szafie. Liczę na Evil Within, oby to nie był kolejny "nowy" Resident. Spoko to nawet rozwiązano W Condemned z tych nowszych gier. W starym Silent Hillu też mimo opcji walki gracze często wybierali ucieczkę itd. Da się to zrobić fajnie, i bez potrzeby uciekania pod łóżko. W Daylight będzie to samo co Outlast tyle że mam wrażenie w gorszym wykonaniu technicznym, nie mam na myśli straszenia, bo tego chyba żadna gra u mnie już nie wywoła, a bardzo chciałbym...chciałbym znowu wyłączyć konsolę ze strachu, niestety jakoś w to niewierze.
Opublikowano 2 kwietnia 201411 l Gra wyjdzie jednak 29 kwietnia, a nie jak wcześniej zapowiadano - 08.04. Dobrze, że poślizg mały - http://uk.ign.com/articles/2014/04/02/daylight-delayed-in-order-to-make-it-scarier Co ważniejsze, od 29.04 przez dwa tygodnie Plusowcy będą mogli łyknąć za $9.99. Potem gra będzie śmigać już za $14.99. Nowy zwiastun: http://youtu.be/NVN1GHLGJvk Edytowane 3 kwietnia 201411 l przez Kasias
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l To nie wychodzi na płycie? Średnio śledziłem ten projekt, stąd moje zdziwienie. Fajnie, że dla + taniej, bo zdążę obczaić recenzje na spokojnie. Póki co Outlast czeka na ogranie, nawet nie odpalałem Muszę go najpierw sprawdzić, bo to chyba podobny typ gry - będzie mi łatwiej zdecydować czy coś takiego w ogóle mi odpowiada. A cena w PL znana? EDIT - Dobra, znalazłem cenę - 30 zł dla + przez 2 tyg. od premiery, później ma chodzić po 59 zł. http://www.pssite.com/news-32098-smartfonowy_horror_daylight_przesuniety_o_kilka_tygodni__mamy_nowy_zwiastun.html Podejrzewam, że trafi za free do + jeszcze w tym roku. Jak będą na prawdę dobre opinie to kupię, o ile nie nasycę się Outlastem. A jak nie to sprawdzę kiedyś za free Edytowane 3 kwietnia 201411 l przez KIELiCH
Opublikowano 3 kwietnia 201411 l To nie wychodzi na płycie? Średnio śledziłem ten projekt, stąd moje zdziwienie. Fajnie, że dla + taniej, bo zdążę obczaić recenzje na spokojnie. Póki co Outlast czeka na ogranie, nawet nie odpalałem Muszę go najpierw sprawdzić, bo to chyba podobny typ gry - będzie mi łatwiej zdecydować czy coś takiego w ogóle mi odpowiada. A cena w PL znana? EDIT - Dobra, znalazłem cenę - 30 zł dla + przez 2 tyg. od premiery, później ma chodzić po 59 zł. http://www.pssite.com/news-32098-smartfonowy_horror_daylight_przesuniety_o_kilka_tygodni__mamy_nowy_zwiastun.html Podejrzewam, że trafi za free do + jeszcze w tym roku. Jak będą na prawdę dobre opinie to kupię, o ile nie nasycę się Outlastem. A jak nie to sprawdzę kiedyś za free jeżeli lubisz horrory gdzie uciekasz chowasz sie to dla ciebie jeżeli wolisz strzelać nawet nie bierz
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Wyszło coś między średniakiem a przeciętniakiem, z przebłyskami na coś więcej. Oceny wahają się między 5 a 7, z czego np. 7.4 dał GameTrailers, 7 Eurogamer, a IGN 5.8, gdzieś tam padła też trójka. Gra za pierwszym razem pęka w max. 3 h, potem można przechodzić przy nowych lokacjach, na Hard i zbierając trofea. Za te grosze chyba mimo wszystko będzie warto łyknąć. Recka z polskiego Eurogamera - http://www.eurogamer.pl/articles/2014-04-28-daylight-recenzja Edytowane 29 kwietnia 201410 l przez Kasias
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Są też ósemki. Jeśli rzekoma premiera jest dzisiaj, to gra na psn pojawi się dziś czy jutro?
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Ta recka wyżej podana niestety nie zachęciła mnie do kupna. Jakby jakieś demko było do sprawdzenia to pewnie sam bym obadał. A to wychodzi w wersji PL tak w ogóle?
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Czekałem na pierwsze recenzje i miałem nadzieje że mnie przekonają a teraz już całkiem nie wiem czy brać czy nie. Obniżka na Steamie jeszcze przez 8h, co tu robić, jak żyć?
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l ja osobiście wole zakupić nadchodzące DLC do OUTLAST'a(kolo 6/5/14). bez rewelacji, jak dla mnie.
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Równie dobrze można kupić i jedno, i drugie. Po kiego się ograniczać?
Opublikowano 29 kwietnia 201410 l Kupię jedno i drugie. Poprzednia generacja kompletnie olała horrory, teraz to ja wolę słaby survival horror aniżeli kolejną strzelaninę albo inne tasiemce. Oceny mnie nie odstraszają, co innego gdyby gra była droższa, w tym przypadku trzeba sprawdzić.
Opublikowano 30 kwietnia 201410 l Kupię jedno i drugie. Poprzednia generacja kompletnie olała horrory, teraz to ja wolę słaby survival horror aniżeli kolejną strzelaninę albo inne tasiemce. Oceny mnie nie odstraszają, co innego gdyby gra była droższa, w tym przypadku trzeba sprawdzić. Ano właśnie... Outlast był za free więc DLC za ok 30 pln warto wziąć choćby z szacunku dla twórców( chyba że okaże się mega crapem) a Daylight za 30 pln przy ocenach ok 7 to też dobry kąsek...I am alive też miął nie najlepsze oceny a mi podszedł w stopniu zadowalającym... Amen ps. za wizytę 2godzinną w kinie bulimy teraz praktycznie 30 pln...a ile filmów to nic nie warte zapchajdziury...dobra bo mieszam za dużo tematów Edytowane 30 kwietnia 201410 l przez rave
Opublikowano 30 kwietnia 201410 l Kupiłem, pograłem. Po 30 minutach stwierdzam że recenzenci mieli rację, mam nadzieję że coś się zmieni. Ale póki co to bieganie od drzwi do drzwi w poszukiwaniu notatek jako swoistych kluczy. Bez przykładowo 6/6 notatek nie otworzymy drzwi itd. Słabiutko, może się rozkręci. Co do grafiki i UE4 ,Jest bardzo że delikatnie się wyrażę srednio, nawet jak na indyka Strachu nie ma, klimat też ubogi.