Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Rozumiem ze te gierki w ramach subskrypcji Gold beda tylko na x360 A NA xone nie?

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 79,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

ja tego nie wychwyciłem

Opublikowano

do samego końca myślałem że walka z używkami oraz DRM to wymywł wydawców ... jak się okazało to MS pcha się przed szereg ... trochę nie ładnie

Trochę?

Od tego zaczął się cały shitstorm w sieci. Do tej pory myślałem, że ten bunt przeciw zakazowi handlem używkami to raczej nasz lokalny problem, że ludzi na zachodzie boli to trochę mniej, bo zarabiają zwyczajnie więcej i stać ich na gierki. Ale jak zobaczyłem dziś jaki aplauz wzbudziła zapowiedź Jacka Trettona o nie blokowaniu używek na sali gdzie siedzieli dziennikarze z całego świata, wiem, że wkurzyło to wszystkich graczy.

Opublikowano

iNBWN3xpSLliX.gif

Opublikowano

Xbox One: niezłe exy vs PS4: Niezłe exy. 1:7

tumblr_mo7m8sC2E41r03eaxo1_r1_400.gif

ktora to ps4 a ktora to xbox one?

M$ pokazuje magnetowid: "BUAHAHHAHAHAHA MAGNETOWID (pipi)A"

Sony pokazuje magnetowid: "ooo, dobre, nawiazanie do tradycji"

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

ta czarna

Opublikowano

kto pracuje w MS ... :( jak można aż tak dać się konkurencji ... jak będzie 1:10 współczynik sprzedaży to powini się cieszyć

Opublikowano

jak to sprzedadzą? normalnie, jako dekoder telewizyjny, jak swego czasu ps3 była najpopularniejszym czytnikiem blu ray. jak będą to dawać do abonamentu tv na bank sprzedadzą 100mln sztuk w stanach i kanadzie z palcem w (pipi)e

zobaczcie u siebie na osiedlach ile jest talerzy w polsce cyfry+ i innych cyfrowych polsatów, teraz pomyślcie ze ci ludzie nie bedą wiedzieć ze ich nowy dekoder to konsola. nawet ich nie obejdzie ze gierki nie odsprzedają, bo nie będą z tego korzystać. a jeśli juz sie spytają to w sklepie powiedzą ze gry na komputer tez tak mają i nie beędzie problemu, skoro na pc tak jest to na konsoli tez musi tak byc.

Pomysł jest genialny wbrew wszytskiemu uderzyć w target który wcześniej zlewał konsole, przemycić ja w formie dekoderu tv i ew zarazić bakcylem grania, proste nie?

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

juz przecież podpisali umowę z Sky w UK i od nowego roku w ich sieci nowy xbox będzie robić za najzwyklejszy dekoder. Były też ploty, że rozmawiają z canal plus

Opublikowano

Gaikai

Opublikowano

Najpierw w Stanach na początku 2014, później w Europie. 

Opublikowano

ciekawe jak to rozwiążą z plusem i wsteczną kompatybilnością. dobrze by było móc odpalić te gry na czwórce, możnaby pozbyć się ps3. jednak wydaje mi się to mało prawdopodobne

Opublikowano

Mazzeo, po prostu MS coraz bardziej chce przypominać Apple, czyli "Nasze rozwiązania są najlepsze, bo są NASZE!". 

brmNUN6.gif?1

Opublikowano

No i nie ma w środku osprzętu do obsługi sygnału tv.

Opublikowano

Tak naprawde jakby na to popatrzec, to Sony nie zrobilo nic nadzwyczajnego wczoraj. Po prostu zostawili tak jak jest teraz, a to Microsoft sam sie pogrzebal swoimi restrykcjami. 

Jednak EA zrezygnowalo z Online Passow nie bez powodu. To ze nie bedzie ograniczen, przypisywania kopii gry do uzytkownika przez Sony to niestety jedno. Wydawcy i tak moga wprowadzic swoje ograniczenia.

Co do wygladu to mi sie podoba. Niedawno pisalem ze zalezy mi tylko, zeby bylo to zgrabne i czarne. Po wczorajszej konferencji jedyne na co moge narzekac to brak gameplayu na konfie z inFamousa i Drive Clubu.

Spodziewalem sie tez znizki 25% na Plusa, bo tylko dlatego zwlekalem do E3 z przedluzeniem abonamentu....

Opublikowano

PS4 ma na papierze mocniejsze bebechy,jest mniejsza i jeszcze ma wbudowany zasilacz. Albo Sony to mistrzowie hardware albo będzie YLOD do potęgi.

tez mnie to ciekawi...może jakoś inaczej rozwiązali chłodzenie...jeszcze trzeba pamiętać ze xone nie dość ze większy to praktycznie cała jego powierzchnia to jedna wielka krata, a w ps4 otwory wentylacyjne są tylko z tyłu

Opublikowano

juz przecież podpisali umowę z Sky w UK i od nowego roku w ich sieci nowy xbox będzie robić za najzwyklejszy dekoder. Były też ploty, że rozmawiają z canal plus

Nie ma szans, żeby jakakolwiek telewizja oferowała Xboxone jako jedyny możliwy dekoder do odbioru sygnału, muszą mieć w ofercie jakieś tańsze modele tylko do oglądania telewizji, bez opcji grania.
Opublikowano

Człowiek wstaje rano i takie newsy...! $399 i brak DRM zdecydowanie robią. Tylko z powodu braku DRM chcę PS4.

Chociaż moim zdaniem M$ wygrało jeśli chodzi o samo mięso. No bo czym się jarać u Sony? Kolejny Final, który nigdy nie wyjdzie? KH3? Podali datę premiery czy to już dwudziesta gra, która moczy sonybotów już od pięciu lat?

Przykre jest jednak, że zamiast jarać się która gierka będzie lepsza drżymy o to, czy będzie single, czy będzie można grać na grzybach i czy potrzebujemy tableta do wykorzystania wszystkich możliwości jakie daje nam gra. I (pipi), ekskluzywne bety... Dokąd to wszystko zmierza? Jeśli dotąd śmialiście się z PC, bo zainstaluj sterowniki, to pozdrawiam, bo na konsolach rośnie tysiąc razy gorsze szambo.

No i mimo wszystko mam bekę z sonybotów. M$ zrobiło naprawdę dobrą konfę, było SAMO mięso i aż jedna gra na Kinecta, na dodatek przed główną konfą (która miała też swój plus, a mianowicie zdradziła miesiąc premiery żydboksa). Jest wszystko na odwrót teraz: PS4 jest jeszcze brzydszym magnetowidem od XBONE, będzie płatny online, M$ skupiło się na grach, a nie żadne TV TV TV. Sony celowo nie pokazywało swojej konsoli pierwszej, cały hejt spadł na M$, naprawdę dobrze to wszystko rozgrywają. Czekam teraz na wszystkich Mendrków hejtujących płatny online na konsoli Sony i śmiejących się z wyglądu PS4 :).

Opublikowano

no oczywiscie ze do wyboru a nie ze tylko xone jako dekoder beda wciskac

Opublikowano

Raven, co ja pacze. 

Zobacz co masz w śmiesznej cenie PS Plus. PS4 z miejsca jest najładniejszą konsolą generacji (mniejsza i z odniesieniami do PS2) i wszystko po za tym, czyli: brak DRM, brak connection required, region free, niższa cena i zapowiedziana wsteczna kompatybilność.

Przyznaję, konfa MS robiła duże wrażenie szczególnie z powodu 5 gier: Witcher 3, MGS V, BF4, Forzy i DR3.

W 3 z tych gier, a może 4 będziesz mógl zagrać na PS4, prawdopodobnie w lepszej oprawie :D

Sorry, ale co po za tym było fajne? Spark czy RISE: Chempion of QTE? 

Konfa MS wygrała, ale co ma konfa do rzeczywistości?

Edytowane przez Blue

Opublikowano

Nic, dlatego mówię, że chcę PS4 i tak napisałem w statusach, pewnie już w dzień premiery polecę do sklepu. Ale zwracam uwagę na pewne rzeczy.

Opublikowano

Tylko dlaczego chcesz się śmiać z Mendrka skoro On już od dawna pisał że online będzie płatne, ale że coś za to dostaniemy. A nie jak gracze X360 (pipi)ani wiecznie w dupę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.